Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
14. évközi hét hétfő 07.06
  2020-07-06 08:43:53, hétfő
 
  OLVASMÁNY Ozeás próféta könyvéből
Isten úgy szereti népét, mint a vőlegény a menyasszonyát.
Bűneit is megbocsátja, csak ezentúl hűséges legyen.
Prófétája által így szól az Úr:
Íme, én majd magamhoz édesgetem népemet, és kiviszem a pusztába, hogy szívére beszéljek, hogy úgy válaszoljon, mint ifjúsága napjaiban, és mint abban az időben, amikor Egyiptom földjéről feljött.
Akkor majd - mondja az Úr - ,,Férjem"-nek hív ő engem, és nem mond többé ,,Baálnak. Népem, én eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek téged igazsággal és törvénnyel, jósággal és szeretettel, eljegyezlek magamnak hűséggel, és ismerni fogod az Urat.
Ez az Isten igéje. Oz 2,16.17b-18.21-22

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus az ő szavával gyógyít, és keze érintésével halottat támaszt fel.
Amikor Jézus Kafarnaumban tanított, egy elöljáró lépett hozzá, leborult előtte, és így kérlelte: ,,Uram, a leányom most halt meg. De jöjj, tedd rá kezedet, és életre kel!" Erre Jézus fölkelt, és tanítványaival együtt elment vele.
Közben egy asszony, aki tizenkét éve vérfolyásban szenvedett, hátulról Jézus közelébe férkőzött, és megérintette ruhájának szegélyét. Azt gondolta magában: ,,Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok." Jézus erre megfordult, ránézett, és így szólt: ,,Bízzál, leányom! Hited meggyógyított téged." Attól az órától fogva egészséges lett az asszony.
Amikor Jézus az elöljáró házába ért, és látta a fuvolásokat meg a lármás tömeget, rájuk szólt: ,,Távozzatok, hiszen nem halt meg a leány, csak alszik!" Azok kinevették. Miután eltávolították a tömeget, Jézus bement, megfogta a leány kezét, és az életre kelt. Ennek híre elterjedt azon az egész vidéken.
Ezek az evangélium igéi. Mt 9,18-26
...... ........... ......



Imádság
Urunk, Jézus, te boldogoknak nevezted azokat, akik hallgatják és megtartják tanításodat. Mi is abban találjuk meg boldogságunkat, hogy nyitott szívvel hallgatjuk, és életünkben megvalósítjuk mindazt, amit tanítasz nekünk. Nem csodálkozni vagy álmélkodni akarunk szavaidon, hanem megtenni azt. Urunk, a te szavad szabadítson meg mindattól, ami a múlthoz köt vagy a bűn mélységébe húz! Tanításod indítson el az üdvösség felé

Elmélkedés
Két dolgot akar igazán minden ember: élni és egészségesnek lenni. Isten éppen ezt a két dolgot ajándékozza az embereknek az ő Fia, Jézus Krisztus által. Ez az üzenete a mai evangéliumnak. A két történet egyikében Jézus életet ajándékoz a halott kislánynak, a másikban pedig egészséggel ajándékozza meg a betegségben szenvedő asszonyt.
A halott kislányon már nem segíthet senki. Amíg élt, apja reménykedett. Ez a remény indította útnak, hogy felkeresse Jézust. És ez a remény mutatkozik meg abban, hogy segítségét kéri. A tizenkét éve beteg asszonyon már nem segíthet senki. Korábban, betegségének kezdetén, még élt benne a remény, hogy talán kigyógyul betegségéből. Orvosokhoz fordult, de nem tudták meggyógyítani. A kislány állapota és az asszony betegsége is olyan fázisba jutott, amikor ember már nem tud segíteni. Isten azonban ezen a ponton túl sem tehetetlen. Ő bármikor tud segíteni, tud életet vagy egészséget ajándékozni. Ennek csak egyetlen előfeltétele van, az ember hite.
A hit azonban sokszor veszélynek van kitéve, s ez mindkét történetben megmutatkozik. A hitet fenyegeti a mások előtti szégyenérzet. Az asszony hite azonban legyőzi ezt a szégyenkezést, megérinti Jézust a gyógyulás reményében. A másik esetben pedig a nevetés a fenyegető veszély. A nevetés nem csak Jézusnak, hanem a benne továbbra is hívő apának is szól. A hívő ember sokszor nevetség tárgyává válik a hitetlenek szemében.
Két dolgot akar adni Isten az embernek: életet és egészséget. Cserébe egy dolgot kér: hitet.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: boldogságunkat, tanítványaival, eltávolították, meggyógyított, egészségesnek, evangéliumnak, szégyenkezést, megmutatkozik, meggyógyítani, menyasszonyát, megvalósítjuk, kafarnaumban, vérfolyásban, megérintette, meggyógyulok, betegségének, reménykedett, betegségéből, szégyenérzet, előfeltétele, eljegyezlek, érintésével, fuvolásokat, szeretettel, szabadítson, betegségben, ajándékozni, történetben, ajándékozza, egészséggel, tanításodat, válaszoljon, boldogoknak, csodálkozni, megbocsátja, egészséget, elöljáró lépett, leányom most, ruháját érintem, órától fogva, elöljáró házába, lármás tömeget, leány kezét, életre kelt, egész vidéken, evangélium igéi, üdvösség felé, halott kislánynak, másikban pedig, betegségben szenvedő, halott kislányon, remény indította, OLVASMÁNY Ozeás, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Jézus Kafarnaumban, Erre Jézus, Amikor Jézus, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Alázat  A másik dolog,  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tavaszi kép  Sose bánj semmit  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Makszim Gorkij gondolata  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyon különös  Png telefon  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Leonardo da Vinci gondolata  Neked tudnod kell  Leonardo da Vinci gondolata  Png kutya  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A másik dolog,  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Krisztinától  Csak a fogyatkozás látható  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Albert Einstein gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Png fotel  Még csak most kezdődik a nap  Paul David Tripp Április 21  Az engedelmesség miért nem vál...  Png nő  Png ház  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Adakozás  Leonardo da Vinci gondolata  Gonosz démon-álarc  Szívem  210 éve született a SZÓZAT meg...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Albert Einstein gondolata  Albert Einsteinről  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png kutya  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Őrizkednünk kell...  s immár én is felragyogva, ért...  Jó éjszakát  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Egy bizonyos határt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Németh László tollából  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A boldog családok mind hasonló...  Fekete-erdő desszert  Egy lelki imádság  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Kerüld el az evangélium örömén... 
Bejegyzés Címkék
elöljáró lépett, leányom most, ruháját érintem, órától fogva, elöljáró házába, lármás tömeget, leány kezét, életre kelt, egész vidéken, evangélium igéi, üdvösség felé, halott kislánynak, másikban pedig, betegségben szenvedő, halott kislányon, remény indította, remény mutatkozik, kislány állapota, asszony betegsége, ember hite, hitet fenyegeti, mások előtti, asszony hite, gyógyulás reményében, másik esetben, fenyegető veszély, benne továbbra, hívő ember, hitetlenek szemében, boldogságunkat, tanítványaival, eltávolították, meggyógyított, egészségesnek, evangéliumnak, szégyenkezést, megmutatkozik, meggyógyítani, menyasszonyát, megvalósítjuk, kafarnaumban, vérfolyásban, megérintette, meggyógyulok, betegségének, reménykedett, betegségéből, szégyenérzet, előfeltétele, eljegyezlek, érintésével, fuvolásokat, szeretettel, szabadítson, betegségben, ajándékozni, történetben, ajándékozza, egészséggel, tanításodat, válaszoljon, boldogoknak, csodálkozni, megbocsátja, egészséget, megtartják, elmélkedés, életünkben, veszélynek, mélységébe, embereknek, egészséges, kislánynak, törvénnyel, orvosokhoz, igazsággal, hitetlenek, hallgatják, evangélium, távozzatok, hallgatjuk, kinevették, tehetetlen, mutatkozik, segítségét, álmélkodni, reményében, felkeresse, szenvedett, megfordult, mindattól, férkőzött, ajándékoz, ruhájának, egyikében, szegélyét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10329
  • e Hét: 21959
  • e Hónap: 55113
  • e Év: 288860
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.