Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az elvetett mag
  2020-07-11 18:42:59, szombat
 
  Évközi 15. vasárnap - Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 13,1-23)
Isten belénk vetett bizalma megrendítő. A magvető mindenhová veti a magot. Nem tesz különbséget: útszélre, sziklás helyre, tövisek közé és jó földbe is szórja. Vajon mi lesz a mag sorsa? A mai vasárnap evangéliumának örömhíre az, hogy ezek a magok felém hullnak, a lelkem földjébe.
*
Krisztus Urunk a magvető, aki a mai példabeszédben arról beszél, hogyan valósul meg az ő országa ebben a világban. Krisztus az evangélium jó magvában elveti országát a lelkek termőföldjébe. Országának új élete belőlünk sarjad ki. A magvető fáradhatlanul megy, és veti a magokat, szakadatlanul teszi a dolgát. Nem követ, hanem magot vet, amelyből élet sarjadhat. Az, hogy a magnak lesz-e élete, jövője, nagyban függ a földtől, amelybe elvetik, hiszen a lelkek szántóföldjei különböző minőségűek.
Isten belénk vetett bizalma megrendítő. A magvető mindenhová veti a magot. Nem tesz különbséget: útszélre, sziklás helyre, tövisek közé és jó földbe is szórja. Vajon mi lesz a mag sorsa? A mai vasárnap evangéliumának örömhíre az, hogy ezek a magok felém hullnak, a lelkem földjébe. A magvető megajándékozza az elvetett maggal a földemet, az életemet. Én milyen föld vagyok?
Útfél? Aki jelen vagyok a szentmisén, de amikor hazamegyek, minden érdekesebb dolog leköti a figyelmemet, és el is felejtem, hogy szólt hozzám valaki, és hogy megajándékoztak?
Kőszikla? Aki egy rövid ideig örülök az Istennel való találkozásnak, de aztán visszamegyek a szeretteim, a munkatársaim és a barátaim közé, és jól megvagyok velük úgy, ahogy eddig voltam? Nem adok nekik semmit abból, amit Istentől kapok?
Tövises föld vagyok? Aki átmenetileg felszabadulok a napi gondjaim alól, de nem tudom elengedni, és Istenre bízni őket? Meg kell felelnem a munkahelyi elvárásoknak, a családom, az ismerőseim igényeinek, a saját boldogságomnak? Istennek már nem is jut időm megfelelni?
Jó föld vagyok? A szentmiséről hazatérve életre váltom az evangéliumot? Rámosolygok a szomszédokra, megdicsérem a szeretteimet észrevéve a másikban a jót? A munkahelyemen békésen elviselem, hogy nem mindig a leghálásabb feladatot kapom? Hagyok időt Istennek, hogy szeressen, és magamnak, hogy észrevegyem ezt? Talán látszik is rajtam, hogy Isten nagyobb boldogságot tud adni, mint a siker és az elismerés?
A magvető példabeszédét csak az tudja helyesen értelmezni, aki hajlandó bekapcsolódni a mag hintésébe és a mag termést hozó életébe. Aki így tesz, az az egyedüli ,,jó" (Isten) életébe oltódik be. Egyszóval, minden körülmények között ,,jó földdé" lesz.
Saint-Exupéry leírta egy reménytelen bevetésük történetét (A hadirepülő, 1942), amiből épségben visszatérve úgy érezte, mindent másként lát: ,,Az egyetlen győzelemfajta, amiben nem kételkedem, a magvak hatalmában lakik. Mihelyt elültetik a magot a fekete föld tengerébe, már győzelmes. Csak még le kell pergetni az időt, hogy megláthassuk a gabona diadalát... Kicsit jobban látom a győzelmek alapelvét: aki a felépült székesegyházban sekrestyési állást biztosít magának, az legyőzött. De aki egy felépíteni való székesegyházat hord a szívében, az győztes. A győzelem a szeretet gyümölcse."
Kérjük Krisztus Urunktól, hogy a szeretet gyümölcsét, a gabona diadalát, az elvetett mag győzelmét megláthassuk, és ennek fogyhatatlan örömét továbbadjuk másoknak.

Németh Norbert rektor 2020.07.11 Magyar kurír

*
- Szentírás üzenete - 2020.07.12.
Heiter Róbert Gottfried atya gondolatai
videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Címkék: székesegyházban, megajándékoztak, székesegyházat, példabeszédben, boldogságomnak, evangéliumának, megajándékozza, termőföldjébe, példabeszédét, győzelemfajta, munkahelyemen, találkozásnak, felszabadulok, szántóföldjei, szakadatlanul, fáradhatlanul, bekapcsolódni, evangéliumhoz, szeretteimet, visszamegyek, megláthassuk, elvárásoknak, munkatársaim, szomszédokra, evangéliumot, szentmiséről, fogyhatatlan, reménytelen, átmenetileg, visszatérve, rámosolygok, megdicsérem, körülmények, sekrestyési, boldogságot, továbbadjuk, magvető mindenhová, magok felém, lelkem földjébe, lelkek termőföldjébe, magvető fáradhatlanul, magnak lesz-e, lelkek szántóföldjei, magvető megajándékozza, elvetett maggal, rövid ideig, barátaim közé, napi gondjaim, munkahelyi elvárásoknak, ismerőseim igényeinek, saját boldogságomnak, szentmiséről hazatérve, Krisztus Urunk, Kérjük Krisztus Urunktól, Németh Norbert, Heiter Róbert Gottfried,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Elköszönt  A Megváltó szolgálatában  Png ház  Leonardo da Vinci gondolata  Png telefon  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Mai harmónia kártyám  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alvó cicák  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Adakozás  Jó éjszakát  Fekete-erdő desszert  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Hiányzik  Fehér virág  Mai harmónia kártyám  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Albert Einsteinről  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Bertolt Brecht -től idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Krisztinától  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Png nő  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Hiányzik  Hazára minden embernek szükség...  A kételkedés kezelése  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Csak a fogyatkozás látható  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nagyi telefonál  Gonosz démon-álarc  Png fotel  Idő  Akarat  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Éretlen vers  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Albert Einsteinről  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni 
Bejegyzés Címkék
magvető mindenhová, magok felém, lelkem földjébe, lelkek termőföldjébe, magvető fáradhatlanul, magnak lesz-e, lelkek szántóföldjei, magvető megajándékozza, elvetett maggal, rövid ideig, barátaim közé, napi gondjaim, munkahelyi elvárásoknak, ismerőseim igényeinek, saját boldogságomnak, szentmiséről hazatérve, szeretteimet észrevéve, munkahelyemen békésen, leghálásabb feladatot, magvető példabeszédét, tudja helyesen, reménytelen bevetésük, egyetlen győzelemfajta, magvak hatalmában, fekete föld, gabona diadalát&#8230, győzelmek alapelvét, felépült székesegyházban, felépíteni való, szeretet gyümölcse, szeretet gyümölcsét, gabona diadalát, székesegyházban, megajándékoztak, székesegyházat, példabeszédben, boldogságomnak, evangéliumának, megajándékozza, termőföldjébe, példabeszédét, győzelemfajta, munkahelyemen, találkozásnak, felszabadulok, szántóföldjei, szakadatlanul, fáradhatlanul, bekapcsolódni, evangéliumhoz, szeretteimet, visszamegyek, megláthassuk, elvárásoknak, munkatársaim, szomszédokra, evangéliumot, szentmiséről, fogyhatatlan, reménytelen, átmenetileg, visszatérve, rámosolygok, megdicsérem, körülmények, sekrestyési, boldogságot, továbbadjuk, különbséget, figyelmemet, észrevegyem, leghálásabb, gyümölcsét, országának, értelmezni, evangélium, történetét, hadirepülő, mindenhová, kételkedem, megrendítő, megfelelni, gondolatai, szeretteim, felépíteni, érdekesebb, hazamegyek, gondolatok, szentmisén, munkahelyi, minőségűek, ismerőseim, igényeinek, hatalmában, különböző, szentírás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.