Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lángba borult a Nantes-i székesegyház egy része
  2020-07-19 16:48:12, vasárnap
 
  ...... .............


A Szent Péter és Szent Pál-székesegyházban reggel csaptak fel a lángok, 7.44-kor érkezett a riasztás, háromnegyed óra alatt sikerült füstté szelídíteni a tüzet.
Július 18-án, szombaton reggel hatvan tűzoltó érkezett a helyszínre. Egyelőre nem tudni, mitől gyulladt ki a nyugat-franciaországi Nantes 15. századi székesegyháza. Sokan egyből a Notre-Dame égésének tanulságait emlegetik; de 2015-ben kigyulladt a Nantes-i Szent Donát-templom is.
A tűzoltók közlése szerint a tűz a székesegyház belsejében ütött ki. A helyszínre hatvan tűzoltót vezényeltek. A legfrissebb hírek szerint sikerült lokalizálni a tüzet.
A polgármesteri hivatal egy tisztviselője, aki neve elhallgatását kérte, elmondta, hogy a Szent Péter és Szent Pál-székesegyházban reggel csaptak fel a lángok, 7.44-kor érkezett a riasztás, háromnegyed óra alatt sikerült füstté szelídíteni a tüzet. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta, de a francia sajtó nem zárja ki a szándékos gyújtogatást.
A francia állami televízió felvételén az volt látható, hogy füst gomolyog a 15. századi gótikus épület homlokzatán, a két torony között, a rózsaablakon át.
A székesegyházban volt már egy komoly tűz 1972-ben. Tizenhárom évi restaurálás után 1985-ben adták át a felújított épületet.
A Péter és Pál apostolról elnevezett székesegyház építése 1434-ben kezdődött, de végül csak 1891-ben szentelték fel.
2015-ben a nantes-i Szent Donát-bazilika gyulladt ki. A tüzet feltehetően a tetőn dolgozó munkások okozták. Órákba telt, amíg sikerült megfékezni a lángokat.
A mostani tűzeset felidézi a párizsi Notre-Dame tavalyi égését is: a tűz a tetőzetet rongálta meg, és leomlott a huszártorony.


Forrás: InfoStart.hu
Fotó: EuroNews
Magyar Kurír 2020.07.19

*
- Előállított egy férfit a francia rendőrség a nantes-i székesegyházban keletkezett tűz miatt. A 39 éves férfi az egyházmegye önkéntese, akinek a feladata volt, hogy hogy péntek este bezárja a székesegyházat. Az ügyészség jelezte, hogy egyelőre korai bármilyen következtetéseket levonni az érintettségével kapcsolatban. A kelet-franciaországi Nantes XVI. századi gótikus székesegyházában szombat reggel csaptak fel a lángok. A Szent Péter és Szent Pál-katedrálisban található több műalkotást, így a nagy orgonát és a homlokzat festett üvegablakait tönkretette a tűzvész.
Hír TV
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Címkék: székesegyházában, székesegyházban, érintettségével, székesegyházat, franciaországi, elhallgatását, polgármesteri, székesegyháza, katedrálisban, tisztviselője, üvegablakait, székesegyház, rózsaablakon, kapcsolatban, gyújtogatást, huszártorony, tanulságait, keletkezett, előállított, szelídíteni, restaurálás, egyházmegye, homlokzatán, vezényeltek, lokalizálni, háromnegyed, legfrissebb, feltehetően, tönkretette, belsejében, szentelték, megfékezni, tizenhárom, műalkotást, felvételén, helyszínre, tűzoltók közlése, székesegyház belsejében, helyszínre hatvan, legfrissebb hírek, polgármesteri hivatal, francia sajtó, szándékos gyújtogatást, francia állami, volt látható, székesegyházban volt, felújított épületet, nantes-i Szent, tüzet feltehetően, tetőn dolgozó, mostani tűzeset, párizsi Notre-Dame, Szent Péter, Szent Pál-székesegyházban, Nantes-i Szent Donát-templom, Szent Donát-bazilika, Magyar Kurír, Nantes XVI, Szent Pál-katedrálisban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Nagyi telefonál  Reggel van  Png csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Tavaszi kép  Albert Einstein gondolata  Egy hatékony szolga  Miért kiabálunk amikor dühösek...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Éretlen vers  Mi lenne ha  210 éve született a SZÓZAT meg...  Paul David Tripp Április 20  Hogy lehet megtartani  Adakozás  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Png virág  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Szép álmokat!  Bertolt Brecht -től idézet  Png fotel  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jó éjszakát  Adakozás  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png fotel  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Egy bizonyos határt  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Minden harmadik...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép álmokat!  Makszim Gorkij gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam  Esti kép  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szívem  Hazára minden embernek szükség...  Őrizkednünk kell...  Zilahy Lajos gondolata  Szép napot kívánok  Szívem tiéd  Erdőn  Csak a fogyatkozás látható  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nevem  Erdőn  Az engedelmesség miért nem vál...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Még csak most kezdődik a nap  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png csokor  Facebookon kaptam  Png lepke  Png virág 
Bejegyzés Címkék
tűzoltók közlése, székesegyház belsejében, helyszínre hatvan, legfrissebb hírek, polgármesteri hivatal, francia sajtó, szándékos gyújtogatást, francia állami, volt látható, székesegyházban volt, felújított épületet, nantes-i Szent, tüzet feltehetően, tetőn dolgozó, mostani tűzeset, párizsi Notre-Dame, tetőzetet rongálta, francia rendőrség, nantes-i székesegyházban, egyházmegye önkéntese, feladata volt, ügyészség jelezte, érintettségével kapcsolatban, nagy orgonát, homlokzat festett, székesegyházában, székesegyházban, érintettségével, székesegyházat, franciaországi, elhallgatását, polgármesteri, székesegyháza, katedrálisban, tisztviselője, üvegablakait, székesegyház, rózsaablakon, kapcsolatban, gyújtogatást, huszártorony, tanulságait, keletkezett, előállított, szelídíteni, restaurálás, egyházmegye, homlokzatán, vezényeltek, lokalizálni, háromnegyed, legfrissebb, feltehetően, tönkretette, belsejében, szentelték, megfékezni, tizenhárom, műalkotást, felvételén, helyszínre, elnevezett, apostolról, kigyulladt, felújított, szombaton, kezdődött, homlokzat, tetőzetet, televízió, rendőrség, található, infostart, szándékos, bármilyen, önkéntese, emlegetik, ügyészség, egyelőre, lángokat, bazilika, sikerült, rongálta, leomlott, gomolyog, euronews, gyulladt, feladata, felidézi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 4730
  • e Hónap: 37884
  • e Év: 271631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.