Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
16. évközi hét kedd 07.21
  2020-07-21 07:57:15, kedd
 
  OLVASMÁNY Mikeás próféta könyvéből
Isten mindig hűséges a népének tett ígéretéhez: a megtérő bűnösnek szívesen megbocsát.
A nép helyett az Úr prófétája így imádkozott: Legeltesd pásztorbotoddal népedet, Urunk, örökséged nyáját, amely magányosan lakik az erdőségben, a kertek közepén.
Bárcsak legelhetne a Básánon és Gileádban, mint a hajdankor napjaiban.
Mint azokban a napokban, amikor kivonultál velünk Egyiptom földjéről. Mutass nekünk csodajeleket!
Melyik isten hasonló hozzád, aki megbocsátod a gonoszságot, és elengeded néped maradékának bűnét?
Nem tart örökké haragod, mert az irgalmasságot szereted.
Ismét irgalmas leszel hozzánk, leveszed rólunk gonoszságainkat, s a tenger mélyére veted minden bűnünket.
Te hűséges vagy választott népedhez, és irgalmas Ábrahám iránt, amint megesküdtél atyáinknak, a hajdankor napjaiban.
Ez az Isten igéje. Mik 7,14-15.18-20

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Igazában azok tartoznak Jézushoz, akik teljesítik Isten akaratát.
Egy alkalommal Jézus éppen a népsokaságot tanította. Eközben anyja és rokonai odaérkeztek, és kint várakoztak rá, mert beszélni akartak vele. Valaki szólt is Jézusnak: ,,Anyád és rokonaid kint várnak, és beszélni akarnak veled."
Jézus erre így válaszolt annak, aki szólt neki: ,,Ki az én anyám, és kik az én rokonaim?" Majd kitárta kezét tanítványai felé, és így szólt: ,,Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem és anyám."
Ezek az evangélium igéi. Mt 12,46-50
...... .........



Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Erőt vesz rajtam a csüggedés, amikor csalódást okoznak az emberek, terveim kudarcba fulladnak vagy váratlan események forgatják fel életemet. Ilyenkor a legszívesebben elmenekülnék a világból, az emberek elől. Bezárkóznék a magam kis világába, hogy egyedül legyek. De te nem hagysz magamra, hanem mellém állsz, tanítasz és megismerteted önmagadat előttem. Vezess engem vissza az emberi közösségbe, tanítványaid, követőid közé! Vezess engem az Atya közelébe, hogy a vele való kapcsolatomat helyreállítsam!

Elmélkedés
Könnyen félreérthető és sokan tévesen értelmezik Jézus kijelentését, ami a mai evangéliumban szerepel. Az Úr nem a kint várakozó rokonokra, hanem a körülötte lévő tanítványokra mutatva mondja: ,,Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem és anyám." Egyértelmű számunkra, hogy nem arról van itt szó, hogy Jézus megtagadja édesanyjával a szeretetkapcsolatot, vagy letagadja rokonságát. Inkább felértékeli és kiterjeszti tanítványaira és követőire azt a bensőséges kapcsolatot, amely édesanyjához fűzi őt.
Amikor harminc éves korában Jézus elindul Názáretből és elkezd tanítani, akkor nagyon rövid idő alatt elterjed híre, sokan szeretnék őt megismerni és hallgatni. Mondhatjuk, hogy gyorsan népszerű lett. Sok olyan dolog történik körülötte, amit az emberek nem értenek. Szeretnének magyarázatot kapni, de Jézus még nem árulja el azt, hogy ő az Isten Fia és isteni erejével képes csodákat tenni. Különösen az ördögűző csodái azok, amelyek leginkább feltűnést keltenek, s miattuk fogalmazódnak meg olyan képtelen vádak, miszerint az ördöggel cimborál vagy megőrült. E hamis vádak jutnak el a rokonokhoz, akik azért akarják hazavinni őt, hogy gátat szabjanak az efféle híreszteléseknek. Jézus és családja között ez a mélypont, még családtagjai sem értik meg őt.
Akarok-e Jézus új családjához, az ő közösségéhez tartozni?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: híreszteléseknek, pásztorbotoddal, gonoszságainkat, helyreállítsam, legszívesebben, evangéliumban, kapcsolatomat, irgalmasságot, megismerteted, tanítványaira, tanítványokra, fogalmazódnak, édesanyjával, édesanyjához, népsokaságot, tanítványaid, csodajeleket, magyarázatot, közösségéhez, családtagjai, kijelentését, elmenekülnék, félreérthető, megbocsátod, kiterjeszti, felértékeli, kapcsolatot, odaérkeztek, szeretnének, bezárkóznék, családjához, maradékának, megesküdtél, tanítványai, gonoszságot, bensőséges, népének tett, megtérő bűnösnek, kertek közepén, hajdankor napjaiban, irgalmasságot szereted, tenger mélyére, alkalommal Jézus, népsokaságot tanította, mind testvérem, evangélium igéi, legszívesebben elmenekülnék, emberek elől, emberi közösségbe, vele való, kint várakozó, körülötte lévő, OLVASMÁNY Mikeás, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Isten Fia, Akarok-e Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Márciusi eső  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Talpra vándor  Nemzeti  Jóga férfiaknak  Minden jónak végeszakad egysze...  Talpra vándor  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Dóró Sándor: Tétova lét  Hernádkak  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Aztán itt van egy másik szerep...  Ibolya  Facebookon kaptam  Szeretettel  Könnyáztatta asszonysorsok  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Mi a különbség  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  A kávé  Minden jónak végeszakad egysze...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Éljen a magyar szabadság!  A közszereplő  Tavaszról álmodom,  A gyomorrontás tojással is kez...  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Könnyáztatta asszonysorsok  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Alvó cica  Hernádkak  Facebookon kaptam  Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Jó éjszakát  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Mindig tud adni ,  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Törött csészék  Facebookon kaptam  Március  Facebookon kaptam  Síró nő  Nemzeti  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Alvó cica  A gyomorrontás tojással is kez...  Vágy, élet és sugár  A magyar sajtó napja március 1...  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Por  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Keresd azt a valakit,...  Paul David Tripp Március 16  Kakaós piskóta  Nem kellett volna!  A nemzet csak akkor...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Sötétség és világosság  Paul David Tripp Március 16  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
népének tett, megtérő bűnösnek, kertek közepén, hajdankor napjaiban, irgalmasságot szereted, tenger mélyére, alkalommal Jézus, népsokaságot tanította, mind testvérem, evangélium igéi, legszívesebben elmenekülnék, emberek elől, emberi közösségbe, vele való, kint várakozó, körülötte lévő, bensőséges kapcsolatot, ördögűző csodái, ördöggel cimborál, efféle híreszteléseknek, híreszteléseknek, pásztorbotoddal, gonoszságainkat, helyreállítsam, legszívesebben, evangéliumban, kapcsolatomat, irgalmasságot, megismerteted, tanítványaira, tanítványokra, fogalmazódnak, édesanyjával, édesanyjához, népsokaságot, tanítványaid, csodajeleket, magyarázatot, közösségéhez, családtagjai, kijelentését, elmenekülnék, félreérthető, megbocsátod, kiterjeszti, felértékeli, kapcsolatot, odaérkeztek, szeretnének, bezárkóznék, családjához, maradékának, megesküdtél, tanítványai, gonoszságot, bensőséges, atyáinknak, választott, evangélium, alkalommal, mondhatjuk, várakoztak, megismerni, názáretből, kivonultál, rokonokhoz, teljesítik, rokonságát, ígéretéhez, egyértelmű, erdőségben, magányosan, imádkozott, elmélkedés, közösségbe, megtagadja, értelmezik, legelhetne, különösen, forgatják, események, tartoznak, könyvéből, hajdankor, leginkább, feltűnést, olvasmány, fulladnak, rokonokra, napjaiban, csüggedés, szeretnék, testvérem, válaszolt, számunkra, követőire, teljesíti, hallgatni, csalódást, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 309
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 24582
  • e Év: 227495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.