Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A „Mészáros Lőrinc” fedőnevű üzleti projekt alá
  2018-01-04 12:49:53, csütörtök
 
  2018. 01. 03. 14:00

A ,,Mészáros Lőrinc" fedőnevű üzleti projekt alá került az ország energiabiztonsága is

Akármi is rejtőzik Mészáros Lőrinc világhírű meggazdagodása mögött -mert józan piaci folyamatok egészen biztosan nem-, most már nem csak több százmilliárd forint elképesztő módszerekkel történő kezeléséről van szó, hanem az ország energiapolitikájáról is. Hazánk energiatermelésének ugyanis egyötöde került a csak Orbán Viktor strómanjának tartott Mészáros érdekeltéségébe, ráadásul még a cseheket is bevonták a bizniszbe, ami totálisan szembe megy a Fidesz-kormány által hangoztatott függetlenségi és önállósági törekvésekkel.

Karácsony előtt nem sokkal Mészáros Lőrinc szinte már átláthatatlan mennyiségű cégből álló érdekeltségébe került a Mátrai Erőmű Zrt. és a közelében fekvő Geosol Kft. biomasszacég, írja az Index, részleteiben is bemutatva, hogy milyen cégek és magántőkealapok szövetkezése vezetett a magyar-cseh üzlet sikeréhez.

Ami viszont a dolog lényege, hogy a visontai székhelyű, széntüzelésű, együttégetéses módszerrel és elsősorban lignittel és biomasszával működő erőmű Paks után a második legnagyobb erőmű, ami Magyarország áramellátásának 20 százalékáért felel.

Azt írják, a technológiában még nyolc év van, utána jönnek majd a kellemetlen kiadások, leginkább a környezetvédelmi rekultiváció. A lap szerint a cseh Energeticky Prumyslovy Holding (EPH) arról híres, hogy jó hitelekből vásárol fel energetikai cégeket, majd kegyetlen megszorításokkal kisajtolja belőlük a lehető legtöbb pénzt. Mészáros Lőrinc szerepét pedig abban látják, hogy az erőmű későbbi politikai támogatást kaphat, legyen az akár egy állami cég bevonása, vagy a rekultivációs költségek közpénzből való enyhítése, netán egy olyan projekt felfuttatása, amivel a terület megőrizheti erőművi jellegét: ilyen lehet, ha mondjuk napelem-telepet hoznak létre az elhasznált földterületen, amit így nem kell helyrehozni.

A Visonta melletti Halmajugrán fekvő Geosol Kft.-t pedig a Csányi Sándor-Nagy György párostól szerezték meg, ez a cég biomasszát szállít az üzembe, amit elégethetnek - ez a cég a monopolközeli helyzetének is köszönhetően évi egymilliárd forintos nyereséggel működik.

Elszállhat az áram és a gáz ára, ha a Fidesz marad kormányon - kommentálta az újabb, futószalagon érkező cégvásárlást Kepli Lajos jobbikos parlamenti képviselő. A legnagyobb ellenzéki párt politikusa szerint a Fidesz-kormány feladja az eddig is csak szavakban meglévő politikáját, miszerint a rezsicsökkentést meg kell védeni Brüsszeltől, hiszen az utóbbi hetek minden döntése azt támasztja alá, hogy Orbán Viktor többé nem tartja szükségesnek a stratégiai energetikai létesítmények állami kézben tartását.

Emlékeztetett, hogy a Tigáznak a hírhedt MET kezére játszása, a Magyar Gáz Tranzit Zrt. eladása a Földgázszállító részére és a Mátrai Erőmű Zrt. Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülése mind-mind a kormány eddig hangoztatott politikájával mennek szembe.

Kepli úgy véli, az energetikai szektor jól láthatóan két tulajdonosi kör, a Mol-csoport és Mészáros Lőrinc kezében összpontosul. Mindez pedig a jobbikos képviselő szerint azt vetíti előre, hogy az a Fidesz, amely eddig szavakban hősiesen védte a magyar emberek pénztárcáját, profitérdekelt oligarchák kezébe játssza át a villamosenergia és földgáz-szektort.

Kepli Lajos szerint kétség sem férhet hozzá, hogy ha a Fidesz kormány maradna hatalmon április után is, akkor Magyarországon elszabadulnának az energiaárak.

"Lassan mondjuk, hogy Orbán Viktor is megértse: ha a Fidesz marad, jön a villany- és gázárak növekedése."

,,A Jobbik ezzel szemben kormányra kerülve valódi rezsicsökkentést hajt majd végre, miközben az energiaszektorban is elszámoltatja az oligarchákat. Mi a nép pártján állunk!" - összegzett az országgyűlési képviselő.





https://alfahir.hu/2018/01/03/matrai_eromu_zrt_geosol_kft_meszaros_lorinc_energia politika_kepli_lajos



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: környezetvédelmi, rezsicsökkentést, megszorításokkal, magántőkealapok, villamosenergia, elszabadulnának, földgázszállító, érdekeltéségébe, áramellátásának, energiapolitika, meggazdagodása, magyarországon, együttégetéses, érdekeltségébe, profitérdekelt, technológiában, monopolközeli, rekultivációs, emlékeztetett, politikájával, elszámoltatja, országgyűlési, törekvésekkel, létesítmények, földterületen, átláthatatlan, függetlenségi, elégethetnek, hangoztatott, futószalagon, strómanjának, biomasszacég, köszönhetően, szövetkezése, cégvásárlást, összpontosul, ország energiabiztonsága, csak Orbán, közelében fekvő, magyar-cseh üzlet, dolog lényege, visontai székhelyű, második legnagyobb, kellemetlen kiadások, környezetvédelmi rekultiváció, cseh Energeticky, lehető legtöbb, erőmű későbbi, rekultivációs költségek, olyan projekt, terület megőrizheti, elhasznált földterületen, Mészáros Lőrinc”, Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor, Mátrai Erőmű Zrt, Geosol Kft, Energeticky Prumyslovy Holding, Csányi Sándor-Nagy György, Kepli Lajos, Magyar Gáz Tranzit Zrt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bornyi Veronika haiku verse  képre írva  Kertem  Önmaga ellenére  Vannak emberek  képre írva  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyámról való emlékek  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 14  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Egy barátság története  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Mindent de mindent visszakap  képre írva  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Egyszerű  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Emlékezz  Hamvas Béla  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  James Allen  Bársony székben  Esterházy Péter: Harmonia c...  Paul David Tripp Április 14  James Allen  Egy barátság története  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Az ember  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét kedves látogatóimna...  Ma van a magyar költészet napj...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Robert Merle tollából  IGEN így  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Töröld le  Borzasztó  Minden tavaszból őrizz..  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Csend  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Paul David Tripp Április 14  Jázmin  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ország energiabiztonsága, csak Orbán, közelében fekvő, magyar-cseh üzlet, dolog lényege, visontai székhelyű, második legnagyobb, kellemetlen kiadások, környezetvédelmi rekultiváció, cseh Energeticky, lehető legtöbb, erőmű későbbi, rekultivációs költségek, olyan projekt, terület megőrizheti, elhasznált földterületen, monopolközeli helyzetének, legnagyobb ellenzéki, utóbbi hetek, stratégiai energetikai, kormány eddig, energetikai szektor, jobbikos képviselő, magyar emberek, országgyűlési képviselő, környezetvédelmi, rezsicsökkentést, megszorításokkal, magántőkealapok, villamosenergia, elszabadulnának, földgázszállító, érdekeltéségébe, áramellátásának, energiapolitika, meggazdagodása, magyarországon, együttégetéses, érdekeltségébe, profitérdekelt, technológiában, monopolközeli, rekultivációs, emlékeztetett, politikájával, elszámoltatja, országgyűlési, törekvésekkel, létesítmények, földterületen, átláthatatlan, függetlenségi, elégethetnek, hangoztatott, futószalagon, strómanjának, biomasszacég, köszönhetően, szövetkezése, cégvásárlást, összpontosul, részleteiben, felfuttatása, biomasszával, százmilliárd, magyarország, oligarchákat, rekultiváció, szükségesnek, módszerekkel, százalékáért, pénztárcáját, széntüzelésű, helyrehozni, halmajugrán, kommentálta, egymilliárd, energetikai, kezeléséről, nyereséggel, kellemetlen, tulajdonosi, helyzetének, energiaárak, energeticky, politikáját, brüsszeltől, megőrizheti, mennyiségű, prumyslovy, parlamenti, legnagyobb, kisajtolja, módszerrel, politikusa, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 773
  • e Hét: 2695
  • e Hónap: 6440
  • e Év: 159936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.