Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Liguori Szent Alfonz Mária püspök és egyháztanító 08.01
  2020-08-01 07:54:44, szombat
 
  Ima doktora. Olasz katolikus teológus, egyháztanító, a redemptorista rend megalapítója
...... ............


- Útravaló
Heródes a lelkiismeret-furdalása, a jó hangulat megőrzése miatt végeztette ki Keresztelő Jánost, és ezzel előkészítette Krisztustól való későbbi elfordulását. Liguori Szent Alfonz emlékezetét üljük ma, aki ellenpontja a fejedelemnek, ő ugyanis rossz szakmai döntése után - ügyvéd volt -, nem elfordult, hanem odafordult az Úrhoz, így találta meg élete értelmét, a Krisztushoz való ragaszkodásban. Mindennapjaiban ez az új kapcsolat a fegyelmezett időbeosztás, az aszkézis, a vándorprédikátori szolgálat vállalásában öltött testet, amihez az Eucharisztiából, a szenvedő Krisztus és a Szent Szűz tiszteletéből merített erőt. Ez a szent megtanítja nekünk, nem elveszett a jövőnk, ha kudarcainkban nem elmenekülünk az Úrtól, hanem még jobban ragaszkodunk hozzá.
Magyar Kurír

- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
A lélek törvénye, amely a Krisztus Jézusban való életből fakad, felszabadít minket a bűnnek és a halálnak törvényétől.
Testvéreim!
Nincs semmi ítéletre méltó azokban, akik Jézus Krisztusban élnek. Hiszen a lélek törvénye, amelyet a Jézus Krisztusban való élet ad, felszabadít minket a bűnnek és a halálnak törvényétől.
Amire ugyanis az Ószövetségben adott törvény képtelen volt, mert a test miatt erőtlenné vált, azt Isten végrehajtotta. A bűn miatt tulajdon Fiát küldte, a bűnös testhez hasonló alakban. Ő azért jött, hogy elítélje a testben lévő bűnt, hogy beteljesedjék a törvény rajtunk, akik már nem a test, hanem a Lélek szerint élünk.
Ez az Isten igéje. Róm 8,1-4

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ti vagytok a világ világossága.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Ti vagytok a föld sója. De ha a só ízét veszti, mivel sózzák meg? Nem való az egyébre, mint hogy kidobják, s eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. Lámpát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá rejtsék, hanem a lámpatartóra teszik, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy világítson a ti világosságtok az emberek előtt, hogy látva jótetteiteket, magasztalják mennyei Atyátokat!
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé tenni. Bizony, mondom nektek, amíg az ég és Föld el nem múlik, nem vész el a törvényből sem egy i betű, sem egy vessző, hanem minden érvényben marad. Aki tehát csak egyet is eltöröl akár a legkisebb parancsok közül is, és úgy tanítja az embereket, azt nagyon kicsinek fogják hívni a mennyek országában. És mindaz, aki megtartja és tanítja azokat, igen nagy lesz a mennyek országában.
Ezek az evangélium igéi. Mt 5,13-19

* * *
- Magyar kurír oldalon Link
Liguori Szent Alfonz imája
Szállj le emésztő tűz, szállj le mennyei szeretet! Eméssz el bennem mindent, ami szent Fölségednek nincs kedvére, hogy mostantól fogva egészen és osztatlanul a tiéd legyek. Csak ezért akarok élni. Nem csupán törvényeidnek és végzéseidnek akarok engedelmeskedni, hanem még óhajaidat és kedvedet is minél tökéletesebben akarom teljesíteni! Ámen.
(Részlet Liguori Szent Alfonz A Jézus Krisztus iránti szeretet című művéből.)
Szent Alfonz 1787. augusztus 1-jén halt meg a Salerno melletti Paganiban
1816. szeptember 15-én VII. Pius pápa boldoggá, 1839. május 26-án XVI. Gergely pápa szentté avatta. 1871. március 23-án IX. Pius pápa egyháztanítóvá (Doctor zelantissimus) nyilvánította. Ereklyéi Paganiban találhatók. A gyóntatók és az erkölcsteológusok védőszentje.
Istenünk, te Egyházadban mindig új példaképeket állítasz elénk, akik megmutatják nekünk az erényes élet útját. Segíts testvéreink szolgálatában úgy követnünk Liguori Szent Alfonz püspököt, hogy egykor vele együtt a mennyei jutalomban is részesedjünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a Te Fiad által, aki Veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

- Wikipedia oldalon Link

- Katolikus oldal Link

- Liguori Szent Alfonz: Szűz Mária dicsősége Link

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: eucharisztiából, mindennapjaiban, engedelmeskedni, egyháztanítóvá, ragaszkodásban, tökéletesebben, tanítványaihoz, nyilvánította, megszüntessem, szentlélekkel, előkészítette, szolgálatában, kudarcainkban, zelantissimus, ószövetségben, törvényeidnek, beteljesedjék, világosságtok, redemptorista, jótetteiteket, végrehajtotta, tiszteletéből, lámpatartóra, megszüntetni, fejedelemnek, ragaszkodunk, végzéseidnek, elmenekülünk, részesedjünk, vállalásában, fegyelmezett, példaképeket, lelkiismeret, elfordulását, megalapítója, egyháztanító, redemptorista rend, fegyelmezett időbeosztás, vándorprédikátori szolgálat, szenvedő Krisztus, szent megtanítja, lélek törvénye, halálnak törvényétől, test miatt, bűnös testhez, testben lévő, törvény rajtunk, világ világossága, időben Jézus, föld sója, hegyen épült, lámpatartóra teszik, Liguori Szent Alfonz Mária, Keresztelő Jánost, Liguori Szent Alfonz, Szent Szűz, Magyar Kurír, SZENTLECKE Szent Pál, Krisztus Jézusban, Jézus Krisztusban, EVANGÉLIUM Szent Máté, Részlet Liguori Szent Alfonz Jézus Krisztus, Szent Alfonz, Ereklyéi Paganiban, Jézus Krisztus, Szűz Mária,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Mindent de mindent visszakap  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Jó nap volt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szép estét  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ady Endre - Mindegy átka  Jázmin  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Töröld le  Facebookon kaptam  Vidámság  Ott van  A Magyar Költészet napja alkal...  Latinovits Zoltán tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Az ember  Paul David Tripp Április 13  James Allen  Anyák napjára  Különleges  különleges  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Szép estét kedves látogatóimn...  Ott van  Latinovits Zoltán tollából  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egy tavasz  ajándék, mellyel meglepem  Az ember  Annyira tisztelem a szabadságo...  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Ma van a magyar költészet napj...  Robert Merle tollából  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  képre írva  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  A felvilágosodás...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Azért kaptad  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Zilahy Lajos mondta  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Erdei gyöngyvirág  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Horváth Szilvia tollából  József Attila – Keresek ...  Jánosházy György: Fogd a kezem  "Ez egy csoda"  Gebhardt Nóra versei II.  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Mindig lesz olyan  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
redemptorista rend, fegyelmezett időbeosztás, vándorprédikátori szolgálat, szenvedő Krisztus, szent megtanítja, lélek törvénye, halálnak törvényétől, test miatt, bűnös testhez, testben lévő, törvény rajtunk, világ világossága, időben Jézus, föld sója, hegyen épült, lámpatartóra teszik, emberek előtt, törvényt vagy, legkisebb parancsok, mennyek országában, evangélium igéi, tiéd legyek, erkölcsteológusok védőszentje, erényes élet, mennyei jutalomban, eucharisztiából, mindennapjaiban, engedelmeskedni, egyháztanítóvá, ragaszkodásban, tökéletesebben, tanítványaihoz, nyilvánította, megszüntessem, szentlélekkel, előkészítette, szolgálatában, kudarcainkban, zelantissimus, ószövetségben, törvényeidnek, beteljesedjék, világosságtok, redemptorista, jótetteiteket, végrehajtotta, tiszteletéből, lámpatartóra, megszüntetni, fejedelemnek, ragaszkodunk, végzéseidnek, elmenekülünk, részesedjünk, vállalásában, fegyelmezett, példaképeket, lelkiismeret, elfordulását, megalapítója, egyháztanító, magasztalják, védőszentje, krisztustól, emlékezetét, gondoljátok, krisztusban, világossága, mindenkinek, törvényétől, krisztushoz, testvéreink, felszabadít, teljesíteni, tökéletessé, ellenpontja, osztatlanul, fölségednek, időbeosztás, mindörökkön, megmutatják, egyházadban, világítson, szeptember, rómaiakhoz, prófétákat, testvéreim, apostolnak, szentlecke, találhatók, evangélium, országában, megtanítja, jutalomban, eltapossák, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 18051
  • e Hónap: 30727
  • e Év: 264474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.