Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Meddig lehet úgy tenni, mintha ez az egész ocsmány játék nem
  2018-01-12 17:35:15, péntek
 
  Meddig lehet úgy tenni, mintha ez az egész ocsmány játék nem a gyerekeink és az ország bőrére menne?


H. A. | Ma | 12:26

A történet tegnapi, vagy legalábbis tegnap került nyilvánosságra, a súlya, az üzenete, a tragikus megkerülhetetlensége és minden következménye viszont örök. Ide teszem, hogy tudjuk, miről beszélünk:

https://youtu.be/w2gLH4emN34

Ha az ember napi rendszerességgel dagonyázik a tömény mocsokban, azaz próbálja felfogni és értelmezni a lesújtó közéleti-politikai történések egymásutániságát, nem feltétlenül engedheti meg magának, hogy lelkileg összeomoljon az éppen aktuális, feldolgozandó ocsmányság súlya alatt. Ennek ellenére a négydiplomás, mesterpedagógusi minősítésű, a somlóvásárhelyi iskolában harminc éve - ebből az utolsó 10 évet iskolaigazgatóként - tevékenykedő Martonné Vathy Hedvig esete a nemzeti együtthanyatlás és elhülyülés rendszerével, mélységesen megrázott.

A magánember és a szakember nem példa nélküli, ám súlyosan mellbevágó megalázásán, tönkretételén túl csak a mocsokból kirajzolódó rezsim arca és visszafordíthatatlannak látszó pusztítása hátborzongatóbb. Az, ahogyan névtelen, agyatlan, erkölcstelen, de legalább szervilis mamelukok, bürokraták és rezsimszolgák sötét korok aljas módszereivel leszámolnak azokkal, akik velük ellentétben érdemi, kitartó munkával sikeresek abban, amit csinálnak és valóban azokért dolgoznak, akiknek a sorsát rájuk bíztak. Igen, a somlóvásárhelyi iskola diákjainak 60-70 százaléka roma és halmozottan hátrányos szociális hátterű családból származik (a propaganda jobb napjain őket emlegeti rejtett erőforrásként), ám az igazgatónő újításai és folyamatos fejlesztőmunkája pedagóguskörökben komoly ismertséget és elismertséget hoztak az iskolának; az egyébként lemorzsolódásra ítélt roma gyerekeknek pedig egyre nagyobb része jutott el az érettségiig.

Ez már önmagában is felháborító lehet a lecsúszást, elbutulást, versenyképtelenséget, birkaszellemet favorizáló NER-katonák számára, de amikor az igazgató lehetetlent nem ismerő erőfeszítéseinek köszönhetően - uniós forrásokra kiírt 3 pályázaton - az iskola összesen 160 millió forint támogatást elnyert, a központosított orbánista közoktatási rendszer lecsapott a renitens intézményvezetőre. Ahogy kiderült, hogy az iskola sikeresen pályázott arra a rengeteg sok pénzre, belépett a képbe a triplasenki Egyházi Andrea, a pápai tankerület igazgatója.

Novemberben még csak magához rendelte, és zárt ajtók mögött faggatta/vallatta az igazgató, majd a szemére hányta: külsős pályázatíró céggel dolgozott, és a háromból két nagyobb pályázaton nem is indulhatott volna. Az nem zavarta, hogy a teljes pályázati dokumentációt az ő alárása nélkül be sem lehetett volna nyújtani.
Fotó: papa-ma.hu

Egyházi Andrea (Fotó: papa-ma.hu)

Az igazán vérlázító sunyiságot aztán karácsony előttre időzítette a fent látható tankerületi igazgató. Hatszemélyes kíséretével váratlanul megjelent Somlóvásárhelyen, újfent zárt ajtók mögött lerohanták Martonné Vathy Hedviget, aki mielőtt idegösszeroppanást kapott volna, aláírta szakmai halálos ítéletét: lemondó nyilatkozatát és egy pápai általános iskola alsó tagozatába való áthelyezéséről szóló dokumentumot is. Azt most mind hagyjuk,

- hogy Martonné helyére egy mezei tanítónőt nevezett ki a fent látható értékes humánerőforrás;

- hogy bár mindenki tisztában volt az iskolában a tényekkel, a sürgősen összetrombitált tantestületi gyűlésen azt állította, az eddigi igazgató kérte a felmentését és az áthelyezését;

- hogy a 18 fős tesületből csak ketten támogatták Egyházi szerzeményét, de őméltósága beleröhögött a tanárok arcába: nekik csak egyetértési joguk van, az lesz, amit ő akar;

- hogy az iskolától elvették a legnagyobb - 75 millió forint - összegű támogatást és átcsoportosítják (?) máshova ;

- hogy Martonnét titoktartásra kötelezték lemondásával kapcsolatban.

A legnagyobb gyalázat az, hogy Somlóvásárhely szülői közössége még karácsony előtt kért levélben segítséget az emberierőforrás felkent miniszterétől, hogy azóta a falu plébánosa is csatlakozott hozzájuk, hogy a környező települések roma önkormányzata és a diákönkormányzat is külön leveleket írt, de Balog jól bevett és jól be is vált szokásához hűen kussol. Kussol, a végsőkig. Mint ahogy a sajtó által megkeresett pápai tankerület és Egyházi nagyságos asszony is lapít. Ez az igazán felfoghatatlan gyalázat a leszámolás mikéntjén túl.

A helyi közösség még küzd Martonnéért, az általa elért eredményekért, a tisztességesen elnyert pályázati pénzekért, és azokért a gyerekekért, akiknek egy ilyen kiváló szakember jelenléte garanciát jelentett arra, hogy romákként, hátrányos helyzetűekként esélyt kapjanak a felzárkózásra. Arra a felzárkózásra, amire a Farkas Flórián-féle útszéli gazemberek hathatós ténykedése okán semmi esélyük nincs, nem is lehetne. A központilag távirányított, reformnak csúfolt oktatási rombolómunka (igen, ez is munka valahol) dacára Somlóvásárhelyen sikeresen működött egy iskola. Minden bizonnyal az utolsó fillérig arra költötték volna az elnyert támogatást, amit az igazgató célként tűzött ki (iskolarádió beindítása, iskolaújság fejlesztése, ökokert létesítése, szakkörök, sportrendezvények, stb.), ám a módszeres züllesztésben érdekelt NER-ben ezek haszontalan baromságok. Hogy jóhiszeműen építkezni, problémákat megoldani, megkönnyíteni, anomáliákat felszámolni nem hajlandóak, ellenben központosítanak, bürokratizálnak, megnehezítenek, azt évek óta látjuk. De amikor ilyen kendőzetlenül tesznek tönkre valamit, ami működik és jól működik, az talán még nagyobb és méginkább megbocsáthatatlan bűn.

A rendszer arcát tökéletesen megtestesítik az ilyen Egyházi Andrea-féle, a nagy egész szempontjából jelentéktelen, huszadrangú senkik, akik viszont a maguk kis szemétdombján kiskirályokként, önmaguk fontosságától megrészegült fogaskerekekként működtetik a rombolás gépezetét. Mert ez a gépezet a legrosszabbat hozza ki mindenkiből, aki önként, vagy kényszerből vállalta, hogy a része lesz.

Változatlanul nem bírom felfogni, meddig lehet eltűrni még, hogy Soros György hátán felkapaszkodva, a habzó szájú, beteg gyűlölködés hullámait meglovagolva egyenként tapossanak el mindenkit, aki arra szerződött, hogy akár a rendszer ellenében is építkezni fog? Meddig tolerálható még, hogy a tehetséget, a hozzáértést lépten-nyomon megalázzák, fizikailag is tönkretegyék, hogy a 2 többség legyen a 16-tal szemben? Meddig lehet úgy tenni, mintha ez az egész ocsmány játék nem a gyerekeink és az ország bőrére menne? Miért jó egy országnak az, ha a lentről jövőket, a periférián élőket visszarúgják a mocsárba ahelyett, hogy segítenék őket előrébb jutni? És akinek ez sikerül, azt miért kell kivégezni?

Nem hiszem, hogy Martonnét vigasztalja, hogy igaza van, és azt sem hiszem, hogy egyedül képes lesz megbirkózni ezzel a szégyenteljes retorzióval. Mert ez itt az a hely, ahol a hozzáértést, kreativitást nem díjazzák, hanem büntetik. Itt az Egyházi Andreáknak jár a lovagkereszt, az állami kitüntetés a csúszómászó lojalitásért. Nem unom újra leírni: egyenként mindenkit eltaposnak, Somlóvásárhelytől a Rózsadombig. Ha kiállunk egymásért, mindenkit nem vadászhatnak le. Ameddig Balog megszüli a mindenkit lehazugozó, a hit és bizalom erejével való oktatás versus szakmailag megalapozott és sikeres oktatás rablómeséjét, elhatárolódik önmagától is és biztosít mindenkit arról, hogy nem tud semmiről semmit, érdemes lesz január 19-én beállni a diákok mellé, kiállni a diákok mellett. Itt nem csak a roma és hátrányos helyzetű gyerekek jövőjét gyilkolják le, hanem mindenki másét is. Nem közhely és nem demagógia: a Mészárosok földjeit túró jobbágy-társadalom helyett a tudásért, a jövőért kell kiállni. Az összes Martonnéért, akit már eltapostak, vagy akit ezek után fognak, ha itt semmi nem változik.




https://kolozsvaros.com/2018/01/12/meddig-lehet-ugy-tenni-mintha-ez-az-egesz-ocsm any-jatek-nem-a-gyerekeink-es-az-orszag-borere-menne/
--------------------------------------------------------------------------------- --------------

hozzászólás

Szinbád • 5 órája

Undorító! egyházi andrea (direkt kisbetű) gondolom jól alszik, röhög az egészen és hamarosan nagy ember lesz a nerben. Hogy rohadna meg az ilyen szemét k... Ilyenkor mindig reménykedem, hogy valahol ezt még vissza fogja kapni az élettől. Ja és rákerestem, Facebookon, a férje Pápa alpolgármestere. Gondolom hasonlóan jó ember lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: mesterpedagógusi, diákönkormányzat, somlóvásárhelyen, fogaskerekekként, egymásutániságát, átcsoportosítják, fejlesztőmunkája, rendszerességgel, erőfeszítéseinek, központosítanak, bürokratizálnak, somlóvásárhelyi, hátborzongatóbb, lemorzsolódásra, emberierőforrás, kiskirályokként, alpolgármestere, együtthanyatlás, összetrombitált, megnehezítenek, humánerőforrás, központosított, birkaszellemet, áthelyezéséről, somlóvásárhely, felfoghatatlan, helyzetűekként, tisztességesen, felkapaszkodva, nyilvánosságra, távirányított, dokumentációt, miniszterétől, feldolgozandó, felzárkózásra, nyilatkozatát, egész ocsmány, ország bőrére, történet tegnapi, ember napi, tömény mocsokban, éppen aktuális, somlóvásárhelyi iskolában, nemzeti együtthanyatlás, mocsokból kirajzolódó, sorsát rájuk, somlóvásárhelyi iskola, propaganda jobb, igazgatónő újításai, egyébként lemorzsolódásra, igazgató lehetetlent, iskola összesen, Martonné Vathy Hedvig, Egyházi Andrea, Martonné Vathy Hedviget, Farkas Flórián-féle, Egyházi Andrea-féle, Soros György, Egyházi Andreáknak, Ameddig Balog,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Somlyó Zoltán - Orgonával  Annyira tisztelem a szabadságo...  Robert Merle tollából  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Egy barátság története  különleges  39 ígéret  József Attila – Keresek ...  Előfordul, hogy  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimn...  Isten hűségének mértéke  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Bársony székben  Esterházy Péter: Harmonia c...  Anyámról való emlékek  Jó éjszakát  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Kertem  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tavaszi este  különleges  Bársony székben  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  40 felett  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Sík Sándor - Ha jő a perc  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Az ember  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  különleges  képre írva  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Alvó cica  Emlékezz  Facebookon kaptam  IGEN így  "Ez egy csoda"  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Nagy és kis csodák  Egy párkányon  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Szabó T. Anna - Pitypang  Hamvas Béla  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egész ocsmány, ország bőrére, történet tegnapi, ember napi, tömény mocsokban, éppen aktuális, somlóvásárhelyi iskolában, nemzeti együtthanyatlás, mocsokból kirajzolódó, sorsát rájuk, somlóvásárhelyi iskola, propaganda jobb, igazgatónő újításai, egyébként lemorzsolódásra, igazgató lehetetlent, iskola összesen, központosított orbánista, renitens intézményvezetőre, iskola sikeresen, triplasenki Egyházi, pápai tankerület, szemére hányta, teljes pályázati, igazán vérlázító, fent látható, pápai általános, mezei tanítónőt, sürgősen összetrombitált, eddigi igazgató, tanárok arcába, iskolától elvették, legnagyobb &#8211, legnagyobb gyalázat, emberierőforrás felkent, falu plébánosa, környező települések, sajtó által, igazán felfoghatatlan, leszámolás mikéntjén, helyi közösség, általa elért, tisztességesen elnyert, ilyen kiváló, központilag távirányított, utolsó fillérig, elnyert támogatást, igazgató célként, módszeres züllesztésben, rendszer arcát, ilyen Egyházi, nagy egész, rombolás gépezetét, legrosszabbat hozza, része lesz, habzó szájú, rendszer ellenében, hozzáértést lépten-nyomon, 16-tal szemben, lentről jövőket, periférián élőket, mocsárba ahelyett, szégyenteljes retorzióval, állami kitüntetés, csúszómászó lojalitásért, mindenkit lehazugozó, diákok mellé, diákok mellett, jövőért kell, összes Martonnéért, ilyen szemét, férje Pápa, mesterpedagógusi, diákönkormányzat, somlóvásárhelyen, fogaskerekekként, egymásutániságát, átcsoportosítják, fejlesztőmunkája, rendszerességgel, erőfeszítéseinek, központosítanak, bürokratizálnak, somlóvásárhelyi, hátborzongatóbb, lemorzsolódásra, emberierőforrás, kiskirályokként, alpolgármestere, együtthanyatlás, összetrombitált, megnehezítenek, humánerőforrás, központosított, birkaszellemet, áthelyezéséről, somlóvásárhely, felfoghatatlan, helyzetűekként, tisztességesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1613
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 9122
  • e Év: 162618
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.