Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Merkel varázsolt
  2018-01-14 00:33:40, vasárnap
 
  Merkel varázsolt


Elhamarkodottak voltak azok az elemzők, akik úgy gondolták, Angela Merkel ellőtte politikusi puskaporát, hiába nyert pártja a szeptemberi parlamenti választásokon, nincs már négy éve Németország élén. Mágikus kompromisszumteremtő képessége még működik, zsebre tette politikai partnereit.


Komócsin Sándor, 2018. január 13. szombat, 09:04

Hány olyan politikust ismerünk a világon, aki bevállal egy 24 órás folyamatos tárgyalást legkeményebb ellenfelével és vonakodó szövetségesével, majd úgy áll fel a tárgyalóasztaltól, hogy majdnem kizárólag a saját céljait érvényesítő kompromisszumot kötött velük? - teszi fel a kérdést Leonid Bershidsky, a Bloomberg Berlinben dolgozó publicistája. A válasz: csak egyet, Angela Merkelt.


Jó napja van az EU-nak
A kancellár asszony csütörtök reggeltől péntek délelőttig tárgyalt Martin Schulzcal, a szociáldemokraták (SPD) és Horst Seehoferrel a bajor keresztényszocialisták (CSU) elnökével a nagykoalíció meghosszabbításától, s bár sokan úgy vélték nem jön össze az egyezség, ami Merkel politikusi karrierjének végét jelentheti, tévedtek. Rácáfolt azokra, akik szerint elkopott mágikus kompromisszumteremtő képessége.

Ki nevet a végén?

A 63 éves politikus megfricskázta 39 éves kollégáját Christian Lindnert, a szabad demokraták (FDP) elnökét, aki egy hasonló maratoni koalíciós tárgyalás után tavaly ősszel felállt az asztaltól, bejelentve: jobb nem kormányozni, mint rosszul kormányozni.

Nem volt hajlandó engedni a Zöldek elvárásainak, azt gondolta, ez az elvszerűség kifizetődő lesz. Felrúgta a koalíciós egyeztetést látszólag lehetetlen helyzetbe hozva Merkelt. Számítása egyelőre nem jött be: az FDP-t a jelenlegi közvélemény-kutatások szerint kevesebben támogatják, mint a szeptemberi választásokon.

Osztott-szorzott

Merkel is elcsigázottnak látszott a szavazást követő kormányalakítási szappanoperában, ám soha nem adja fel. Először megpróbálta összehozni a CDU/CSU-FDP-Zöldek koalíciót, ami a legsanszosabbnak látszott, majd miután ez nem sikerült kitartott amellett, hogy nem akar előrehozott választást és nem akar kisebbségi kormányt alakítani.

Nem törődött vele, hogy Schulz pártja hangulatához is igazodva a választás után elutasította a nagykoalíció folytatását, mert messzebb látott, mint az SPD tagsága. Tudta, hogy a szociáldemokraták vezetősége nyitott lesz a politikai üzletelésre, mert egy újabb választáson a szeptemberinél is rosszabbul szerepelhet a pártjuk.

Az elemzők azt gondolhatták, hogy Merkel mindenáron össze akarja majd hozni a koalíciót, hogy elkerülje a rosszabb lehetőségeket, ám megtapasztalhatták, milyen kemény a kancellár asszony még akkor is, amikor politikai pályafutása végét kockáztatja. Arra alapozott, hogy az SPD még nála is jobban el akarja kerülni a kudarcot - és igaza lett.

Győzött

A szociáldemokrata vezetők, akiknek el kell adniuk a megállapodást a párt vonakodó tagságának, azt mondják, hogy Schulz 60 százalékban elérte, amit az SPD akart. Például a munkáltatók és a munkavállalók között egyelő arányban oszthatják meg a nyugdíjjárulékot, míg most ennek nagyobb részét a munkavállalóktól vonják le. Nőhet a családi pótlék és infrastruktúra-beruházások indulhatnak.

Bershidsky azonban úgy látja, hogy Merkel győzött: a CDU/CSU akarata jobban érvényesült, mint partneréé. Például az SPD a magas jövedelmek megadóztatását akarta, de ez nem lehet a kormányprogram része és az egészségügyi rendszerben sem növelik a kötelező állami pillér súlyát a magán-egészségbiztosítás rovására.

A migráció terén tettek engedményeket, valamivel több bevándorlót engednek be az országba, mint amit a konzervatív pártszövetség jónak látna, de nem sokkal. Ami még ennél is fontosabb, a CDU/CSU nem engedett abból, hogy a költségvetést egyensúlyban tartsák, ami szociális költekezési terveik lefaragására kényszeríti a szociáldemokratákat.

Európa - hányadik?

Schulz azt nyilatkozta az egyezség megszületése után, hogy az "áttörést" hozott Európa ügyében. Nem egyértelmű azonban, hogy ez alatt mit is kéne érteni. A kormányalakítással kapcsolatos viták végig belpolitikai és hazai gazdaságpolitikai kérdések körül forogtak. Merkel elég okos ahhoz, hogy csendben érvényesítse a Németország First! elvét ahelyett, hogy ezt nagy dobra verné (mint az America First jelszót harsogó Donald Trump amerikai elnök).

Az utolsó feladat

A németeknek elegük van a koalíciós huzavonából - nem olyan türelmesek, mint a hollandok, akik a 2017. márciusi parlamenti választás után 209 napot vártak a kormányalakításra. A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint többségük nem akar újabb CDU-SPD koalíciót és Merkel kompromisszumteremtő képességének megingása egy időre sérülékennyé tette őt magát is.

Ha azonban a mostani varázslata bejön és az SPD tagságának többsége a várakozásoknak megfelelően belemegy az alkuba, akkor Merkel várhatóan kényelmesen kormányozhat a választási ciklus végééig. Ez időt adhat neki arra, hogy megtalálja utódját - amivel eddig nem törődött. Breshidsky szerint nem lenne körültekintő vezető, ha nem fektetne kellő súlyt erre a kötelezettségére.




https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kiderult_a_titok_merkel_varazsolt.654763. html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: legsanszosabbnak, kormányalakítási, munkavállalóktól, nyugdíjjárulékot, szociáldemokrata, kötelezettségére, szappanoperában, szövetségesével, elhamarkodottak, kompromisszumot, kormányprogram, várakozásoknak, infrastruktúra, megadóztatását, elcsigázottnak, szeptemberinél, megállapodást, költségvetést, választásokon, pártszövetség, munkavállalók, megfricskázta, engedményeket, lehetőségeket, egyensúlyban, ellenfelével, képességének, belpolitikai, megszületése, karrierjének, legkeményebb, nagykoalíció, lefaragására, publicistája, érvényesítse, sérülékennyé, szeptemberi parlamenti, saját céljait, kérdést Leonid, kancellár asszony, szabad demokraták, hasonló maratoni, elvszerűség kifizetődő, koalíciós egyeztetést, szeptemberi választásokon, szavazást követő, legsanszosabbnak látszott, választás után, nagykoalíció folytatását, szociáldemokraták vezetősége, politikai üzletelésre, újabb választáson, Angela Merkel, Komócsin Sándor, Leonid Bershidsky, Bloomberg Berlinben, Angela Merkelt, Martin Schulzcal, Horst Seehoferrel, Christian Lindnert, Németország First, America First, Donald Trump,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Miért nem menti meg Jézus a jó...  Alázat  Bounty krémes  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Radikális szeretet  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png cica  Szívem tiéd  Szép estét  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét kedves látogatóimna...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Fekete István - Akác  Fehér virág  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szívem  Facebookon kaptam  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Png kutya  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Bertolt Brecht -től idézet  képre írva  Fehér virág  Kerüld el az evangélium örömén...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Png cica  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Tavaszi kép  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png virág  Sose bánj semmit  Éretlen vers  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Mi lenne ha  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
szeptemberi parlamenti, saját céljait, kérdést Leonid, kancellár asszony, szabad demokraták, hasonló maratoni, elvszerűség kifizetődő, koalíciós egyeztetést, szeptemberi választásokon, szavazást követő, legsanszosabbnak látszott, választás után, nagykoalíció folytatását, szociáldemokraták vezetősége, politikai üzletelésre, újabb választáson, rosszabb lehetőségeket, szociáldemokrata vezetők, párt vonakodó, munkavállalók között, munkavállalóktól vonják, családi pótlék, magas jövedelmek, kormányprogram része, egészségügyi rendszerben, kötelező állami, migráció terén, konzervatív pártszövetség, költségvetést egyensúlyban, egyezség megszületése, utolsó feladat, németeknek elegük, koalíciós huzavonából, időre sérülékennyé, mostani varázslata, várakozásoknak megfelelően, választási ciklus, legsanszosabbnak, kormányalakítási, munkavállalóktól, nyugdíjjárulékot, szociáldemokrata, kötelezettségére, szappanoperában, szövetségesével, elhamarkodottak, kompromisszumot, kormányprogram, várakozásoknak, infrastruktúra, megadóztatását, elcsigázottnak, szeptemberinél, megállapodást, költségvetést, választásokon, pártszövetség, munkavállalók, megfricskázta, engedményeket, lehetőségeket, egyensúlyban, ellenfelével, képességének, belpolitikai, megszületése, karrierjének, legkeményebb, nagykoalíció, lefaragására, publicistája, érvényesítse, sérülékennyé, egészségügyi, körültekintő, kormányozhat, elutasította, hangulatához, gondolhatták, elvárásainak, százalékban, kapcsolatos, folytatását, üzletelésre, szerepelhet, seehoferrel, németország, választáson, munkáltatók, pályafutása, kockáztatja, nyilatkozta, egyeztetést, rendszerben, huzavonából, elvszerűség, kormányozni, bevándorlót, konzervatív, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1204
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 13802
  • e Év: 167298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.