Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pert nyert a Kétfarkú Kutya Párt Strasbourgban
  2018-01-23 20:00:34, kedd
 
 
Pert nyert a Kétfarkú Kutya Párt Strasbourgban

2018.01.23. 11:27 Módosítva: 2018-01-23 13:32:11

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) mai egyhangú döntésében kimondta, hogy megsértették a Magyar Kétfarkú Kutya Párt véleményszabadsághoz való jogát, amikor megbüntették a 2016-os kvótanépszavazásra készült telefonos applikációja miatt.

A Kétfarkú azért készítette az applikációt, hogy a szavazók névtelenül megoszthassák egymással az érvénytelen szavazólapjukról készült fotókat, egyfajta kreatív versengésre ösztönözve őket, hogy ki tudja frappánsabban kifejezni a nemtetszését. A végül érvénytelen népszavazás előtt sok párt ugyanis amellett kampányolt, hogy a szavazók érvénytelenül szavazzanak, mert ez a távolmaradásnál is erősebben fejezi ki, hogy elutasítják a kormány menekültpolitikáját (a "nem" szavazat leadása növelte volna az érvényesség esélyét, ami a kormánynak kedvezett volna).

A Kétfarkú applikációja a Nemzeti Választási Bizottság szerint sértette a választás tisztaságáról, titkosságáról és a rendeltetésszerű joggyakorlásról szóló törvényi rendelkezéseket: a szavazólap az NVB szerint nem a választóké, ezért azt nem lehet kivinni a szavazóhelyiségből, és fényképet sem lehet róla készíteni, mert az csaláshoz vezethet. Az applikáció használata az NVB szerint a választási testületek lejáratására is alkalmas volt.

A párt a Kúriához fordult, ahol annyiban megerősítették az NVB döntését, hogy bár a szavazólap a politikai vélemény kifejezésére szolgál, a lefényképezése és az applikáción keresztül történő publikálása már nem. A pártot 100 ezer forint bírság megfizetésére kötelezték.
DBZOL20160923004
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Miután az Alkotmánybíróság nem fogadta be a párt indítványát (szerintük az applikáció elkészítése nem tartozik a szólásszabadság tárgykörébe, csak a használata), a Kétfarkú Strasbourgban keresett jogorvoslatot.

Az EJEB előtt az állam képviselője azzal érvelt, hogy az NVB határozata a szavazás rendjét és a szavazólapok rendeltetésszerű használatát védte. A strasbourgi bíróság egyhangú döntése szerint viszont a párt eljárása, melynek ereményeként lehetővé vált a szavazólapokról készült fotók anonim közlése, nem sértette a szavazás rendjét és tisztaságát, viszont elősegítette a szólásszabadság érvényesülését: a párt megbüntetése indokolatlan volt.

A véleményszabadsághoz fűződő jognak az Emberi Jogok Európai Egyezménye szerint lehetnek korlátai, ezek közül azonban itt az EJEB szerint egyik sem merül fel. A magyar államnak a százezres büntetésnek megfelelő 330 eurót, és további 3 ezer eurónyi (kb. 930 ezer forintot) költséget kell a Magyar Kétfarkú Kutya Párt számára megtérítenie. A döntés ellen a bíróság Nagykamarájához lehet fellebbezni.

Frissítés: Reagált a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a strasbourgi döntésre!

Az MKKP az alábbi közleményt juttatta el az Indexhez:

Örülünk, hogy sikerült 20 kétfarkú kutyás pólóval lefizetnünk a strasbourgi bírókat. És nyilvánvalóan hazaárulás történt: Strasbourg korlátozni akarja a magyar emberek jogát, hogy megsérthessék mások véleményszabadságát.


https://index.hu/belfold/2018/01/23/pert_nyert_a_ketfarku_kutya_part_strasbourgba n/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendeltetésszerű, alkotmánybíróság, szavazólapjukról, távolmaradásnál, nagykamarájához, joggyakorlásról, rendelkezéseket, szólásszabadság, szavazólapokról, érvényesülését, lefényképezése, megerősítették, frappánsabban, strasbourgban, titkosságáról, nyilvánvalóan, érvénytelenül, jogorvoslatot, megoszthassák, tisztaságáról, megfizetésére, megsérthessék, lejáratására, applikációja, elősegítette, megbüntetése, ereményeként, megtérítenie, indokolatlan, nemtetszését, szavazólapok, kifejezésére, megsértették, megbüntették, strasbourgi, elutasítják, szavazók névtelenül, érvénytelen szavazólapjukról, végül érvénytelen, szavazók érvénytelenül, érvényesség esélyét, kormánynak kedvezett, választás tisztaságáról, rendeltetésszerű joggyakorlásról, csaláshoz vezethet, applikáció használata, választási testületek, politikai vélemény, applikáción keresztül, párt indítványát, applikáció elkészítése, szólásszabadság tárgykörébe, Kétfarkú Kutya Párt Strasbourgban, Emberi Jogok Európai Bírósága, Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Nemzeti Választási Bizottság, Balogh Zoltán, Kétfarkú Strasbourgban, Emberi Jogok Európai Egyezménye,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Akik bántanak téged  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Erdőn  Nevem  Facebookon kaptam  Png cica  A televizió nem a kultúrát kép...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  képre írva  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Paul David Tripp Április 20  Paul David Tripp Április 19  Tavaszi kép  A sors  Lóhere  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Png csokor  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ágai Ágnes – Csendélet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Rátalálsz  Alázat  Hiányzik  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Varga János Veniam - Fontos sz...  Julian Brass gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alázat  Szép napot kívánok  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Png cica  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Elköszönt  Png virág  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nevem  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Nagyon különös  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A kételkedés kezelése  Az igazi szeretetért rendszeri... 
Bejegyzés Címkék
szavazók névtelenül, érvénytelen szavazólapjukról, végül érvénytelen, szavazók érvénytelenül, érvényesség esélyét, kormánynak kedvezett, választás tisztaságáról, rendeltetésszerű joggyakorlásról, csaláshoz vezethet, applikáció használata, választási testületek, politikai vélemény, applikáción keresztül, párt indítványát, applikáció elkészítése, szólásszabadság tárgykörébe, állam képviselője, szavazás rendjét, szavazólapok rendeltetésszerű, strasbourgi bíróság, párt eljárása, szavazólapokról készült, szólásszabadság érvényesülését, párt megbüntetése, magyar államnak, százezres büntetésnek, döntés ellen, bíróság Nagykamarájához, strasbourgi döntésre, alábbi közleményt, strasbourgi bírókat, magyar emberek, rendeltetésszerű, alkotmánybíróság, szavazólapjukról, távolmaradásnál, nagykamarájához, joggyakorlásról, rendelkezéseket, szólásszabadság, szavazólapokról, érvényesülését, lefényképezése, megerősítették, frappánsabban, strasbourgban, titkosságáról, nyilvánvalóan, érvénytelenül, jogorvoslatot, megoszthassák, tisztaságáról, megfizetésére, megsérthessék, lejáratására, applikációja, elősegítette, megbüntetése, ereményeként, megtérítenie, indokolatlan, nemtetszését, szavazólapok, kifejezésére, megsértették, megbüntették, strasbourgi, elutasítják, lefizetnünk, fellebbezni, büntetésnek, publikálása, tárgykörébe, szavazzanak, használatát, érvénytelen, népszavazás, applikáción, érvényesség, indítványát, képviselője, applikációt, tisztaságát, elkészítése, versengésre, döntésében, használata, egyezménye, korlátozni, applikáció, választási, strasbourg, választóké, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.