Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ma sincs válasz arra, hogy miért kellett meghalniuk
  2018-01-28 10:43:13, vasárnap
 
  Ma sincs válasz arra, hogy miért kellett meghalniuk
Lázár Gergő | Január 27, Szombat | 17:18

Nem sokkal több, mint egy évvel ezelőtt történt a veronai busztragédia. Egy baleset, mely a teljes országot sokkolta. A Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait szállító busz Veronától nem messze lesodródott az autópályáról, egy felüljáró tartóoszlopának rohant, majd kigyulladt. Az 56 utasból 17-en életüket vesztették. A helyi hatóságok pár hónappal később lezárták a nyomozást, amit a hazai hatóságok a mai napig képtelenek voltak megtenni. Egy évvel a tragédia után sem a hozzátartozók, sem a barátok nem kaptak tájékoztatást arról, hogy mi történt azon a szörnyű éjszakán.

A baleset után nem sokkal - teljes mértékben elvárhatóan - a hazai hatóságok mindenben segítették a hozzátartozókat. Nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány, a sajtó a történtek felderítésével foglalkozott. Aztán kezdett elcsendesedni az ügy, a kormány pedig a háttérbe vonult. Megígérte a baleset körülményeinek pontos kivizsgálást és vele a felelősök felkutatását. Az ígéret ígéret maradt és noha szinte ma már tisztázottak a baleset körülményei, a magyar hatóságok mégsem zárták le a nyomozást.

Az olasz nyomozásból tudjuk - melyet már tavaly májuban lezártak az ottani hatóságok - hogy illegálisan beszerelt benzintank volt a buszon, valamint - szintén illegálisan - beszerelt ülések is voltak a járművön. Azt is tudni már, hogy a buszvezető súlyos alvászavarokkal küszködött, melyre gyógyszereket is szedett. Sőt, mindemellett a rengeteg szabálytalanság mellett a busz borzasztó műszaki állapotban volt.

a busz olyan állapotban volt, hogy egy közlekedési múzeumban is balesetet okozhatott volna. - 24.hu

Emellett az is bizonyított, hogy az üzemorvos meg sem vizsgálta a sofőrt, mielőtt lepecsételte volna az alkalmasságot igazoló papírt. Illetve az, hogy a hazai busztársaságok nagy többségénél a vizsgabiztos a saját alkalmazottjuk! Pontosan látszik, hogy a veronai tragédiáért nem egy ember, vagy hiba okolható, hanem hiányosságok és törvénysértések sora. A teljes rendszer - mely havonta gyermekek és felnőttek százaiért felelős - hibás és hiányos.

A magyar hatóságok ismét szánalmas munkát végeznek és sem a hozzátartozókat, sem a közvéleményt nem tájékoztatják sem az ügy menetéről, sem annak fejleményeiről. Ígérgetésen kívül az elmúlt egy évben semmi nem történt. A balesetben vétkes cég buszai a mai napig járják Európa útjait. Buszok tömkelege, illegálisan beépített üzemanyag tartályokkal és extra ülésekkel a fedélzetén szállítja emberek ezreit.

A magyar hatóságok semmilyen tényleges lépést nem tettek annak érdekében, hogy ne történhessen meg még egyszer egy, a veronaihoz hasonló tragédia. Nem kezdődtek meg országos méretű kivizsgálások, sem az üzemorvosok munkájának felülvizsgálata. Semmilyen valós, előremutató lépést nem tett a kormány, csak a száját jártatta. Miközben egy nem létező Soros-tervről már a teljes lakosságot sikerült több milliárd forintért tájékoztatni, addig egy baleset kivizsgálását nem sikerült lezárni több mint egy év alatt.

Miközben civil szervezetek tucatjait vegzálják és vizsgálják nap nap után, addig törvénytelenül működő cégek tucatjainak kivizsgálását mellőzik. Az olasz hatóságok munkája - valamint a hozzátartozók nyomozása - kellett ahhoz, hogy egyáltalán kiderüljenek a rendszer hiányosságai és törvénytelenségei. Ha a magyar hatóságokon múlna, a mai napig nem tudnánk semmit az egy éve történt tragédia körülményeiről.

Mi értelme olyan állami szervek és hatóságok fenntartásának, melyek képtelenek ellátni saját feladatukat? Ameddig a dolgukat elvégezni képtelen hatóságok közpénzen nem tesznek semmit, addig hozzátartozók tucatjai várják nap nap után, hogy végre legyen felelőse a tragédiának. Hogy végre lezárhassák magukban az akkor történteket. Hogy végre meggyászolhassák szeretteiket.

Miközben a mai napon emlékhelyet avattak Olaszországban, a tragédia melletti közparkban, addig itthon még egy tájékoztatásra sem futotta. A megemlékezésen és vele az emlékhely átadásán nem vett részt egyetlen kormánytag, vagy miniszter sem. Nem véletlen. Tartanak a már több mint egy éve fel nem tett kérdéstől. Miért kellett 17 embernek meghalnia azon az éjszakán?


https://kolozsvaros.com/2018/01/27/ma-sincs-valasz-arra-hogy-miert-kellett-meghal niuk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: meggyászolhassák, felülvizsgálata, szabálytalanság, törvénysértések, hozzátartozókat, tartóoszlopának, alvászavarokkal, fenntartásának, körülményeinek, törvénytelenül, felderítésével, körülményeiről, fejleményeiről, tájékoztatásra, megemlékezésen, alkalmazottjuk, olaszországban, busztársaságok, elcsendesedni, hozzátartozók, tájékoztatást, tájékoztatják, kivizsgálását, gyógyszereket, alkalmasságot, kivizsgálások, lepecsételte, tájékoztatni, szeretteiket, történhessen, vizsgabiztos, foglalkozott, felkutatását, tisztázottak, hiányosságok, kivizsgálást, évvel ezelőtt, veronai busztragédia, teljes országot, felüljáró tartóoszlopának, helyi hatóságok, hazai hatóságok, tragédia után, szörnyű éjszakán, baleset után, történtek felderítésével, kormány pedig, háttérbe vonult, baleset körülményeinek, felelősök felkutatását, ígéret ígéret, baleset körülményei, Lázár Gergő, Szinyei Merse Pál Gimnázium,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó kutya  Szép estét  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Rács mögé  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Paul David Tripp Március 25  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Benedek Elek - Virágvasárnap  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Rács mögé  Odaadja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  üdvözöllek!  Reményik Sándor: Itt most virá...  képre írva  Alvó cica  Humor is meg nem is szerinted?  Sok ember olyan,  Sárkány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Apu  Facebookon kaptam  Boldogság  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  Esti képek  Paul David Tripp Március 28  Nagy Feró megmondta?  Devecsery László - Húsvét  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Sok ember olyan,  Az út  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  A szeretetről  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Várnai Zseni - Éveim  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Mire jók ?  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Alvó cica 
Bejegyzés Címkék
évvel ezelőtt, veronai busztragédia, teljes országot, felüljáró tartóoszlopának, helyi hatóságok, hazai hatóságok, tragédia után, szörnyű éjszakán, baleset után, történtek felderítésével, kormány pedig, háttérbe vonult, baleset körülményeinek, felelősök felkutatását, ígéret ígéret, baleset körülményei, magyar hatóságok, olasz nyomozásból, ottani hatóságok, buszvezető súlyos, rengeteg szabálytalanság, busz borzasztó, busz olyan, közlekedési múzeumban, alkalmasságot igazoló, hazai busztársaságok, saját alkalmazottjuk, veronai tragédiáért, teljes rendszer, évben semmi, balesetben vétkes, fedélzetén szállítja, veronaihoz hasonló, üzemorvosok munkájának, száját jártatta, teljes lakosságot, baleset kivizsgálását, olasz hatóságok, hozzátartozók nyomozása, rendszer hiányosságai, magyar hatóságokon, dolgukat elvégezni, akkor történteket, tragédia melletti, emlékhely átadásán, meggyászolhassák, felülvizsgálata, szabálytalanság, törvénysértések, hozzátartozókat, tartóoszlopának, alvászavarokkal, fenntartásának, körülményeinek, törvénytelenül, felderítésével, körülményeiről, fejleményeiről, tájékoztatásra, megemlékezésen, alkalmazottjuk, olaszországban, busztársaságok, elcsendesedni, hozzátartozók, tájékoztatást, tájékoztatják, kivizsgálását, gyógyszereket, alkalmasságot, kivizsgálások, lepecsételte, tájékoztatni, szeretteiket, történhessen, vizsgabiztos, foglalkozott, felkutatását, tisztázottak, hiányosságok, kivizsgálást, közvéleményt, mindemellett, kiderüljenek, tartályokkal, hiányosságai, busztragédia, autópályáról, emlékhelyet, kolozsvaros, előremutató, szervezetek, ígérgetésen, lesodródott, tucatjainak, feladatukat, lezárhassák, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 81
  • e Hét: 2341
  • e Hónap: 19134
  • e Év: 152051
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.