Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„A stadionokra költött pénzzel van esély a tanulók but
  2018-01-29 17:58:57, hétfő
 
  ,,A stadionokra költött pénzzel van esély a tanulók butulását megállítani"
Molnár Bálint | Ma | 8:08

Ébresztő, riadó, rohadtul hétfő van! És bár összpropagandisztikus vergődés irányul a tegnapi nap legfontosabb hírének mellékvágányra terelését illetően, nem fogom hagyni. Mert a tegnapi nap legfontosabb híre mindenképpen az, hogy miközben a nemzeti kormány az ENSZ migránscsomagja miatt verdeste magát a földhöz reggeltől estig, tüntettek a pedagógusok a Kossuth téren. A szabad, békés, minőségi oktatásért. Valami hasonlóért, de leginkább ugyanazért, mint amiért 19-én a diákok vonultak utcára. Akikre azóta is nagy ívben szarik az illetékes miniszter elvtárs.

A rendszerközpontú helyett a személyközpontú oktatástól a kritikus gondolkodásra nevelésig, a szabad tanköny- és módszerválasztástól a lexikális tudás erőltetésének felszámolásáig, a tananyag mennyiségének, valamint a pedagógusok terheinek a csökkentésétől a GDP 6%-ának az oktatásra fordításáig számos kérdés mielőbbi rendezését sürgették. A Tanítanék Mozgalom az Oktatási Hálózattal és az oktatási minimum kidolgozásában résztvevő pártok szakpolitikusaival álltak színpadra. Nem volt titok, hogy több hónapos egyeztetés előzte meg a demonstrációt, a Fidesz-KDNP és a Jobbik kivételével a pártok (MSZP, LMP, DK, Együtt, Párbeszéd, MLP, Momentum) a tanárokkal közösen dolgozták ki azt az elképzelést, amelyben most összefogás született.

Noha 1000 ember már megint nem nevezhető kritikus tömegnek, azért az mégiscsak valamiféle pozitív fordulatként értékelhető, hogy az egymással acsarkodó ellenzéki alakulatok egy fontos, mondhatni életbevágó kérdésben képesek együttműködni.

Miután a kormánypárt nem volt hajlandó meghallgatni a tanárokat, miután a kormány nem hajlandó tudomásul venni, hogy az oktatás az a terület, amelyhez a pedagógusok valamivel jobban értenek, mint a politikusok, nem maradt más hátra, mint a kormánymédiát felhasználni a demonstráció lejáratására. Erre kiválóan alkalmasak a Jurák Kata-féle megrögzött bálványimádók és egyéb névtelen rímfaragók. Úgyhogy most az van, hogy a Tanítanék Mozgalom valójában kormánybuktatást akar, és ehhez használja ürügyként az oktatást, de hát a vasárnapi tanártüntetés súlyos kudarc volt: ők, kormányszócsőék alig 500 embert számolt a Kossuth téren. Élő klasszikusokat csak pontosan szépen:

A Magyar Idők birtokába jutott dokumentumok igazolják: az oktatás reformjáért, illetve a CEU mellett szervezett tüntetések valójában a Fidesz ellen szólnak, és a kormány leváltása a céljuk. Az élükön állók távolról sem függetlenek és nem is civilek. Viszont legtöbb erőfeszítésük hiábavaló: még egy kisebbfajta tömeget sem sikerült összehozniuk a tegnapi tanártüntetésen.

Szóval a pöcegödörmédia leleplezte a fennforgást. Itt semmi másról nincs szó, mint hogy egyesek az oktatás, a diákok és a tanárok hátán meg akarják dönteni a demokratikusan megválasztott magyar kormányt. A választási kampányban lehetőleg.

A legalját még mindig nem értük el, hiszen ameddig jól fizetett morális hulladékok védik a kormány szakadt mundérjának becsületét, és minden szakpolitikai kérdésre ráhúzzák az illegitim kormányváltás kísérletét, ameddig szarosnyelvű senkik fordulnak a diákok, tanárok ellen és testükkel védik a hatalmat, ameddig mindenkit ellenségnek lehet bélyegezni, aki a penetráns oktatási rendszer ellen szót emel, addig esély nincs arra, hogy itt a büdöstalpú politikai ideológiák fölött áthajolva a lényegről essék szó. Az oktatásról szó sem lehet addig, ameddig folyamatosan meg kell védeni a kormányt azért, hogy a kormány nyugodtan háborúzhasson és mindent magasról leszarva harácsoljon.

Az egyik ilyen szorgos alattvalóként funkcionáló felületen például egyenesen a Reális Zöldek Klub közleményével igyekeztek rámutatni arra, hogy mennyire szánalmas ez az egész Tanítanék Mozgalom, meg a tanárok követelései. Igaz, hogy barnanyelvék véresen komolyan gondolták, én elrettentésileg pakolom ide. Egyre biztosabb vagyok abban ugyanis, hogy a sötétség valóban nem érhet véget (kötelező végigolvasni!):

A Reális Zöldek Klub közleménye: Nem végzi feladatát a TANÍTANÉK MOZGALOM!

A Tanítanék Mozgalom, államosításnak tartja a tárca önálló gondolkodásra való nevelésének a szükségességét, miszerint a természet törvényeit kötelező volna kinyilatkoztatásként, kész ismeretanyagként közölni a tanulókkal.

A mozgalom nem érti, hogy tanulóknak kísérletre alkalmas mérőeszközöket kellene adni, hogy élményszerűen közelebb hozzák maguk számára a természet törvényeit. Digitális eszközöket favorizálja a mozgalom, amelyhez a tanulók jobban értenek, mint az oktatóik.

A természettudományos és történelmi műveltség között már a rendszerváltás előtt szakadék tátongott, mára a hiánycikk a természeti törvények ismerete az oktatás világában. Példaképpen vegyünk egy triviális példát. Az ablakából kihajolva azonos méretű és súlyú egyik követ elengedve a másik követ vízszinten eldobva, melyik kő ér rövidebb idő alatt a ház előtti vízszintes talajra? A kérdésre a választ Galilei a kövek súlyát és méretét tekintve is, megadta, miután a pisai ferde toronyban kísérletezett.

A Tanítanék Mozgalom szerint nem helyes, hogy a Kormány az adóforintokat stadionokra, kisvasútra, plakátokra, propagandára költi. A stadionokra költött pénzzel van esély a tanulók butulását megállítani, visszafordítani, a kisvasúton utazóhoz közelebb kerül a természet. A plakátokra és propagandára költött pénz nem megy ki az országból, mint a szocik országlása idején az adófizetők pénze kiment, államadósságunk több mint 30%al megnövekedett.

Juhos László, elnök

Egy vak hangot nem értettem ebből a trágyából, de az utolsó bekezdés mindent a helyére pakolt. Ez a közelmény így ahogy van, önmagában is érv lehetne a minőségi oktatás mellett, hogy kurvára ne akarjunk soha egy olyan országban élni, ahol a fentihez hasonló félanalfabéták hivatkozási alapot jelenthetnek, akikre hivatkozni lehet a minden szétverése közben. Bazmeg, az: a stadionokra költött pénzzel van esély a tanulók butulását megállítani, a kisvasút meg közelebb hozza a természetet. Ezek után nagy a kísértés, hogy bezárjam a kurva internetet és visszavonuljak az úgynevezett civilizáció kebeléről valami igen távoli pontjára a világnak. Se röhögni, se sírni nincs kedvem ezen. Borzasztó.

Ezek után én már semmit nem szeretnék mondani. De, még annyit, hogy a Hajdú-Bihar megyei Álmosdon tegnap időközi polgármesterválasztást tartottak, miután a település fideszes elöljárójának mandátuma méltatlanság miatt októberben jogerősen megszűnt. A csávó végül is azt tette, amit egy fideszesnek kutyakötelessége: a rábízott pénzzel nem tudott elszámolni, az általa vezetett hivatal pénzéből vett tévét, a bojlert hazavitte, kamurendezvényekről állított ki számlákat. Egyszóval a település érdekében cselekedett. Ja, nem. Úgy tűnik, a helyieknek ez annyira nem jött be, a fideszes kiskirályt független polgármesterre cserélték. Helyes. Remélem, hogy rogáni viszonylatban pitiáner tolvajhoz hasonlóan a nagyipari sikkasztókat is elküldi a francba, mikor eljön az ideje. Ha nem, akkor jól van ez így is.

Szóval új hét, régi keservek. Mindenkinek minden elképzelhető jót kívánok, és továbbra is vigyázzunk a józan eszünkre, az mindennél fontosabb, bár egyre nehezebb megőrizni. Csókolom. (Remélhetőleg nem omlunk ma össze ötvenszer, úgyhogy gyertek!)


https://kolozsvaros.com/rovidek/a-stadionokra-koltott-penzzel-van-esely-a-tanulok -butulasat-megallitani/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kutyakötelessége, kormánybuktatást, ismeretanyagként, rendszerközpontú, migránscsomagja, államadósságunk, tanártüntetésen, elrettentésileg, személyközpontú, kormányszócsőék, visszafordítani, demokratikusan, mellékvágányra, szükségességét, visszavonuljak, klasszikusokat, mérőeszközöket, kidolgozásában, félanalfabéták, rendszerváltás, pöcegödörmédia, polgármesterre, felszámolásáig, csökkentésétől, államosításnak, elöljárójának, gondolkodásra, tanártüntetés, erőfeszítésük, adóforintokat, együttműködni, mennyiségének, megnövekedett, élményszerűen, erőltetésének, kísérletezett, stadionokra költött, tanulók butulását, nemzeti kormány, földhöz reggeltől, diákok vonultak, illetékes miniszter, rendszerközpontú helyett, személyközpontú oktatástól, kritikus gondolkodásra, szabad tanköny-, lexikális tudás, tananyag mennyiségének, pedagógusok terheinek, oktatásra fordításáig, oktatási minimum, tanárokkal közösen, Molnár Bálint, Tanítanék Mozgalom, Oktatási Hálózattal, Jurák Kata-féle, Magyar Idők, Reális Zöldek Klub, TANÍTANÉK MOZGALOM, Juhos László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Hogyan válunk hűségesekké?  Kertem  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Dóró Sándor: Embernek maradni  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Márai Sándor tollából  Tanácsok egy pszichológustól  Paul David Tripp Április 13  Különleges  Facebookon kaptam Krisztina b...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Magamnak  jó reggelt  Vannak emberek  Tanácsok egy pszichológustól  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Vidámság  Spenót fasírttal  40 felett  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  Azért kaptad  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Spenót fasírttal  Szép estét  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Gebhardt Nóra versei II.  Robert Merle tollából  IGEN így  Azért kaptad  Magyar költészet napja  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Baranyi Ferenc - N i n c s  Paul David Tripp Április 13  Andrássy Réka - A bolond Böske  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  képre írva  Megígért békesség  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jan Twardowski - Siessünk  "Ez egy csoda"  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Tanácsok egy pszichológustól  Zilahy Lajos mondta  A felvilágosodás...  Szép estét kedves látogatóimna...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  James Allen  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Tanmese  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Borzasztó  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
stadionokra költött, tanulók butulását, nemzeti kormány, földhöz reggeltől, diákok vonultak, illetékes miniszter, rendszerközpontú helyett, személyközpontú oktatástól, kritikus gondolkodásra, szabad tanköny-, lexikális tudás, tananyag mennyiségének, pedagógusok terheinek, oktatásra fordításáig, oktatási minimum, tanárokkal közösen, mégiscsak valamiféle, egymással acsarkodó, pedagógusok valamivel, kormánymédiát felhasználni, demonstráció lejáratására, vasárnapi tanártüntetés, oktatás reformjáért, kormány leváltása, élükön állók, kisebbfajta tömeget, tegnapi tanártüntetésen, pöcegödörmédia leleplezte, tanárok hátán, demokratikusan megválasztott, választási kampányban, kormány szakadt, illegitim kormányváltás, penetráns oktatási, büdöstalpú politikai, lényegről essék, kormányt azért, kormány nyugodtan, egyik ilyen, egész Tanítanék, tanárok követelései, sötétség valóban, tárca önálló, természet törvényeit, tanulók jobban, rendszerváltás előtt, természeti törvények, oktatás világában, triviális példát, ablakából kihajolva, másik követ, választ Galilei, kövek súlyát, pisai ferde, adóforintokat stadionokra, kisvasúton utazóhoz, szocik országlása, adófizetők pénze, utolsó bekezdés, helyére pakolt, minőségi oktatás, olyan országban, fentihez hasonló, minden szétverése, kurva internetet, úgynevezett civilizáció, település fideszes, csávó végül, fideszesnek kutyakötelessége, rábízott pénzzel, általa vezetett, bojlert hazavitte, település érdekében, fideszes kiskirályt, nagyipari sikkasztókat, józan eszünkre, mindennél fontosabb, kutyakötelessége, kormánybuktatást, ismeretanyagként, rendszerközpontú, migránscsomagja, államadósságunk, tanártüntetésen, elrettentésileg, személyközpontú, kormányszócsőék, visszafordítani, demokratikusan, mellékvágányra, szükségességét, visszavonuljak, klasszikusokat, mérőeszközöket, kidolgozásában, félanalfabéták, rendszerváltás, pöcegödörmédia, polgármesterre, felszámolásáig, csökkentésétől, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1368
  • e Hét: 5132
  • e Hónap: 8877
  • e Év: 162373
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.