Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A mókuskerékről a görög választások kapcsán
  2015-01-27 20:35:55, kedd
 
   
  Nagyon agyatlanok vagyunk, ha heurékázunk, amikor a karám kerítésének kitolását ígérőben látjuk a Messiást!

Most azt hisszük, hogy a görög választások eredményeként valami lényegesen változik. Hát egy nagy francot! Semmi!

Egyetlen pozitívuma van a görög választásnak: nem tud egyedül kormányt alapítani a Sziriza, ezért kénytelen minden épeszű ember számára egyértelművé tenni, hogy a ,,bal" és ,,jobb" ellentéte hazugság, hiszen a ,,másik szélsőséggel" lép koalícióra.



Ha netán megrendeznék az európai adósságkonferenciát, amit Ciprasz követel, mi történne? Jóváírnák Görögországnak a 240 milliárd eurónyi hitelből azt a 210 milliárdot, amit ténylegesen nem a görög állam kapott, hanem az a ,,gazdasági oligarchia", amely a kínálat monopolizálásával zsarolja a világot? Nem lehetünk annyira birkák, hogy ezt bevegyük! Legfeljebb annyi eredménye lehet az adósságkonferenciának, hogy meghosszabbítják a futamidőt, ami a kamatösszeg növekedését jelenti.



Az államadósság és a GDP viszonyítása, valamint a költségvetési hiányküszöb jelenti a legnagyobb veszélyt a megszorítások enyhítésére, ami fő vonzereje volt a görögországi győztes pártnak.

A GDP növelése a tőkekivitel növekedését jelenti. Ha a svájci kutatás eredményét veszem alapul, akkor a 60 %-os profit megtartása érdekében a GDP növelése 40 %-ot hagy az országban, ennek a bérekkel és járulékokkal csökkentett részét (kevesebb, mint felét, tehát a teljes érték 20 %-át) lehet az államadósság és a költségvetési hiány csökkentésére fordítani. Ez a különbség (olló) a bevétel és az országban maradó eredmény, valamint az állam áldozata között önmagában is lehetetlenné teszi, hogy a GDP növelése egy állam gazdaságának felemeléséhez, a munkanélküliség enyhítéséhez vezessen.



A ,,befektetési bizalom" a következő gát. Ennek emeléséhez az szükséges, hogy a befektető legalább a 60 %-os profitot hosszú távon biztosítva lássa. Ez csak annak árán érhető el, ha az élőmunka és az energia olcsó. Az energia a kínálatmonopólium kiemelt része, ezért árának változtatásával lehet a befektetési bizalmat manipulálni, úgy, hogy a befektető érdekeinek érvényesítését látszólag az ország érdekeinek rendelik alá, azért, hogy az egyre teljesebbé váló birtoklással diktálni lehessen a gazdaság kínálattermelését, ami profitnövekedéshez vezet.

Az államkölcsönök sajátos befektetést jelentenek. Ezekkel lehet gyorsítani egy állam eladását. Az általános államkötvénnyel egy darabot adunk zálogba Magyarország területéből, a letelepedési kötvénnyel pedig lehetővé tesszük, hogy a már eladott ország kiszolgáltatottsága idegenek hatalomgyakorlásával biztosítva legyen.



Amíg a közkiadások nem kötődnek közvetlenül az értékteremtéshez és annak helyéhez, addig kilátástalan a harc az "adókerülő gazdasági oligarchiával" szemben.



Ciprasz gazdasággal kapcsolatos teljesíthetetlen ígéretei lehetetlenné teszik az emberek életfeltételeinek javítását, amit a társadalmi igazságosság és a fenntartható növekedés jelent. Ezek alapján kérdéses az is, hogy a ,,középosztállyal" bővíthető-e az elit és az elitkiszolgálók osztálya, vagyis a burzsoázia.



A fentiek alapján egyértelmű, hogy a gazdaság-központú rendszer emberellenes.



Mivel érhető el, hogy emberközpontú rendszerben éljünk?



A közgazdászok által javasolt módszer a profit elosztása a ,,titkos szuperhatalom" (K. Hudges), más néven: ,,gazdasági oligarchia" (Ciprasz) és az államok között. Erre tesz kísérletet az Orbán kormány a stratégiai-partnerhálózattal, és ennek ,,tudományos alapját" teremtik meg a mókuskerék-tervező és üzemeltető közgazdászok, akik közül Jean Tirole 2014-ben Nobel-díjat kapott.

Ez a megoldás a tőke-kiáramlást nem csökkenti olyan mértékben, hogy az a megszorítások csökkentésének fedezete legyen.



A megszorítások következményei által leginkább sújtottak az euroövezet megszűnését javasolják (ezt már Ciprasz sem akarja, korábbi ígéretével szemben). Ez a lehetőség annak ellenére realitás, hogy az EKB ,,mennyiségi könnyítéssel" (fedezet nélküli eurokötvény-kibocsátással) igyekszik megelőzni, és akkor is mérlegelendő veszély, ha Merkel szerint már egy görög válság sem tudja megrendíteni.

Ez a megoldás a dollár kizárólagosságát eredményezné az USA eszmei irányítása (diktatúrája) alatt élő országokban, és egyértelművé tenné mindenki számára az USA-EU kereskedelmi szövetség létrejöttének tényleges okát és annak hatását, tehát lényegi változást nem jelentene.



Ciprasz Európa megváltoztatásának letéteményeseként hivatkozott Marine Le Penre, aki az EU megszűntetését, nemzetállamok működését jelölte meg megoldásként.

Ez a megoldás a jelenlegi rendszer visszarendeződését eredményezné, mivel a tagországok eladósodása és kiszolgáltatottságának mértéke lehetetlenné teszi az országokban működő gazdasági oligarchia uralmának megtörését, ami ,,praktikus okból" szinte azonnal szövetséget fog létrehozni a más országokban működő gazdasági oligarchiákkal.



Látnia kell mindenkinek: nincs a gazdaságközpontú rendszernek élhető változata.



A megoldás csak gyökeres (radikális) rendszerváltás lehet.

Az emberközpontúságnak kell felváltania a gazdaságközpontúságot, és a nemzetek érdekérvényesítése összehangolásának (konföderatív szemléletnek) kell a nemzetek feletti érdekérvényesítés (föderatív gondolkodási mód) helyére lépnie.

Ennek a koreszme-váltásnak az érvényesítésével az EU-nak át kell alakulnia Európai Konföderációvá.



A mókuskerék forgását a válság lassította. Ki kell tisztulnunk szédülésünkből.

Most lehetőségünk van kiszállni, ha nemcsak látjuk a szenvedhetetlen iga okát, de készek is vagyunk újjáteremteni a Szent Korona Értékrenddel közvetített ősi civilizációnk közszabadságra épülő társadalmát.



Kelt Szegeden, 2015. Fergeteg havának 27. napján.

Halász József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kizárólagosságát, meghosszabbítják, értékteremtéshez, teljesíthetetlen, érvényesítésével, gazdaságközpontú, elitkiszolgálók, középosztállyal, munkanélküliség, változtatásával, szenvedhetetlen, államkötvénnyel, görögországnak, államkölcsönök, érvényesítését, csökkentésének, oligarchiákkal, konföderációvá, szédülésünkből, közszabadságra, megszűntetését, rendszerváltás, következményei, költségvetési, megszorítások, újjáteremteni, civilizációnk, szuperhatalom, csökkentésére, nemzetállamok, kibocsátással, emberközpontú, felemeléséhez, létrejöttének, oligarchiával, eredményeként, karám kerítésének, görög választások, nagy francot, görög választásnak, görög állam, kínálat monopolizálásával, kamatösszeg növekedését, költségvetési hiányküszöb, legnagyobb veszélyt, megszorítások enyhítésére, görögországi győztes, tőkekivitel növekedését, svájci kutatás, teljes érték, költségvetési hiány, országban maradó, Jóváírnák Görögországnak, Jean Tirole, Ciprasz Európa, Marine Le Penre, Európai Konföderációvá, Szent Korona Értékrenddel, Kelt Szegeden, Halász József,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ami embereknek lehetetlen, az...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  s immár én is felragyogva, ért...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png fotel  Szép estét  Sokan azt tartják  Próbálj meg ...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Bounty krémes  Akik bántanak téged  s immár én is felragyogva, ért...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Garai Gábor - Takarítás  Nem méltó hozzád  Nem méltó hozzád  Png rózsa csokor  Png ház  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Png férfi  Facebookon kaptam  Png telefon  Reggel van  Esti kép  A kételkedés kezelése  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Kerüld el az evangélium örömén...  Tanuld meg ezt a versemet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  210 éve született a SZÓZAT meg...  Éretlen vers  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Soha ne kedvezz...  Soha ne kedvezz...  Reggel van  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy bizonyos határt  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Facebookon kaptam  Png cica  A másik dolog,  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Sokan azt tartják  Alázat  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Rátalálsz 
Bejegyzés Címkék
karám kerítésének, görög választások, nagy francot, görög választásnak, görög állam, kínálat monopolizálásával, kamatösszeg növekedését, költségvetési hiányküszöb, legnagyobb veszélyt, megszorítások enyhítésére, görögországi győztes, tőkekivitel növekedését, svájci kutatás, teljes érték, költségvetési hiány, országban maradó, állam áldozata, állam gazdaságának, munkanélküliség enyhítéséhez, befektető legalább, energia olcsó, kínálatmonopólium kiemelt, befektetési bizalmat, befektető érdekeinek, ország érdekeinek, egyre teljesebbé, gazdaság kínálattermelését, államkölcsönök sajátos, állam eladását, általános államkötvénnyel, darabot adunk, letelepedési kötvénnyel, emberek életfeltételeinek, társadalmi igazságosság, fenntartható növekedés, elitkiszolgálók osztálya, fentiek alapján, gazdaság-központú rendszer, közgazdászok által, profit elosztása, államok között, megszorítások következményei, euroövezet megszűnését, lehetőség annak, görög válság, dollár kizárólagosságát, jelenlegi rendszer, tagországok eladósodása, országokban működő, gazdaságközpontú rendszernek, megoldás csak, nemzetek feletti, mókuskerék forgását, válság lassította, kizárólagosságát, meghosszabbítják, értékteremtéshez, teljesíthetetlen, érvényesítésével, gazdaságközpontú, elitkiszolgálók, középosztállyal, munkanélküliség, változtatásával, szenvedhetetlen, államkötvénnyel, görögországnak, államkölcsönök, érvényesítését, csökkentésének, oligarchiákkal, konföderációvá, szédülésünkből, közszabadságra, megszűntetését, rendszerváltás, következményei, költségvetési, megszorítások, újjáteremteni, civilizációnk, szuperhatalom, csökkentésére, nemzetállamok, kibocsátással, emberközpontú, felemeléséhez, létrejöttének, oligarchiával, eredményeként, közgazdászok, megrendíteni, kilátástalan, birtoklással, eredményezné, lehetetlenné, választásnak, egyértelművé, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 33
  • e Hét: 1743
  • e Hónap: 10347
  • e Év: 46288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.