Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc Pápa déli üzenete 08.30
  2020-08-30 18:55:51, vasárnap
 
  Videó Link

...... ..............



- Ferenc pápa: A hívő ember élete katonáskodás, harc a Gonosz ellen!.
Augusztus 30-án a Szentatya a vasárnapi evangélium alapján arról elmélkedett, hogy Jézus tanítványainak utánozniuk kell mesterüket, csak a szenvedés vállalásával, a kereszt felvételével, mások szeretetteli szolgálatával leszünk tagjai a megdicsőült Krisztusnak is.
A pápának a déli Angelus előtt és után elmondott teljes beszédének fordítását közreadjuk.

Kedves testvérek, jó napot kívánok!
A mai evangéliumi részlet (vö. Mt 16,21-27) a múlt vasárnapi evangéliumhoz kapcsolódik (vö. Mt 16,13-20). Miután Péter - a többi tanítvány nevében is - megvallotta hitét Jézusban mint Messiásban és Isten Fiában, Jézus maga kezd beszélni nekik szenvedéséről. A Jeruzsálembe vezető úton nyíltan elmondja barátainak, mi vár rá a végén a szent városban: megjövendöli halálának és feltámadásának, megaláztatásának és megdicsőülésének misztériumát. Azt mondja, hogy ,,sokat kell szenvednie a vénektől, a főpapoktól és az írástudóktól, megölik, de a harmadik napon feltámad a halálból" (Mt 16,21). De szavait nem értik meg, mert tanítványainak a hite még éretlen és túlságosan kötődik e világ gondolkodásmódjához (vö. Róm 12,2). Ők túl földi győzelemre gondolnak, és emiatt nem értik a kereszt nyelvét.
Péter, amikor szembesül az eshetőséggel, hogy Jézus megbukhat és kereszthalált halhat, fellázad, és azt mondja neki: ,,Isten ments, Uram! Ez nem történhet veled!" (Mt 16,22). Hisz Jézusban - Péter ilyen -, van hite, hisz Jézusban, hisz; követni akarja, de nem fogadja el, hogy dicsősége szenvedésen keresztül valósuljon meg. Péternek és a többi tanítványnak - de nekünk is! - a kereszt kényelmetlen dolog, a kereszt ,,botrány", Jézus viszont ,,botránynak" a kereszttől való menekülést tekinti, ami kibújást jelentene az Atya akarata alól, a küldetés alól, melyet az Atya rábízott a mi üdvösségünkért. Ezért válaszolja Jézus Péternek: ,,Menj mögém, sátán! Botrány vagy számomra, mert nem úgy gondolkodsz, mint Isten, hanem ahogy az emberek" (Mt 16,23). Tíz perccel korábban Jézus még dicsérte Pétert, megígérte neki, hogy ő lesz Egyházának az alapja; tíz perccel később már azt mondja: ,,sátán". Hogy érthetjük meg ezt? Mindannyiunkkal előfordul! Amikor tele vagyunk áhítattal, buzgósággal, jó szándékkal, felebarátainkhoz való közelséggel, Jézusra nézünk, és haladunk előre; ám amikor kereszttel találkozunk, azonnal elmenekülünk. Az ördög, a sátán - ahogy Jézus mondja Péternek - megkísért bennünket.
A gonosz lélekre, az ördögre pontosan az jellemző, hogy eltávolít bennünket a kereszttől, Jézus keresztjétől.
Ezután mindenkihez szólva Jézus hozzáteszi: ,,Ha valaki követni akar engem, mondjon le önmagáról, vegye fel keresztjét, és kövessen" (Mt 16,24). Ilyen módon kijelöli az igazi tanítvány útját: két magatartásformát mutat. Az első az ,,önmagunkról való lemondás", ami nem felületes változást jelent, hanem megtérést, gondolkodásmódunk és értékrendünk megváltoztatását. A másik magatartásforma ,,keresztünk felvétele". Nemcsak a napi megpróbáltatásokat kell türelmesen viselni, hanem hittel és felelősséggel hordoznunk kell az erőfeszítésnek, a szenvedésnek azt a részét, amelyet a gonosz elleni küzdelem megkíván.
...... ..........


A keresztények élete mindig küzdelem. A Biblia azt mondja, hogy a hívő ember élete katonáskodás: harc a gonosz lélek ellen, harc a Gonosz ellen.
Így a ,,kereszt felvételének" vállalása Krisztussal való részvétellé válik a világ üdvözítésében. Erre gondolva úgy éljünk, hogy a ház falán függő kereszt, vagy a nyakunkban hordott kicsiny kereszt azon vágyunk jele legyen, hogy csatlakozzunk Krisztushoz a szolgálatban, hogy szeretettel szolgáljuk testvéreinket, különösen a legkisebbeket és a legtörékenyebbeket. A kereszt Isten szeretetének szent jele és Jézus áldozatának jele, és nem szabad varázstárggyá vagy dísztárggyá alacsonyítani. Valahányszor a keresztre feszített Krisztus képére pillantunk, gondoljunk arra, hogy ő mint az Úr igaz szolgája életét adva és a bűnök bocsánatáért vérét ontva teljesítette küldetését. És ne engedjük, hogy kísértésével a Gonosz a másik oldalra állítson bennünket!
Következésképpen, ha tanítványai akarunk lenni, akkor utánoznunk kell őt, maradéktalanul szét kell osztogatnunk életünket Isten és felebarátaink iránti szeretetből.
Szűz Mária, aki Fiával tartott egészen a kálváriáig, segítsen bennünket, hogy ne hátráljunk meg a megpróbáltatások és szenvedések elől, melyekkel az evangélium melletti tanúságtétel miatt valamennyien találkozunk!

A Szentatya szavai az Angelus elmondása után:
Kedves testvérek!
Holnapután, szeptember 1-jén lesz a teremtéssel való törődés ima világnapja. Attól a naptól kezdve október 4-ig más egyházakhoz és más hagyományokhoz tartozó keresztény testvéreinkkel együtt tartjuk a ,,Föld jubileumát", hogy emlékezzünk a Föld napjának ötven évvel ezelőtti bevezetésére. Üdvözlöm a különféle kezdeményezéseket a világ minden táján, köztük a mai hangversenyt, amely a mauritiusi főváros, Port-Louis székesegyházában lesz. Mauritiuson sajnos környezeti katasztrófa történt a közelmúltban.
Aggódva kísérem figyelemmel a Földközi-tenger keleti térségében keletkezett feszültségeket; a térségben több instabilitási gócpont is kialakult. Szeretnék biztatni a konstruktív párbeszédre és a nemzetközi jog tiszteletben tartására a térség népeinek békéjét fenyegető konfliktusok megoldása érdekében.
Köszöntelek mindnyájatokat, akik ma itt egybegyűltek Rómából, Olaszországból és más országokból. Látom a zászlókat! És üdvözlöm az Olaszországban élő kelet-timoriak vallási közösségét. Derék emberek, zászlókkal! Üdvözlöm továbbá a brazíliai Londrinából és Formosából érkezett zarándokokat; valamint a grantortói fiatalokat a vicenzai egyházmegyéből. Isten hozott benneteket! Látok lengyel zászlókat is, üdvözlöm a lengyeleket; argentin zászlókat, üdvözlöm az argentinokat is. Isten hozott mindenkit!
Áldott vasárnapot kívánok mindenkinek! Kérlek benneteket, ne feledkezzetek el imádkozni értem! Jó étvágyat az ebédhez! Viszontlátásra!

Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.08.30
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: székesegyházában, megaláztatásának, megváltoztatását, következésképpen, megdicsőülésének, megpróbáltatások, felebarátainkhoz, magatartásformát, magatartásforma, mindannyiunkkal, tanítványainak, olaszországból, testvéreinkkel, viszontlátásra, feszültségeket, üdvösségünkért, maradéktalanul, feltámadásának, egyházmegyéből, olaszországban, mindnyájatokat, erőfeszítésnek, hagyományokhoz, felelősséggel, felebarátaink, szenvedéséről, feledkezzetek, csatlakozzunk, kereszthalált, üdvözítésében, legkisebbeket, testvéreinket, instabilitási, evangéliumhoz, varázstárggyá, alacsonyítani, hívő ember, vasárnapi evangélium, szenvedés vállalásával, kereszt felvételével, megdicsőült Krisztusnak, déli Angelus, múlt vasárnapi, többi tanítvány, szent városban, harmadik napon, kereszt nyelvét, többi tanítványnak, kereszt kényelmetlen, kereszt „, kereszttől való, küldetés alól, Ferenc Pápa, Miután Péter, Isten Fiában, Hisz Jézusban, Jézus Péternek, Szűz Mária, Tőzsér Endre SP, Vatican News, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Márai Sándor, eredeti nevén  Facebookon kaptam  különleges  Paul Verlaine - Óvatosság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Steel - Május festmény  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha senki sem  Vicces reggeli  Osvát Erzsébet - Április...  Gebhardt Nóra versei II.  Különleges  Paul David Tripp Április 11  Áldások a terhekből  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 8  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Itt a tavasz  40 felett  Az ideges katicabogár  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Az én Miatyánkom  A tavaszi sugár…  Facebookon kaptam  És van a rabság.  Magyar költészet napja  A bab gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előled is hozzád  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Előled is hozzád  Monológ  A bab gyógyhatásairól  Laczkó Sándor - A bizalom....  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baudelaire - Visszaháramlás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  A női sziv  Szabó M. Gita A maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 10  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggeli kávé  Facebookon kaptam  Esti kép  különleges  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Facebookon kaptam  Különleges  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Steel - Május festmény  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  David Mamet gondolata  Reggeli kávé  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam Krisztinától  Előled is hozzád  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Segíts neki dicsérni Téged  Jó nap volt  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod 
Bejegyzés Címkék
hívő ember, vasárnapi evangélium, szenvedés vállalásával, kereszt felvételével, megdicsőült Krisztusnak, déli Angelus, múlt vasárnapi, többi tanítvány, szent városban, harmadik napon, kereszt nyelvét, többi tanítványnak, kereszt kényelmetlen, kereszt &#8222, kereszttől való, küldetés alól, sátán &#8211, gonosz lélekre, ördögre pontosan, igazi tanítvány, másik magatartásforma, gonosz elleni, keresztények élete, gonosz lélek, világ üdvözítésében, nyakunkban hordott, kereszt Isten, keresztre feszített, bűnök bocsánatáért, másik oldalra, evangélium melletti, teremtéssel való, naptól kezdve, különféle kezdeményezéseket, világ minden, mauritiusi főváros, térségben több, konstruktív párbeszédre, térség népeinek, brazíliai Londrinából, grantortói fiatalokat, vicenzai egyházmegyéből, székesegyházában, megaláztatásának, megváltoztatását, következésképpen, megdicsőülésének, megpróbáltatások, felebarátainkhoz, magatartásformát, magatartásforma, mindannyiunkkal, tanítványainak, olaszországból, testvéreinkkel, viszontlátásra, feszültségeket, üdvösségünkért, maradéktalanul, feltámadásának, egyházmegyéből, olaszországban, mindnyájatokat, erőfeszítésnek, hagyományokhoz, felelősséggel, felebarátaink, szenvedéséről, feledkezzetek, csatlakozzunk, kereszthalált, üdvözítésében, legkisebbeket, testvéreinket, instabilitási, evangéliumhoz, varázstárggyá, alacsonyítani, szolgálatával, zarándokokat, megjövendöli, hangversenyt, eshetőséggel, kényelmetlen, valahányszor, bocsánatáért, misztériumát, konfliktusok, felvételének, közelmúltban, jeruzsálembe, teljesítette, tanúságtétel, valamennyien, szolgálatban, tanítványnak, értékrendünk, kísértésével, argentinokat, katonáskodás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 445
  • e Hét: 2215
  • e Hónap: 14891
  • e Év: 248638
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.