Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ellenzéki már nem is adományozhat
  2018-02-03 10:04:25, szombat
 
  A Fidesz vihet bejglit egy kórházba, a Jobbik nem adhat fogyatékos gyerekeknek játékot.





Ellenzéki már nem is adományozhat


Katona Mariann

2018. február 3., szombat 06:00


A fideszes Nyitrai Zsolt almaosztás közben


Miközben a fideszes képviselőjelöltek a legnagyobb nyugalomban oszthatnak saját nevükkel felcímkézett tojást és tejet vagy éppen laptopot az időseknek, ellenzéki politikus már nem adhat adományt egy fogyatékos gyermekeket nevelő intézménynek. A jobbikos Mirkóczki Ádám ugyanis hiába szeretett volna segíteni, a - Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó - megyei fenntartó egyszerűen nem engedte. Indoklás nincs.



Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője - egyben egri választókörzeti jelöltje - a Magyar Nemzetnek elmondta, karácsonyi adományozásuk után maradt még pénzük, ezért felkeresték Heves megyében az egyik fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő intézményt, hogy szívesen segítenének nekik. (A pontos nevet szándékosan nem mondta, mert - ahogy a politikus fogalmazott - nem akarja őket kellemetlen helyzetbe hozni.) Az ottani vezető tájékoztatása szerint leginkább különböző korú gyermekeknek készült készségfejlesztő játékokra lenne szükségük, ezért a jobbikos politikus és csapata több tízezer forintért vásárolt ilyeneket. Az volt a megállapodás, hogy az átadásból nem csinálnak sajtóeseményt, néhány fényképet is csak akkor készítenek, ha az intézmény is hozzájárul.

Mirkóczki Ádám szerint ez bevett gyakorlat náluk; ha az érintett nem szeretné, akkor nem szokták dokumentálni az adományozást.



A rászorulók élelmezése nyugodtan lehetne nemzeti minimum, ami nem esik a kettős mérce alá, amit a kormányzó erők alkalmaznak.

A tegnapra tervezett találkozás előtt néhány nappal azonban a megyei fenntartó közbenjárt, és le kellett fújni az egészet. A lapunkhoz is eljutott e-mail szerint ugyanis a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltsége jelezte, nem támogatja az adomány átadását. Azt elismerték, hogy Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselőként ,,természetesen az intézménybe beléphet", de azt is hozzátették, ,,tisztelettel kérjük, hogy adományt ne vigyen". Az viszont az üzenetből nem derült ki, hogy a szociális területért felelő Sinka Zsolt megyei igazgató miért nem szeretné, hogy a fogyatékos gyermekek készségfejlesztő játékokhoz juthassanak, még ha jobbikos képviselőtől is.



A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Mirkóczki Ádám ennek kapcsán azt mondta, hogy ,,a fenntartó kérését tiszteletben tartva, de azzal egyet nem értve" kollégáját kérte meg mint magánszemélyt, hogy vigye el az ajándékokat az intézménybe, így azok végül eljutottak a gyerekekhez. - Számomra végtelenül felháborító és ugyanennyire felfoghatatlan, hogy egy ilyen érzéketlen, antiszociális gondolkodású ember, mint Sinka Zsolt, mit keres egy olyan szervezet élén, ami alá a súlyosan fogyatékos, beteg gyermekeket ellátó intézmények is tartoznak - mondta a politikus. Bár szerinte senkinek se legyen illúziója, ha a térség fideszes képviselője, Nyitrai Zsolt tervezett volna hasonlót, még a helyi televízió is élőben adta volna.

Ez talán annyira nem is áll messze a valóságtól, hiszen Nyitrai Zsolt éppen a napokban - a helyi tévé riportja szerint - részt vett egy olyan eseményen, amelynek során Füzesabonyban hetven, míg a közeli Szihalmon további tíz 65 év feletti nyugdíjas kapott laptopot. Ráadásul az ő esetében nem volt gond azzal sem, ha állami fenntartású intézménybe, konkrétan az egri Markhot Ferenc Kórházba akart ajándékot vinni: karácsonykor még Facebook-oldalán is eldicsekedett vele, hogy bejglit vittek a sürgősségi osztály dolgozóinak. Büszkén hirdette azt is nemrég, hogy Egerben almát osztott a helyieknek, és felvetette, hogy szervezhetnének évente hasonló eseményt.

Ám nem Nyitrai Zsolt az egyetlen politikus, aki a választási kampány hevében - természetesen a sajtó jelenlétében - adakozásba kezd. A fővárosi VII. kerületben a fideszes Bajkai István nem olyan régen ingyentejet osztott a helyieknek, a palack címkéjén ott szerepelt a neve is. Pár héttel korábban tojást kaphattak tőle ingyen a kerület lakói, azokra a dobozokra is nagybetűkkel felírták a nevét.

Ezzel szemben a Jobbikon kívül más ellenzéki pártnak is tiltották már meg a jótékonykodást. A Demokratikus Koalíciónak (DK) például Pécsett azt, hogy ételt, konkrétan babgulyást osszon.

Az utolsó lakó lélegeztetőgépe miatt működhet még a Dóri Ház

Belföld Unyatyinszki György
Az utolsó lakó lélegeztetőgépe miatt működhet még a Dóri Ház

A pécsi gyerekhospice alapítvány támogatása két év alatt a negyedére esett vissza, több milliós a rezsitartozásuk, a létükért küzdenek.

Pedig a segítségre sok helyen igenis szükség van. Lapunk írta meg nemrég, hogy a Dóri Ház nevű pécsi gyermekhospice-intézményben csak azért nem kapcsolták még ki a villanyt, mert lélegeztetőgép segít az otthon lakójának.


https://mno.hu/belfold/ellenzeki-mar-nem-is-adomanyozhat-2444742?utm_source=hirle vel_MN_altalanos&utm_medium=email
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: készségfejlesztő, fogyatékossággal, szervezhetnének, feliratkozással, rezsitartozásuk, szolgáltatásról, lélegeztetőgépe, választókörzeti, gyermekhospice, felfoghatatlan, jótékonykodást, lélegeztetőgép, gyermekvédelmi, sajtóeseményt, képviselőként, országgyűlési, természetesen, postafiókjába, tájékoztatása, adományozásuk, minisztériuma, antiszociális, gyerekhospice, kirendeltsége, főigazgatóság, eldicsekedett, füzesabonyban, magánszemélyt, ugyanennyire, tisztelettel, leiratkozhat, intézményben, intézménynek, nagybetűkkel, jelenlétében, unyatyinszki, fideszes Nyitrai, fideszes képviselőjelöltek, legnagyobb nyugalomban, fogyatékos gyermekeket, jobbikos Mirkóczki, egyik fogyatékossággal, pontos nevet, politikus fogalmazott, ottani vezető, jobbikos politikus, rászorulók élelmezése, kettős mérce, kormányzó erők, tegnapra tervezett, megyei fenntartó, adomány átadását, Katona Mariann, Nyitrai Zsolt, Mirkóczki Ádám, Balog Zoltán, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyar Nemzetnek, Gyermekvédelmi Főigazgatóság, Sinka Zsolt, Magyar Nemzettől, Markhot Ferenc Kórházba, Bajkai István, Demokratikus Koalíciónak, Dóri Ház, Belföld Unyatyinszki György,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimn...  A Magyar Költészet napja alkal...  Nevelőszülőkhöz adták,  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Szép estét  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  A sorsod  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Ott van  Önmaga ellenére  Esterházy Péter: Harmonia c...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A sorsod  "Ez egy csoda"  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tanmese  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Minden tavaszból őrizz..  Erdei gyöngyvirág  Andrássy Réka - A bolond Böske  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Magyar költészet napja  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  A hagyma antibakteriális hatás...  40 felett  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Esterházy Péterre emlékezünk  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Gebhardt Nóra versei II.  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Paul David Tripp Április 13  különleges  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Eduardo Sacheri gondolata  Egy tavasz  IGEN így  Mindent de mindent visszakap  Walter Chrysler mondta  Kertem  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Robert Merle tollából  Borzasztó  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Robert Merle tollából  Eduardo Sacheri gondolata  Alvó cica  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  39 ígéret  Müller Péter tollából  Megígért békesség  Martin Buber, A haszidim meséi 
Bejegyzés Címkék
fideszes Nyitrai, fideszes képviselőjelöltek, legnagyobb nyugalomban, fogyatékos gyermekeket, jobbikos Mirkóczki, egyik fogyatékossággal, pontos nevet, politikus fogalmazott, ottani vezető, jobbikos politikus, rászorulók élelmezése, kettős mérce, kormányzó erők, tegnapra tervezett, megyei fenntartó, adomány átadását, intézménybe beléphet&#8221, szociális területért, fogyatékos gyermekek, feliratkozással beleegyezik, szolgáltatásról bármikor, fenntartó kérését, ilyen érzéketlen, olyan szervezet, súlyosan fogyatékos, térség fideszes, helyi televízió, napokban &#8211, helyi tévé, olyan eseményen, közeli Szihalmon, egri Markhot, sürgősségi osztály, egyetlen politikus, választási kampány, sajtó jelenlétében, fideszes Bajkai, palack címkéjén, kerület lakói, utolsó lakó, pécsi gyerekhospice, negyedére esett, létükért küzdenek, otthon lakójának, készségfejlesztő, fogyatékossággal, szervezhetnének, feliratkozással, rezsitartozásuk, szolgáltatásról, lélegeztetőgépe, választókörzeti, gyermekhospice, felfoghatatlan, jótékonykodást, lélegeztetőgép, gyermekvédelmi, sajtóeseményt, képviselőként, országgyűlési, természetesen, postafiókjába, tájékoztatása, adományozásuk, minisztériuma, antiszociális, gyerekhospice, kirendeltsége, főigazgatóság, eldicsekedett, füzesabonyban, magánszemélyt, ugyanennyire, tisztelettel, leiratkozhat, intézményben, intézménynek, nagybetűkkel, jelenlétében, unyatyinszki, demokratikus, gyermekeknek, adományozást, megállapodás, dokumentálni, adomanyozhat, karácsonykor, képviselőtől, adományozhat, felcímkézett, tiszteletben, gondolkodású, képviselője, felkeresték, gyermekeket, koalíciónak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.