Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Büszkeség a szerelemben
  2015-02-03 21:46:35, kedd
 
  Büszkeség a szerelemben

Az elmúlt hetekben, hónapokban arra lettem figyelmes, hogy minden második, harmadik internetes fórum szinte ugyanarról a problémáról szól. Ezek mindegyike a párkapcsolat, szerelem témát érinti. Kérdezhetnétek: - Eddig nem vetted észre?! - Nem, nem vettem észre! Talán azért látom meg újabban, mert érintve vagyok/voltam.


Hogy konkrétan mely fórumokról beszélek? Azokról, amelyekben olyan kérdéseket tesztek fel a tagoknak, amikre igazából senki nem fog tudni érdemben válaszolni és szerintem ezzel szívetek mélyén tisztában vagytok. Találgathatunk, adhatunk jó tanácsot, de ez a maximum, amit tehetünk. Miért van az mégis, hogy mindenki -még a férfiak is- ide jönnek és segítséget kérnek a legegyszerűbb dolog helyett? Erre keresem a választ.

Alapvetően egy büszke nő vagyok, mindig is az voltam. Hogy lettem ilyen? Magam sem tudom. Fogalmam sincs, mi hozta ki ezt belőlem. Talán azt hittem ilyenek az igazi nők? Most, az elmúlt hetekben gondolkoztam el rajta... Tényleg jobb szenvedni, találgatni, vadidegeneket kérdezgetni, olyanokat, akiknek fogalmuk sincs a kialakult helyzetről? Hiszen minden történést aprólékosan senki sem fog tudni leírni, és mi, a fórumhoz szólók, látni sem fogjuk azokat az apróbb mozzanatokat, amik talán az ügy szempontjából fontosak.

Mi lenne a legegyszerűbb? Nem az, ha a találgatás helyett odaállnánk a Kedvesünk elé, és tisztáznánk a helyzetet? Mennyivel jobb fikciókat gyártani? Ez lenne az fene nagy női büszkeség? És ettől engem jobban fog értékelni a másik, ha nem kérdezek rá, csak némán szenvedek magamban? Ettől leszek NŐ?

Az élet amúgy sem egyszerű és mi még jobban megbonyolítjuk. Találgatunk, hülyeségeken morfondírozunk és másokat kérdezünk, talán éppen azért, hogy pozitív visszaigazolást kapjunk a butaságunkra.
Miért ne emelhetnénk fel a telefont, miért ne írhatnánk sms-t vagy e-mail-t, miért ne kereshetnénk fel azt, akit szeretünk, és aki egyedüliként tudja a választ minden kérdésünkre?
Nem attól leszek nő, hogy hallgatásba burkolózom, szenvedek, mert nem vagyok biztos a másik szerelmében, érzéseiben. Attól vagyok nő, hogy szeretem azt az illetőt, akár viszont szeret, akár nem. Attól vagyok nő, hogy van egy női énem és folyamatosan ezt sugárzom ki. Ettől leszek vonzó, nem a vadidegeneknek feltett kérdésektől, nem az idegőrlő várakozástól. Ez nem női büszkeség! Ez annak az eszement elferdítése. Én mondom, aki világéletében egy büszke nő volt!

Mi történne, ha szeretnénk annyira önmagunkat, hogy nem hagynánk szenvedni, nem találgatnánk, és nem nyitnánk fórumokat azért, hogy egy elképzelt dologról mások véleményét kérdezzük? Mi történne, ha bíznánk abban, hogy az a férfi becsülni fog bennünket azért, hogy odaállunk elé és elmondjuk, mit érzünk és meg fog tisztelni minket a bennünk felmerülő kérdések megválaszolásával?

Ezen gondolkoztam, majd csaknem 6 hónap után ráírtam valakire, akit a mai napig nem tudtam elfelejteni, akivel kapcsolatban megválaszolatlan kérdéseim voltak, akit csaknem 2 éven keresztül odaadóan szerettem. Nem tértem rá rögtön a kérdéseimre, hiszen úgy éreztem, kell egy kis bevezetés. Úgy gondoltam, hogy mint minden szövegszerkesztésnél, megadom a témát és majd jól felkeltem a figyelmét. :D Sikerült, kisvártatva meg is érkezett a válasz, elindult köztünk egy kommunikáció. Megtudtam, hogy még mindig szeret, hogy Ő sem tudott túllépni azon, ami történt... Pár e-mail után rátértem a lényegre. Elmondtam, mennyire szeretem és feltettem magam módján a kérdéseimet. Ennek holnap lesz egy hete. A mai napig nem kaptam választ, de már nem is várok. Azonban, ha jól belegondolok, mégiscsak megkaptam.

Rosszabb lett? Dehogy! Sőt, sokkal jobb! Enged továbblépnem, nem fog megakadályozni abban, hogy tudjak ismerkedni. Le tudom zárni a múltat, ismét felépítem magamat, és újratervezem az életemet.

"A múlton rágódni felesleges időpocsékolás. Sok ember aprólékosan elemzi a vele történteket, újra és újra visszatér az időben egy adott cselekményhez és próbálja megérteni, feldolgozni. Észre sem veszi, hogy a múltban ragadt, amin ráadásul már úgysem tud változtatni, míg a jelen, amely meghatározhatná és jobbá tehetné a jövőjét is, elsuhan mellette a maga lehetőségeivel és szépségeivel együtt. A múltat okolják nyomorúságos életükért, pedig ott a jelen, és majdan a jövő, mindent elölről kezdhetnének. A holnap mindig tiszta, nem szennyezi hiba. Nem szabad hátrafelé nézni. Minek is kellene?! Hiszen az élet soha nem néz hátra. Csak halad előre... Nem igaz, hogy a múltunk határoz meg bennünket. Hanem az, akik még a jövőben lehetünk, s mindenekelőtt az, hogy az adott pillanatban, a jelenben kik vagyunk."
Szalai Vivien

Biztos felmerül bennetek a kérdés: Ha túl tudom tenni magam rajta, akkor szerettem egyáltalán? Igen, szerettem és ez így van a mai napig. Azt hittem, hogy Ő számomra az igazi. Nemcsak hogy szerettem, minden porcikámmal odáig voltam érte. Szerettem az érzékenységét, az odaadását, azt, hogy figyelmes volt, humoros, de a legjobban azt, ahogyan bánt a Fiammal. És még sorolhatnám...
Meglepett, hogy válasz nélkül hagyott, de mint említettem, számomra ez is válasz. Kívánom, hogy tudjon túllépni ezen az egészen, hogy ne hibáztasson, leljen megnyugvásra és találja meg azt a nőt, akivel megértik egymást! LÉGY NAGYON BOLDOG RAFI! :)
Én is azon leszek, hogy továbblépjek. Őszintén úgy érzem, még mindig ezerszer jobb egy határozott "nem", mint heteken, hónapokon, éveken keresztül bizonytalanságban élni. Inkább járok a fényben, mint kétségek között a sötétségben!

No, és persze a válasz! A büszkeség a szerelemben a legnagyobb ostobaság! Nem érzem magam kevésbé nőnek, kevésbé szerethetőnek azért, mert nem kombináltam, nem írtam ki topicot, nem tettem fel kérdéseket nektek, nem pörögtem túl, hanem egyszerűen elmondtam Neki, mit érzek, és rákérdeztem kettőnkre. A történtek fényében ma másképp tennék? Dehogy! :)
Gondoljatok csak bele! Mi van akkor, ha válasz "igen"?

A szerelem:
"Lehetetlen." - mondta a büszkeség.
"Kockázatos." - mondta a tapasztalat.
"Képtelenség." - mondta az ész.
"Adj neki egy esélyt!" - súgta a szív.

Azért, hogy sikerült idáig eljutnom, köszönettel tartozom Kriszta773-nak. A támogatása nélkül biztos nem ment volna! Köszönöm! :)






Légy hálás a kihívásokért, amik elé az élet állított, mert mindig arra ösztönöztek, hogy fejlődj. A kihívások által lépsz ki komfort zónádból, általuk válsz többé. Hisz a siker ott kezdődik, ahol átléped a saját magad és mások által állított korlátokat. Mindezek segítettek hozzá, hogy ma az légy, aki, és egyszer azzá válj, akinek lenned kell. Folyamatosan fejlődő emberi lénynek
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: megválaszolatlan, meghatározhatná, visszaigazolást, kérdezhetnétek, megakadályozni, megbonyolítjuk, találgathatunk, morfondírozunk, vadidegeneknek, lehetőségeivel, időpocsékolás, cselekményhez, világéletében, érzékenységét, legegyszerűbb, szerethetőnek, vadidegeneket, mindenekelőtt, szempontjából, hülyeségeken, kezdhetnének, újratervezem, folyamatosan, megnyugvásra, találgatnánk, egyedüliként, gondolkoztam, továbblépnem, mozzanatokat, kommunikáció, kihívásokért, továbblépjek, belegondolok, butaságunkra, várakozástól, kapcsolatban, elmúlt hetekben, problémáról szól, legegyszerűbb dolog, kialakult helyzetről, fórumhoz szólók, apróbb mozzanatokat, találgatás helyett, fene nagy, élet amúgy, választ minden, másik szerelmében, vadidegeneknek feltett, idegőrlő várakozástól, eszement elferdítése, elképzelt dologról, bennünk felmerülő, Szalai Vivien, LÉGY NAGYON BOLDOG RAFI,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép estét kedves látogatóimn...  Emlékezz  Ismeretlen: Ikarusz monda  Alvó kislány  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Hogyan válunk hűségesekké?  Bornyi Veronika haiku verse  Hamvas Béla  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Magamnak  "Ez egy csoda"  Esterházy Péter: Harmonia c...  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  képre írva  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Zilahy Lajos gondolata  Sík Sándor - Ha jő a perc  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  József Attila - Kopogtatás nél...  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Minden tavaszból őrizz..  Paul David Tripp Április 15  39 ígéret  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Latinovits Zoltán tollából  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Szép álmokat!  Walter Chrysler mondta  Tavaszi este  Jánosházy György: Fogd a kezem  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Egy tavasz  Szabó T. Anna - Pitypang  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Esterházy Péter: Harmonia c...  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Eduardo Sacheri gondolata  Szeretem ujjad karcsuságait,  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  A Magyar Költészet napja alkal...  Az ember emlékekből áll  Pitypang szökőkút  Alvó cicák  Tavaszi este  Szép estét  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
elmúlt hetekben, problémáról szól, legegyszerűbb dolog, kialakult helyzetről, fórumhoz szólók, apróbb mozzanatokat, találgatás helyett, fene nagy, élet amúgy, választ minden, másik szerelmében, vadidegeneknek feltett, idegőrlő várakozástól, eszement elferdítése, elképzelt dologról, bennünk felmerülő, múlton rágódni, vele történteket, adott cselekményhez, múltban ragadt, maga lehetőségeivel, múltat okolják, holnap mindig, élet soha, múltunk határoz, jövőben lehetünk, adott pillanatban, legnagyobb ostobaság, történtek fényében, támogatása nélkül, élet állított, kihívások által, saját magad, megválaszolatlan, meghatározhatná, visszaigazolást, kérdezhetnétek, megakadályozni, megbonyolítjuk, találgathatunk, morfondírozunk, vadidegeneknek, lehetőségeivel, időpocsékolás, cselekményhez, világéletében, érzékenységét, legegyszerűbb, szerethetőnek, vadidegeneket, mindenekelőtt, szempontjából, hülyeségeken, kezdhetnének, újratervezem, folyamatosan, megnyugvásra, találgatnánk, egyedüliként, gondolkoztam, továbblépnem, mozzanatokat, kommunikáció, kihívásokért, továbblépjek, belegondolok, butaságunkra, várakozástól, kapcsolatban, kereshetnénk, nyomorúságos, szépségeivel, párkapcsolat, tisztáznánk, feldolgozni, szerelemben, ösztönöztek, kérdésektől, elfelejteni, kérdésünkre, kérdéseimre, rákérdeztem, gondoljatok, kisvártatva, aprólékosan, pillanatban, porcikámmal, kérdezgetni, köszönettel, szerelmében, változtatni, tapasztalat, kérdéseimet, képtelenség, sorolhatnám, hallgatásba, emelhetnénk, történteket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 490
  • e Hét: 3566
  • e Hónap: 6908
  • e Év: 59616
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.