Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az OLAF szerint is Tiborcz köre a csalássorozat szervezője
  2018-02-12 18:21:05, hétfő
 
  2018. 02. 12. 17:53

Az OLAF szerint is Tiborcz köre a csalássorozat szervezője

A 24.hu mai kiszivárogtatása leleplezi azokat a tanácsadó és alvállalkozó cégeket, melyek az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szerint az Orbán-vő korrupciós botrányának kiagyalói lehettek. A szálak nemcsak a kormányfő vejéig, de az Orbán család ügyvédjéig vezethetnek.

,,A szervezőt nem az egyes önkormányzatoknál kell keresni, hanem inkább a tanácsadók, illetve az azok mögött álló magánszemélyek között" - ezt a megállapítást közölte az OLAF a 24.hu mai cikke szerint. A 35 vizsgált beruházás mindegyikénél rendre ugyanazok a cégek bukkannak fel, közöttük és a beruházásokon nagyot kaszáló Elios között pedig erős átfedések, néhol kifejezett összeférhetetlenségek találhatók. Ilyen esetben pedig az EU 100 százalékos korrekciót (magyarul visszafizetési kötelezettséget) ír elő.
Az érintett tanácsadók, alvállalkozók

Sistrade Kft.

Eupro Projektmenedzsment Kft.

INS Energia Kft.

Közbeszerzési és Beruházási Tanácsadó Kft.

Tender-Network Kft.

SMHV Energetika Kft.

Tungsram-Schréder Zrt.
Tiborcz iskolatársa

A Sistrade Kft. az OLAF-jelentés szerint 22 projektben volt jelen közreműködőként. Többnyire ő készítette el az energetikai tanulmányokat. Az ő előkészítő munkája révén dőlt el a tendereztetés további sorsa. Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az OLAF olyan esetet is feltárt, amikor a későbbi győztes Elios közvilágítási üzletágának vezetője, Mancz Ivette a Sistrade engedélyével saját kezűleg nyúlt bele a pályázat előkészítésébe.

A Sistrade esetében nyilvánvaló az első összeférhetetlenség: annak tulajdonosa, Orbán Viktor vejének iskolatársa, barátja és üzlettársa, Hamar Endre 2013. január és 2014. április között egyszerre volt tulajdonos az Eliosban és a Sistrade-ben is.

Tiborcz barátja egy másik projektelőkészítő cégben is tulajdonosként szerepel: Szolnokon és még nyolc másik esetben az Eupro Projekmenedzsment Kft. volt érdekelt a projektek során. Az Euproban Hamar mellett a másik tulajdonos Kárpáti Péter.

Kárpátinak sem az Eupro az egyetlen cége. Másik érdekeltsége, az Ész-Ker Kft. ugyancsak több esetben érdekelt volt a közvilágítási projektekben, például az Elios ugródeszkájának számító hódmezővásárhelyi beruházásnál. Ez az Ész-Ker Kft. az, amelyik azzal is a hírekbe került, hogy úgy segítettek a Tállai András vezette NAV-nak kiírni egy közbeszerzést nyomtatókra, hogy annak csak az a konzorcium tudjon megfelelni, mely Orbán Viktor öccsének ismeretségi köréhez tartozik.

Az Ész-Ker más közbeszerzésekkel kapcsolatos megbízást is kapott a Miniszterelnökségtől. Az olykor milliárdos szerződések során társa az az SBGK Ügyvédi Iroda, melynek elnökségi tagja Bajkai Imre, Erzsébetváros fideszes alpolgármestere és országgyűlési képviselőjelöltje, az Orbán család ügyvédje.
Kisebb halak

A Tender-Network Kft. 13 közvilágítás-projekt esetében adott tanácsot. Róluk Hadházy Ákos, a Fidesz korábbi szekszárdi önkormányzati képviselője írta meg, hogy már az Öveges-program során gyanúsak voltak: e cég mellett furcsamód mindig a HBF-Hungarikum Kft és/vagy a Steady Média Kft. indult, de a pályázatokat kivétel nélkül a Tender-Network nyerte.

Az INS Energia Kft. 28 esetben volt tanácsadó, tulajdonosa pedig Imrovicz András. Akiről a Direkt 36 megírta, rendszeresen összedolgozott a tanácsadókkal. Itt az a furcsaság, hogy a pályázatok előkészítése során általában Hamar Endre Sistrade-je írta a műszaki tanulmánytervet, a Tender-Network az energetikai tanulmányt, Imrovicz pedig független szakértőként auditálta azokat. Neki nyilatkoznia kellett, hogy nem elkötelezett egyetlen gyártónak sem, és hogy több lehetséges alternatívát is bemutatott az önkormányzatoknak. Ennek ellenére a tendereket mindig az Elios nyerte.

15 esetben adott közbeszerzési tanácsokat a Közbeszerzési és Beruházási Tanácsadó Kft., melynek tulajdonosa Bokor Gergő. Ő még 2011-ben volt ügyvezetője annak az Euro Project Mérnöki Szaktanácsadó és Szolgáltató Kft.-nek, melyben Nemes Lajos, az Elios korábbi ügyvezetője a tulajdonos. Ez abban az időszakban volt, mikor Erdei és Tiborcz, a két alapító is vezetője volt az Eliosnak.

Az SMHV Energetika Kft. 22 esetben volt közreműködő. A vizsgálatok során úgy került elő, mint amely indikatív ajánlatokat adott az önkormányzatoknak, ezeket a különböző pályázatokhoz csatolták, és a költségbecslést igazolták. Ezek gyermeteg módon készített ajánlatok voltak, általában a legalacsonyabb ajánlatot múlták felül 5-7 százalékkal, de úgy, hogy az ajánlat minden egyes sorát pont ugyanazzal a szorzószámmal szorozták fel. Az OLAF azt találta számos esetben, hogy az indikatív ajánlatokat az SMVH és más ,,független" cégek ugyanazon a számítógépen készítették. A pdf fájl szerzője H.D., az SMHV pedig Horváth Dezső tulajdonában áll.
Tiborcz kitüntetett szerepe

Mint rávilágítottunk, Tiborcz barátja, iskolatársa, Hamar Endre személye talán a legfontosabb kulcsfigura a történetben. Hogy ők ketten régóta üzlettársak, az pedig az OLAF-jelentésben is hangsúlyos szerepet kap. A hatóság kiemeli a Hamar & Tiborcz Jogi és Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-t (később IBC-Project), melyben együtt üzleteltek, illetve megemlítik a luxusingatlanok forgalmazásával foglalkozó BDPST Zrt.-t, melyben mind a ketten részvényesek. Emlékezetes, ez volt az a cég, melynek az illetékét Tiborcz István saját maga fizette be, illetve e cég leányvállalata, az AMX Nador House Hungary Kft. szerezte meg a József nádor téri volt Postabank-székházat. Az AMX-et utána a többek közt terrorizmus finanszírozásával, illegális migráció segítésével, nukleáris technológiával visszaéléssel is körözött néhai Gaith Pharaon cége, a Pharaon-Omega Kft. vásárolta meg Orbán vejének cégétől.

Még a múlt héten kerestük az EU-s pénzek felhasználásának törvényességét felügyelő Miniszterelnökséget, hogy meg tudják-e erősíteni a 24.hu cikkében leírtakat, netán cáfolni kívánják-e. Lázár János minisztériuma nem válaszolt, és az azóta tett kormányzati megszólalások sem cáfolták a sajtóértesüléseket.






https://alfahir.hu/2018/02/12/tiborcz_istvan_elios_hamar_endre_olaf_korrupcio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felhasználásának, kiszivárogtatása, rávilágítottunk, ugródeszkájának, tanulmánytervet, alpolgármestere, forgalmazásával, költségbecslést, kötelezettséget, közreműködőként, luxusingatlanok, visszafizetési, törvényességét, legalacsonyabb, technológiával, tulajdonosként, magánszemélyek, összedolgozott, előkészítésébe, leányvállalata, mindegyikénél, megállapítást, tanulmányokat, országgyűlési, csalássorozat, tendereztetés, alvállalkozók, szorzószámmal, visszaéléssel, közbeszerzési, közbeszerzést, közvilágítási, szaktanácsadó, pályázatokhoz, tanácsadókkal, önkormányzati, csalássorozat szervezője, szálak nemcsak, kormányfő vejéig, egyes önkormányzatoknál, azok mögött, megállapítást közölte, cégek bukkannak, beruházásokon nagyot, érintett tanácsadók, energetikai tanulmányokat, tendereztetés további, későbbi győztes, pályázat előkészítésébe, másik projektelőkészítő, projektek során, másik tulajdonos, Európai Csalás Elleni Hivatal, Sistrade Kft, Eupro Projektmenedzsment Kft, Energia Kft, Beruházási Tanácsadó Kft, Tender-Network Kft, SMHV Energetika Kft, Tungsram-Schréder Zrt, Mancz Ivette, Orbán Viktor, Hamar Endre, Eupro Projekmenedzsment Kft, Euproban Hamar, Kárpáti Péter, Ész-Ker Kft, Tállai András, SBGK Ügyvédi Iroda, Bajkai Imre, Róluk Hadházy Ákos, HBF-Hungarikum Kft, Steady Média Kft, Imrovicz András, Hamar Endre Sistrade-je, Bokor Gergő, Euro Project Mérnöki Szaktanácsadó, Szolgáltató Kft, Nemes Lajos, Horváth Dezső, Tiborcz Jogi, Gazdasági Tanácsadó, BDPST Zrt, Tiborcz István, Nador House Hungary Kft, Gaith Pharaon, Pharaon-Omega Kft, Lázár János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Mindig lesz olyan  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam Krisztinától  Az ember emlékekből áll  Egyszerű  Latinovits Zoltán tollából  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Vito Giaquinto gondolata  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Szép estét  Azért kaptad  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Alvó cica  Előfordul, hogy  Emlékezz  Előfordul, hogy  "Ez egy csoda"  Tavaszi este  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Szép estét  Segíts neki dicsérni Téged  Magyar költészet napja  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  József Attila – Keresek ...  Jó éjszakát  Ott van  Facebookon kaptam  Az ember  képre írva  James Allen  Egy tavasz  Emlékezz  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Megígért békesség  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Kertem  Sok ember olyan, mint a kaméle...  képre írva  Márai Sándor tollából  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Márai Sándor tollából  Tavaszi este  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Dóró Sándor: Embernek maradni  Azért kaptad  Jó éjszakát  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét  Van néhány kérdés, amin gondol...  Ady Endre - Mindegy átka  Sorsunk miatt...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  képre írva  Ma van a magyar költészet napj... 
Bejegyzés Címkék
csalássorozat szervezője, szálak nemcsak, kormányfő vejéig, egyes önkormányzatoknál, azok mögött, megállapítást közölte, cégek bukkannak, beruházásokon nagyot, érintett tanácsadók, energetikai tanulmányokat, tendereztetés további, későbbi győztes, pályázat előkészítésébe, másik projektelőkészítő, projektek során, másik tulajdonos, egyetlen cége, közvilágítási projektekben, hírekbe került, közbeszerzést nyomtatókra, olykor milliárdos, pályázatokat kivétel, pályázatok előkészítése, műszaki tanulmánytervet, energetikai tanulmányt, tendereket mindig, időszakban volt, vizsgálatok során, különböző pályázatokhoz, költségbecslést igazolták, legalacsonyabb ajánlatot, ajánlat minden, szorzószámmal szorozták, indikatív ajánlatokat, számítógépen készítették, legfontosabb kulcsfigura, hatóság kiemeli, luxusingatlanok forgalmazásával, ketten részvényesek, illetékét Tiborcz, többek közt, múlt héten, azóta tett, felhasználásának, kiszivárogtatása, rávilágítottunk, ugródeszkájának, tanulmánytervet, alpolgármestere, forgalmazásával, költségbecslést, kötelezettséget, közreműködőként, luxusingatlanok, visszafizetési, törvényességét, legalacsonyabb, technológiával, tulajdonosként, magánszemélyek, összedolgozott, előkészítésébe, leányvállalata, mindegyikénél, megállapítást, tanulmányokat, országgyűlési, csalássorozat, tendereztetés, alvállalkozók, szorzószámmal, visszaéléssel, közbeszerzési, közbeszerzést, közvilágítási, szaktanácsadó, pályázatokhoz, tanácsadókkal, önkormányzati, beruházásokon, minisztériuma, megszólalások, erzsébetváros, beruházásnál, pályázatokat, legfontosabb, tulajdonában, projektekben, előkészítése, közvilágítás, részvényesek, érdekeltsége, alvállalkozó, engedélyével, elkötelezett, számítógépen, nyilatkoznia, rendszeresen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1310
  • e Hét: 5074
  • e Hónap: 8819
  • e Év: 162315
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.