Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Idén először még Romániánál is sikerült korruptabbnak lennün
  2018-02-21 20:02:30, szerda
 
  mer magyarország jobban teljesít

románia hány mészáros lölöt meg saját lábat bírna el?

na ugye!


--------------------------------------------------------------------------------- -------


Idén először még Romániánál is sikerült korruptabbnak lennünk

Czinkóczi Sándor
gazdaság
ma 19:55

Magyarország a világ országai között a 66. helyen áll 45 ponttal a Transparency International (TI) legfrissebb korrupciós rangsora szerint. Ez azt jelenti, hogy három ponttal csúsztunk lentebb a tavalyi helyezéshez képest.

Az Európai Unióban Magyarország az utolsó előtti helyet foglalja el, és már csak Bulgária teljesít rosszabbul. Carl Dolan a szervezet főigazgatója a Reutersnek megjegyezte, hogy ezzel Magyarország rosszabbul áll, mint Montenegró, amelynek az uniós csatlakozása elleni legfőbb brüsszeli érv pont a súlyos korrupciós helyzet. Dolan szerint ironikus, hogy

miközben Montenegrónak az EU azt mondja, hogy azért nem lehet tag, mert túl korrupt, addig olyan tagállamai vannak, mint Magyarország.
A legjobbak

A Korrupció Érzékelési Indexet (Corruption Perceptions Index - CPI) minden évben a TI berlini központjának kutatói állítják össze, ezúttal 180 országot rangsoroltak. A CPI-világranglista első helyein hosszú évek óta szinte ugyanazok az országok találhatók - a skandináv államok például mindig előkelő helyen szerepelnek. 2017-ben Új-Zéland, Dánia, Finnország, Norvégia, Svájc, Szingapúr és Svédország álltak az élen.

A ,,felvilágosult autokráciának" tekinthető Szingapúrt leszámítva ezekben az országokban fejlett a demokrácia, pártatlanul működnek az állami intézmények, a végrehajtó hatalom tevékenysége átlátható és elszámoltatható, és nyilvánosak a közpénzköltések.
Eddig sem álltuk jól, de sikerült rontani

Magyarország 2017-ben, kilenc helyet zuhanva, a világ korrupciós rangsorának 66. helyére esett vissza. Az ország 45 pontot ért el, ami 3 ponttal múlja alul a 2016-ban mért teljesítményt. Hat év alatt Magyarország CPI pontszáma 55 pontról 45 pontra esett vissza, vagyis hosszabb távon a magyar eredmény folyamatos romlása látszik.

A 2012 és 2017 között tapasztalt 10 pontos csökkenéssel Magyarország korrupció elleni teljesítményének a megítélése történelmi mélypontra süllyedt.
A legrosszabbak

A CPI-lista alján 2017-ben Szudán, Jemen, Afganisztán, Szíria, Dél-Szudán és Szomália található - ezek az országok hosszú évek óta rosszul szerepelnek. Ezek az államokban diktatúra vagy anarchia van, és az állami intézményrendszer nem képes betölteni funkcióját. A korrupció óriási, ami az egyik oka a kirívó szegénységnek.

Az elemzés arra jutott, hogy azokban az országokban terjed a leginkább a korrupció, amelyekben akadályozzák a civil szervezetek működését.,,A lejárató kampányok, a vegzálás, és a túlzott bürokratikus terhek mind olyan eszközök, amelyeket egyes kormányok arra használnak, hogy elhallgattassák a korrupció ellen küzdő szervezeteket" - hangsúlyozta Patricia Moreira, a Transparency International Berlinben működő nemzetközi titkárságának ügyvezető igazgatója.

Kiemelték, hogy ennek a folyamatnak az egyik riasztó példája Magyarország, ahol legújabban a Stop Soros-törvénycsomag fenyeget több civil szervezetet. Mindezt tetőzi az a negatív és sokszor uszító kampány, amelyet a kormány a kritikus hangot megütő civil szervezetek ellen folytat, és amelynek részeként a külföldi bevételekkel rendelkező civil csoportosulásokat közel egy éve külön törvény bélyegzi meg.
Csak Bulgáriában lopnak többet

Európai uniós összehasonlításban is jelentősen visszaesett a CPI-helyezésünk, a tavalyi évben a 28 EU-tagállam közül a 27., vagyis az utolsó előtti helyen álltunk, csupán a sereghajtó Bulgáriát megelőzve. Magyarország már 2016-ban is az EU alsó, korrupt ötödében helyezkedett el, hiszen akkor a 28 tagállam közül a 24-25. helyen végzett, holtversenyben Romániával, ám megelőzve Görögországot és Olaszországot. 2017-ben ezek az országok már mind jobban teljesítettek, mint Magyarország.

Régiós összehasonlításban sem jobb a helyzet, az ország korrupciós megítélése a kelet-közép európai térségben az utóbbi évtizedben folyamatosan lejtmenetben volt. Az európai uniós csatlakozást követő években a 11 országot számláló listán még a harmadik helyen voltunk, jelenleg itt is utolsó előttiek vagyunk, azaz a tizedik helyen állunk. Az elmúlt hat év alatt a régióban a magyarországi korrupciós helyzet súlyosságának a megítélése zuhant a legnagyobbat.
Egyre több pénzt szór el az állam

Az elemzés rámutat, az állami pénzből gazdálkodó szervezetek 2017-ben 3457 milliárd forintot költöttek közbeszerzésen, ez 1500 milliárd forinttal több, mint 2016-ban. Míg 2012-ban a GDP 4,7 százalékának megfelelő összeg jutott közbeszerzésekre, 2016-ban pedig 5,7 százalék, addig 2017-ben ez az érték már elérte a GDP 9,4 százalékát-át.

Ezen belül a legkomolyabb korrupciós kockázatot a hirdetmény nélküli eljárások - tehát a szándékoltan verseny nélkül odaítélt szerződések - jelentik, melyek aránya évek óta 13 százalék körül van, ami háromszorosan meghaladja az Európai Unió átlagát.

A letelepedési államkötvények kereskedelme még a sűrű szövésű hazai korrupción belül is különleges helyet foglal el. A törvényesített közpénzszivattyúnak köszönhetően 20 ezer ismeretlen hátterű bevándorló szerzett magyarországi letelepedési jogosultságot és 60 milliárd forint közpénzzel gazdagodtak a kötvényeket forgalmazó, döntően off-shore paradicsomokban bejegyzett vállalkozások. Mindezt úgy, hogy az Alaptörvény értelmében közpénzt egyáltalán nem lenne szabad olyan szervezetre bízni, amelynek átláthatatlan a tulajdonosi szerkezete.

A végrehajtó hatalom nemcsak a baráti cégeket, hanem a politikusoknak kedves sportklubokat is előszeretettel gazdagítja közpénzből: utóbbiak a Tao.-támogatási rendszer keretében a tavalyi év végéig 450 milliárd forint adótámogatást kaptak, azaz ennyivel kevesebb folyt be az államkasszába. Az adóveszteség összege idén 530 milliárd forintra emelkedhet. Ráadásul az adatokból úgy tűnik, hogy a sportszervezetek támogatásvonzó képessége erősen összefügg a politikai beágyazottságukkal.

A TI Magyarország szerint mindezek alapján levonható az a következtetés, hogy Magyarországon felülről vezérelt, rendszerszintű, több esetben törvényesített korrupció tapasztalható, amely meghatározza a politikai rendszert és befolyásolja a gazdaság működését. A szervezet ugyanakkor aggasztónak tartja, hogy a kormány a korrupció és a hatalmi visszaélések leküzdése helyett a kormányzást kritizáló civil és nemzetközi szervezetek elleni kampányra használja az államhatalmat.


https://444.hu/2018/02/21/iden-eloszor-meg-romanianal-is-sikerult-korruptabbnak-l ennunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közbeszerzésekre, teljesítményének, sportszervezetek, közpénzköltések, paradicsomokban, elszámoltatható, elhallgattassák, rendszerszintű, előszeretettel, világranglista, holtversenyben, támogatásvonzó, törvényesített, politikusoknak, államkötvények, magyarországon, közbeszerzésen, átláthatatlan, vállalkozások, olaszországot, görögországot, következtetés, szegénységnek, államhatalmat, súlyosságának, teljesítettek, titkárságának, international, magyarországi, adótámogatást, korruptabbnak, szervezeteket, montenegrónak, törvénycsomag, legrosszabbak, sportklubokat, világ országai, tavalyi helyezéshez, utolsó előtti, szervezet főigazgatója, uniós csatlakozása, súlyos korrupciós, országok találhatók, skandináv államok, országokban fejlett, állami intézmények, végrehajtó hatalom, világ korrupciós, 2016-ban mért, magyar eredmény, megítélése történelmi, országok hosszú, Czinkóczi Sándor, Transparency International, Európai Unióban Magyarország, Carl Dolan, Korrupció Érzékelési Indexet, Corruption Perceptions Index, Magyarország CPI, Patricia Moreira, Transparency International Berlinben, Stop Soros-törvénycsomag, Csak Bulgáriában, Európai Unió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Galaktikus kapcsolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Jó éjszakát  Soli Deo gloria  Egy hét kihagyás  Soli Deo gloria  Szeretettel !  Minden kedves látogatómnak sze...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  Levél lány  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Figyeld meg az "én"-t  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Havazás  Virág lány  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Boldog virágvasárnapot minden...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Alvó cica  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Leereszkedés és olvadás  Alvó baby  Facebookon kaptam  Görgess  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nagy Feró megmondta?  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Galaktikus kapcsolat  Virágvasárnap a húsvét előtti  Szép estét  Havazás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Szeretettel !  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Úgy sajog ez a vad tavasz,  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam Krisztinától  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  A nagy természet  A jó kedv a világon  Virág lány  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Tibeti harangvirág  Sonka vásár  Aki belekortyol  Szeretettel !  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Talppontok közérthetően  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon 
Bejegyzés Címkék
világ országai, tavalyi helyezéshez, utolsó előtti, szervezet főigazgatója, uniós csatlakozása, súlyos korrupciós, országok találhatók, skandináv államok, országokban fejlett, állami intézmények, végrehajtó hatalom, világ korrupciós, 2016-ban mért, magyar eredmény, megítélése történelmi, országok hosszú, államokban diktatúra, állami intézményrendszer, korrupció óriási, kirívó szegénységnek, elemzés arra, országokban terjed, civil szervezetek, lejárató kampányok, túlzott bürokratikus, korrupció ellen, egyik riasztó, kritikus hangot, külföldi bevételekkel, tavalyi évben, sereghajtó Bulgáriát, ország korrupciós, kelet-közép európai, utóbbi évtizedben, európai uniós, harmadik helyen, tizedik helyen, magyarországi korrupciós, megítélése zuhant, elemzés rámutat, állami pénzből, legkomolyabb korrupciós, hirdetmény nélküli, szándékoltan verseny, letelepedési államkötvények, sűrű szövésű, kötvényeket forgalmazó, tulajdonosi szerkezete, baráti cégeket, politikusoknak kedves, adóveszteség összege, sportszervezetek támogatásvonzó, politikai rendszert, gazdaság működését, szervezet ugyanakkor, hatalmi visszaélések, kormányzást kritizáló, közbeszerzésekre, teljesítményének, sportszervezetek, közpénzköltések, paradicsomokban, elszámoltatható, elhallgattassák, rendszerszintű, előszeretettel, világranglista, holtversenyben, támogatásvonzó, törvényesített, politikusoknak, államkötvények, magyarországon, közbeszerzésen, átláthatatlan, vállalkozások, olaszországot, görögországot, következtetés, szegénységnek, államhatalmat, súlyosságának, teljesítettek, titkárságának, international, magyarországi, adótámogatást, korruptabbnak, szervezeteket, montenegrónak, törvénycsomag, legrosszabbak, sportklubokat, tapasztalható, autokráciának, felvilágosult, háromszorosan, teljesítményt, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 2085
  • e Hónap: 18878
  • e Év: 151795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.