Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Carlo Acutis boldoggá avatására készülnek Assisiben
  2020-09-24 23:40:12, csütörtök
 
  Ez a fiú, aki Milánóból Assisit választotta a számára legkedvesebb helynek, Ferenc nyomdokaiban is járva megértette, hogy mindennek a középpontjában Istennek kell állnia. Mindenki eredetinek születik, de sokan fénymásolatként halnak meg - mondogatta Carlo arra utalva, hogy a fiatalok hajlamosak egyformává válni, nem használják ki képességeiket, nem állnak mások szolgálatába.
...... ..........


Október 10-én délután fél ötkor avatják boldoggá Carlo Acutist Assisiben, a Szent Ferenc-bazilikában. Földi maradványait már 2016-ban átszállították Assisibe, ahol október 1. és 17. között a hívek kifejezhetik előtte hódolatukat.
Carlo Acutis Milánóban élt, kisgyermekkorától kezdve létfontosságú volt számára az Oltáriszentség. 2006. október 15-én halt meg a leukémia egy különlegesen agresszív formájában, amely három nap alatt végzett vele. Szenvedéseit az Egyházért és a pápáért ajánlotta fel, édesanyjának pedig ezt mondogatta: ,,Azzá válok, aki már most vagyok Isten gondolataiban."
Mindennap szentáldozáshoz járult; ,,Ez az országút a mennyországba" - mondta. Az eucharisztikus csodákat bemutató - ma már több nyelven, magyarul is elérhető - virtuális múzeumát tizenegy évesen kezdte készíteni. Akkoriban jegyezte föl: ,,Minél többször járulunk szentáldozáshoz, annál inkább hasonlatossá válunk Jézushoz, és már itt a földön megízleljük a mennyországot." Élete példává vált sokak számára.
Sokan tulajdonítják csodás gyógyulásukat a 15 évesen meghalt Carlo Acutis közbenjárásának. A boldoggá avatáshoz elismert csoda 2013-ban történt, egy súlyos hasnyálmirigy-betegségben szenvedő brazil kisfiú gyógyult meg a közbenjárására.
,,Ez a fiú, aki Milánóból Assisit választotta a számára legkedvesebb helynek, Ferenc nyomdokaiban is járva megértette, hogy mindennek a középpontjában Istennek kell állnia. Mindenki eredetinek születik, de sokan fénymásolatként halnak meg - mondogatta Carlo arra utalva, hogy a fiatalok hajlamosak egyformává válni, nem használják ki képességeiket, nem állnak mások szolgálatába. Most minden eddiginél jobban hisszük, hogy Carlo - ez a ragyogó fiatal, aki szeretett az interneten szörfölni és szeretett segíteni a legutolsóknak, a szegényeknek, a kirekesztetteknek - képes elindítani egy áramlatot, új lendületet adni az evangelizációnak és egy olyan társadalmi-gazdasági modell felépítésének, amely értékeli az embert és csökkenti az emberek közti különbségeket, hogy egy igazságosabb és szolidárisabb társadalmat hozzon létre" - mondta Domenico Sorrentino, az Assisi-Nocera Umbra-Gualdo Tadinó-i Egyházmegye püspöke.
Carlo családjával, a ferencesekkel és az önkormányzattal együtt döntöttek úgy, hogy a járvány miatt elrendelt szigorításokra való tekintettel a tiszteletadást nem korlátozzák a boldoggáavatás napjára, hanem tizenhét napon keresztül lehet látogatni a szentéletű fiú nyitott sírhelyét, hogy minél több hívő láthassa a testét.
Október elsején szentmisét mutatnak be a sír megnyitása alkalmából, másnap két, Carlo által eltervezett kiállítást nyitnak meg Assisiben az eucharisztikus csodákról és a Mária-jelenésekről, este pedig fiataloknak szerveznek programot Boldog vagy! - A boldogság iskolájában Carlo Acutisszal címmel. A következő napokon családtagok, barátok tanúságtételeit lehet meghallgatni és könyvbemutatót is tartanak.
Október 10-én Angelu Becciu bíboros, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa mutatja be a boldoggáavatási szentmisét, előző este imavirrasztás lesz. Október 17-én az Egyház új boldogja előtti hódolat püspöki szentmisével zárul, amelynek végén lezárják a sírt.

Forrás és fotó: Avvenire
...... ........


Magyar Kurír 2020.09.24
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: evangelizációnak, tanúságtételeit, szentáldozáshoz, fénymásolatként, önkormányzattal, boldoggáavatási, közbenjárásának, középpontjában, eucharisztikus, tiszteletadást, boldoggáavatás, oltáriszentség, szigorításokra, átszállították, közbenjárására, könyvbemutatót, képességeiket, mennyországba, ferencesekkel, felépítésének, szolidárisabb, különbségeket, imavirrasztás, gyógyulásukat, legutolsóknak, gondolataiban, kongregációja, hasnyálmirigy, tulajdonítják, mennyországot, létfontosságú, legkedvesebb, szolgálatába, maradványait, kifejezhetik, hasonlatossá, számára legkedvesebb, középpontjában Istennek, fiatalok hajlamosak, hívek kifejezhetik, különlegesen agresszív, pápáért ajánlotta, eucharisztikus csodákat, földön megízleljük, boldoggá avatáshoz, ragyogó fiatal, interneten szörfölni, kirekesztetteknek –, emberek közti, önkormányzattal együtt, járvány miatt, boldoggáavatás napjára, Carlo Acutis, Milánóból Assisit, Carlo Acutist Assisiben, Szent Ferenc-bazilikában, Carlo Acutis Milánóban, Domenico Sorrentino, Assisi-Nocera Umbra-Gualdo Tadinó-i Egyházmegye, Carlo Acutisszal, Angelu Becciu, Szentek Ügyeinek Kongregációja, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 11  Mókás uborka tál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet mindig  "Ez egy csoda"  Az én Miatyánkom  Facebookon kaptam  Alvó cica  Egyszer mindannyian hazatérünk  Idézetek a magányról  Folytasd tovább a befejezésig  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Paul Verlaine - Óvatosság  Paul David Tripp Április 11  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A sorsod  Facebookon kaptam  Ég veled Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Amellett, amit az emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Ha senki sem  Itt a tavasz  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Levél öregségemre  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Reggel van  Facebookon kaptam  Előled is hozzád  Facebookon kaptam  A civilizációk nemzedékről nem...  Facebookon kaptam  Levél öregségemre  Facebookon kaptam  Levél öregségemre  ajándék, mellyel meglepem  Spenót fasírttal  Vicces reggeli  A női sziv  Négy sor egy csodálatos versbő...  Facebookon kaptam  Molnár Ferenc: imádom!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Osvát Erzsébet - Április...  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Verlaine : Költészettan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Márai Sándor, eredeti nevén  Tavaszi este  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Folytasd tovább a befejezésig  Nagyi süt  A tavaszi sugár…  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Tavaszi este  A bab gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  Az élet nem más  Márai Sándor, eredeti nevén  Facebookon kaptam  Amellett, amit az emberek  Csomó  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Egy valóban nagy örökség  Cserépváralja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Idézetek a magányról  Remy Bellau - Április  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Gebhardt Nóra versei II.  Alvó cica  Különleges  Az időskori betegségeket is cs...  Csomó  És van a rabság.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Itt a tavasz 
Bejegyzés Címkék
számára legkedvesebb, középpontjában Istennek, fiatalok hajlamosak, hívek kifejezhetik, különlegesen agresszív, pápáért ajánlotta, eucharisztikus csodákat, földön megízleljük, boldoggá avatáshoz, ragyogó fiatal, interneten szörfölni, kirekesztetteknek &#8211, emberek közti, önkormányzattal együtt, járvány miatt, boldoggáavatás napjára, eucharisztikus csodákról, boldogság iskolájában, következő napokon, boldoggáavatási szentmisét, evangelizációnak, tanúságtételeit, szentáldozáshoz, fénymásolatként, önkormányzattal, boldoggáavatási, közbenjárásának, középpontjában, eucharisztikus, tiszteletadást, boldoggáavatás, oltáriszentség, szigorításokra, átszállították, közbenjárására, könyvbemutatót, képességeiket, mennyországba, ferencesekkel, felépítésének, szolidárisabb, különbségeket, imavirrasztás, gyógyulásukat, legutolsóknak, gondolataiban, kongregációja, hasnyálmirigy, tulajdonítják, mennyországot, létfontosságú, legkedvesebb, szolgálatába, maradványait, kifejezhetik, hasonlatossá, szegényeknek, nyomdokaiban, szentmisével, szenvedéseit, különlegesen, meghallgatni, édesanyjának, jelenésekről, igazságosabb, egyházmegye, családtagok, választotta, társadalmat, betegségben, családjával, bazilikában, megízleljük, hódolatukat, eltervezett, korlátozzák, iskolájában, fiataloknak, tekintettel, formájában, mondogatta, lendületet, megnyitása, szentmisét, szentéletű, alkalmából, kiállítást, prefektusa, acutisszal, szerveznek, sorrentino, társadalmi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 651
  • e Hét: 2421
  • e Hónap: 15097
  • e Év: 248844
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.