Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bayern München –Sevilla Szuperkupa mérkőzés 09.24
  2020-09-24 23:50:31, csütörtök
 
  A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-ligában diadalmaskodó Sevilla a budapesti Puskás Arénában csap össze az európai Szuperkupáért. Magyarország először rendez a férfi klubfutballban egymérkőzéses döntőt, a koronavírus-járvány kitörése óta pedig ez lesz az első olyan mérkőzés az UEFA égisze alatt, amelyet nézők előtt rendeznek meg.
Budapest, Puskás Aréna, 15 500 néző. V: Taylor (angol)
Bayern München: Neuer- Pavard, L. Hernández (J. Martínez, 99.), Süle, Alaba (J. Boateng, 112.) - Goretzka (A. Davies, 99.), Kimmich - Sané (Tolisso, 70.), Th. Müller, Gnabry - Lewandowski. Vezetőedző: Hansi Flick
Sevilla: Bono - Jesús Navas, Diego Carlos, Koundé, Escudero - Jordán (F. Vázquez, 94.), Fernando, Rakitic (Óliver Torres, 56.) - Suso (Gudelj, 73.), L. de Jong (en-Nesziri, 56.), Ocampos. Vezetőedző: Julen Lopetegui

Rendes Játék idő végeredménye 1:1
2 x 15 perc hosszabbítás eredménye 2:1-re nyert a Bayern München
Gólszerző: Goretzka (34.), J. Martínez (104.), ill. Ocampos (13. - 11-esből)

...... ............



...... ...........



* * *
- A Bayern hosszabbításban nyerte a Szuperkupát.
...... ...........


A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München nyerte a labdarúgó Európai Szuperkupát, miután csütörtök este A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München nyerte a labdarúgó Európai Szuperkupát, miután csütörtök este hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az Európa-ligában címvédő Sevillát a budapesti Puskás Arénában.
A spanyolok a 13. percben Lucas Ocampos büntetőjével szereztek vezetést, a nagy fölényben futballozó bajorok pedig a 34. percben Leon Goretzka révén egyenlítettek. A német sztárcsapat ugyan uralta az összecsapást, de legfőképpen Manuel Neuernek köszönhette, hogy eljutott a hosszabbításig, amely során ugyancsak ziccert hárított a kapus. A trófea sorsát a 104. percben éppen egy spanyol, a világ- és Európa-bajnok Javi Martínez döntötte el. A Bayern története során második alkalommal hódította el a trófeát.
A koronavírus-járvány kitörése óta ez volt az első olyan mérkőzés az európai szövetség (UEFA) égisze alatt, amelyet nézők előtt rendeztek meg. A Puskás Arénába rendkívül szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett térhettek vissza a szurkolók
I. félidő:
13. perc: Navas jobb oldali beadást Ocampos tökéletesen fejelte le az ötösön érkező Rakiticnek, akit viszont Alaba fellökött, és amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Ocampos a balra vetődő Neuer mellett higgadtan gurította a jobb sarokba (0-1).
34. perc: Lewandowski kapott egy lágy labdát a 11-es pont irányába, gyönyörű mozdulattal tette vissza az érkező Goretzka elé, akinek nem okozott gondot a kapu jobb oldalába belsőznie (1-1).
Hosszabbítás:
104. perc: egy jobb oldali szöglet után a kifejelt labdát Alaba mellre vette, majd visszalőtte, Bounou védése éppen Javi Martínez fejéhez hullott, ő pedig öt méterről a jobb felsőbe bólintott (2-1).
A találkozót rendkívül szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett rendezték meg, a szurkolóknak a stadion területén kötelező, míg az ülőhelyükön erősen ajánlott volt a szájmaszk használata, beléptetés során több helyen is hőkamerák voltak felszerelve.
Ugyan a Puskás Arénának nagyjából csak az egyharmadát használhatták ki, így is üdítő látvány volt, hogy egy nagy nemzetközi mérkőzést hosszú idő után ennyi (15.500) néző előtt rendeztek meg.
A favorit Bayern München - amelynek jól hallhatóan nemcsak a Németországból érkező mintegy kétezer drukker, hanem a magyar közönség jelentős része is szurkolt - rögtön magához ragadta a kezdeményezést, és irányította a játékot, a Sevilla azonban egy büntetőből már a 13. percben megszerezte a vezetést. A BL-győztes németek ezután is uralták a játékot, majd Müller és Lewandowski révén ziccereket hibáztak, utóbbi azonban nem sokkal később jóvá tette hibáját és gyönyörű gólpasszt adott Goretzkának.

A második játékrészből mindössze 35 másodperc telt el, amikor Neuernek először kellett igazán nagyot védenie. Az 51. percben elképesztő, már-már kispályás gólt szerzett a Bayern, a videós visszanézésnél azonban bebizonyosodott, ami már élőben sejthető volt, miszerint les előzte meg a találatot. Tíz perccel később újra csak egy meg nem adott gólig jutott a Bayern, amely gyakorlatilag végig a Sevilla térfelén tartózkodott. A bajor nyomásból egyetlen alkalommal szabadult ki a Sevilla, a 86. percben en-Nesziri dönthette volna el a kupa sorsát, de ziccerét Neuer hárította.
A hosszabbítás második percében en-Nesziri újra óriási gólhelyzetbe került, de ezúttal is Neuer - a kapufa segítségével - hárított, a világbajnok hálóőr egyértelműen a mérkőzés egyik legjobbja volt. A ráadás első tizenöt percének végén megszerezte a vezetést a Bayern, a csereként beállt világ- és Európa-bajnok spanyol Javi Martínez révén. Érdekesség, hogy a veterán futballista szerezte a Bayern második gólját a Chelsea elleni 2013-as Szuperkupa-mérkőzésen is, amivel csapata a 121. percben egyenlített és végül büntetőkkel diadalmaskodott.
A Sevilla ugyan az utolsó negyedórában hajtott az egyenlítésért, de az eredmény nem változott.
A mérkőzés legjobbjának végül Thomas Müllert választották.

Forrás M4 sporthírek
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Címkék: diadalmaskodott, bebizonyosodott, hosszabbításban, óvintézkedések, klubfutballban, visszanézésnél, németországból, kezdeményezést, hosszabbításig, gyakorlatilag, egymérkőzéses, szuperkupáért, egyenlítésért, egyenlítettek, használhatták, diadalmaskodó, tartózkodott, egészségügyi, választották, szurkolóknak, legjobbjának, játékrészből, hosszabbítás, negyedórában, végeredménye, büntetőjével, összecsapást, egyértelműen, magyarország, segítségével, gólhelyzetbe, szuperkupát, sztárcsapat, ülőhelyükön, legfőképpen, egyharmadát, budapesti Puskás, európai Szuperkupáért, férfi klubfutballban, első olyan, labdarúgó Európai, nagy fölényben, német sztárcsapat, trófea sorsát, európai szövetség, ötösön érkező, játékvezető büntetőt, 11-est Ocampos, balra vetődő, jobb sarokba, lágy labdát, 11-es pont, Bayern München, Sevilla Szuperkupa, Bajnokok Ligája-győztes Bayern München, Puskás Arénában, Puskás Aréna, Hansi Flick, Jesús Navas, Diego Carlos, Óliver Torres, Julen Lopetegui, Rendes Játék, Európai Szuperkupát, Lucas Ocampos, Leon Goretzka, Manuel Neuernek, Európa-bajnok Javi Martínez, Puskás Arénába, Javi Martínez, Puskás Arénának, Thomas Müllert, Forrás M4,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
IGEN így  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Baranyi Ferenc - N i n c s  Gebhardt Nóra versei II.  Önmaga ellenére  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Alvó kislány  Egy párkányon  Ma van a magyar költészet napj...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Hamvas Béla  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szabó T. Anna - Pitypang  Szép estét  Horváth Szilvia tollából  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Ott van  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Különleges  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Magamnak  Facebookon kaptam  Ott van  A hagyma antibakteriális hatás...  Vito Giaquinto gondolata  Ma van a magyar költészet napj...  Paul David Tripp Április 14  Zilahy Lajos gondolata  Egy párkányon  Borzasztó  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Baranyi Ferenc - N i n c s  Horváth Szilvia tollából  Annyira tisztelem a szabadságo...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Bornyi Veronika haiku verse  Egy gondolat  James Allen  Bornyi Veronika haiku verse  A sorsod  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  A hagyma antibakteriális hatás...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  A sorsod  Isten hűségének mértéke  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Alvó cica  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Tanácsok egy pszichológustól  jó reggelt  Facebookon kaptam  Kertem  Spenót fasírttal  Egy párkányon  Egyszerű  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Magyar költészet napja 
Bejegyzés Címkék
budapesti Puskás, európai Szuperkupáért, férfi klubfutballban, első olyan, labdarúgó Európai, nagy fölényben, német sztárcsapat, trófea sorsát, európai szövetség, ötösön érkező, játékvezető büntetőt, 11-est Ocampos, balra vetődő, jobb sarokba, lágy labdát, 11-es pont, érkező Goretzka, kapu jobb, jobb oldali, kifejelt labdát, jobb felsőbe, találkozót rendkívül, stadion területén, ülőhelyükön erősen, szájmaszk használata, egyharmadát használhatták, nagy nemzetközi, favorit Bayern, magyar közönség, második játékrészből, videós visszanézésnél, bajor nyomásból, kupa sorsát, hosszabbítás második, kapufa segítségével, világbajnok hálóőr, mérkőzés egyik, ráadás első, csereként beállt, veterán futballista, utolsó negyedórában, mérkőzés legjobbjának, diadalmaskodott, bebizonyosodott, hosszabbításban, óvintézkedések, klubfutballban, visszanézésnél, németországból, kezdeményezést, hosszabbításig, gyakorlatilag, egymérkőzéses, szuperkupáért, egyenlítésért, egyenlítettek, használhatták, diadalmaskodó, tartózkodott, egészségügyi, választották, szurkolóknak, legjobbjának, játékrészből, hosszabbítás, negyedórában, végeredménye, büntetőjével, összecsapást, egyértelműen, magyarország, segítségével, gólhelyzetbe, szuperkupát, sztárcsapat, ülőhelyükön, legfőképpen, egyharmadát, játékvezető, tökéletesen, koronavírus, lewandowski, mozdulattal, köszönhette, visszalőtte, felszerelve, megszerezte, goretzkának, büntetőkkel, futballista, irányította, világbajnok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5330
  • e Hét: 16392
  • e Hónap: 29068
  • e Év: 262815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.