Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Égbekiáltó igazságtalanságként éljük meg...
  2015-02-24 12:08:31, kedd
 
   
  ... mindazt, ami évtizedek óta történik velünk!

Úgy jártunk, mint a szegény kis árva, akire ráuntak a mostohái és elküldték a háztól, hogy menj amerre látsz! Le is út, meg fel is út, ,,el lehet innen menni!" ha nem tetszik, ahogy bánunk veled!

Olyanok vagyunk, mint szegény kis árva, aki sehogy-sem értette, hogy tehetik ezt meg vele?

Sírva rótta az utcákat, mert hova is mehetett volna?

Mit lehet tenni ilyen élethelyzetben? Amikor rádöbbenünk arra, hogy csak magunkra számíthatunk? Érdemes-e várni a csodát?

Érdemes-e várni azt a vezért, aki ,,tévedhetetlenül" megmondja, hogy mit kell tennünk?


Nem! Nem érdemes, mert a csoda ott van bennünk, mindannyiunkban! Csakhogy, ezt a csodát elő kell tudnunk hívni, mint egy régi film képeit.


Visszatérve az árva történetéhez, akinél működött ez a csoda és ennek köszönhetően oly korán megtanulta az önállóság felelősségét. Önállósulásának állomásain szüksége volt mindig társakra, barátokra.

Ilyen barátoknak köszönhette, hogy amikor sikerült három kicsiny gyermekének egy öreg komfort nélküli kis házat vásárolni, akkor az építőipari munkákban jártas barátok segítségével egyetlen nyár alatt összkomfortossá varázsolták azt a kis házat és még hintát is kovácsoltak a gyerekek számára - ajándékba...

Persze a viszont-segítség sem maradt el! Mindenki azzal segített a másikának, amihez ő értett!


Csak egy nagy bánata van mostanában ennek a közben élete delén járó árvának, hogy ezek a barátok mind meghaltak és már azt sem tudja megmondani nekik, hogy:

- ,,mennyire hálás mindenért! Mert csodálatos boldogság három felnőtt gyermeknek az édesanyjának lenni és még csodálatosabb a nagyszülőség...!,,.


Összeszorul a szívem attól az érzéstől, hogy ezeknek a barátainknak a gyerekeinek nincs már szülője és kicsi unokáiknak nem lesz nagypapájuk... nagymamájuk!


Azért hozom fel példaként ezt a történetet, mert most mindannyian ezt éljük át, hogy a hatalom mostohán bánik velünk és mindenünket elkótyavetyél.


Bizony! Már a puszta életünket is! És ha ez valakinek nem tetszik, akkor azt mondja, hogy:

- ,,...el lehet innen menni kéremszépen!".

Hát mi erre azt mondjuk, hogy:

- nem megyünk! És azért is életben maradunk, mert a csodát többé nem másoktól un nemzet-vezetőktől várjuk, hanem önmagunktól! Mert bizony az majd egy csoda lesz, ha ekkora pusztítást helyre fogunk tudni hozni! Igen is meg fogjuk tudni csinálni, csak hagyjanak minket békében és szeretetben élni!

- Elég volt abból, hogy 80-as bácsik és nénik temetik 40-es, ötvenes fiaikat lányaikat!

- Mi lehet ennek az oka?

- Minek köszönhető, hogy ők túlélték a II. világháborút; majd a romokból újjá tudták építeni az országot?

- Honnan a lelkierő bennük, hogy túlélve az 1956-os forradalmat - és még most is itt tüntetnek velünk, mert nem tudják elviselni mindazt, amit gyermekeikkel és unokáikkal tesznek!


Ha megkérdezzük ezeket a fehér hajú néniket, hölgyeket és a fehér bajuszú bácsikat, hogy mi a titka életrevalóságuknak, akkor csak mosolyognak, miközben csak úgy sugárzik a szemükből, egész lényükből a SZERETET.

Igen, ők oly korban voltak ifjak, amikor még a felebaráti és rokoni szeretet volt az alapja életüknek.

Akkor még hagyománya volt annak, hogy a szerelmesek egymásra találjanak és szerelemből házasodjanak. Akkoriban jó volt szerelmesnek lenni és a bekövetkező gyermekáldásnak úgy örültek, mint "Isten jutalmának". (Zsoltárok 127.)( Zsoltárok 127:3.)

Tehették, hiszen a sógor-komaságnak is megvoltak a maga szokásai, ami elég komoly felelősséggel is járt.

Nem maradt magára az új nemzedék, mert kalákában- kis külön otthont építhettek maguknak, egymásnak. Biztonságban tudhatták magukat, az életüket, mert ott állt mellettük a nagy-család minden tagja és a családtagok barátai, meg azok rokonai a maguk szigorú szeretetével. Mert ez a fajta szeretet szigorú volt, mert kölcsönös kötelezettség elvén működött. Mindeközben, harmóniában éltek az őket körülvevő teremtett világgal, annak minden élőlényével, amit ismertek és ezért óvni védeni tudták a kipusztulástól.


Nekünk, a jövő emberének kötelessége megtanulnunk újra őseinktől hogyan lehetne ismét visszatérni ehhez a harmóniához!

Ahhoz, amelyiknek a kölcsönös szeretet és felelősségteljes életvitel az alapja. Ők, a mai 80-asok még megélhették ezt és az ő őseik is.

Kérjük meg őket, hogy:

- meséljenek nekünk ezekről minél többet, mert szeretnénk megismerni a családunk magántörténelmét is.

Arról nem is beszélve, hogy ezek a családi történetek, történelmek együtt a Haza történelme.

(Elvégre, nem vagyunk mi rabszolgák, akiknek semmi ismeretük nem lehetett a származásukat illetően!)

A ,,TUDÁS" birtokában a MÚLT KÖTELEZ! KIT ARRA, HOGY ŐSEI HIBÁIBÓL OKULVA ALAKÍTSA KI CSALÁDI ÉLETPROGRAMJÁT, KIT ARRA, HOGY MÉLTÓ UTÓDJA LEHESSEN ELŐDEINEK!

Ezek: maguktól értetődőek voltak őseink számára.

Bízzunk abban, hogy a ,,tudás" birtokában felelősséggel tudnánk majd magunk közül vezetőt v á l a s z-t a n i!

A 2009. jan. 31-i írás alapján

http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=bmi&cikk=49#cikk

kelt: 2015. febr. 24-én

Bóna Mária Ilona



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felelősségteljes, magántörténelmét, mindannyiunkban, tévedhetetlenül, önállósulásának, összkomfortossá, gyermekáldásnak, nemzetihirhalo, élethelyzetben, kipusztulástól, életprogramját, elkótyavetyél, származásukat, felelősséggel, kötelezettség, csodálatosabb, gyermekeikkel, megtanulnunk, biztonságban, házasodjanak, szerelmesnek, világháborút, számíthatunk, segítségével, szeretetével, felelősségét, történetéhez, nagyszülőség, köszönhetően, édesanyjának, megkérdezzük, barátainknak, mindeközben, nagymamájuk, összeszorul, rádöbbenünk, régi film, árva történetéhez, önállóság felelősségét, öreg komfort, építőipari munkákban, gyerekek számára, nagy bánata, közben élete, barátok mind, édesanyjának lenni, szívem attól, gyerekeinek nincs, hatalom mostohán, puszta életünket, csodát többé, csoda lesz, MÚLT KÖTELEZ, HOGY ŐSEI HIBÁIBÓL OKULVA ALAKÍTSA KI CSALÁDI ÉLETPROGRAMJÁT, HOGY MÉLTÓ UTÓDJA LEHESSEN ELŐDEINEK, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  IGEN így  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Minden tavaszból őrizz..  Reményik Sándor: Pierrot &...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Márai Sándor tollából  Hogyan válunk hűségesekké?  Eduardo Sacheri gondolata  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Otthon  Töröld le  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  A pitypang legendája  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Spenót fasírttal  képre írva  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Alvó cica  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  A Magyar Költészet napja alkal...  Kertem  Gebhardt Nóra versei II.  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Jó éjszakát  Előfordul, hogy  Pitypang szökőkút  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Bársony székben  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Azért kaptad  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Baranyi Ferenc - N i n c s  Robert Merle tollából  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  A Magyar Költészet napja alkal...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
régi film, árva történetéhez, önállóság felelősségét, öreg komfort, építőipari munkákban, gyerekek számára, nagy bánata, közben élete, barátok mind, édesanyjának lenni, szívem attól, gyerekeinek nincs, hatalom mostohán, puszta életünket, csodát többé, csoda lesz, romokból újjá, lelkierő bennük, 1956-os forradalmat, fehér hajú, fehér bajuszú, alapja életüknek, szerelmesek egymásra, bekövetkező gyermekáldásnak, maga szokásai, nagy-család minden, családtagok barátai, maguk szigorú, fajta szeretet, őket körülvevő, jövő emberének, kölcsönös szeretet, családunk magántörténelmét, családi történetek, származásukat illetően, felelősségteljes, magántörténelmét, mindannyiunkban, tévedhetetlenül, önállósulásának, összkomfortossá, gyermekáldásnak, nemzetihirhalo, élethelyzetben, kipusztulástól, életprogramját, elkótyavetyél, származásukat, felelősséggel, kötelezettség, csodálatosabb, gyermekeikkel, megtanulnunk, biztonságban, házasodjanak, szerelmesnek, világháborút, számíthatunk, segítségével, szeretetével, felelősségét, történetéhez, nagyszülőség, köszönhetően, édesanyjának, megkérdezzük, barátainknak, mindeközben, nagymamájuk, összeszorul, rádöbbenünk, harmóniában, szeretetben, élőlényével, mindenünket, visszatérve, kéremszépen, gyermekének, szerelemből, varázsolták, bekövetkező, önmagunktól, szerelmesek, családtagok, kovácsoltak, történelmek, gyerekeinek, forradalmat, megélhették, nagypapájuk, köszönhette, harmóniához, visszatérni, kötelessége, mosolyognak, mindannyian, megismerni, építhettek, történelme, vezetőktől, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5353
  • e Hét: 6733
  • e Hónap: 7680
  • e Év: 43621
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.