Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
27. évközi hét hétfő 10.05
  2020-10-05 20:21:15, hétfő
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Szent Pál ünnepélyesen kijelenti: tanítása nem embertől való, hanem Jézus Krisztus kinyilatkoztatása.
Testvéreim!
Csodálkozom, hogy attól, aki meghívott titeket Krisztus kegyelmére, ilyen hamar átpártoltatok egy más evangéliumhoz, jóllehet más evangélium nincs. Legföljebb néhány ember akad, aki megzavar titeket, és igyekszik elferdíteni Krisztus evangéliumát.
De még ha mi, vagy egy mennyei angyal más evangéliumot hirdetne nektek, mint amit mi hirdettünk: átkozott legyen! Amint már kijelentettük, most újra megismételjük: ,,Ha valaki más evangéliumot hirdetne nektek, mint amit tőlünk hallottatok, átkozott legyen!" Az emberek kedvét keresem ezzel vagy az Istenét?
Talán embereknek akarok tetszeni? Ha az emberek tetszését keresném, nem volnék Krisztus szolgája. Biztosítalak benneteket, hogy az általam hirdetett evangélium nem embertől való. Hiszen nem embertől kaptam vagy tanultam, hanem Jézus Krisztus kinyilatkoztatásából.
Ez az Isten igéje.
Gal 1,6-12
...... ............



EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus példabeszédet mond az irgalmas szamaritánusról, és ezzel világítja meg, hogy az idegen ember is felebarátunk.
Abban az időben egy törvénytudó odalépett Jézushoz, hogy próbára tegye őt: ,,Mester - szólította meg -, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?" Jézus így felelt: ,,Mit mond erről a törvény? Mit olvasol benne?" A törvénytudó így válaszolt: ,,Szeresd Uradat, Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, felebarátodat pedig, mint saját magadat." Jézus ezt mondta neki: ,,Helyesen feleltél. Tedd ezt, és élni fogsz." A törvénytudó igazolni akarta magát, ezért megkérdezte Jézustól: ,,De hát ki az én felebarátom?"
Válaszul Jézus ezt mondta neki: ,,Történt, hogy egy ember Jeruzsálemből lement Jerikóba. Rablók kezébe került. Ezek kifosztották, véresre verték, és félholtan otthagyták. Egyszer csak egy pap jött lefelé az úton. Észrevette, de elment mellette. Azután egy levita jött arra. Ő is meglátta, de elment mellette. Végül egy szamaritánusnak is arra vitt az útja. Amikor megpillantotta, megesett rajta a szíve. Odament hozzá, olajat és bort öntött sebeire, és bekötözte, majd pedig felültette teherhordó állatára, elvitte egy vendég fogadóba és gondoskodott róla. Másnap elővett két dénárt, odaadta a fogadósnak ezzel a kéréssel: »Viseld gondját, és ha többet költenél rá, visszatérve megadom neked.«
Mit gondolsz, e három közül ki volt a felebarátja annak, aki a rablók kezébe került?" A törvénytudó így válaszolt: ,,Aki irgalmasságot cselekedett vele."
Jézus így folytatta: ,,Menj, és te is hasonlóképpen cselekedjél!"
Ezek az evangélium igéi. Lk 10,25-37

Imádság
Úr Jézus! Te vagy életem sziklája, a biztos talaj, melyen nem inog meg lábam. Könnyebb a homokra építeni. Sokszor csábít az egyszerűbb megoldás, a világ kincset, hírt, gyönyört ígér. De aki az eke szarvára tette a kezét, nem nézhet hátra, és Péterrel együtt mondja: ,,Uram, kihez mennénk, az örök élet forrásai belőled fakadnak!" Sziklaházként a te templomod leszek. Jöhet az eső, és fújhat a szél, nem vesztem el a hitem, nem lesz úrrá rajtam a bizalmatlanság vagy a depresszió, életem értelme dicsőséged hirdetése!

Elmélkedés
Jézus a legfőbb parancsról tanít a mai evangéliumban. Az Isten felé és az embertárs felé irányuló szeretetet nevezi az ember legfőbb törekvésének. Elmond egy történetet egy bajba került emberről, aki mellett ketten is úgy mennek el, hogy nem segítenek rajta. Végül aztán egy idegen, egy szamaritánus volt hozzá jószívű és irgalmas. A történet talán csak egy példabeszéd, de az is elképzelhető, hogy megtörtént a valóságban.
A történet kapcsán mindenesetre elgondolkodunk azon, hogy miért van annyi rossz és szenvedés a világban, miért okoz egyik ember a másik embernek annyi rosszat és fájdalmat? A jóságos, irgalmas és minden embert szerető Isten miért nem változtatja meg úgy mindenkinek a szívét, hogy minden emberben szeretet éljen? Miért nem törli ki az emberek szívéből az egymás iránti gyűlöletet és haragot? Talán éppen a világban jelenlévő rossz miatt gondolják sokan azt, hogy nincs Isten. Mert ha létezne, - hangoztatják ők - akkor nem engedné meg a rosszat.
Talán helyesebb volna úgy tekintenünk a rosszra, mint kihívásra. A gonosz munkálkodása sajnos megtapasztalható a világban, a megromlott emberi kapcsolatokban. Isten arra hív minket, hogy legyünk a munkatársai. Legyünk az ő jóságának, szeretetének és irgalmasságának a képviselői, osztogatói az emberek között. Legyünk tehát jószívűek és irgalmasok!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megtapasztalható, irgalmasságának, szamaritánusnak, szamaritánusról, kapcsolatokban, megpillantotta, elgondolkodunk, bizalmatlanság, kijelentettük, megismételjük, evangéliumhoz, jeruzsálemből, átpártoltatok, sziklaházként, evangéliumban, irgalmasságot, példabeszédet, hasonlóképpen, felebarátodat, gondoskodott, evangéliumát, felebarátunk, elképzelhető, biztosítalak, evangéliumot, ünnepélyesen, kifosztották, törekvésének, szamaritánus, mindenesetre, munkálkodása, szeretetének, hangoztatják, cselekedett, megkérdezte, elferdíteni, mennyei angyal, emberek kedvét, emberek tetszését, általam hirdetett, irgalmas szamaritánusról, idegen ember, törvénytudó odalépett, örök életet, törvénytudó igazolni, ember Jeruzsálemből, levita jött, vendég fogadóba, fogadósnak ezzel, felebarátja annak, rablók kezébe, evangélium igéi, SZENTLECKE Szent Pál, Szent Pál, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Szeresd Uradat, Válaszul Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Emlékezz  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Egy tavasz  Önmaga ellenére  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Alvó cica  Jó éjszakát  A Magyar Költészet napja alkal...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Vidámság  Annyira tisztelem a szabadságo...  Egy párkányon  IGEN így  Robin Wight pitypang szobra  Bársony székben  A pitypang legendája  Egyszerű  Facebookon kaptam  Jázmin  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egy tavasz  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  képre írva  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Isten hűségének mértéke  Annyira tisztelem a szabadságo...  Tanmese  Latinovits Zoltán tollából  Hamvas Béla  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Zilahy Lajos mondta  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Otthon  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Alvó cica  Walter Chrysler mondta  Zilahy Lajos mondta  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Előfordul, hogy  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Walter Chrysler mondta  Borzasztó  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Somlyó Zoltán - Orgonával  ajándék, mellyel meglepem  Anyák napjára 
Bejegyzés Címkék
mennyei angyal, emberek kedvét, emberek tetszését, általam hirdetett, irgalmas szamaritánusról, idegen ember, törvénytudó odalépett, örök életet, törvénytudó igazolni, ember Jeruzsálemből, levita jött, vendég fogadóba, fogadósnak ezzel, felebarátja annak, rablók kezébe, evangélium igéi, biztos talaj, homokra építeni, egyszerűbb megoldás, világ kincset, örök élet, bizalmatlanság vagy, legfőbb parancsról, embertárs felé, ember legfőbb, bajba került, szamaritánus volt, történet talán, történet kapcsán, másik embernek, emberek szívéből, egymás iránti, világban jelenlévő, gonosz munkálkodása, megromlott emberi, emberek között, megtapasztalható, irgalmasságának, szamaritánusnak, szamaritánusról, kapcsolatokban, megpillantotta, elgondolkodunk, bizalmatlanság, kijelentettük, megismételjük, evangéliumhoz, jeruzsálemből, átpártoltatok, sziklaházként, evangéliumban, irgalmasságot, példabeszédet, hasonlóképpen, felebarátodat, gondoskodott, evangéliumát, felebarátunk, elképzelhető, biztosítalak, evangéliumot, ünnepélyesen, kifosztották, törekvésének, szamaritánus, mindenesetre, munkálkodása, szeretetének, hangoztatják, cselekedett, megkérdezte, elferdíteni, munkatársai, törvénytudó, tekintenünk, példabeszéd, visszatérve, felebarátja, hallottatok, mindenkinek, csodálkozom, cselekedjél, változtatja, felebarátom, testvéreim, parancsról, elmélkedés, osztogatói, megromlott, evangélium, egyszerűbb, embereknek, otthagyták, képviselői, dicsőséged, depresszió, észrevette, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1798
  • e Hét: 3568
  • e Hónap: 16244
  • e Év: 249991
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.