Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 28. vasárnap 10.11
  2020-10-11 08:19:20, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Az Úr bőséges lakomát rendez, és letörli a könnyet minden arcról.
A Seregek Ura bőséges lakomát rendez minden nemzetnek ezen a hegyen. Lakomát, ahol lesz finom bor, zsíros, legjava falat, és erős színbor. És ezen a hegyen leveszi a leplet, amely minden népet betakart, és a fátyolt, amely minden nemzetet elborított.
Örökre megsemmisíti a halált. Istenünk, az Úr letörli a könnyet minden arcról, lemossa népéről a gyalázatot, lemossa az egész földön. Ő, az Úr mondta ezt. Azon a napon majd így beszélnek: Íme, a mi Istenünk! Benne reméltünk. hogy ő megszabadít minket.
Ő az Úr, s mi benne bíztunk. Örüljünk és ujjongjunk szabadításának! Lám az Úr keze megpihen e hegyen.
Ez az Isten igéje. Iz 25,6-10a

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Mindenre képes vagyok abban, aki nekem erőt ad.
Testvéreim!
Tudok nélkülözni, de tudok bőségben is élni. Megszoktam mindig mindent: a jóllakást és az éhezést, a bővelkedést és a nélkülözést. Mindenre képes vagyok abban, aki nekem erőt ad. Mégis jól tettétek, hogy szükségemben segítségemre voltatok. Az én Istenem, gazdagságának mértéke szerint, a ti szükségeteket is bőségesen kielégíti majd a Jézus Krisztus által elnyert dicsőségben. Legyen dicsőség Istennek, a mi Atyánknak örökkön örökké! Ámen.
Ez az Isten igéje. Fil 4,12-14.19-20

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre!
Abban az időben: Jézus ismét példabeszédekben szólt a főpapokhoz és a nép véneihez:
A mennyek országa olyan, mint amikor egy király menyegzőt rendezett a fiának. Elküldte szolgáit, hogy szóljanak a meghívottaknak, jöjjenek a menyegzőre. Ők azonban nem akartak jönni. Erre más szolgákat küldött: ,,Mondjátok meg a meghívottaknak: Íme, a lakomát elkészítettem. Ökreim és hizlalt állataim leöltem. Minden készen áll, jöjjetek a menyegzőre!" De azok mindezzel mit sem törődve szétszéledtek: az egyik a földjére ment, a másik az üzlete után nézett. A többiek pedig a szolgáknak estek: összeverték, sőt meg is ölték őket. A király nagy haragra lobbant. Elküldte seregeit, és felkoncoltatta a gyilkosokat, városukat pedig felégette. Azután így szólt a szolgákhoz: ,,A menyegző kész, de a meghívottak nem voltak rá méltók. Menjetek hát ki az útkereszteződésekre, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre!" A szolgák kimentek az utakra és összeszedtek mindenkit, akit csak találtak, gonoszokat és jókat egyaránt. A lakodalmas ház megtelt vendégekkel. *
Amikor a király bejött, hogy megszemlélje a vendégeket, meglátott köztük egy embert, aki nem volt menyegzős ruhába öltözve. Megszólította: ,,Barátom, hogy jöhettél be ide, ha nincs menyegzős ruhád?" De az csak hallgatott. Erre a király megparancsolta a szolgáknak: ,,Kezét-lábát kötözzétek meg, és dobjátok ki a külső sötétségre! Ott sírás lesz és fogcsikorgatás!" Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak! Ezek az evangélium igéi.
Vagy rövidebb forma a *-ig
Mt 22,1-14 rövidebb: Mt 22,1-10
...... ..............



Imádság
Istenünk, te nem akarsz bennünket kényszeríteni, még a boldogságot, a boldog életet sem akarod ránk kényszeríteni. Inkább felkínálod ajándékodat, segítségedet, kegyelmedet. Minden szentmisében csodálatos ünnepre hívsz bennünket. Meghívsz minket, hogy hallgassuk tanításodat, az örök élet felé irányt mutató isteni szavadat. És meghívsz minket az ünnepi asztalhoz, az oltárhoz, hogy Krisztus testével táplálkozzunk. Szeretetteljes hívásodat örömmel fogadjuk el. Élj bennünk, Istenünk!

Elmélkedés
Az Úr napja
A mai vasárnap evangéliumában egy lakodalom előkészületeiről és a vendégek meghívásáról olvasunk. Jézus példabeszéde szerint egy király lakodalmat tartott a fiának, s erre az eseményre hívott meg vendégeket. A meghívottak azonban tiszteletlenek vagy illetlenek, kifogásokat keresnek és visszautasítják a meghívást. Mivel az ünnepségre már minden elő volt készítve, s a király nem szerette volna, ha elmarad az esküvő, kiküldte szolgáit, hogy válogatás nélkül mindenkit behívjanak a város utcáiról. A történet azzal fejeződik be, hogy a király eltávolíttat egy személyt a megjelentek közül, aki nem volt ünnepi ruhába öltözve.
A példabeszéddel Jézus nem esküvői tanácsokat szeretne adni, hanem az Isten országáról beszél. Isten meghív minket, hogy vele éljünk. Nem gondolkodik azon, hogy kit hívjon meg és kit ne, nem vesződik a meghívottak listájának összeállításával, hanem mindenkit meghív. Mindannyiunkat arra hív, hogy vele éljünk. Egy boldog életre hív minket. Ne keressünk kifogásokat és ne utasítsuk vissza meghívását!
A történet helyes értelmezését segíti, hogy az elmúlt vasárnapon felolvasott, a gonosz szőlőmunkásokról szóló beszéd folytatása ez a rész Máté evangéliumában. A szőlőmunkások hibája az volt, hogy elbizakodottak voltak és azt gondolták, hogy könnyen megszerezhetik maguknak más tulajdonát, azaz könnyedén övüké lehet az Isten országa. A mostani tanításban az ünnepi ruha nélkül érkezett vendég szintén elbizakodott volt, s azt gondolta, hogy semmit sem kell tennie annak érdekében, hogy méltónak bizonyuljon a királyi meghívásra. Ne legyünk tehát elbizakodottak! Isten meghívásához akkor leszünk méltóak, ajándékát akkor nyerhetjük el, ha ünnepi ruhába öltöztetjük lelkünket, azaz szakítunk bűneinkkel.
Minden szentmisén Isten meghív minket egy vendégségre. Először meghív minket az ige asztalához, a tanítás asztalához, amelyet úgy fogadunk el, hogy figyelmesen meghallgatjuk tanítását és kifejezzük készségünket annak megtartására. Ezután meghív minket az oltár asztalához, egy ünnepi asztalhoz, hogy Krisztus testével táplálkozzunk. Ezt a hívását úgy fogadjuk el, hogy a szentmisén szentáldozáshoz járulunk. Ha nem élünk a szentáldozás lehetőségével, akkor tulajdonképpen visszautasítjuk hívását. A szentmisét bemutató pap közvetlenül a szentáldozás előtt Krisztus testét és vérét felmutatva a következőket mondja: ,,Boldogok, akiket meghív asztalához Jézus." Igen, valóban boldogok vagyunk, mert mindannyiunknak szól ez a hívás. Boldogságunk akkor válik teljessé, ha el is fogadjuk Jézus hívását és szentáldozáshoz járulunk. ,,Boldogok, akiket meghív asztalához Jézus." Ehhez hozzátehetjük még: Hát még azok milyen boldogok, akik elfogadják hívását és ünnepi ruhába öltözött lélekkel táplálkoznak az Úr szent testével, az Oltáriszentséggel.
Tartsuk fontosnak a vasárnap megünneplését! Ezen a napon mondjunk igent Jézus ünnepi meghívására, üljünk le asztalához és ne keressünk kifogásokat vagy indokokat a távolmaradásra! Vessük le hétköznapi ruhánkat és öltözzünk ünneplőbe! Legyen ez a nap az öröm napja számunkra és családjaink számára! Legyen a vasárnap a hit és a hit megvallásának napja! Legyen a vasárnapunk a közösség és a közösségi együttlét napja! Szenteljük vasárnapunkat Istennek, mert ez a nap valóban az Úr napja!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: előkészületeiről, szőlőmunkásokról, összeállításával, példabeszédekben, szentáldozáshoz, mindannyiunknak, visszautasítják, visszautasítjuk, megparancsolta, meghívottaknak, megszerezhetik, elbizakodottak, távolmaradásra, tulajdonképpen, felkoncoltatta, fogcsikorgatás, tiszteletlenek, szeretetteljes, mindannyiunkat, szabadításának, példabeszéddel, evangéliumában, megünneplését, elkészítettem, táplálkozzunk, lehetőségével, vasárnapunkat, hozzátehetjük, kényszeríteni, megvallásának, szétszéledtek, szükségeteket, gazdagságának, szőlőmunkások, meghallgatjuk, megszólította, könnyet minden, hegyen leveszi, egész földön, napon majd, mennyek országa, király menyegzőt, lakomát elkészítettem, földjére ment, üzlete után, többiek pedig, szolgáknak estek, király nagy, menyegző kész, szolgák kimentek, király bejött, csak hallgatott, OLVASMÁNY Izajás, Seregek Ura, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Máté, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egyszerű  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Vannak emberek  Jázmin  Hamvas Béla  József Attila – Keresek ...  Somlyó Zoltán - Orgonával  39 ígéret  képre írva  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Bársony székben  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Magamnak  Jó nap volt  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  képre írva  A pitypang legendája  Nevelőszülőkhöz adták,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Isten hűségének mértéke  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam Krisztina b...  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  40 felett  Borzasztó  Megígért békesség  Magyar költészet napja  Esterházy Péter: Harmonia c...  Alvó cicák  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Bornyi Veronika haiku verse  Mindent de mindent visszakap  Baranyi Ferenc - N i n c s  Paul David Tripp Április 14  Alvó cica  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Minden tavaszból őrizz..  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Azért kaptad  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Egyszerű  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Gebhardt Nóra versei II.  Robert Merle tollából  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Segíts neki dicsérni Téged  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A hagyma antibakteriális hatás...  Robin Wight pitypang szobra 
Bejegyzés Címkék
könnyet minden, hegyen leveszi, egész földön, napon majd, mennyek országa, király menyegzőt, lakomát elkészítettem, földjére ment, üzlete után, többiek pedig, szolgáknak estek, király nagy, menyegző kész, szolgák kimentek, király bejött, csak hallgatott, király megparancsolta, külső sötétségre, evangélium igéi, boldog életet, örök élet, ünnepi asztalhoz, lakodalom előkészületeiről, vendégek meghívásáról, király lakodalmat, eseményre hívott, meghívottak azonban, város utcáiról, történet azzal, király eltávolíttat, megjelentek közül, példabeszéddel Jézus, meghívottak listájának, boldog életre, történet helyes, elmúlt vasárnapon, gonosz szőlőmunkásokról, rész Máté, szőlőmunkások hibája, mostani tanításban, ünnepi ruha, királyi meghívásra, tanítás asztalához, oltár asztalához, szentmisén szentáldozáshoz, szentáldozás lehetőségével, szentmisét bemutató, szentáldozás előtt, következőket mondja, vasárnap megünneplését, napon mondjunk, öröm napja, közösségi együttlét, előkészületeiről, szőlőmunkásokról, összeállításával, példabeszédekben, szentáldozáshoz, mindannyiunknak, visszautasítják, visszautasítjuk, megparancsolta, meghívottaknak, megszerezhetik, elbizakodottak, távolmaradásra, tulajdonképpen, felkoncoltatta, fogcsikorgatás, tiszteletlenek, szeretetteljes, mindannyiunkat, szabadításának, példabeszéddel, evangéliumában, megünneplését, elkészítettem, táplálkozzunk, lehetőségével, vasárnapunkat, hozzátehetjük, kényszeríteni, megvallásának, szétszéledtek, szükségeteket, gazdagságának, szőlőmunkások, meghallgatjuk, megszólította, segítségemre, boldogságunk, táplálkoznak, szükségemben, filippiekhez, megszemlélje, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 7228
  • e Hónap: 19904
  • e Év: 253651
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.