Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
28. évközi hét hétfő 10.12
  2020-10-12 13:10:18, hétfő
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
A krisztusi szabadságra születtünk, és nem a bűn rabságára.
Testvéreim!
A Szentírás szerint Ábrahámnak két fia volt. Az egyiknek anyja szolgáló volt, a másiké szabad asszony. A szolgáló fia pusztán a természet rendje szerint született, a szabad asszony fia azonban Isten ígérete alapján.
Előkép volt ez, amelynek ez az értelme: A két asszony a két szövetséget jelenti (az Ószövetséget és az Újszövetséget). Az Ószövetség a Sínai-hegynél jött létre: gyermekei szolgaságra születtek. Ezt jelképezi Ágár, a szolgáló. Ezzel szemben (Sára), a szabad asszony a mennyei Jeruzsálemet (az Egyházat) jelképezi. Ez a mi anyánk. Róla áll, amit a Szentírás mond:
Örvendj, ha nincs is fiad, ujjongj és kiálts, ha nem is adtál életet!
Mert több a gyermeke a magányosnak, mint akinek férje van.
Mi tehát, testvéreim, szabadságra születtünk, és nem szolgaságra, A szabadságot Krisztus szerezte meg nekünk. Álljatok tehát szilárdan, és ne hagyjátok magatokat újra a szolgaság igájába hajtani!
Ez az Isten igéje. Gal 4,22-24.26-27.31-5,1

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A legnagyobb csoda az, hogy Jézus jelen van köztünk.
Egyszer Jézus köré sereglett a csodaváró tömeg, de ő így szólt hozzájuk:
,,Ez a nemzedék gonosz nemzedék. Csodajelet követel, de nem kap más jelet, mint Jónás próféta jelét. Ahogy Jónás jel volt a niniveieknek, úgy lesz az Emberfia is jel ennek a nemzedéknek. Az ítéleten majd ezzel a nemzedékkel együtt megjelenik Dél királynője is, és helyeselni fogja elítélésüket, hiszen ő a föld végéről is eljött, hogy hallgathassa Salamon bölcsességét; itt pedig nagyobb valaki van, mint Salamon.
Ninive lakói is ott lesznek az ítéleten ezzel a nemzedékkel együtt, és helyeselni fogják a megbüntetését, mert ők Jónás szavára bűnbánatot tartottak; itt pedig nagyobb valaki van, mint Jónás."
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,29-32
...... .........



Imádság
Istenem, csodálatos gondviselésed által mindannyian arra vagyunk hivatva, hogy Krisztus testének tagjaivá váljunk. Minden egyes tagnak öröktől fogva meghatároztad a maga feladatát, számolva minden ember adottságával. Ebben a rendben örök előrelátásoddal részemre is kijelöltél egy helyet, ahol szolgálnom kell. Uram, készen állok erre a szolgálatra! Kívánj tőlem akár csöndes, hangtalan munkát, akár hősi elszántságot, nagy áldozatokat: követlek, Uram!

Elmélkedés
Egy-egy közúti baleset alkalmával sokszor hallani, hogy valaki nem vette figyelembe a figyelmeztető táblákat. A táblák előre jelzik, hogy valamelyik útszakaszon milyen veszélyek fordulhatnak elő, így a közlekedők felkészülhetnek, elkerülhetik a balesetet. De ha valaki úgy gondolja, hogy ezek a táblák csak a többieknek szólnak és neki nem, akkor könnyen balesetet okozhat.
A mai evangéliumban arról olvasunk, hogy Jónás próféta Isten üzenetét hirdette a Ninivében élőknek, akik meghallgatták szavát és bűnbánatot tartottak. A próféta szavait figyelmeztetésnek vették. Az isteni üzenet hirdetése volt számukra a jel, ami a megtérésüket kiváltotta. Az isteni szó, amely egyszer figyelmeztetésként, máskor buzdításként hangzik el, megváltoztatja az emberek életét. Ninive lakói belátták bűnüket s készek voltak a bűnbánatra.
Az újszövetség kezdetén Jézus igehirdetése az a jel, ami az emberek megtérését eredményezi. Pontosabban csak egyesek megtérését, mert voltak olyanok is, akik nem szívlelték meg az Úr szavait. Más jelet nem kell várni, mert ha valaki ezt nem ismeri fel vagy e jel sem elegendő számára, hogy megtérjen, akkor semmilyen más isteni üzenet sem volna elegendő. Főleg azért, mert Jézus mondanivalója teljesebb Jónásénál, hiszen az örök élet igéit hirdeti.
Figyelek-e Isten küldötteire, akik által Isten közli velem az üzenetét?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: előrelátásoddal, felkészülhetnek, megváltoztatja, meghallgatták, evangéliumban, figyelmeztető, meghatároztad, gondviselésed, újszövetséget, mondanivalója, megbüntetését, elítélésüket, elkerülhetik, hallgathassa, bölcsességét, adottságával, niniveieknek, elszántságot, fordulhatnak, jeruzsálemet, igehirdetése, ószövetséget, megtérésüket, buzdításként, magányosnak, szabadságra, mindannyian, nemzedékkel, nemzedéknek, szolgálatra, újszövetség, áldozatokat, útszakaszon, szolgaságra, szövetséget, küldötteire, krisztusi szabadságra, egyiknek anyja, másiké szabad, természet rendje, szabad asszony, mennyei Jeruzsálemet, szabadságot Krisztus, szolgaság igájába, legnagyobb csoda, csodaváró tömeg, nemzedék gonosz, ítéleten majd, nemzedékkel együtt, föld végéről, ítéleten ezzel, evangélium igéi, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Egyszer Jézus, Ahogy Jónás, Figyelek-e Isten, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Az idegen országok éghajlata  Színház az egész világ,  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kövesd a vezetőt  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Az angyali üdvözlet  Alvó baby  Manna OWell tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Benedek Elek - Virágvasárnap  képre írva  Hibáztam már  Boldog virágvasárnapot minden...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Válaszok a halál után  Az út  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Mire jók ?  Aki belekortyol  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
krisztusi szabadságra, egyiknek anyja, másiké szabad, természet rendje, szabad asszony, mennyei Jeruzsálemet, szabadságot Krisztus, szolgaság igájába, legnagyobb csoda, csodaváró tömeg, nemzedék gonosz, ítéleten majd, nemzedékkel együtt, föld végéről, ítéleten ezzel, evangélium igéi, maga feladatát, rendben örök, figyelmeztető táblákat, táblák előre, közlekedők felkészülhetnek, táblák csak, többieknek szólnak, próféta szavait, isteni üzenet, megtérésüket kiváltotta, emberek életét, újszövetség kezdetén, emberek megtérését, örök élet, előrelátásoddal, felkészülhetnek, megváltoztatja, meghallgatták, evangéliumban, figyelmeztető, meghatároztad, gondviselésed, újszövetséget, mondanivalója, megbüntetését, elítélésüket, elkerülhetik, hallgathassa, bölcsességét, adottságával, niniveieknek, elszántságot, fordulhatnak, jeruzsálemet, igehirdetése, ószövetséget, megtérésüket, buzdításként, magányosnak, szabadságra, mindannyian, nemzedékkel, nemzedéknek, szolgálatra, újszövetség, áldozatokat, útszakaszon, szolgaságra, szövetséget, küldötteire, pontosabban, szabadságot, eredményezi, megjelenik, legnagyobb, testvéreim, királynője, születtünk, evangélium, csodajelet, szolgálnom, bűnbánatot, többieknek, közlekedők, kiváltotta, bűnbánatra, szívlelték, megtérését, valamelyik, figyelembe, szentlecke, helyeselni, csodálatos, kijelöltél, alkalmával, elmélkedés, ószövetség, galatákhoz, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 5838
  • e Hónap: 26521
  • e Év: 229434
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.