Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán: Rettegj, magyar!
  2018-03-16 09:58:23, péntek
 
  Grósz (1988): Ha nem mi nyerünk, jön a fehérterror.

Orbán (2018): Ha mi nyerünk, jön a fehérterror.

30 év, szép keretes szerkezet, nevezhetjük történelmi fejlődésnek.......







Orbán: Rettegj, magyar!

2018. március. 16. 07:28 Utolsó frissítés: 2018. március. 16. 07:28

Szerző:
Gomperz Tamás

Egy előre bejelentett megtorlás krónikája.

Grósz (1988): Ha nem mi nyerünk, jön a fehérterror.

Orbán (2018): Ha mi nyerünk, jön a fehérterror.

30 év, szép keretes szerkezet, nevezhetjük történelmi fejlődésnek.

Szabad és demokratikus választás előtt a kormányfők általában arról szónokolnak, hogy milyen nagyszerű tetteket vittek végbe addig, és milyen még nagyszerűbb tetteket valósítanak meg, ha a nép nem vonja meg tőlük a bizalmát. Orbán tegnap semmi ilyesmit nem mondott. Nem dicsekedett az eredményeivel, ami persze érthető, de nem ígért semmi nagyszerűt sem. Nem beszélt az egészségügyről, nem beszélt az oktatásról, nem beszélt a gazdaságról. Semmi olyanról, amiről egy polgári társadalomban a politika szól.

Ehelyett kétszeresen megfenyegette a magyar népet. Megszállják az országunkat az idegenek, ha nem ő nyer. Megtorlás jön a Fidesz ellenfeleinek, ha ő nyer. Ennyi, a rettegés maradt a Fidesz egyetlen és végső mondanivalója a nemzetnek.

Orbogán azt akarja, hogy a hívei a betolakodóktól, az ellenfelei pedig tőle féljenek.

"A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is." - közölte. Az erkölcsi elégtételt - így vele kapcsolatban - nehezen tudjuk értelmezni, de a politikai és jogi retorzió bejelentését mindenki nyugodtan értse szó szerint. Ismerve a vádhatóság, a Fidesz-frakció és az Alkotmánybíróság működését, ez a fenyegetés pontosan azt jelenti, aminek hangzik: le akar számolni azokkal, akik miatt váratlanul cidriznie kell a puszta formalitásnak szánt, gondosan megbuherált választás előtt.

Az üzenet elsődleges címzettje Fethullah Gülen Simicska Lajos, de természetesen a neki szánt inget nyugodtan vegye magára bárki. Az áruló társamnak mondom, népem is értsen belőle. És a nép, amely látta, mi történt Esztergommal, a kockás inges mozgalomhoz csatlakozó iskolaigazgatókkal, a liberális filozófusokkal vagy Hadházy Ákossal, pontosan érti, mire utalt a színpadon az az ember, aki a hódmezővásárhelyi kudarcból újfent nem azt a következtetést vonta le, hogy túl agresszív volt, hanem azt, hogy nem eléggé.

Még hogy nincs a Fidesznek választási programja. Dehogynem, a bosszú - persze a szeretet, a béke és az összefogás nevében. Olvasóinkat megtisztelve nem tárgyaljuk ki részletesen, hogy a másik fenyegetés, a Magyarországot megszálló bevándorlókra vonatkozó, miért üres blöff.

Amit látunk, tekinthető tudományos kísérletnek is. A társadalom mekkora része tartja fontosabbnak azt, hogy valaki ,,Gyuri bácsival" harcolva távol tart egy képzeletbeli ellenséget, mint azt, hogy mennyivel alacsonyabb színvonalon él, mint az európai átlag (sokkal), az egészségben eltöltött éveinek száma mennyivel rövidebb a norvégokénál (10), a gyereke milyen minőségű képzést kap az iskolákban (PISA), az általa megtermelt jövedelem hány százalékát vonja el az állam (a felét), ebből mennyit visz haza a miniszterelnök családja és baráti köre (erről kérdezzék Kósa Lajost).

Mindez megkerülhetetlen kérdéseket vet fel a Békementen felvonuló tömeg mentális kondícióival kapcsolatban. Azokéval kapcsolatban nem, akik a programot megszervezték, mert ők feltehetően nem dőlnek be a saját propagandájuknak, de mit gondoljunk azokról, akik önként tapsolnak nekik?

Amíg a píszi terrorja alatt éltünk, erre nem nagyon tudtunk mit mondani. Addig lehetett elmenni, hogy amit a Fidesz állít, az egy irtózatos ostobaság, ezenfelül aljas szemétség. Na, de mi van azokkal, akik azért menetelnek, mert elhiszik, hogy egy 80 éves bácsi Amerikából migránsokat költöztet a lakásukba? Ha változik a propaganda, akkor holnap azt fogják elhinni, hogy a gyíkemberek mérget permeteznek az utasszállító repülőgépekről a levegőbe, holnapután pedig azt, hogy a zsidók keresztény gyerekek vérét keverik a maceszba. Ja nem, az tegnap volt.

Most, hogy Schmidt Mária felszabadított minket a píszi uralma alól, annyit biztosan megjegyezhetünk, hogy a paranoia egy bizonyos mérték felett már káros az egészségre. A félelem öl, butít és nyomorba dönt. Szerencsére le lehet jönni erről a függőségről is. Ki kéne próbálni, hogy megy-e egy napig köztévé nélkül, és ha igen, akkor érdemes fokozatosan növelni az M1- és TV2-mentes napok számát. Eleinte nagy lesz a sóvárgás egy Németh Szilárd-sajtótájékozató után, de idővel ez az érzés csökkeni fog. Ebben az időszakban tanácsos kerülni a többi Magyar Idők-olvasó társaságát, mert az erősen növeli a visszaesés kockázatát.

Hamarosan azt veszi majd észre a kedves felvonuló, hogy jobban tud aludni, már nem szorong attól, hogy egy szíriai 12 éves gyerek elveszi az állását a polgármesteri hivatalban, néhány hónap múlva pedig egészen megváltozik a környezetéhez való viszonya, olyan apróságokra is felfigyel majd, mint a kórházakban a mennyezetről lepottyanó egerek, vagy a télen fűtetlen iskolákban vacogó gyerekek. A tapasztalatok szerint ez egy nehéz pillanat, ilyenkor sokan visszamenekülnek a nem létező jelenségektől való félelem bódító biztonságához.

Persze arról árul el a legtöbbet a tegnapi felvonulás, aki erre ez érzésre építi a rendszerét.

Ő retteg ebben az országban a legjobban.


http://hvg.hu/itthon/20180316_Orban_rettegj_magyar/nyomtatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: visszamenekülnek, alkotmánybíróság, megkerülhetetlen, propagandájuknak, sajtótájékozató, megjegyezhetünk, magyarországot, következtetést, miniszterelnök, betolakodóktól, filozófusokkal, felszabadított, repülőgépekről, egészségügyről, tapasztalatok, biztonságához, ellenfeleinek, formalitásnak, környezetéhez, jelenségektől, polgármesteri, eredményeivel, természetesen, megfenyegette, társadalomban, mondanivalója, bevándorlókra, megszervezték, képzeletbeli, kapcsolatban, bejelentését, mennyezetről, kondícióival, esztergommal, demokratikus, norvégokénál, előre bejelentett, kormányfők általában, polgári társadalomban, politika szól, magyar népet, rettegés maradt, ellenfelei pedig, választás után, erkölcsi elégtételt, fenyegetés pontosan, puszta formalitásnak, üzenet elsődleges, neki szánt, áruló társamnak, kockás inges, liberális filozófusokkal, Gomperz Tamás, Fethullah Gülen Simicska Lajos, Hadházy Ákossal, Kósa Lajost, Schmidt Mária, Németh Szilárd-sajtótájékozató, Magyar Idők-olvasó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kövesd a cowboyt!  Png virág  Png lepke  Próbálj meg ...  Tanuld meg ezt a versemet  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Adakozás  Albert Einsteinről  Png ház  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png kutya  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Idő  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png lepke  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép álmokat!  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A másik dolog,  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép álmokat!  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Rátalálsz  Alázat  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Akarat  Fekete-erdő desszert  Az igazi szeretetért rendszeri...  Bounty krémes  Szép estét kedves látogatóimna...  Png lepke  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szívem  Hazára minden embernek szükség...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png rózsa csokor  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Alázat  Png csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép napot kívánok  Zilahy Lajos gondolata  Png csokor  Garai Gábor - Takarítás  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png virág  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png cica  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Akarat 
Bejegyzés Címkék
előre bejelentett, kormányfők általában, polgári társadalomban, politika szól, magyar népet, rettegés maradt, ellenfelei pedig, választás után, erkölcsi elégtételt, fenyegetés pontosan, puszta formalitásnak, üzenet elsődleges, neki szánt, áruló társamnak, kockás inges, liberális filozófusokkal, hódmezővásárhelyi kudarcból, következtetést vonta, bosszú &#8211, összefogás nevében, másik fenyegetés, társadalom mekkora, képzeletbeli ellenséget, európai átlag, egészségben eltöltött, gyereke milyen, általa megtermelt, miniszterelnök családja, programot megszervezték, saját propagandájuknak, píszi terrorja, gyíkemberek mérget, utasszállító repülőgépekről, zsidók keresztény, tegnap volt, píszi uralma, bizonyos mérték, napig köztévé, érzés csökkeni, időszakban tanácsos, többi Magyar, erősen növeli, visszaesés kockázatát, kedves felvonuló, polgármesteri hivatalban, környezetéhez való, mennyezetről lepottyanó, télen fűtetlen, tapasztalatok szerint, nehéz pillanat, tegnapi felvonulás, visszamenekülnek, alkotmánybíróság, megkerülhetetlen, propagandájuknak, sajtótájékozató, megjegyezhetünk, magyarországot, következtetést, miniszterelnök, betolakodóktól, filozófusokkal, felszabadított, repülőgépekről, egészségügyről, tapasztalatok, biztonságához, ellenfeleinek, formalitásnak, környezetéhez, jelenségektől, polgármesteri, eredményeivel, természetesen, megfenyegette, társadalomban, mondanivalója, bevándorlókra, megszervezték, képzeletbeli, kapcsolatban, bejelentését, mennyezetről, kondícióival, esztergommal, demokratikus, norvégokénál, fontosabbnak, utasszállító, megtisztelve, szónokolnak, fokozatosan, olvasóinkat, apróságokra, kétszeresen, megszállják, dicsekedett, gazdaságról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 972
  • e Hét: 4074
  • e Hónap: 15185
  • e Év: 168681
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.