Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
28. évközi hét kedd 10.13
  2020-10-13 13:06:04, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Isten előtt nem a törvény külső megtartása számít, hanem a szeretet által tettekben megnyilvánuló hit.
Testvéreim!
A szabadságot Krisztus szerezte meg nekünk. Álljatok tehát szilárdan, és ne hagyjátok, hogy újra a szolgaság igájába hajtsanak titeket.
Én, Pál mondom nektek: Ha csupán az ószövetségi törvényt tartjátok meg, Krisztus semmit sem használ nektek. Ismét kijelentem, hogy mindaz, aki a körülmetéléssel vállalja az ószövetségi törvényt, köteles azt a maga teljességében megtartani. Ha a mózesi törvény (megtartása) által akartok Isten előtt kedvessé válni, elszakadtatok Krisztustól, és elvesztettétek kegyelmét.
Mi azonban, a Szentlélektől vezetve, a hittől várjuk a megigazulást, és reméljük annak beteljesedését. Jézus Krisztusban ugyanis nem az számít, hogy valaki a körülmetélkedéssel vállalta-e az ószövetségi törvény megtartását vagy sem, hanem csak a hit, amely a szeretet által tevékeny.
Ez az Isten igéje. Gal 5,1-6

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus elítéli azokat, akik a külső látszatra sokat adnak, de a belső, lelki tisztasággal nem törődnek.
Egyik beszéde alkalmával meghívta Jézust egy farizeus, hogy étkezzék nála. Ő el is ment, és asztalhoz telepedett.
Amikor a farizeus látta, hogy Jézus étkezés előtt nem mosott kezet, megütközött rajta. Az Úr ekkor így szólt hozzá: ,,Ti, farizeusok, tisztán tartjátok ugyan a pohár és a tál külsejét, de belül tele vagytok rablással és gonoszsággal. Esztelenek! Hát nem az alkotta a belsőt, aki a külsőt is? Adjátok inkább oda a rászorulóknak azt, amitek van, és akkor majd mindjárt tiszták lesztek egészen!"
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,37-41
........



Imádság
Kérünk, Urunk, Istenünk, taníts meg bennünket arra, hogy helyesen kérjük tőled azt, ami javunkra szolgál! Te kormányozd életünk hajóját magad felé, minden viharvert lélek csendes kikötője! Mutasd meg az irányt, amerre mennünk kell! Újítsd meg bennünk az engedelmesség lelkületét!

Elmélkedés
A mai evangélium azzal kezdődik, hogy egy Jézus tanítását hallgató farizeus meghívja őt vendégségbe a saját házába. Úgy tűnik, hogy Jézus szava jó hatást gyakorolt rá, s bizonyára azt várta, hogy az étkezés közben is fog majd bölcsességeket hallani vendégétől. Úgy látszik, hogy felébredt benne valamiféle kíváncsiság. Jézus korában nem szokatlan jelenség, hogy valaki egy ünnepi étkezés alkalmával beszédet, tanítást intéz a jelenlévőkhöz. A farizeus jószándéka nem kérdőjelezhető meg, de mindjárt az elején önmaga elvárásainak, szokásainak csapdájába esik. Helytelennek tartja, hogy Jézus nem mos kezet étkezés előtt.
A korabeli törvények előírták az étkezés előtti kézmosást, aminek elsősorban egészségügyi okai voltak. Egyébként mi is ugyanígy tesszük: a betegségek vagy fertőzések megelőzése érdekében alaposan megmossuk kezünket, mielőtt asztalhoz ülnénk. Jézus ezt a törvényi előírást nem teljesíti. A vendéglátó nehezményezi ezt, hiszen számára, mint minden farizeus számára a mózesi törvények aprólékos megtartása volt a legfontosabb. Ezt követően Jézus felhívja figyelmét arra, hogy a rászorulók segítése szintén szerepel a törvényben, és ez sokkal fontosabb szabály, mint a kézmosás.
A rászorulók és a szegények támogatása a kezdetektől fogva hozzátartozik a keresztény közösség életéhez, és éppen ez az egyik legfontosabb ismérve annak, hogy valaki a krisztusi közösséghez tartozik.
C.Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: körülmetéléssel, beteljesedését, kérdőjelezhető, elvesztettétek, bölcsességeket, szentlélektől, engedelmesség, rászorulóknak, jelenlévőkhöz, megnyilvánuló, elszakadtatok, hozzátartozik, teljességében, tisztasággal, elvárásainak, gonoszsággal, helytelennek, legfontosabb, nehezményezi, megigazulást, egészségügyi, kíváncsiság, megtartását, kezdetektől, ószövetségi, vendégségbe, megütközött, közösséghez, krisztusban, szokásainak, krisztustól, szabadságot, megtartása, farizeusok, megtartani, telepedett, törvény külső, szeretet által, szabadságot Krisztus, szolgaság igájába, ószövetségi törvényt, körülmetéléssel vállalja, maga teljességében, mózesi törvény, hittől várjuk, ószövetségi törvény, külső látszatra, farizeus látta, evangélium igéi, engedelmesség lelkületét, saját házába, étkezés közben, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztusban, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  s immár én is felragyogva, ért...  Mai harmónia kártyám  Png férfi  Akarat  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kaffka_Margit  Png nő  Reménység és erő Krisztustól e...  Png virág  Tavaszi kép  Hiányzik  képre írva  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png fotel  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó éjszakát  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Png nő  Nem tudhatod  Akarat  Esti kép  Akarat  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Szívem tiéd  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Julian Brass gondolata  Png telefon  A sors  Szép napot kívánok  A Megváltó szolgálatában  Nem tudhatod  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Elköszönt  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Png lepke  Sokan azt tartják  Szép estét  Alázat  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A Megváltó szolgálatában  Png cica  Albert Einsteinről  Jónás Tamás – Végtelen b...  Fehér virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Hazára minden embernek szükség...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Nem méltó hozzád  Png csokor  A másik dolog,  s immár én is felragyogva, ért...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Alázat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
törvény külső, szeretet által, szabadságot Krisztus, szolgaság igájába, ószövetségi törvényt, körülmetéléssel vállalja, maga teljességében, mózesi törvény, hittől várjuk, ószövetségi törvény, külső látszatra, farizeus látta, evangélium igéi, engedelmesség lelkületét, saját házába, étkezés közben, ünnepi étkezés, farizeus jószándéka, elején önmaga, korabeli törvények, étkezés előtti, betegségek vagy, törvényi előírást, vendéglátó nehezményezi, mózesi törvények, rászorulók segítése, szegények támogatása, kezdetektől fogva, keresztény közösség, egyik legfontosabb, krisztusi közösséghez, körülmetéléssel, beteljesedését, kérdőjelezhető, elvesztettétek, bölcsességeket, szentlélektől, engedelmesség, rászorulóknak, jelenlévőkhöz, megnyilvánuló, elszakadtatok, hozzátartozik, teljességében, tisztasággal, elvárásainak, gonoszsággal, helytelennek, legfontosabb, nehezményezi, megigazulást, egészségügyi, kíváncsiság, megtartását, kezdetektől, ószövetségi, vendégségbe, megütközött, közösséghez, krisztusban, szokásainak, krisztustól, szabadságot, megtartása, farizeusok, megtartani, telepedett, evangélium, alkalmával, vendégétől, vendéglátó, megelőzése, fertőzések, rászorulók, törvényben, keresztény, támogatása, betegségek, elsősorban, elmélkedés, lelkületét, kormányozd, szentlecke, valamiféle, csapdájába, jószándéka, esztelenek, apostolnak, testvéreim, kijelentem, galatákhoz, bennünket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7527
  • e Hét: 19157
  • e Hónap: 52311
  • e Év: 286058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.