Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
28. évközi hét csütörtök 10.15
  2020-10-15 15:25:50, csütörtök
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Isten már a világ teremtése előtt kiválasztott minket Krisztusban.
Pál Isten akaratából Jézus Krisztus apostola, az Efezusban élő testvéreknek, a Jézus Krisztusban élő híveknek (üdvözletét küldi).
Testvéreim!
Áldott legyen az Isten, Urunk, Jézus Krisztus Atyja, aki minden lelki, mennyei áldással megáldott minket Krisztus által. Őbenne választott ki minket a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk színe előtt. Szeretetből eleve arra rendelt bennünket, hogy akaratának tetszése szerint Jézus Krisztus által fogadott fiakká legyünk, és magasztaljuk fölséges kegyelmét, amellyel szeretett Fiában jóságosan megajándékozott minket.
Őbenne nyertük el vére árán a megváltást és bűneink bocsánatát bőséges kegyelme folytán, amelyet teljes bölcsességben és megértésben gazdagon árasztott ránk. Tudtunkra adta ugyanis akaratának titkát, azt az őbenne előre meghatározott jóságos tervet, hogy elérkezik az idők teljessége, és Krisztusban mint Főben egyesít mindent, ami a mennyben és a földön van.
Ez az Isten igéje. Ef 1,1-10

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A farizeusok ellenségesen szemben állnak Jézussal.
Jézus egy lakomán így korholta a farizeusokat:
,,Jaj, nektek, akik síremléket építetek azoknak a prófétáknak, akiket a ti atyáitok megöltek! Ezzel is csak azt igazoljátok, hogy helyeslitek atyáitok cselekedeteit, és egyetértetek velük: azok megölték őket, ti meg sírt készítetek nekik.
Nem hiába mondja Isten bölcsessége: Prófétákat és apostolokat küldök hozzájuk. Némelyeket közülük megölnek, másokat üldözni fognak.
E nemzedéknek számot kell adnia minden próféta véréről, amelyet kiontottak a világ kezdetétől, Ábel vérétől egészen Zakariás véréig, akit az oltár és a templomépület között megöltek. Igenis, mondom nektek: felelősségre vonják mindezért ezt a nemzedéket.
Jaj, nektek, törvénytudók! Lefoglaltátok a tudás kulcsát. Magatok nem mentetek be vele, az odaigyekvőket pedig megakadályozzátok."
Amikor ezeket elmondta nekik, az írástudók és a farizeusok nagy felháborodásukban különféle kérdésekkel kezdték faggatni. Azon fondorkodtak, hogy rajtakapják valami olyan kijelentésén, amellyel vádolhatják.
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,47-54
........



Imádság
Szentséges Atyánk, szenteld meg életünket! Kísérj minket hatalmaddal, hogy tanúsíthassuk: te, aki mindenek forrása vagy, egyedüli forrása vagy a szeretetnek és a szabadságnak. Köszönjük neked az Istennek szentelt élet ajándékát, mely a hitben téged keres, s a maga egyetemes küldetésében mindenkit arra hív, hogy a hozzád vezető utat járja.

Elmélkedés
Egyedül az alázatos szívűek képesek befogadni Isten tanítását és bölcsességét. Az alázatos ember pohara soha nincs annyira tele, hogy Isten ne tudná beletölteni az igazság vizét, mert rendszeresen kortyol belőle. A farizeus pohara tele van, azt képzeli, hogy az igazság teljességét birtokolja, és a megismert igazságokban legfeljebb gyönyörködik, mintsem megtartja.
Jézus továbbra is kemény szavakkal beszél a farizeusokhoz. Azt állítja, hogy nemzedéke felelősséggel tartozik a korábbi időkben megölt prófétákért. A felelősséget azonban nem csak a gyilkosságokért kell vállalniuk, hanem azért is, mert nem hallgattak Isten küldötteinek, a prófétáknak szavára és nem tértek meg. Gonosz cselekedeteikért és a megtérés elmulasztásáért egyaránt felelősséggel tartoznak. Jézus szavai a múlt cselekedeteire vonatkoznak. De miért mondja azt, hogy kortársait vonják felelősségre elődeik bűnei miatt? Jézus előre látja, hogy saját nemzedéke ugyanabba a hibába esik, mint a korábban élők. Akikhez most intézi szavait, éppúgy megölik Isten Fiát, a mennyei Atya küldöttét, mint elődeik Isten küldötteit, a prófétákat. Jézus nemzedéke ugyanúgy elmulasztja a megtérést, mint a korábbiak. Elutasításuk oka az lehetett, hogy egyszerűbb volt elnémítani a prófétákat, mintsem megváltoztatni saját életüket.
A prófétai szó mindig arra figyelmeztetett, hogy térjenek vissza a törvény megtartásához.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedeteikért, megajándékozott, elmulasztásáért, figyelmeztetett, gyilkosságokért, cselekedeteire, megváltoztatni, feddhetetlenek, felelősséggel, odaigyekvőket, lefoglaltátok, tanúsíthassuk, templomépület, megtartásához, meghatározott, farizeusokhoz, cselekedeteit, bölcsességben, igazságokban, felelősséget, felelősségre, gyönyörködik, fondorkodtak, küldötteinek, farizeusokat, kijelentésén, törvénytudók, elutasításuk, szabadságnak, ellenségesen, küldetésében, egyetértetek, bölcsességét, kiválasztott, efezusiakhoz, testvéreknek, világ teremtése, őbenne előre, idők teljessége, farizeusok ellenségesen, világ kezdetétől, templomépület között, tudás kulcsát, odaigyekvőket pedig, farizeusok nagy, evangélium igéi, hitben téged, maga egyetemes, hozzád vezető, alázatos szívűek, alázatos ember, igazság vizét, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztus, Jézus Krisztusban, Jézus Krisztus Atyja, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Szentséges Atyánk, Isten Fiát, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Éretlen vers  Kaffka_Margit  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mai harmónia kártyám  Bounty krémes  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Fekete István - Akác  Reggel van  s immár én is felragyogva, ért...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Png telefon  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Ágai Ágnes – Csendélet  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Kaffka_Margit  Nagyi telefonál  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A boldog családok mind hasonló...  Erdőn  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyi telefonál  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy bizonyos határt  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Idő  Nagyi telefonál  A kételkedés kezelése  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Sokan azt tartják  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Minden harmadik...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Zilahy Lajos gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét  Szép estét  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png csokor  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy hatékony szolga  Szép álmokat!  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 21  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  A Megváltó szolgálatában  Erdőn  Png telefon  Facebookon kaptam  Reggel van  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat 
Bejegyzés Címkék
világ teremtése, őbenne előre, idők teljessége, farizeusok ellenségesen, világ kezdetétől, templomépület között, tudás kulcsát, odaigyekvőket pedig, farizeusok nagy, evangélium igéi, hitben téged, maga egyetemes, hozzád vezető, alázatos szívűek, alázatos ember, igazság vizét, farizeus pohara, igazság teljességét, megismert igazságokban, korábbi időkben, felelősséget azonban, gyilkosságokért kell, prófétáknak szavára, megtérés elmulasztásáért, múlt cselekedeteire, hibába esik, korábban élők, mennyei Atya, törvény megtartásához, cselekedeteikért, megajándékozott, elmulasztásáért, figyelmeztetett, gyilkosságokért, cselekedeteire, megváltoztatni, feddhetetlenek, felelősséggel, odaigyekvőket, lefoglaltátok, tanúsíthassuk, templomépület, megtartásához, meghatározott, farizeusokhoz, cselekedeteit, bölcsességben, igazságokban, felelősséget, felelősségre, gyönyörködik, fondorkodtak, küldötteinek, farizeusokat, kijelentésén, törvénytudók, elutasításuk, szabadságnak, ellenségesen, küldetésében, egyetértetek, bölcsességét, kiválasztott, efezusiakhoz, testvéreknek, rendszeresen, magasztaljuk, szeretetből, prófétákért, rajtakapják, prófétáknak, vádolhatják, megértésben, helyeslitek, igazoljátok, krisztusban, vonatkoznak, elmulasztja, nemzedéknek, szeretetnek, hatalmaddal, beletölteni, apostolokat, bölcsessége, teljességét, kérdésekkel, bocsánatát, megváltást, szentlecke, prófétákat, némelyeket, készítetek, evangélium, síremléket, farizeusok, kiontottak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 601
  • e Hét: 2782
  • e Hónap: 35936
  • e Év: 269683
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.