Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Még fél tucat volt ügynök ülhet a kormánypártban
  2018-03-20 07:25:29, kedd
 
 
Még fél tucat volt ügynök ülhet a kormánypártban

Szabó Zs. László



2018. március 20., kedd 05:35


Ízlés és gyomor kérdése volt, hogy a beszervezettek kívántak-e jelenteni családtagjaikról - mondta a Magyar Nemzet érdeklődésére Ungváry Krisztián történész, akit Szita Károlynak, Kaposvár fideszes polgármesterének az ügynökmúltjáról múlt szombaton megjelent cikkünk apropóján kérdeztünk. A Krakus Péter fedőnéven jelentő Szita Károly tevékenységébe betekintést engedő iratokból többek között kiderül: a titkos megbízatású ügynök a családtagjairól is jelentett.


- Az ügynökök nem kis része különböző feltételekhez kötötte az együttműködést. Ilyen feltételnek számított sokaknál, hogy a családtagjaikról nem írtak. Vagy csak olyasmiről informáltak, amiről maguk is azt gondolták, hogy az rendszerellenes. Vagyis az ügynökök és a tartótisztek között folyamatosak voltak a huzakodások. A jelentések szerint viszont Szita Károlynak nem voltak erkölcsi fenntartásai - magyarázta a történész, aki tanulmányokat és könyvet egyaránt írt a beszervezésekről. Hozzátette: lapunk alighanem azokhoz az iratokhoz jutott hozzá, amiket korábban maga is feldolgozott.


A történész szerint nem ügynöklistára, hanem iratnyilvánosságra van szükség.

Az iratokból kiderül: Fenesi Lajos tartótiszt kifejezetten pozitívan írt ügynökéről. ,,Kifejtette, hogy [Krakus] örül annak, hogy segíteni tudja a munkánkat" - jegyezte meg egy alkalommal, de máskor is beszámolt róla, hogy ,,újólag kijelentette, megtisztelőnek tartja magára nézve a közöttünk kialakult kapcsolatot".

Ennek apropóján a történész azt mondta, elképzelhető ugyan, hogy Szita Károly kiváló színészként eljátszotta a lelkesedést, de az anyagokban nincs nyoma annak, hogy kétely vetődne föl elhivatottságáról. Annál is kevésbé - érvelt a történész -, mert a beszervezési kísérletek fele kudarccal végződött, a kiszemeltek fele el sem jutott a beszervezési papír aláírásáig. Összességében pedig a célszemélyeknek csak negyede járt el az együttműködés szignálása után a tartótiszttel való találkozókra. - Szita Károlynak aligha volt ellenére az ügynöki munka. Magatartása sem törvényszerű, sem általános nem volt - jelentette ki Ungváry Krisztián.


Szerinte az ügy egyébként azért érdekes, mert egy politikai közszereplőről derül ki, hogy hazudik. Szita Károly ugyan korábban tagadta, hogy Krakus Péter ő volna - és ezt a szombaton megjelent cikk után sem ismerte el -, pedig a beszervezési irat, illetve az életrajzi adatai és a Krakus által adott információk között számtalan azonosság van. Ungváry Krisztián szerint vagy el kell ismernie, hogy azonos Krakussal, vagy vállalnia kellene az írásszakértői vizsgálatot, hiszen kézírásos jelentések is rendelkezésre állnak.

Ügynökügy: Orbán Viktor szimpátiája menthette meg Szita Károlyt


Forrásunk szerint arra is szüksége volt, hogy meggyőzze Orbánt, kezelni tudja az ügynökügyet, és nem veszít a helyi népszerűségéből.

Az ügy ismételt napirendre kerülése viszont a történész szerint nem fogja átrendezni a társadalmat, még úgy sem, hogy a választási kampány erősít a hatásán. - Ennek oka, hogy a magyar politikusokba és a jogállamba vetett hit is rendkívül alacsony. Ezért ha kiderül valakiről, hogy korrupt vagy éppen ügynök volt, semmiféle különösebb reakciót nem vált ki az emberek többségéből. Egyszerűen azt gondolják, hogy minden politikus ilyen. Ugyan lehet, hogy így van, de ezen mindenképpen változtatni kellene, ha komolyan vesszük, hogy a nyugati demokráciákhoz szeretnénk felzárkózni - fogalmazott a történész. Mint mondta, meggyőződése, hogy erre meg is van az esély. Példaként a balti államokat említette, ahol rosszabb helyzetből kezdték meg a múlt feldolgozását az átlátható társadalom érdekében, mégis előrébb tartanak ebben is Magyarországnál. A történész Szabó István filmrendező esetére is emlékeztetett. - Bár ő kifejezetten rosszindulatú ügynök volt - többek között hallgatótársairól jelentett -, amikor ez kiderült, a liberális értelmiség mosdatta őt. Gyurcsány Ferenc akkori és Orbán Viktor mai kormányfő egyaránt szolidaritást vállalt vele - idézte föl a 2006-ban az Élet és Irodalomban megjelent leleplezés következményeit Ungváry Krisztián.

Felvetésünkre - miszerint vajon az ország miért nem került közelebb az ügynöklisták megismeréséhez az identitását a szocializmussal szemben megfogalmazó Fidesz harmadik kormányzati ciklusa alatt sem - a történész azt mondta, az ügynökkérdés alapjában egy zsarolási adatbank. - Ezzel közszereplőket lehet sakkban tartani. A jelenlegi Fidesz-frakcióban is legalább fél tucat olyan képviselő ül, akire terhelő adatok vannak. Ezt a politikai vezetés is tudja. A zsarolás alapja ugyanakkor ma már nem elsősorban az állambiztonsági múlt, hanem valamilyen gazdasági jellegű érdekeltség. Ezért tartom egyébként rossznak azt a megközelítést, miszerint a ügynöküggyel nem kell foglalkozni, mert az a múlt egy szelete, a korrupció pedig a jelen része. A kettő ugyanaz az eset - fogalmazott.

Szita Károlyt szóvivőjén keresztül kerestük, de kérdéseinkre nem válaszolt. A Hír TV-nek hétfőn azt mondta: világosan látszik, a mai magyar ellenzék a hatalomért és a pénzért mindenre képes.

https://mno.hu/belfold/meg-fel-tucat-volt-ugynok-ulhet-a-kormanypartban-2454634?u tm_source=hirlevel_MN_altalanos&utm_medium=email
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: családtagjaikról, beszervezésekről, polgármesterének, rendszerellenes, magyarországnál, ügynökmúltjáról, következményeit, állambiztonsági, szocializmussal, célszemélyeknek, családtagjairól, népszerűségéből, kormanypartban, közszereplőről, beszervezettek, közszereplőket, kormánypártban, demokráciákhoz, megtisztelőnek, együttműködést, megismeréséhez, tevékenységébe, feltételekhez, megközelítést, írásszakértői, szolidaritást, összességében, együttműködés, tartótiszttel, politikusokba, feldolgozását, emlékeztetett, felvetésünkre, rendelkezésre, rosszindulatú, tanulmányokat, beszervezettek kívántak-e, ügynökmúltjáról múlt, titkos megbízatású, tartótisztek között, jelentések szerint, iratokhoz jutott, történész szerint, iratokból kiderül, közöttünk kialakult, anyagokban nincs, történész –, beszervezési kísérletek, kiszemeltek fele, beszervezési papír, célszemélyeknek csak, együttműködés szignálása, Szabó Zs, Magyar Nemzet, Ungváry Krisztián, Szita Károlynak, Krakus Péter, Szita Károly, Fenesi Lajos, Orbán Viktor, Szita Károlyt, Szabó István, Gyurcsány Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul Verlaine - Óvatosság  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hálás vagyok  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mindig lesz olyan  Idézetek a magányról  Fűzfa a tóparton  Latinovits Zoltán tollából  Ha senki sem  Alvó kislány  Paul David Tripp Április 10  Lőrinczi Emese tollából  Itt a tavasz  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Krisztina b...  Amellett, amit az emberek  Mókás uborka tál  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul Verlaine : Költészettan  Paul Verlaine - Óvatosság  Paul Verlaine - Óvatosság  Szép estét  A bab gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  A tavaszi sugár…  Paul David Tripp Április 10  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A tavaszi sugár…  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A húsvéti bárány  A női sziv  József Attila - Kopogtatás nél...  Mókás uborka tál  Cserépváralja  Az én Miatyánkom  Reggeli kávé  Mondjam azt, hogy jó vagyok  A tavaszi sugár…  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet nem más  azzal harcolj  Amellett, amit az emberek  Az élet mindig  József Attila – Keresek ...  40 felett  Steel - Május festmény  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Áldás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A civilizációk nemzedékről nem...  Facebookon kaptam  40 felett  A női sziv  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Áldás  Különleges  Egy rohanás az élet  Steel - Május festmény  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Mókás uborka tál  Facebookon kaptam  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Az ember  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Ég veled Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
beszervezettek kívántak-e, ügynökmúltjáról múlt, titkos megbízatású, tartótisztek között, jelentések szerint, iratokhoz jutott, történész szerint, iratokból kiderül, közöttünk kialakult, anyagokban nincs, történész &#8211, beszervezési kísérletek, kiszemeltek fele, beszervezési papír, célszemélyeknek csak, együttműködés szignálása, tartótiszttel való, ügynöki munka, politikai közszereplőről, szombaton megjelent, beszervezési irat, életrajzi adatai, írásszakértői vizsgálatot, helyi népszerűségéből, választási kampány, magyar politikusokba, jogállamba vetett, emberek többségéből, nyugati demokráciákhoz, balti államokat, múlt feldolgozását, átlátható társadalom, történész Szabó, liberális értelmiség, ország miért, ügynöklisták megismeréséhez, szocializmussal szemben, ügynökkérdés alapjában, zsarolási adatbank, jelenlegi Fidesz-frakcióban, politikai vezetés, zsarolás alapja, állambiztonsági múlt, korrupció pedig, jelen része, kettő ugyanaz, eset &#8211, pénzért mindenre, családtagjaikról, beszervezésekről, polgármesterének, rendszerellenes, magyarországnál, ügynökmúltjáról, következményeit, állambiztonsági, szocializmussal, célszemélyeknek, családtagjairól, népszerűségéből, kormanypartban, közszereplőről, beszervezettek, közszereplőket, kormánypártban, demokráciákhoz, megtisztelőnek, együttműködést, megismeréséhez, tevékenységébe, feltételekhez, megközelítést, írásszakértői, szolidaritást, összességében, együttműködés, tartótiszttel, politikusokba, feldolgozását, emlékeztetett, felvetésünkre, rendelkezésre, rosszindulatú, tanulmányokat, ügynöklistára, érdeklődésére, feldolgozott, törvényszerű, beszervezési, kijelentette, mindenképpen, kérdéseinkre, ügynöklisták, tartótisztek, folyamatosak, találkozókra, ügynökkérdés, fenntartásai, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 403
  • e Hónap: 4148
  • e Év: 157644
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.