Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Czeglédy Csaba: Ócska hazugság, hogy én az MSZP-nek pénzt ad
  2018-03-25 10:50:10, vasárnap
 
  Czeglédy Csaba: Ócska hazugság, hogy én az MSZP-nek pénzt adtam volna a kampányra


Nyugat.hu 2018.03.19.07:11

Az előzetesben lévő szombathelyi politikust a Humán Operator károsultjairól, az ellene folyó eljárásról, a választásról, Gyurcsány Ferencről, a börtönben töltött napokról kérdeztük.




Az alábbi interjú Czeglédy Csaba ügyvédjének közreműködésével készült, neki küldtük el a kérdéseket, és írásban kaptuk meg a válaszokat.

Budai Gyula nemrég azt állította, hogy Ön támogatta pénzzel az MSZP 2014-es kampányát, és hogy van egy állítólagos szemtanúja is. Tényleg adott pénzt Kunhalmi Ágnesnek?

A Fidesz a kampányhajrában azt próbálja kicsiben megcsinálni, amit velem nagyban elképzeltek: ezt az ügyet felhasználva akarják törvénytelenséggel megvádolni az MSZP-t és a DK-t. Gyenge jellemű ember mindig akad, akire a korbács és kalács módszerével hatást tudnak gyakorolni.
Czeglédy Csabát kiengedeték az előzetesből
Czeglédy a szegedi börtön előtt nyilatkozik a sajtónak

Én csupán arra hívom fel a figyelmet, hogy az elmúlt háromnegyed évben a Fidesz és a kormánysajtó összes rólam szóló állítása a bíróságokon hamisnak bizonyult. Azt hozzátéve, hogy a kampány finisében minden ilyen ",,szenzációt"" erős fenntartással kell fogadni. A kérdést röviden megválaszolva: ócska hazugság, amit állítanak.

Budai Gyula a múlt héten azt is állította, hogy Ön zsarolja Gyurcsány Ferencet. Igaz ez?

Budai Gyula nyilván csak magából és a fideszes haverjai magatartásából tud kiindulni. Nagyon sajnálom a mostanában a gonosz kis manó szerepét magára öltő Budait, akinek mindenről én jutok eszébe - ez szerintem nem egészséges. A kormányszóvivőt tudom csak idézni, de az eredeti közmondással: bolond lyukból bolond szél fúj.

Kálmán Olgánál emlegetett a tulajdonában lévő Elios-dokumentumokat és bizonyos pénzmozgásokat. Ezekkel mi a helyzet? Nyilvánosságra kerülnek-e valaha is?

Biztosan nyilvánosságra fognak kerülni - azonban a kormánytagokat és családtagjaikat érintő külföldi pénzmozgásokra vonatkozó információk összegyűjtéséhez és ellenőrzéséhez szabadlábon kellene lennem.

Kiderült már pontosan, hogy hány embernek tartozik a Humán Operátor és mennyivel?

Eléggé árulkodó, hogy a kormánypárti sajtó, amely fél éven keresztül hazudozott rólam és a cégről, több ezer károsultról beszélve, miután vagy húsz sajtópert elveszítettek velem szemben, március elején ",,elfelejtették"" megkérdezni az illetékes minisztériumot és a kormányhivatalokat, hogy hány ún. károsult jelentkezett és mennyi kártalanítást fizettek ki.
Czeglédy Csaba az NVB előtt
Czeglédy Csaba az NVB előtt Fotó: Forrás: fuhu.hu

Éppen most fordulok közérdekű adatkéréssel a Miniszterelnökséghez, hogy szíveskedjenek 15 napon belül pontos adatokat szolgáltatni. Bármi lesz a válasz, nyilvánosságra fogom hozni. Egyébként az is önmagáért beszél, hogy meghosszabbították a határidőt június végéig.

A bíróság az előzetes elrendelésével elvette Öntől a kampányolás lehetőségét. Most mit tesz?

Több jogi lépést tettünk és teszünk, a Nemzeti Választási Bizottsághoz, a Kúriához és az Alkotmánybírósághoz is fordultunk, továbbá megfellebbeztük a Szegedi Járásbíróság előzetes letartóztatást elrendelő végzését, a Szegedi Törvényszék döntéséről azonban a mai napig nem tudunk semmit. Továbbá most van előkészítés alatt a beadvány az Emberi Jogok Európai Bíróságához, ez várhatóan egy héten belül elkészül.

Ha lesz ellenzéki összefogás a választókerületben (mint Hódmezővásárhelyen), visszalép-e? Amint korábbi cikkünkben megírtuk, az előző választásokkor az összes ellenzéki jelölt több szavazatot kapott, mint a Fidesz akkori és mostani indulója, Hende Csaba.

Rendelkezésemre áll a választókerületre vonatkozó legfrissebb közvéleménykutatás, amely teljesen egyértelmű: ha csak egy ellenzéki jelölt állna szemben Hendével, akkor április 9-től végre nem Hende Csabának hívnák Szombathely országgyűlési képviselőjét. A kutatás alapján három esélyes ellenzéki jelölt van: Nemény András, Balassa Péter és jómagam - és nagyon nagy a támogatóink közötti átszavazási hajlandóság.
Tüntetés Czeglédy Csaba mellett
Tüntetés Czeglédy Csaba mellett a budapesti Szabadság téren Fotó: Tánczos Mihály

Én nem leszek annak gátja, hogy egy esélyes ellenzéki jelölt mérkőzzön meg a Fidesz jelöltjével. Azonban még nem zárultak le az egyeztetések - ez a jelölt én is lehetek. Nagyon meghatott, hogy ezután a háromnegyed év után is ekkora a támogatottságom: akik korábban támogattak, azok most is mellettem állnak. A kutatásból az is kiderült, hogy olyanok is szavaznának rám, akik más jelöltre nem szavaznának. Egyébként 70 százalékos részvételi hajlandóságot jeleztek a szombathelyiek.

Mivel töltötte azt az alig egy napot, amíg kint lehetett?

Egyszerre volt tartalmas és nagyon szűkös az a 28 óra. Szeretteimmel, barátaimmal találkoztam, több interjút adtam, találkoztam egy informátorral az Elios-ügyben. Részt vettem a Nemzeti Választási Bizottság ülésén. Sajnos a gyermekeimmel már nem volt időm találkozni, mert arra a hétvégén került volna sor. A hatóság bizonyára tudott erről - mégis aljas módon megakadályozta.

Sejtette, hogy újra előzetesbe kerül?

Lelkileg fel voltam rá készülve, próbáltam a szeretteimet és a barátaimat is felkészíteni rá. Súlyos törvénytelenség árán tudták ezt megtenni velem, de nem ez az első az eljárás során - és sajnos valószínűleg nem is az utolsó. A jogállamiság megcsúfolása, ami történt, és a legtragikusabb az, hogy a Szegedi Járásbíróság bírója mindehhez asszisztált. A legnevetségesebb, hogy az ügyészség és a szegedi bíróság szerint megszöknék...
Free Czeglédy
Czeglédy szabadságát követelő felirat a szombathelyi Derkovits-lakótelepen

Mi történt odabenn Önnel azóta, hogy visszakerült Szegedre? A történtek miatt nem lett nehezebb a helyzete? Üzentek vagy mondtak bármi olyat, mint amiről Kálmán Olgánál beszélt a Hír Tv-ben?

A BV-ben (büntetés-végrehajtási intézet) eddig is normálisak voltak velem, és most is nagyon normálisan állnak hozzám. A nyomozóhatóság és az ügyészség tagjait pedig inkább nem jellemezném...

Mit gondol, meddig lesz előzetesben?

Azért nem tudok erre a kérdésre jól válaszolni, mert egyáltalán nem kerülhettem volna előzetes letartóztatásba. Mint ahogyan a többiek sem - főleg nem kisgyermekes családanyák. Hozzátéve, hogy én magam is két kiskorú gyermeket nevelek, és ők is otthon voltak, amikor őrizetbe vettek. Szerencsére tudtuk úgy intézni a dolgokat, hogy a hatósági fellépésből semmit ne érzékeljenek. Sajnos a hatóság ebben az eljárásban is háborítatlanul kényszervallatást folytathat, amihez eddig mindenki asszisztált.

Önről azt mondják, harcos típus. Ezt most is láttuk. De meddig bírja az ember az állandó harcot? Önnek nem mondták sokan, hogy ideje feladnia?

Páran sok mindent megtettek azért, hogy feladjam, de szerencsére engem kemény fából faragtak, a harcosság a véremben van, családi örökség. Édesapám és édesanyám ágán is sok tragédia érte a családunkat a XX. században, ami most történik, az a múltban történtek megismétlődése, ám akkor diktatúra volt, most pedig - elvileg - demokrácia. Megértem, hogy sokan már nem biztosak ebben.


http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/csegledy_csaba_interju_valasztas_2018_budai_gy ula_elozetes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: legnevetségesebb, összegyűjtéséhez, közreműködésével, családtagjaikat, kampányhajrában, rendelkezésemre, megfellebbeztük, támogatottságom, kormányszóvivőt, letartóztatásba, törvénytelenség, háborítatlanul, letartóztatást, megakadályozta, szíveskedjenek, szombathelyiek, minisztériumot, ellenőrzéséhez, nyilvánosságra, elrendelésével, legtragikusabb, megismétlődése, pénzmozgásokat, dokumentumokat, nyomozóhatóság, károsultjairól, pénzmozgásokra, magatartásából, kormánytagokat, választásokkor, kártalanítást, országgyűlési, elveszítettek, informátorral, gyermekeimmel, megválaszolva, előzetesben lévő, ellene folyó, börtönben töltött, alábbi interjú, állítólagos szemtanúja, ügyet felhasználva, szegedi börtön, elmúlt háromnegyed, kormánysajtó összes, bíróságokon hamisnak, kampány finisében, kérdést röviden, múlt héten, fideszes haverjai, kormányszóvivőt tudom, eredeti közmondással, Czeglédy Csaba, Humán Operator, Gyurcsány Ferencről, Budai Gyula, Kunhalmi Ágnesnek, Czeglédy Csabát, Gyurcsány Ferencet, Kálmán Olgánál, Humán Operátor, Nemzeti Választási Bizottsághoz, Szegedi Járásbíróság, Szegedi Törvényszék, Emberi Jogok Európai Bíróságához, Hende Csaba, Hende Csabának, Nemény András, Balassa Péter, Tüntetés Czeglédy Csaba, Tánczos Mihály, Nemzeti Választási Bizottság, Free Czeglédy,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kékfestőről pár szóban  Vérnyomáscsökkentés  Levél lány  Alvó kutya  Válaszok a halál után  Jó éjszakát  Maci az északi fény alatt  Hibáztam már  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Szép estét kedves látogatóimna...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Sadhguru idézet  Jó éjszakát  Maci az északi fény alatt  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Graffiti bölcsesség  A csend aranyat ért  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Virágvasárnap a húsvét előtti  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Szép estét  Karinthy Frigyes: Almafa  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  A pálma a győzelem és a diadal...  képre írva  Esti Ima !  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A szeretetről  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Haja van  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  képre írva  A haj állapotának javítása egy...  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Képes idézet !  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Képes idézet !  Szép estét  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Ne hagyd  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Humor is meg nem is szerinted?  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Haja van  Aki belekortyol  Paul David Tripp Március 27  Játékos kis cicák  Esti Ima !  Ne hagyd  Egy imádság Ágoston Vallomások... 
Bejegyzés Címkék
előzetesben lévő, ellene folyó, börtönben töltött, alábbi interjú, állítólagos szemtanúja, ügyet felhasználva, szegedi börtön, elmúlt háromnegyed, kormánysajtó összes, bíróságokon hamisnak, kampány finisében, kérdést röviden, múlt héten, fideszes haverjai, kormányszóvivőt tudom, eredeti közmondással, tulajdonában lévő, kormánypárti sajtó, illetékes minisztériumot, határidőt június, előzetes elrendelésével, kampányolás lehetőségét, héten belül, előző választásokkor, összes ellenzéki, választókerületre vonatkozó, ellenzéki jelölt, kutatás alapján, támogatóink közötti, budapesti Szabadság, esélyes ellenzéki, hétvégén került, hatóság bizonyára, eljárás során, jogállamiság megcsúfolása, szegedi bíróság, történtek miatt, ügyészség tagjait, hatósági fellépésből, hatóság ebben, állandó harcot, legnevetségesebb, összegyűjtéséhez, közreműködésével, családtagjaikat, kampányhajrában, rendelkezésemre, megfellebbeztük, támogatottságom, kormányszóvivőt, letartóztatásba, törvénytelenség, háborítatlanul, letartóztatást, megakadályozta, szíveskedjenek, szombathelyiek, minisztériumot, ellenőrzéséhez, nyilvánosságra, elrendelésével, legtragikusabb, megismétlődése, pénzmozgásokat, dokumentumokat, nyomozóhatóság, károsultjairól, pénzmozgásokra, magatartásából, kormánytagokat, választásokkor, kártalanítást, országgyűlési, elveszítettek, informátorral, gyermekeimmel, megválaszolva, elfelejtették, fenntartással, hajlandóságot, szeretteimmel, járásbíróság, közmondással, kormánysajtó, tulajdonában, bizottsághoz, adatkéréssel, szolgáltatni, jelentkezett, kormánypárti, felhasználva, érzékeljenek, szombathelyi, visszakerült, egyeztetések, megcsúfolása, választásról, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 2681
  • e Hónap: 19474
  • e Év: 152391
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.