Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ügyvédje állítja, kihallgathatták volna a gyémánt-gate koron
  2018-03-27 21:23:37, kedd
 
  2018. 03. 27. 16:35

Ügyvédje állítja, kihallgathatták volna a gyémánt-gate koronatanúját

A fideszes kormányzati havalával összefüggésbe hozott védett tanú ügyvédje azt állítja, Faidt Péter jogszerűen távozott az Egyesült Államokba, és jogsegély keretében bármikor kihallgathatták volna.

Mint azt a Magyar Nemzet a tegnapi nap folyamán megírta, és mi is beszámoltunk róla, közel 3-4 milliárd euró, tehát 1300 milliárd forint szivároghatott ki a magyar kormányzati körökből az elmúlt években különféle arab számlára, hogy aztán a pénz a nemzetközi terrorizmust is mozgató havalán - az arab világ párhuzamos bankrendszerén - érkezzen vissza magánzsebekbe. A lap úgy tudja, hogy az üggyel kapcsolatban az FBI tanúvédelmi programjában tart egy magyar férfit az Egyesült Államokban, akit a magyar hatóságok valamiért annak ellenére sem akarnak kihallgatni, hogy ezt az amerikaiak többször felajánlották.

Később egyértelművé vált, az érintett személy neve Faidt Péter András.

A rendőrség tegnap délután reagált a cikkre, közleményük szerint ,,Faidtal szemben a nyomozást a KR NNI felfüggesztette mindaddig, amíg gyanúsítotti kihallgatása nem történik meg. A magyar nyomozó hatóság előterjesztést tett az amerikai igazságügyi hatóságok irányába a nemzetközi jogsegélykérelem teljesítésére".

Az ügyészség egy órával később adott ki kommünikét az ügyben, melyben azt állítják, ,,a kérdéses személy az eljárás során - a házkutatás előtt mindössze órákkal - külföldre szökött, míg társait elfogták és gyanúsítottként kihallgatták. Az elszökött személlyel szemben európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki". Egyúttal azt is állították, nincs arról tudomásuk, hogy ,,az USA igazságügyi hatóságai felajánlották volna a magyar hatóságoknak, hogy az USA-ban kihallgathatják a szökésben lévő személyt".

Az amerikai igazságügyi minisztérium nem kívánta kommentálni a Magyar Nemzet értesüléseit.

Faidt ügyvédje, Groó Judit azonban nyilatkozatot juttatott el a laphoz, melyben cáfolja a szökést, és közli: amerikai lakcímét a magyar hatóságokkal közölte, és jogsegély keretében bármikor lehetőségük lett volna kihallgatni védencét.

Az ügyvédi nyilatkozatot mi is szó szerint közöljük:

Sajtónyilatkozat

,,Ügyfelünk, Faidt Péter András felhatalmazása alapján a személyével és magyarországi folyamatban lévő büntetőügyével kapcsolatosan a sajtóban megjelent hírek okán az alábbiakat közöljük.

Ügyfelünkkel szemben 2014 óta pénzmosás miatt büntetőeljárás van folyamatban az NNI által közölt tényállás alapján.

Ügyfelünket büntetőügyében, az évek óta húzódó eljárásban a nyomozóhatóság azonban annak ellenére nem hallgatta ki a mai napig, hogy védői útján amerikai lakcímét a nyomozóhatóság és a bíróság részére bejelentette, ahogyan annak ellenére sem történt meg kihallgatása, hogy a két állam közötti kölcsönös protokolltájékoztatás keretében a magyar hatóságok hivatalos tudomást szereztek arról, hogy ügyfelünk az Amerikai Egyesült Államokban életvitelszerűen tartózkodik.

A Nemzeti Nyomozó Iroda sajtóban megjelent állításával szemben ügyfelünk kihallgatására a büntetőügyében nem azért nem került sor, mert megszökött. Faidt Péter Andrással a magyar nyomozóhatóság sem magyarországi tartózkodása idején, sem később, azaz a mai napig nem közölte a gyanúsítás tényét a büntetőeljárás szabályai szerint.

Ügyfelünk, aki büntetlen előéletű, az országot legálisan, a nemzetközi elfogatóparancsok kibocsátása előtt hagyta el, a vele szemben indult eljárásról az Amerikai Egyesült Államokban értesült.

Gyanúsítottkénti kihallgatását 2017. december 1-ig a magyar nyomozóhatóság a védelem számára ismeretlen okok miatt nem kezdeményezte annak ellenére, hogy ügyfelünk számtalan alkalommal védői útján jelezte, hogy a magyar hatóság rendelkezésére áll, s amelyre az Amerikai Egyesült Államok jogsegély útján történő megkeresésén keresztül a magyar nyomozó szerveknek mindenkor lehetőségük lett volna.

A sajtóban is hivatkozott, egyebekben Faidt Péter András védőinek indítványára a meghallgatása érdekében kezdeményezett jogsegély sorsáról a mai napig sem a Fővárosi Főügyészség sem a Legfőbb Ügyészség nem adott részünkre tájékoztatást."


https://alfahir.hu/2018/03/27/korrupcio_fidesz_gyemant_havala_terrorizmus_finansz irozas

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyanúsítottkénti, jogsegélykérelem, életvitelszerűen, sajtónyilatkozat, kihallgathatták, gyanúsítottként, felfüggesztette, kihallgathatják, nyomozóhatóság, büntetőeljárás, büntetőügyével, szivároghatott, büntetőügyében, kihallgatására, bankrendszerén, rendelkezésére, felhatalmazása, előterjesztést, kezdeményezett, összefüggésbe, meghallgatása, magánzsebekbe, teljesítésére, magyarországi, finanszirozas, tájékoztatást, koronatanúját, nyilatkozatot, felajánlották, kezdeményezte, kihallgatását, kapcsolatosan, értesüléseit, gyanúsítotti, hatóságokkal, kihallgatása, gyémánt-gate koronatanúját, fideszes kormányzati, magyar kormányzati, elmúlt években, nemzetközi terrorizmust, arab világ, üggyel kapcsolatban, magyar férfit, magyar hatóságok, amerikaiak többször, érintett személy, rendőrség tegnap, magyar nyomozó, amerikai igazságügyi, nemzetközi jogsegélykérelem, órával később, Faidt Péter, Egyesült Államokba, Magyar Nemzet, Egyesült Államokban, Faidt Péter András, Groó Judit, Amerikai Egyesült Államokban, Nemzeti Nyomozó Iroda, Faidt Péter Andrással, Amerikai Egyesült Államok, Fővárosi Főügyészség, Legfőbb Ügyészség,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png rózsa csokor  Garai Gábor - Takarítás  Szép napot kívánok  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Neked tudnod kell  Png kislány  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Bounty krémes  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png ház  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Rátalálsz  Png virág  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Németh László tollából  Régi emberek, akikre máig büsz...  Albert Einstein gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Zilahy Lajos gondolata  Idő  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Nevem  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mi lenne ha  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Reménység és erő Krisztustól e...  képre írva  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png lepke  Zilahy Lajos gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png ház  Tavaszi kép  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png rózsa csokor  A boldog családok mind hasonló...  Reggel van  Gyerekként sokat küzdöttünk az... 
Bejegyzés Címkék
gyémánt-gate koronatanúját, fideszes kormányzati, magyar kormányzati, elmúlt években, nemzetközi terrorizmust, arab világ, üggyel kapcsolatban, magyar férfit, magyar hatóságok, amerikaiak többször, érintett személy, rendőrség tegnap, magyar nyomozó, amerikai igazságügyi, nemzetközi jogsegélykérelem, órával később, kérdéses személy, eljárás során, házkutatás előtt, elszökött személlyel, magyar hatóságoknak, szökésben lévő, magyar hatóságokkal, ügyvédi nyilatkozatot, sajtóban megjelent, alábbiakat közöljük, nyomozóhatóság azonban, bíróság részére, magyar nyomozóhatóság, gyanúsítás tényét, büntetőeljárás szabályai, országot legálisan, nemzetközi elfogatóparancsok, vele szemben, védelem számára, magyar hatóság, meghallgatása érdekében, gyanúsítottkénti, jogsegélykérelem, életvitelszerűen, sajtónyilatkozat, kihallgathatták, gyanúsítottként, felfüggesztette, kihallgathatják, nyomozóhatóság, büntetőeljárás, büntetőügyével, szivároghatott, büntetőügyében, kihallgatására, bankrendszerén, rendelkezésére, felhatalmazása, előterjesztést, kezdeményezett, összefüggésbe, meghallgatása, magánzsebekbe, teljesítésére, magyarországi, finanszirozas, tájékoztatást, koronatanúját, nyilatkozatot, felajánlották, kezdeményezte, kihallgatását, kapcsolatosan, értesüléseit, gyanúsítotti, hatóságokkal, kihallgatása, terrorizmust, programjában, ügyfelünkkel, egyértelművé, hatóságoknak, minisztérium, kapcsolatban, kihallgatták, bejelentette, indítványára, megkeresésén, tartózkodása, beszámoltunk, folyamatban, kommentálni, kihallgatni, ügyfelünket, igazságügyi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.