Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Simon és Szent Júdás apostolok 10.28
  2020-10-28 09:25:08, szerda
 
  Júdás Tádé apostol oltalmazzon minket, hogy mindig arra figyeljünk, amire kell, vagyis Krisztust sohase veszítsük el a szemünk elől! A buzgó Simon apostolt pedig arra kérjük, hogy segítsen teljesíteni azt, amire Pál apostol mindnyájunkat figyelmeztet: ,,A buzgóságban ne lankadjatok, legyetek tüzes lelkületűek: az Úrnak szolgáltok!" (Róm 12,11)

- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Apostolokra alapozott épület vagytok.
Testvéreim!
Nem vagytok már idegenek és jövevények, hanem a szentek polgártársai és Isten háza népe.
Apostolokra és prófétákra alapozott épület vagytok, amelynek szegletköve maga Jézus Krisztus. Benne kapcsolódik egybe az egész épület, és emelkedik az Úr szent templomává. Őbenne épültök egybe ti is, és lesztek a Szentlélek közreműködésével Isten hajlékává.
Ez az Isten igéje. Ef 2,19-22

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Tanítványai közül Jézus kiválasztott tizenkettőt, s elnevezte őket apostoloknak.
Jézus egyszer fölment egy hegyre imádkozni. Az egész éjszakát Isten imádásában töltötte.
Másnap magához hívta tanítványait, és kiválasztott közülük tizenkettőt, akiket apostoloknak nevezett: Simont, akit Péternek is hívott, és testvérét, Andrást; Jakabot és Jánost, Fülöpöt és Bertalant, Mátét és Tamást; Jakabot, Alfeus fiát és a buzgó Simont; Júdást, Jakab fiát, továbbá karióti Júdást, aki később elárulta őt.
Azután lement velük, és egy sík mezőn megállt. Ott nagy csoport tanítvány sereglett köréje, és hatalmas tömeg vette körül Júdeából, Jeruzsálemből, Tirusz és Szidon tengerparti vidékéről. Ezek azért gyűltek össze, hogy hallgassák őt, és gyógyulást nyerjenek betegségükből. Meggyógyultak azok is, akiket tisztátalan lelkek gyötörtek. Az egész tömeg érinteni akarta őt, mert erő áradt ki belőle, és mindenkit meggyógyított.
Ezek az evangélium igéi.
A szent apostolokról mondott votív misében is a fenti olvasmányokat vesszük. Lk 6,12-19
...... .........



- Útravaló oldalon - Magyar Kurír
Nem vagytok már idegenek és jövevények" - olvassuk Szent Simon és Júdás Tádé apostolok ünnepén Szent Páltól. Az apostolok, a küldöttek gondoskodtak arról, hogy Krisztus tanítása elterjedjen. Ez a tanítás úgy átalakította őket, hogy bátran vállaltak mindent hitükért és a hívőkért. Mennyire elidegenült világban élünk ma! Hiába a nagy lakosságszám, soha ennyi magányos ember nem volt a földön. Egyházi közösségünk képes javítani ezen? Alakítsunk egyházközségeinkben olyan kis közösségeket, ahol segítik egymást, ahol figyelnek egymásra, ahol megmutatják a krisztusi tanítás erejét, és képesek túllépni az idegenségen, befogadni egymást, azért, hogy együtt tudjuk Krisztus testét építeni.

- Magyar kurír oldalon Link
a tizenkettő közül a legkevesebbet tudunk az Újszövetségi Szentírásból.
......



- Katolikus oldalon Link

- Jeles napok oldalon Link

- Katolikus válasz oldalon Link
...... ........... ...........



KTP oldalon Link

*
Imádság
Istenünk, ki úgy akartad, hogy Apostolaid révén ismerjük meg szent nevedet, kérünk, Szent Simon és Júdás Tádé apostol közbenjárására add, hogy Egyházad állandóan gyarapodjék, és egyre több népet egyesítsen magában!
Elveszett juhokként tévelygünk, ki-ki a maga útján; keresd meg gyermekeidet, mert nagyon éhezzük és szomjazzuk a veled való összhang elvesztett paradicsomát. Atyánk és Pásztorunk, fuss elénk, mert nem leljük a pusztából hazavezető utat! Hálát adunk neked, Jézus, hogy gondos anyát rendeltél számunkra; aki tisztára söpri elhagyott hajlékunkat, és engeded nekünk, hogy magunkba szállva megtaláljuk a bennünk elhomályosult világosságot!

Elmélkedés:
Ki lehet apostol? - tehetjük fel a kérdést a mai evangélium kapcsán. A kérdésre pontos választ kapunk, ha megnézzük, hogyan választotta meg a tizenegy apostol az áruló Júdás helyére a tizenkettediket. Az Apostolok Cselekedetei könyvben Lukács evangélista leírja, hogy olyan személyt keresnek az apostolok, aki János keresztségétől kezdve a mennybemenetelig együtt volt Jézussal útjai során és tanúskodni fog a feltámadásról. Így esik Mátyásra a választás.
Mind Jézus meghívásainál, mind pedig Mátyás megválasztásánál szerepel az imádság és a küldés. A tizenegy apostol is imádkozik, ahogyan Jézus is a tizenkettő kiválasztása előtt, hogy az Atya akarata érvényesüljön.
Az lehet apostol, akit maga Isten választ ki erre a feladatra. A kiválasztott személy, aki apostollá válik, küldetést kap. Jézus arra a feladatra választja ki őket, hogy menjenek és hirdessék evangéliumát, és tanúságot tegyenek róla az emberek előtt. Mátyást is erre a feladatra, az evangélium hirdetésére és a feltámadásról való tanúságtételre választják ki. A ma ünnepelt két apostol, a buzgónak nevezett Simon és Júdás Tádé erre a tanúságtételre kaptak meghívást
társaikkal egyetemben.
Bennünket is meghív Jézus, hogy legyünk evangéliumának és feltámadásának hirdetői. Meghív, hogy legyünk Jézus apostolai, azaz küldöttei, akik tanúságot teszünk feltámadásáról!
*
Két apostolt ünneplünk a mai napon. Az egyikük Simon, aki nem tévesztendő össze Simon Péterrel. Ő a buzgó Simonként emlegetett apostol. A tizenkét apostol nevének felsorolásán kívül sehol sem találkozunk vele az evangéliumokban. Nem tesz semmi rendkívülit, hanem csendesen ott van az apostolok között, ott van mindig Jézus mellett. Nem tesz jelentős hitvallást, mint például Péter, de nem is kételkedik, mint Tamás. Simon nem vezető egyéniség, nem hangadó, nem akar az első helyre kerülni, de mindig követi Jézust, hallgatja szavát, látja csodáit. Ezt a csendes tanítványi magatartást érdemes megtanulnunk a buzgó Simontól.
A másik mai szentünk Júdás Tádé, akit pedig nem szabad összekevernünk iskarióti Júdással, az árulóval. Júdás Tádé csupán egy alkalommal, az utolsó vacsorán tesz fel egy kérdést Jézusnak azzal kapcsolatban, hogy miért csak tanítványainak nyilatkoztatja ki magát és miért nem az egész világnak (vö. Jn 14,22). Róla viszont mégis többet tudunk, mint a buzgó Simonról, hiszen az újszövetségi iratok között található apostoli levelek egyikét neki tulajdonítjuk a hagyomány szerint. Júdás apostol levele a hamis tanítóktól és a hamis tanítástól óvja a keresztényeket. Az apostol felszólítja a keresztény közösség tagjait, hogy ragaszkodjanak az igaz hithez.
Óvakodjunk korunk hamis tanítóitól és a tetszetősnek tűnő téveszméktől! Törekedjünk hitünk mélyebb megismerésére!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: közreműködésével, megválasztásánál, mennybemenetelig, evangéliumokban, tizenkettediket, feltámadásáról, tanítványainak, összekevernünk, feltámadásának, tanúságtételre, közbenjárására, keresztségétől, nyilatkoztatja, evangéliumának, keresztényeket, ragaszkodjanak, tulajdonítjuk, mindnyájunkat, olvasmányokat, érvényesüljön, legkevesebbet, elhomályosult, feltámadásról, meghívásainál, meggyógyított, betegségükből, jeruzsálemből, megismerésére, meggyógyultak, közösségeket, efezusiakhoz, kiválasztása, evangéliumát, tetszetősnek, világosságot, kiválasztott, szemünk elől, buzgó Simon, szentek polgártársai, egész épület, hegyre imádkozni, egész éjszakát, buzgó Simont, egész tömeg, evangélium igéi, szent apostolokról, fenti olvasmányokat, küldöttek gondoskodtak, nagy lakosságszám, krisztusi tanítás, tizenkettő közül, legkevesebbet tudunk, Szent Simon, Szent Júdás, Júdás Tádé, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Magyar Kurír, Szent Páltól, Újszövetségi Szentírásból, Apostolok Cselekedetei, Mind Jézus, Simon Péterrel, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Eduardo Sacheri gondolata  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Somlyó Zoltán - Orgonával  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy tavasz  képre írva  39 ígéret  40 felett  Ma van a magyar költészet napj...  Nagy és kis csodák  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Borzasztó  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  képre írva  40 felett  képre írva  Horváth Szilvia tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Mindent de mindent visszakap  Jó éjszakát  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Walter Chrysler mondta  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Különleges  Előfordul, hogy  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Jan Twardowski - Siessünk  A felvilágosodás...  Gebhardt Nóra versei II.  Borzasztó  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  jó reggelt  Paul Éluard - És egy mosoly  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Egy barátság története  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Erdei gyöngyvirág  Szép estét  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Jó éjszakát  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szép estét  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jan Twardowski - Siessünk  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  képre írva 
Bejegyzés Címkék
szemünk elől, buzgó Simon, szentek polgártársai, egész épület, hegyre imádkozni, egész éjszakát, buzgó Simont, egész tömeg, evangélium igéi, szent apostolokról, fenti olvasmányokat, küldöttek gondoskodtak, nagy lakosságszám, krisztusi tanítás, tizenkettő közül, legkevesebbet tudunk, maga útján, veled való, pusztából hazavezető, bennünk elhomályosult, kérdésre pontos, tizenegy apostol, áruló Júdás, mennybemenetelig együtt, tizenkettő kiválasztása, lehet apostol, kiválasztott személy, feladatra választja, emberek előtt, evangélium hirdetésére, feltámadásról való, buzgónak nevezett, tanúságtételre kaptak, egyikük Simon, buzgó Simonként, tizenkét apostol, apostolok között, első helyre, csendes tanítványi, buzgó Simontól, utolsó vacsorán, kérdést Jézusnak, egész világnak, buzgó Simonról, újszövetségi iratok, hagyomány szerint, hamis tanítóktól, hamis tanítástól, apostol felszólítja, keresztény közösség, igaz hithez, tetszetősnek tűnő, közreműködésével, megválasztásánál, mennybemenetelig, evangéliumokban, tizenkettediket, feltámadásáról, tanítványainak, összekevernünk, feltámadásának, tanúságtételre, közbenjárására, keresztségétől, nyilatkoztatja, evangéliumának, keresztényeket, ragaszkodjanak, tulajdonítjuk, mindnyájunkat, olvasmányokat, érvényesüljön, legkevesebbet, elhomályosult, feltámadásról, meghívásainál, meggyógyított, betegségükből, jeruzsálemből, megismerésére, meggyógyultak, közösségeket, efezusiakhoz, kiválasztása, evangéliumát, tetszetősnek, világosságot, kiválasztott, megtanulnunk, apostoloknak, téveszméktől, újszövetségi, szentírásból, gondoskodtak, tanítványait, figyelmeztet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2031
  • e Hét: 3801
  • e Hónap: 16477
  • e Év: 250224
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.