Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pedig azt hittük, hogy orvosok nélkül is lehet gyógyítani. M
  2018-04-24 21:32:51, kedd
 
  Pedig azt hittük, hogy orvosok nélkül is lehet gyógyítani. Meg prédikációval. Meg ostobasággal. Meg Balog Zoltánnal

Molnár Bálint | Ma | 15:54

Most, hogy Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter hat évnyi áldásos hozzá nem értést követően, éppen készül eltűnni a feledés jótékony homályában és a süllyesztőben, idepakolom az alábbi hírt, jó? Jó.

Magyar Kórházszövetség: az orvoshiány a legégetőbb probléma

Az orvoshiányt nevezte az egészségügyi ágazat egyik legégetőbb problémájának a Magyar Kórházszövetség elnöke a szervezet 30. kongresszusának keddi nyitónapján Egerben.

Svébis Mihály a legfontosabb feladatok egyikeként jelölte meg az egészségügyből jelenleg hiányzó szakemberek pótlását és arra hívta fel a figyelmet: míg az elvándorlók aránya a teljes hazai orvostársadalom 12 százalékát teszi ki, addig 16 százalék felett van a belföldi pályaelhagyók aránya.

Nagy Ferenc, a Magyar Orvosi Kamara főtitkára kiemelte: az elmúlt években tapasztalt, jelentős arányú orvoskivándorlás mára csökkenő, illetve stagnáló tendenciát mutat. A hiányzók pótlása ugyanakkor még “nagyon hosszú és kemény feladat lesz", ezt a fiatalok képzésével és a külföldön dolgozók hazacsábításával lehet és kell megoldani. (via MTI)

Nocsak. Hát pedig én azt hittem, hogy orvosok nélkül is lehet gyógyítani. Meg prédikációval. Meg ostoba, ájtatos szlogenek puffogtatásával. Most meg kiderül, hogy az orvoshiány mégiscsak égető problémája az ágazatnak. És következésképpen az abban kurvára érintett magyar társadalomnak.

Belátom töredelmesen, hogy sokat tanultam Balog Zoltántól. Soha nem felejtem, amit a betanított esztergályosból lett papból lett miniszter - aki az egészségügyért is felelős vízfejű tárca élén bólogatott hat évig - az egészségüggyel kapcsolatos nemhírekkel, álhírekkel és rosszindulatú, lejáratási célzattal született, demagóg sajtóhírekkel összefüggésben előadott.

Most, amikor Lölö kartárssal vállvetve éppen készülnek lelépni a közvélemény és az ellenzéki sajtó által irányukba kifejtett nemtelen nyomásgyakorlás elől, idézzük fel a hozzáértő humánminiszter témába vágó megállapításait az egészségüggyel kapcsolatban:

Minőségi emberi erőforrás nélkül nem működhetnek a nagy rendszerek, és minőségi munkát csak minőségi emberek tudnak végezni.

Lélek nélkül nincs együttérzés, nincs gondoskodás, nincs törődés, valódi gyógyulás és gyógyítás sem. Magyarország nem gazdag természeti kincsekben, azonban emberi erőforrásban erős, és szerencsések vagyunk, hogy mindig voltak és vannak olyan kivételes emberek, akik a nehézségek ellenére bizonyítanak, és szakterületükön kiemelkedőt alkotnak.

Egy országban nem a pénzbeni veszteség a legnagyobb, hanem a bizalom elvesztése, ezt a bizalmat erősíteni kell a magyar egészségügyön belül.

Az irgalom és az emberi minőség sokszor képes kipótolni a pénzhiányt és a rendszer hiányosságait az egészségügyi és a szociális ellátórendszerben.

Lássuk be, Balog kollégának sikerült, ami csak nagyon keveseknek. Addig erősítette a bizalmat a magyar egészségügyön belül, hogy most, amikor hat évnyi ámokfutás után (amely idő alatt a kormányzati dilettantizmus közvetett módon nem kevés emberi életet követelt), eltűnik a picsába (egyébiránt éljen a kétharmad!), kiderül, hogy a szakma szerint baszottul súlyos az orvoshiány. Amikor ez a kérdés előkerült az elmúlt hat évben, akkor kivétel nélkül az elmúltnyolcévezés volt a válasz, meg hogy az a bukott baloldal, meg az a bezzeggyurcsány beszél, akik elvettek, elüldöztek, levágtak, megszorítottak, tönkretettek.

Ha az egészségügyi rendszer egyéb strukturális kérdéseit nem is citáljuk ide, és csak az orvoshiányról beszélünk, akkor is érdemes visszaemlékezni, mit is mondott Balog, amikor ez szóba került? Ezt mondta:

A gazdag országok nem válogatnak a módszerekben, amikor a képzett munkaerőt csábítják magukhoz. Az agyelszívás nagy nemzetközi üzlet, adott esetben akár maffiamódszerekkel is egyébként.

Gazdag országok maffiamódszerei, mi? Lélek, mi? Kivételes emberek, mi? Bizalom, mi? Hat évig zsibbasztotta az ország agyát ezekkel az üres, pofátlan szólamokkal, most meg lelép. Büntetlenül lelép. Az örökölt szar pedig, amihez hozzá sem nyúlt, meg sem piszkálta, meg sem próbált javítani rajta (hát hogyan is tehette volna egy dilettáns végrehajtó?), az marad. És akkor a közoktatásban, a felsőoktatásban, a szociális rendszerben - az ő asszisztálásával! - elkövetett kvázi merényletekről nem is beszéltünk.

És most jön az, hogy haza kéne csábítani a külföldre szakadt orvosainkat? Hogy kéne valamit kezdeni a pályaelhagyókkal? Hogy az imádság mégsem segít? Hogy a bizalom önmagában nem gyógyít? Hogy a lélekkel és az együttérzéssel semmire nem megyünk, amikor emberi életekről van szó, és nincs fertőtlenítőszer, vagy altatóorvos? Mondhatjuk azt megkönnyebbülve, harsányan röhögve, hogy de jó, hogy eltakarodik ez a szolgalelkű, gyáva, gerinctelen, szexista senki, mert legalább többen leszünk a szobában? Örülhetünk annak, hogy Farkas Flórián enyves kezének egyik leghűségesebb szorongatója legalább lelép? És akkor mi van? Jön Novák Katalin, a Fidesz kirakatként üzemeltetett egyszemélyes női tagozata és ő majd pótolja a hiányzó szakembereket, akiknek el sem kellett volna menniük, ha a humánerőforrás bármit is jelentene ennek a kormánynak? Vagy majd kiadnak 63 közleményt, miszerint a Magyar Kórházszövetség Soros-bérencek gyülekezete és tulajdonképpen minden rendben van? Esetleg Németh Öngyógyító Szilárdra bízzák az egészségügyet?

Nem állítom, hogy ha ennek a gyalázatosan káros mammut-minisztériumnak az élén történetesen nem Balog áll, hanem X, Y, vagy Z, akkor nem itt tartanánk. De botrányosnak tartom, hogy ez az ájtatos lelkész, aki konkrétan mostanra fáradt bele abba, hogy állandóan futnia kell a sajtó elől, mert egyik botrányt halmozza a másikra; aki állítólag most döbbent rá arra, hogy kurvára nincs rendben egy rakás nemzetstratégiai szakterületet egy átláthatatlan intézmény alá beterelni, amelyekért mind ő felel (ő, aki még azt sem vágja, mit jelent a funkcionális analfabetizmus), minden következmény nélkül leléphet a balfenéken. Márpedig ez történik.

Az orvoshiányt meg oldja meg, aki akarja. Nem sürgős. A következő negyven évben ráérünk.

https://kolozsvaros.com/rovidek/pedig-azt-hittuk-hogy-orvosok-nelkul-is-lehet-gyo gyitani-meg-predikacioval-meg-ostobasaggal-meg-balog-zoltannal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: fertőtlenítőszer, nemzetstratégiai, asszisztálásával, hazacsábításával, következésképpen, orvoskivándorlás, pályaelhagyókkal, megállapításait, kórházszövetség, megkönnyebbülve, maffiamódszerei, puffogtatásával, nyomásgyakorlás, bezzeggyurcsány, felsőoktatásban, visszaemlékezni, orvostársadalom, szakterületükön, kongresszusának, minisztériumnak, esztergályosból, összefüggésben, egészségüggyel, merényletekről, egészségügyből, dilettantizmus, tulajdonképpen, humánminiszter, analfabetizmus, humánerőforrás, megszorítottak, egészségügyért, együttérzéssel, hiányosságait, zsibbasztotta, prédikációval, feledés jótékony, alábbi hírt, legégetőbb probléma, orvoshiányt nevezte, egészségügyi ágazat, legfontosabb feladatok, egészségügyből jelenleg, elvándorlók aránya, teljes hazai, belföldi pályaelhagyók, elmúlt években, hiányzók pótlása, fiatalok képzésével, külföldön dolgozók, orvoshiány mégiscsak, abban kurvára, Balog Zoltánnal, Molnár Bálint, Balog Zoltán, Magyar Kórházszövetség, Svébis Mihály, Nagy Ferenc, Magyar Orvosi Kamara, Balog Zoltántól, Farkas Flórián, Novák Katalin, Magyar Kórházszövetség Soros-bérencek, Esetleg Németh Öngyógyító Szilárdra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam bará...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Magyar költészet napja  Erdei gyöngyvirág  A felvilágosodás...  40 felett  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Vannak emberek  Borzasztó  Paul David Tripp Április 13  Ismeretlen: Ikarusz monda  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Szép estét  Vannak emberek  Paul Éluard - És egy mosoly  Emlékezz  Vidámság  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Alvó cica  Tavaszi este  Előfordul, hogy  Baranyi Ferenc - N i n c s  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Annyira tisztelem a szabadságo...  Bornyi Veronika haiku verse  Tanácsok egy pszichológustól  Paul David Tripp Április 12  Horváth Szilvia tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kertem  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Nevelőszülőkhöz adták,  Paul David Tripp Április 14  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Robert Merle tollából  Sík Sándor - Ha jő a perc  képre írva  Paul Éluard - És egy mosoly  Jó éjszakát  Tanácsok egy pszichológustól  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Esterházy Péterre emlékezünk  Isten hűségének mértéke  Nevelőszülőkhöz adták,  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Nagy és kis csodák  Minden tavaszból őrizz..  Robert Merle tollából  Sorsunk miatt...  Horváth Szilvia tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  Ma van a magyar költészet napj...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Hamvas Béla  Robert Merle tollából  Hogyan válunk hűségesekké?  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Egy gondolat  Otthon  Különleges  képre írva  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
feledés jótékony, alábbi hírt, legégetőbb probléma, orvoshiányt nevezte, egészségügyi ágazat, legfontosabb feladatok, egészségügyből jelenleg, elvándorlók aránya, teljes hazai, belföldi pályaelhagyók, elmúlt években, hiányzók pótlása, fiatalok képzésével, külföldön dolgozók, orvoshiány mégiscsak, abban kurvára, betanított esztergályosból, egészségüggyel kapcsolatos, ellenzéki sajtó, hozzáértő humánminiszter, egészségüggyel kapcsolatban, nagy rendszerek, nehézségek ellenére, pénzbeni veszteség, bizalom elvesztése, bizalmat erősíteni, magyar egészségügyön, emberi minőség, rendszer hiányosságait, szociális ellátórendszerben, kormányzati dilettantizmus, szakma szerint, kérdés előkerült, elmúltnyolcévezés volt, egészségügyi rendszer, orvoshiányról beszélünk, gazdag országok, képzett munkaerőt, agyelszívás nagy, ország agyát, örökölt szar, dilettáns végrehajtó, szociális rendszerben, külföldre szakadt, imádság mégsem, bizalom önmagában, együttérzéssel semmire, hiányzó szakembereket, humánerőforrás bármit, gyalázatosan káros, élén történetesen, ájtatos lelkész, sajtó elől, rakás nemzetstratégiai, átláthatatlan intézmény, funkcionális analfabetizmus, következő negyven, fertőtlenítőszer, nemzetstratégiai, asszisztálásával, hazacsábításával, következésképpen, orvoskivándorlás, pályaelhagyókkal, megállapításait, kórházszövetség, megkönnyebbülve, maffiamódszerei, puffogtatásával, nyomásgyakorlás, bezzeggyurcsány, felsőoktatásban, visszaemlékezni, orvostársadalom, szakterületükön, kongresszusának, minisztériumnak, esztergályosból, összefüggésben, egészségüggyel, merényletekről, egészségügyből, dilettantizmus, tulajdonképpen, humánminiszter, analfabetizmus, humánerőforrás, megszorítottak, egészségügyért, együttérzéssel, hiányosságait, zsibbasztotta, prédikációval, rosszindulatú, szakterületet, pályaelhagyók, orvoshiányról, leghűségesebb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1232
  • e Hét: 4996
  • e Hónap: 8741
  • e Év: 162237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.