Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
34. évközi hét péntek 11.27
  2020-11-27 11:16:43, péntek
 
  SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Miután Isten mindenkit megítélt tettei szerint, választottainak új eget és új földet ad.
Én, János, látomásban láttam, hogy egy angyal szállt le a mennyből, akinél az alvilág kulcsa volt. Kezében pedig nagy láncot tartott. Megragadta a sárkányt, az őskígyót, aki nem más, mint az ördög, a sátán, és ezer esztendőre megbilincselte. Letaszította az alvilágba, bezárta és lepecsételte, hogy félre ne vezesse a nemzeteket, amíg el nem telik az ezer esztendő. Azután rövid időre szabadon engedik.
Akkor trónokat láttam. Azok ültek rajtuk, akikre az ítéletet bízták. Továbbá láttam azok lelkeit, akiket Jézus tanúsága és Isten igéje miatt lefejeztek: akik nem imádták a vadállatot és bálványképét, és jelét sem viselték a homlokukon és a kezükön. Ezek életre keltek, és Krisztussal ezer esztendeig uralkodtak.
Aztán nagy ragyogó trónt láttam. A rajta ülőnek tekintete elől menekült a föld és az ég, és nem maradt számukra hely. Láttam, hogy (Isten) trónja előtt állnak azok, akik egykor meghaltak. Ott állnak nagyok és kicsinyek egyaránt. Azután kinyitották a könyveket. Kinyitottak egy másik könyvet is, az élet könyvét. A holtakat megítélték tetteik szerint, amint a könyvekben fel volt jegyezve. A tenger visszaadta a beléveszett holtakat, a halál és az alvilág is visszaadta halottjait. Valamennyit megítélték tetteik alapján. A halált és az alvilágot tüzes tóba vetették. Ez a tüzes tó a második halál. Aki nem volt feljegyezve az élet könyvébe, azt a tüzes tóba vetették.
Akkor láttam az új eget és az új földet. Az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sem volt többé. Ezután láttam a szent várost, az új Jeruzsálemet leszállni a mennyből, az Istentől. Szép volt, mint a vőlegényének felékesített menyasszony.
Ez az Isten igéje. Jel 20,1-4.11-21,2

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jeruzsálem pusztulása után kibontakozik majd az Isten országa.
Abban az időben Jézus a következő hasonlatot mondta tanítványainak:
,,Nézzétek a fügefát és a többi fákat! Amikor látjátok, hogy már hajtanak, tudjátok, hogy közel van a nyár. Ugyanígy ti is, amikor látjátok, hogy mindez bekövetkezik, tudjátok meg, hogy közel van az Isten országa.
Bizony, mondom nektek: Nem múlik el ez a nemzedék, amíg mindez meg nem történik. Ég és föld elmúlnak, de az én igéim el nem múlnak."
Ezek az evangélium igéi. Lk 21,29-33
...... ........... .....



Imádság
Atyám, te irgalmas szívvel hívsz engem, hogy találkozzak veled. Te nem elítélsz, hanem kiemelsz bűneimből és elindítasz egy új úton. Be kell ismernem, hogy sokszor ítélkezem embertársaim felett, és köveket ragadnék a kezembe, hogy a bűnös elnyerje méltó büntetését. A könyörtelen ítélkezés elnyomja szívemben a megbocsátás lelkületét. Te feltétel nélkül megbocsátasz mindenkinek, nekem is. Ezt a feltétel nélküli megbocsátást szeretném megtanulni, s gyakorolni embertársaim felé. Segíts, hogy szívemben őszinte bűnbánat ébredjen, és tudjak mindenkinek megbocsátani!

Elmélkedés
Felismerjük-e Isten cselekedeteit a történelem folyamán? Észrevesszük-e Isten jelenlétét az életünkben? Isten minden időben mutat számunkra jeleket, ,,lábnyomait" észrevehetjük a világban, a természetben, az eseményekben, az emberi életekben. A mai evangéliumban egy fügefa képét használja arra, hogy az ,,idők jeleire" hívja fel figyelmünket. A fügefa friss hajtása azt jelzi, hogy közeledik a nyár.
,,Ég és föld elmúlnak, de az én igéim el nem múlnak" (Lk 21,33) - mondja Jézus. Nem csupán arra vonatkozhat ez a kijelentés, hogy a világ elmúlása után is igazság marad az ő tanítása, hanem arra is, hogy ebben a világban minden kor embere számára érvényes és időszerű a krisztusi tanítás. Jézus tanításának hallgatására és megtartására azért van szükségünk, mert ezek az örök élet igéi minden ember számára. Aki megszívleli mindazt, amit Jézus tanít, és meg is valósítja, az valóban az örök élet és a mennyei Atya felé vezető úton jár. Vannak, akik nem hallgatják szívesen Jézust, és letérnek erről az útról. A tanítás elfogadása vagy elutasítása, illetve annak megvalósítása vagy elvetése döntő fontosságú számunkra az üdvösség elnyerése szempontjából.
Jézus Krisztus tanítása soha nem veszti érvényét. Krisztus igazsága örök. Olyan igazság, amely örök érvényű és minden korban meghatározza a krisztusi életformát. Mindig lesznek olyanok, akik hirdetik, hallgatják és megtartják Jézus szavait.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: választottainak, megbilincselte, tanítványainak, észrevehetjük, evangéliumban, cselekedeteit, szempontjából, megvalósítása, felékesített, kibontakozik, meghatározza, letaszította, vőlegényének, bálványképét, jeruzsálemet, embertársaim, lepecsételte, megbocsátást, természetben, eseményekben, hallgatására, megtartására, észrevesszük, figyelmünket, megbocsátani, megbocsátasz, bekövetkezik, valamennyit, megbocsátás, tanításának, vonatkozhat, mindenkinek, feljegyezve, elutasítása, kinyitották, felismerjük, angyal szállt, alvilág kulcsa, ezer esztendő, ítéletet bízták, rajta ülőnek, másik könyvet, élet könyvét, holtakat megítélték, tenger visszaadta, beléveszett holtakat, alvilágot tüzes, második halál, élet könyvébe, tüzes tóba, első föld, szent várost, Miután Isten, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Felismerjük-e Isten, Észrevesszük-e Isten, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívet megérintő . . .  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az út  Apu  Szép estét kedves látogatóimna...  A szeretetről  Devecsery László - Húsvét  Színház az egész világ,  Rács mögé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Graffiti bölcsesség  képre írva  Jó éjszakát  Inkább ad  Óraállítás  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Húsvéti üdvözlet !  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Alvó baby  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az idegen országok éghajlata  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Játékos kis cicák  Benedek Elek - Virágvasárnap  Esti képek  Jó éjszakát  Sok ember olyan,  Az idegen országok éghajlata  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 28  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Alvó baby  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Sonka vásár  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  képre írva  Az idegen országok éghajlata  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Virágvasárnap a húsvét előtti  üdvözöllek!  Az izmaink nem csak testmozgás...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Esti kép  A jó kedv a világon  A nagyhét eseményei 
Bejegyzés Címkék
angyal szállt, alvilág kulcsa, ezer esztendő, ítéletet bízták, rajta ülőnek, másik könyvet, élet könyvét, holtakat megítélték, tenger visszaadta, beléveszett holtakat, alvilágot tüzes, második halál, élet könyvébe, tüzes tóba, első föld, szent várost, vőlegényének felékesített, időben Jézus, következő hasonlatot, többi fákat, evangélium igéi, bűnös elnyerje, könyörtelen ítélkezés, megbocsátás lelkületét, feltétel nélküli, történelem folyamán, emberi életekben, fügefa képét, fügefa friss, világ elmúlása, világban minden, krisztusi tanítás, örök élet, mennyei Atya, tanítás elfogadása, üdvösség elnyerése, krisztusi életformát, választottainak, megbilincselte, tanítványainak, észrevehetjük, evangéliumban, cselekedeteit, szempontjából, megvalósítása, felékesített, kibontakozik, meghatározza, letaszította, vőlegényének, bálványképét, jeruzsálemet, embertársaim, lepecsételte, megbocsátást, természetben, eseményekben, hallgatására, megtartására, észrevesszük, figyelmünket, megbocsátani, megbocsátasz, bekövetkezik, valamennyit, megbocsátás, tanításának, vonatkozhat, mindenkinek, feljegyezve, elutasítása, kinyitották, felismerjük, megszívleli, kinyitottak, találkozzak, beléveszett, menyasszony, krisztussal, könyörtelen, jelenlétét, hallgatják, történelem, életünkben, homlokukon, nemzeteket, elmélkedés, megítélték, életformát, visszaadta, könyvekben, fontosságú, lábnyomait, evangélium, halottjait, elfogadása, vadállatot, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1015
  • e Hét: 6706
  • e Hónap: 27389
  • e Év: 230302
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.