Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Világhírű professzor közzé tette a legsúlyosabb pontokat: íg
  2018-05-07 12:21:06, hétfő
 
  Világhírű professzor közzé tette a legsúlyosabb pontokat: így csalhatták el Orbánék a választásokat

Írta Fuggetlenhirek

Közzétéve 2018-05-05
Orbán Viktor

Noam Chomsky világhírű amerikai nyelvész, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) máig előadó professzora. 85 éves korához képest elképesztő szellemi frissességről tesz tanúbizonyságot. Izgalmas élete során számtalan dologgal foglalkozott, a nyelvészet mellett filozófiával, médiaszociológiával, tömeglélektannal, de még a számítástechnikába is beleásta magát.








Chomsky 20 évvel ezelőtt a jövőre vonatkozó megállapításait az akkori hatalmi tendenciák és folyamatok figyelembevételével állította össze. Ezt a 10 pontot nevezik Chomsky Tízparancsolatnak, amit érdekes napjainkban olvasni. 20 évvel ezelőtt egy zseni miképp látta a következő időszak, azaz a napjaink vezetőinek ideológiai irányvonalát.



Ha végig nézzük a következő pontokat akkor világosan látjuk, hogy ezeket a módszereket alkalmazták Orbánék. Aki ilyen eszközökhöz nyúl az nem nem hisz a demokráciában. Aki ilyen eszközöket használ az nem demokrata, tehát fél. Mert tudja, hogy a józan többség nem állna mellé. A kiszolgáltatott embereket megfélemlíteni és rettegésben tartani pedig több mint csalás.

Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.



A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.



A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a ,,fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a ,,szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a ,,feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.



A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet (,,majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.








Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.



Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.
Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.



A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.



A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.



Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.

forrás: /sciart.eu


http://fuggetlenhirek.info/2018/05/05/vilaghiru-professzor-kozze-tette-a-legsulyo sabb-pontokat-igy-csalhattak-el-orbanek-a-valasztasokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tömeglélektannal, megvalósításában, műveletlenségben, kormánybefolyás, sajtótermékeket, szabadságjogaik, gondolkodásukra, tanúbizonyságot, megnyilvánulást, megállapításait, manipulálásának, alternatívaként, lehetetleníteni, preferenciáiról, kiszolgáltatott, iskolarendszer, pszichológiája, törekvéseinket, nyilvánosságra, gondolkodásról, tudatlanságban, felületességet, fuggetlenhirek, megfogalmazzák, munkálkodjanak, intézkedéseket, megfélemlíteni, megfoghatatlan, szolgálatában, egyéniségeket, bulvársajtóra, massachusetts, történésekben, generációknak, kapcsolatokat, valasztasokat, legsúlyosabb pontokat, nyelvészet mellett, jövőre vonatkozó, akkori hatalmi, zseni miképp, következő időszak, napjaink vezetőinek, következő pontokat, módszereket alkalmazták, józan többség, kiszolgáltatott embereket, emberek agyát, nemzet megmentőire, média segítségével, szorongás elérte, kritikus szintet, Írta Fuggetlenhirek, Orbán Viktor, Noam Chomsky, Massachusetts Institute, Chomsky Tízparancsolatnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Anyámról való emlékek  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Jó éjszakát  Márai Sándor tollából  Emlékezz  képre írva  Dóró Sándor: Embernek maradni  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam Krisztinától  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  képre írva  Robert Merle tollából  Csend  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Különleges  Vito Giaquinto gondolata  Hamvas Béla  ajándék, mellyel meglepem  Horváth Szilvia tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Spenót fasírttal  Tavaszi este  Jan Twardowski - Siessünk  Ismeretlen: Ikarusz monda  Paul Éluard - És egy mosoly  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Vidámság  Önmaga ellenére  különleges  Nem kell hozzá fürdőruhás  Segíts neki dicsérni Téged  Erdei gyöngyvirág  Esterházy Péterre emlékezünk  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden tavaszból őrizz..  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Jan Twardowski - Siessünk  Paul David Tripp Április 14  Szép estét  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vannak emberek  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Ady Endre - Mindegy átka  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Megígért békesség  Azért kaptad  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  40 felett  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Szép estét  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A felvilágosodás...  Az ember  Jó éjszakát  Töröld le  James Allen 
Bejegyzés Címkék
legsúlyosabb pontokat, nyelvészet mellett, jövőre vonatkozó, akkori hatalmi, zseni miképp, következő időszak, napjaink vezetőinek, következő pontokat, módszereket alkalmazták, józan többség, kiszolgáltatott embereket, emberek agyát, nemzet megmentőire, média segítségével, szorongás elérte, kritikus szintet, nemzetnek mindig, kormány irányítása, hatalom szolgálatában, olyan kormány, lakosság szeme, jövő egét, részét elhessentsék, nemzet feje, emberek hozzászoknak, legrosszabb következett, kizárólag azért, szebb jövőt, gyermekei számára, emberek reménytelenül, következő generációknak, történésekben felfedezzék, ok-okozati kapcsolatokat, politikai vezetők, információs beetetések, emberek érzelmeire, racionális gondolkodásukra, érzelmeket sokkal, lehető legnagyobb, ilyen iskolarendszer, közvélemény manipulálásának, nyájszellem erősítése, egyéniségeket nélkülöző, egyének megismerése, egyén különféle, legnagyobb titokban, törekvéseinket határozottan, tömeglélektannal, megvalósításában, műveletlenségben, kormánybefolyás, sajtótermékeket, szabadságjogaik, gondolkodásukra, tanúbizonyságot, megnyilvánulást, megállapításait, manipulálásának, alternatívaként, lehetetleníteni, preferenciáiról, kiszolgáltatott, iskolarendszer, pszichológiája, törekvéseinket, nyilvánosságra, gondolkodásról, tudatlanságban, felületességet, fuggetlenhirek, megfogalmazzák, munkálkodjanak, intézkedéseket, megfélemlíteni, megfoghatatlan, szolgálatában, egyéniségeket, bulvársajtóra, massachusetts, történésekben, generációknak, kapcsolatokat, valasztasokat, választásokat, frissességről, tehetetlenség, támaszkodjunk, demokráciában, csoportképzés, reménytelenül, segítségével, fenyegetések, problémákkal, elhessentsék, hozzászoknak, évszázadokon, irányvonalát, legsulyosabb, elfogadására, filozófiával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 263
  • e Hét: 2185
  • e Hónap: 5930
  • e Év: 159426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.