Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi a jövő?
  2008-09-29 13:22:35, hétfő
 
   
  Tárgy: Mi a jovo




Megjegyzés. Az interjú nem jelent meg a magyar újságokban, pedig fontos tudósítás. Irán elnökének igaza van. Megoldás csakis egy szabad választás lehet, ami egy szabad Palesztin államot hoz létre. Látjuk az er"oszak nem volt megoldás Viet Namban, Irakban és Palesztinában sem. Nem kell 60 év, hogy az ENSz megfogadja az Iráni elnök tanácsát. Az szavazás eredménye nem kétséges. A kérdés hol lesz Izrael 50 év múlva. Európában történt a holocaust, tehát Európa adjon területet Izraelnek. A németek már meg fizették a jóvátételt, tehát ott nem. Lengyel és Magyarország jöhet számításba, mint ahogy Simon Perez mondta; felvásárolják az országot. (ez még a jobbik eset, de kinek lesz haszna bel"ole?) A két ország között d"ol el; hol van a legtöbb izraeli befektetés, hol épül fel több zsinagóga, esetleg templom átalakítás. Melyik ország politikai pártja testvér a Lukid Párttal. Természetes, hogy a kommunisták örülni fognak a megváltásnak. Remélhet"o, a kormány ki t"uz egy szabad választást arra, hogy Izrael Magyar Monarchia, vagy Izraeli Magyar Köztársaságnak nevezzék az országot. Más választás nem lesz.

Larry King interjúja az Irán elnökével, szeptember 23-án CNN hírközlés (részlet)

King: Elnök úr, ön említette a Cion rezsimet. Ön mondta - engedje meg, hogy korrekt legyek, Ön mondta, hogy Izraelt le kell törölni a földszínér"ol. Most, mivel mondta, hogy ön egy békés nemzet, ön nem gondolta ezt katonailag. Ön politikailag gondolta letörölni a földszínér"ol? Hogyan gondolta?

AHMADINEJAD: Azt gondolom, hogy itt két ponton részletes választ kell, hogy adjak. Ma valójában a negyedik év, hogy New York városába jöttem és a kérdés, amit kérdez ugyanaz, mint kérdezve volt négy évvel el"obb. Jóllehet a világ, valójában óriási változáson ment keresztül, sok fejl"odés történt azóta, az Egyesült Államokban, Európában és mindenhol a világon. A fejlemények újak. Én ezel"ott már sokszor válaszoltam erre a kérdésre. A valóság, az hogy mi alapjában ellenzzük a Cionista rezsimet, a béke és az igazság végett. Mi látunk egy életképes békét. Talán, mint egy újságíró, akinek több éves gyakorlata van, tudomása van, hogy mi történik ott. A terjedelmes katasztrófa, más szavakkal, több mint 60 év alatt több mint ötmillió palesztinait kitelepítettek. Embereket er"oszakkal kilakoltattak házaikból. És azokat, akik maradtak, minden nap bombázza a katonaság. "Oket megölik az otthonaikban, Asszonyokat és gyereket, mindem id"oben. "Ok ostrom alatt vannak, gyógyszer, víz és élelem nem mindig éri el "oket megfelel"o mennyiségbe. Gyerekek meghalnak, ugyancsak asszonyok a kései ellátás miatt. Valamikor az asszony szülésközben hal meg, mivel nincs gyógyszer. Palesztini személyeket orvul meggyilkolják és az oda fajult, hogy el"ore bejelentik. A Cionista rezsim három nagy háborút kezdett. Az utolsó, ami 2006-ban volt Lebanont támadták meg. Nos hát mikor fog ez a gyötrelem, ez a katasztrófa véget érni? A mi megoldásunk, az emberbaráti.

KING: Hogyan?
AHMADINEJAD : Ahogy mi látjuk, az hogy a Palesztina területén, muszáj egy szabad népszavazás és a Palesztinai nép határozza meg a saját sorsát. Ez a f"o mozgatója és a Charter az Egyesült Nemzetek levélnek. Kérdezem én, szeretném megkérdezni, valóban hogyan lehetséges er"oszakkal el"uzni egy népet a hazájából, és összeszedni más népet a világ minden részér"ol, s betelepítik mások házába, és ezek alakítanak egy kormányt. Ez a logika valóban elfogadhatatlan. Mit tehetnek a Palesztiniak? A világ közössége, melyet az Egyesült Államok mondja, hogy annak érdekét védi, Hogyan lehetséges, hogy nem foglalja magába a Palesztiniak hangját?

KING: Miért?
AHMADINEJAD: Hatvan év ezen a helyen . .

KING: Egyetért abban, és az nyilvánvaló, hogy ott ellentétek vannak, és beleegyezne abba, hogy a Közép Kelet minden nemzete leülne, beleértve Izraelt is, s kidolgoznának valami megoldást? Ön nem akar sérelmes megoldást, ön nem akar bombázást, ön nem akarja kiirtani a népet. Ön akar valami politikai megoldást. Miért nem ülnek le és beszélnek Izraellel közösen?
AHMADINEJAD: A Cionista rezsim egy hívatlan vendég, az egy elnyomó.

KING: De ha ön nem beszél velük . .

AHMADINEJAD: "Ok gyilkolják a népet - engedje meg - szeretném megkérdezni. Ha valaki jönne és megszállná az Egyesült Államokat, az Amerikai nép adna nekik arra jogot, vagy er"ovel ki"uzné?

KING: De a világ elismeri, hogy Izrael egy állam. Ez egy tény. Ön nem fogja megváltoztatni a tényt, Izrael egy állam. Tehát, az egész, amit kérdezek az hogy miért nem jönnek össze most és megvitatni az ellentéteket és remélhet"o, hogy valami békés megegyezésre jutnak és igazságot a Palesztinaiaknak? Miért nem tudja ön? Izrael nem fogja megcserélni azt.

AHMADINEJAD: A Faji elkülönít"o rezsim Dél Afrikában tény, hogy egy állam volt, hol van ma? A Szovjet Unió tény, hogy egy állam volt, hol van ma? A Szovjet Unió elt"unt a társalgás eredménye miatt, vagy az er"os ellenállás miatt? Más szóval, id"oben ellent kell állni. Láthatja, több mint 100 béke egyezmény volt ajánlva a Palesztinai krízis megoldására, és mind az egész meghiúsult. Egyik sem adott megoldást. Ma a Palesztini Hatóság feje, az Egyiptomi elnök és sokan mások tárgyaltak a Cionista rezsimmel sok alkalomkor, de volt megoldás? Száz gy"ulés és tárgyalás, mi a megegyezés mostanáig . . . a Cionista rezsim terjeszkedése, a települések terjeszkedése, a feszültség, a terror és a nép gyilkolás terjeszkedése. Ez a rezsim alapjában illegális.

KING: Elnök úr, mivel az er"oszak nem megoldás, és még ha a Szovjet Unió megsz"unt er"oszak nélkül, Dél Afrika megtette azt er"oszak nélkül, Mi a megoldás? Hogyan hozzuk ezt a békés fogalmat mindenhol? Ön nem akarja, hogy izraeliták meghaljanak, én gondolom, hogy nem akarja, hogy az izraeliták meghaljanak. Ön nem akarja, hogy a palesztiniak meghaljanak. Mi a megoldás?

AHMADINEJAD: Engedje meg, hogy két pontban válaszoljak a kérdésre. Mikor beszélünk elt"unésr"ol, arról beszélünk, hogy a b"uncselekménynek, muszáj elt"unni. Öldökléseknek, gyilkosságoknak, muszáj elt"unni, terrornak, muszáj elt"unni, er"oszaknak és megszállásnak, muszáj megsz"unni. De a mi megoldásunk emberséges, és nagyon demokratikus. Amit mi mondunk az, hogy Palesztina egész területén a nép összegy"ul és elhatározza, hogy milyen kormányt akar és arra mindenki szabadon szavazhat, szabad szavazás nemzetközi organizáció ellen"orzésével. Adjunk a Palesztiniaknak lehet"oséget önelhatározásra. Ez az egyedüli látható megoldás.

KING: De Izrael marad Izrael?

AHMADINEJAD: Nos, engedjük a népet dönteni. Miért döntenénk mi a nép helyett? Mi, muszáj, hogy engedjük, hogy a nép döntsön saját magáról. Az "o joguk saját magukról dönteni. Azt gondolom, hogy két oka van, hogy a palesztini béke ajánlat cs"odbement.

Az els"o ok az, hogy nem vették figyelembe a probléma gyökerét. A palesztin nép a saját országában élt. És nekik nem volt semmi problémájuk. Más volt az, aki odament és problémát okozott nekik. Tehát valóban kell, hogy felismerjük a probléma gyökerét és keressünk megoldást a realitás alapján.

A második ok az, hogy a palesztiniak önrendelkezési joga nem lett figyelembe véve. Mindkett"o felett szemethunytak. Sajnálatos, én sokszor hallottam, hogy egy csoport próbálja az amerikai néppel elhitetni, hogy Irán meg akarja támadni az Egyesült Államokat, hogy Irán egy er"oszakos állam vagy mi más. Azok mind hamis propagandák. Mikor volt, hogy mi valaha is támadtunk? Amit mi mondunk az, hogy egy szabad választás legyen a palesztiniaknak az Egyesült Nemzetek ellen"orzésével. És a palesztin nép, a kitelepített palesztin nép, és aki palesztininainak, vallja magát azon a földön, részt vehet a szabad választáson. És akkor bármi a döntés, az történjen.

KING: De ön nem kívánja . . .



AHMADINEJAD: Miért mi nem dönthetünk a nép helyett.



KING: Ön nem kívánja a zsidó nép bántalmát?



AHMADINEJAD: Nem. Nekünk nincs problémánk a zsidó néppel. Iránban sok zsidó él ma is. Iránban minden 150, 000 embernek van egy képvisel"oje a parlamentben vagy a Majles-ben. A zsidó közösségnek, bár csak 20,000 személy van Iránban, ennek ellenére van egy képvisel"ojük, akinek ugyanaz a jogköre a parlamentben, mint a többi képvisel"onek. De kérem, vegye figyelembe a tényt, hogy a Cionisták nem zsidók. Nekik nincs vallásuk. "Ok nem zsidók, sem nem keresztények, sem nem muszlimok. "Ok csak maszknak használják a vallást. Hogy lehet valaki vallásos és elfoglalja másnak az országát? Hogy hívhatja valaki magát vallásos embernek és gyilkol asszonyokat és gyerekeket?

KING: Elnök úr, "ok nem - én tudom, hogy ön ezt tagadja valami ok miatt, de "ok a Cionisták, ahogy ön nevezi "oket, nem jöttek valami megtörtént üldöztetésb"ol? Nem jöttek "ok a több millió halott emberek, asszonyok és gyerekekt"ol? Ön nem gondolja, hogy az megtörtént?

AHMADINEJAD: Els"o és legels"o, "ok speciálisan nem engedték senkinek szabadon megvitatni a történteket, hogyan történt. "Ok csak mondják, ez a mi történelmünk, és ez történt. És mindenki csak hallgat rá.

KING: Ön azt mondja, hogy nem történt meg?

AHMADINEJAD: Feltételezzük - Amit én mondok az, hogy legyen több kutatás err"ol - hogy mi történt. Van egy követelés, hogy a csapás nagysága mi volt. Vannak emberek, akik egyetértenek. Vannak emberek, akik nem értenek egyet vele. Valaki teljesen nem ismeri el. Van, aki teljesen egyetért az egész elszámolással. Amit mi mondunk az, hogy kellene egy semleges csoport, akik saját maguk csinálnák a kutatást a csapás nagyságáról, hogyan történt, és akkor kihirdetni az eredményt róla. Most amit valóban szeretnék, tegyük félre ezt a vitát egy percre. Fogadjuk el, hogy megtörtént, úgy ahogy mindenki beszél róla. Hol történt meg? Palesztinába történt meg? Vagy Európába történt?

KING: Hát, megteremtette Izraelt.

AHMADINEJAD: Ha Európában történt, ha a b"uncselekményt Európában követték el, miért kell a palesztinai népnek, az áldozatoknak lenni abból kifolyólag? Miért nem az európaiak adnak nekik területet? Vagy talán Alaszkában. "Ok tudnak adni nekik területet, mindenhol ahol szeretnék. De miért fizess más népnek a zsebéb"ol? Ez olyan mintha ön csinál egy party-t és más zsebéb"ol fizet érte. A palesztin nép nem vett részt abban a b"unbe. "Ok teljesen ártatlanok.

KING: Elnök úr, ön fél attól, hogy Izrael, vagy az Egyesült Államok megtámadják?



AHMADINEJAD: Gondolja, hogy "ok azt megteszik?



KING: Én kérdezem önt.



AHMADINEJAD: Nekem nincs nyugtalanságom miatta, mert "ok nem képesek arra, mert a legrosszabb, amit az US kormány tehet az, hogy megtámad. Én hiszem, hogy az Egyesült Államokban van elég ésszer"u ember, okos ember, aki nem engedné az US kormánynak, hogy ilyen nagy hibát kövessen el.

KING: Hogy van, ha Izrael?

AHMADINEJAD: Ugyanaz. Az nagyon kicsi a támadásra. Az túl kicsi. Az még csak nem is tényez"o Irán külügyi politikájában. Irán egy nagy ország. Volt már ön Iránba?

KING: Nem, jöv"ore tervezem.

(Ontario Egyház)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: palesztinaiaknak, palesztininainak, önelhatározásra, uncselekménynek, gyilkosságoknak, elfogadhatatlan, palesztiniaknak, köztársaságnak, kitelepítettek, megváltoztatni, önrendelkezési, nyugtalanságom, palesztinában, feltételezzük, megszállásnak, öldökléseknek, meggyilkolják, terjeszkedése, kidolgoznának, uncselekményt, szemethunytak, megteremtette, felvásárolják, elszámolással, kilakoltattak, politikájában, palesztinába, kitelepített, palesztinait, palesztiniak, keresztények, megváltásnak, megegyezésre, magyarország, áldozatoknak, ellentéteket, magyar újságokban, szabad választás, szabad Palesztin, szavazás eredménye, jobbik eset, legtöbb izraeli, kommunisták örülni, szabad választást, békés nemzet, fejlemények újak, igazság végett, életképes békét, terjedelmes katasztrófa, kései ellátás, asszony szülésközben, katasztrófa véget, Viet Namban, Simon Perez, Lukid Párttal, Izrael Magyar Monarchia, Izraeli Magyar Köztársaságnak, Larry King, Egyesült Államokban, Egyesült Nemzetek, Egyesült Államok, Közép Kelet, Egyesült Államokat, Szovjet Unió, Palesztini Hatóság, Vagy Európába, Ontario Egyház,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rátalálsz  Kövesd a cowboyt!  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Nem számIt  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kellemes délutánt kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bertolt Brecht -től idézet  Lóhere  Sose bánj semmit  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Még csak most kezdődik a nap  Png férfi  Facebookon kaptam  Reggel van  George Byron - Ahogy itt jár -...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Bounty krémes  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Erdőn  Png virág  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Png nő  Rátalálsz  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Egy lelki imádság  Kellemes délutánt kívánok  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png telefon  210 éve született a SZÓZAT meg...  Popper Péter szavai  Varga János Veniam - Fontos sz...  Csak a fogyatkozás látható  Erdőn  Idő  Mit beszél, nem értem, hogy m...  képre írva  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Szívem tiéd  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alázat  Esti kép  Egy lelki imádság  Szép álmokat!  Irgalom és ítélet  Zilahy Lajos gondolata  Kaffka_Margit  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png rózsa csokor  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Png férfi  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Örülök, hogy látlak!  Szép estét kedves látogatóimna...  Nevem  Png rózsa csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Nem számIt 
Bejegyzés Címkék
magyar újságokban, szabad választás, szabad Palesztin, szavazás eredménye, jobbik eset, legtöbb izraeli, kommunisták örülni, szabad választást, békés nemzet, fejlemények újak, igazság végett, életképes békét, terjedelmes katasztrófa, kései ellátás, asszony szülésközben, katasztrófa véget, szabad népszavazás, saját sorsát, világ minden, logika valóban, világ közössége, hívatlan vendég, világ elismeri, hogy miért, állam volt, társalgás eredménye, egész meghiúsult, megegyezés mostanáig, települések terjeszkedése, rezsim alapjában, békés fogalmat, izraeliták meghaljanak, palesztiniak meghaljanak, egyedüli látható, népet dönteni, palesztini béke, probléma gyökerét, saját országában, realitás alapján, palesztiniak önrendelkezési, csoport próbálja, amerikai néppel, kitelepített palesztin, szabad választáson, zsidó néppel, parlamentben vagy, zsidó közösségnek, többi képvisel, több millió, csapás nagysága, egész elszámolással, semleges csoport, csapás nagyságáról, eredményt róla, palesztinai népnek, áldozatoknak lenni, európaiak adnak, nagyon kicsi, nagy ország, palesztinaiaknak, palesztininainak, önelhatározásra, uncselekménynek, gyilkosságoknak, elfogadhatatlan, palesztiniaknak, köztársaságnak, kitelepítettek, megváltoztatni, önrendelkezési, nyugtalanságom, palesztinában, feltételezzük, megszállásnak, öldökléseknek, meggyilkolják, terjeszkedése, kidolgoznának, uncselekményt, szemethunytak, megteremtette, felvásárolják, elszámolással, kilakoltattak, politikájában, palesztinába, kitelepített, palesztinait, palesztiniak, keresztények, megváltásnak, megegyezésre, magyarország, áldozatoknak, ellentéteket, demokratikus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 120
  • e Hét: 957
  • e Hónap: 9561
  • e Év: 45502
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.