Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az elbocsátás luxusa a hatvani kórházban
  2018-05-09 15:33:58, szerda
 
 
Az elbocsátás luxusa a hatvani kórházban

Népszava|2018. máj 9. 05:00


Ágyszám csökkenésére hivatkozva kirúgtak két nővért és egy traumatológust, miközben hirdetésükben épp ilyen szakembereket keresnek.

A hatvani Albert Schweitzer kórházban olyasmi történt, ami nem sűrűn esik meg mostanság egészségügyi intézményben: felmondtak két ápolónőnek s egy orvosnak a traumatológián. A szorító munkaerőhiány miatt országszerte mindenütt két kézzel kapkodnak a szakemberek után, ezért is különös, hogy a Zagyva-parti városban épp ennek ellenkezőjével, az elbocsátás luxusával éltek.

- Az ápolónők hullafáradtak, harminc-negyven ágyra vannak ketten. Egy 12 órás nappalos és egy 12 órás éjszakás műszak után elvileg egy rövidebb, úgynevezett "alvós" majd ezt követően egy pihenőnapot kellene kapniuk, de ez utóbbira már hetek óta nem volt példa - mondta el a Népszavának a kórház belső ügyeit jól ismerő forrásunk, akinek közeli rokona dolgozik az adott osztályon. A túlhajszoltságot a nővérek nem tudják kipihenni, a hibalehetőség pedig óhatatlanul megnövekszik. A feszített tempóban dolgozó ápolónőknek azt ígérték, kifizetik majd a ki nem adott szabadnapjaikat, ez azonban nem megoldás arra, hogy képtelenek regenerálódni, s nem tudják a klasszikus értelemben "újratermelni" a munkaerejüket.

Úgy tudjuk, hogy az egyik elbocsátott ápolónő - aki nem kívánt nyilatkozni lapunknak - harminchat évet húzott le az egészségügyben, négy éve lett volna még a nyugdíjig. Facebook oldalán ennyit írt: "a traumáról két nővért, köztük engem, és egy orvost bocsájtottak el, gazdasági okok miatt, ez áll a papíromon. Én nem foglalkoztam a politikával! Csak itt éltem le az életem. 36 év!"

A traumatológus orvos elküldése kapcsán is olyan hírek keltek szárnyra, hogy esetében sem szakmai, hanem politikai okok állnak a háttérben. Egyik informátorunk szerint Tóth Csaba, a Heves megyei közgyűlés fideszes alelnöke - Szabó Zsolt hatvani illetőségű, a fejlesztésekért felelős államtitkár korábbi kabinetfőnöke - lelkes amatőr autóversenyző lévén, pár hete egy külföldi hétvégi versenyen indult volna el, de nem volt nála orvosi papír, ezért nem engedték rajthoz állni. "Hazatelefonált" hát a hatvani kórházba, s azt kérte, küldjenek utána faxon egy igazolást, miszerint alkalmas a versenyzésre. Az épp ügyeletet ellátó traumatológus azonban - a hírek szerint - megtagadta ennek kiadását, pár napra rá pedig elbocsátották.

Az orvost nem sikerült elérnünk, noha magánrendelésén és közösségi oldalán keresztül is többször kerestük. Elértük viszont Tóth Csabát, aki azt mondta: a versenyzői licenceket - benne az orvosi igazolással - egész évre adják, nem versenyek előtt kell beszerezni azokat. Hozzátette: maga is hallott az elbocsátásokról, de nem tudja a hátteret, mivel az intézmény nem tartozik a Heves megyei közgyűlés hatáskörébe.

- A traumatológia a hatvani kórház szíve-lelke, mindig is kiemelt jelentőségű volt, hiszen az M3-as autópálya mellett bármikor történhet tömegbaleset. A tapasztalt szakemberek elbocsátása - valamiért épp a választások utáni hétfőn -, akkor, amikor szakemberhiány van mindenütt, rosszízű, és butaságnak is tűnik - mondta lapunknak Érsek Zsolt, a város korábbi szocialista polgármestere. Szavai szerint ömlik a fejlesztési pénz a kórházba, miközben a szakembergárda erodálódik, vagy azért mert otromba módon kirúgják őket, vagy, mert maguktól mennek el. Ez számára azt vetíti előre, hogy az intézményt a jövőben magánosítani szeretnék, s nem lenne meglepve, ha hamarosan Mészáros Lőrinc vagy valamelyik strómanja tűnne fel itt vevőként.

A kórház honlapja szerint a baleseti sebészeti osztály felvevő területéhez 210 ezer állandó lakos tartozik, Pest megyéből Gödöllő- és Aszód járási területét, Heves megyéből pedig Hatvant és Gyöngyöst, valamint a két várost körülvevő falvakat - vagyis egy meglehetősen nagy körzetet - foglal magába. Nemrégiben vezették be a csípőprotézis műtéteket, vagyis a munkájuk nemhogy csökkent volna, hanem még nőtt is. Ennek ellenére az Albert Schweitzer Kórház vezetése a Népszava kérdésére mégis az ágyszámok kihasználatlanságával indokolta a leépítéseket. Azt írták, a hatvani kórház főigazgatója erre tekintettel, az intézmény működésének racionalizálása érdekében szüntette meg az érintett dolgozók munkaviszonyát, de a traumatológiai osztály működése továbbra is folyamatosan biztosított, s nem terveznek újabb létszámcsökkentést. Hozzátették: nincs nővérhiány a kórházban, a jogszabályban előírt minimumfeltételeknek megfelelő létszámot folyamatosan biztosítani tudják, s a biztonságos betegellátás feltételei az intézményben adottak.

Az azonban továbbra is rejtély, hogy miközben ágyszámhiánnyal indokolják egy traumatológus szakorvos és két tapasztalt ápolónő elbocsátását, miért olvasható a hatvani kórház honlapján jelenleg is több olyan álláshirdetés, amelyben épp sürgősségi szakorvost és traumatológust, valamint sürgősségi szakápolót keresnek.

Doros Judit


http://nepszava.hu/cikk/1159395-az-elbocsatas-luxusa-a-hatvani-korhazban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: túlhajszoltságot, fejlesztésekért, racionalizálása, szabadnapjaikat, magánrendelésén, elbocsátásokról, ágyszámhiánnyal, hazatelefonált, traumatológiai, munkaviszonyát, ellenkezőjével, traumatológián, traumatológust, szakembergárda, egészségügyben, szakemberhiány, regenerálódni, jogszabályban, munkaerejüket, elbocsátották, munkaerőhiány, traumatológus, hibalehetőség, kabinetfőnöke, autóversenyző, polgármestere, hullafáradtak, informátorunk, traumatológia, csípőprotézis, szakembereket, álláshirdetés, hirdetésükben, elbocsátását, magánosítani, főigazgatója, elbocsátás luxusa, hatvani kórházban, hatvani Albert, szorító munkaerőhiány, szakemberek után, elbocsátás luxusával, ápolónők hullafáradtak, pihenőnapot kellene, kórház belső, adott osztályon, hibalehetőség pedig, feszített tempóban, klasszikus értelemben, egyik elbocsátott, orvost bocsájtottak, traumatológus orvos, Albert Schweitzer, Tóth Csaba, Szabó Zsolt, Tóth Csabát, Érsek Zsolt, Mészáros Lőrinc, Albert Schweitzer Kórház, Doros Judit,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  képre írva  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Paul David Tripp Április 12  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Egyszerű  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Erdei gyöngyvirág  Esterházy Péter: Harmonia c...  Kertem  Jan Twardowski - Siessünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Martin Buber, A haszidim meséi  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Jó éjszakát  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Alvó kislány  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Csend  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Szép estét kedves látogatóimna...  39 ígéret  Jó nap volt  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Bársony székben  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Zilahy Lajos mondta  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  A felvilágosodás...  Tavaszi este  40 felett  Bársony székben  Töröld le  Facebookon kaptam  Egy tavasz  jó reggelt  Isten hűségének mértéke  Szép estét kedves látogatóimna...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Gebhardt Nóra versei II.  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Nem kell hozzá fürdőruhás  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A sorsod 
Bejegyzés Címkék
elbocsátás luxusa, hatvani kórházban, hatvani Albert, szorító munkaerőhiány, szakemberek után, elbocsátás luxusával, ápolónők hullafáradtak, pihenőnapot kellene, kórház belső, adott osztályon, hibalehetőség pedig, feszített tempóban, klasszikus értelemben, egyik elbocsátott, orvost bocsájtottak, traumatológus orvos, fejlesztésekért felelős, külföldi hétvégi, hatvani kórházba, hírek szerint, versenyzői licenceket, orvosi igazolással, hatvani kórház, tapasztalt szakemberek, választások utáni, város korábbi, fejlesztési pénz, szakembergárda erodálódik, jövőben magánosítani, kórház honlapja, baleseti sebészeti, meglehetősen nagy, csípőprotézis műtéteket, munkájuk nemhogy, intézmény működésének, érintett dolgozók, traumatológiai osztály, jogszabályban előírt, biztonságos betegellátás, intézményben adottak, azonban továbbra, traumatológus szakorvos, túlhajszoltságot, fejlesztésekért, racionalizálása, szabadnapjaikat, magánrendelésén, elbocsátásokról, ágyszámhiánnyal, hazatelefonált, traumatológiai, munkaviszonyát, ellenkezőjével, traumatológián, traumatológust, szakembergárda, egészségügyben, szakemberhiány, regenerálódni, jogszabályban, munkaerejüket, elbocsátották, munkaerőhiány, traumatológus, hibalehetőség, kabinetfőnöke, autóversenyző, polgármestere, hullafáradtak, informátorunk, traumatológia, csípőprotézis, szakembereket, álláshirdetés, hirdetésükben, elbocsátását, magánosítani, főigazgatója, bocsájtottak, tömegbaleset, csökkenésére, foglalkoztam, országszerte, újratermelni, folyamatosan, leépítéseket, intézményben, meglehetősen, betegellátás, megnövekszik, versenyzésre, egészségügyi, fejlesztési, igazolással, pihenőnapot, politikával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.