Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Keresztelő Szent János ünnepe 12.06 - Advent 2 vasárnapja
  2020-12-06 13:33:28, vasárnap
 
  ...... ..........


EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Keresztelő János hirdeti: Tegyétek egyenessé az Úr ösvényeit!
Jézus Krisztus, az Isten Fia evangéliumának kezdete. Izajás próféta megírta: Íme, elküldöm követemet színed előtt, hogy előkészítse utadat. A pusztában kiáltónak szava: Készítsétek el az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit. János ezért a pusztában hirdette a bűnbánat keresztségét a bűnök bocsánatára. Kivonult hozzá Júdea egész vidéke és Jeruzsálem minden lakója. Megvallották bűneiket, ő pedig megkeresztelte őket a Jordán folyóban. János teveszőrből készült ruhát viselt, csípőjét bőröv vette körül; sáskát és vadmézet evett. Ezt hirdette: ,,Aki utánam jön, hatalmasabb nálam. Arra sem vagyok méltó, hogy lehajoljak és megoldjam a saruszíját. Én vízzel keresztellek titeket, ő pedig Szentlélekkel keresztel majd meg benneteket!"
Ezek az evangélium igéi. Mk 1,1-8

- Igenaptár oldalon Link

- Advent 2 vasárnapja - a REMÉNY vasárnapja

- Útravaló - 2020. december 6., advent 2. Link

- C. Horváth István Sándor elmélkedése
Lelki készület
Az advent az év remélhetőleg legcsendesebb időszaka. Egyesek számára persze a legzajosabb, a legtöbb rohanással járó idő ez, a karácsonyi készülődés miatt. De ha odafigyelünk ennek az időnek a lelki tartalmára, akkor csendes készületté tudjuk tenni az adventünket. Miközben az üzletek hosszabb ideig vannak nyitva, hogy több vásárlót tudjanak fogadni és több árut tudjanak értékesíteni, gondol-e valaki arra, hogy több időt szánjon Isten üzenetének olvasására és hallgatására? Miközben ámulattal szemléljük a milliónyi égővel kivilágított üzletközpontokat és utcákat, tudunk-e odahaza egyetlen kis gyertyát meggyújtani, s annak fényénél csendesen imádkozni? Meg tudunk-e állni a rohanásban és nyüzsgésben?
Szent Benedek azt tanította, hogy minden dologban meg kell találnunk a helyes mértéket. Ez nem csak a szerzetesek mindennapi imájára és munkájára vonatkozik, hanem a mi életünkre és a mi cselekedeteinkre is. A munkát túlzásba lehet vinni és akkor a lelki életünk hátrányba kerül. Bátran mondjuk ki azt is, hogy az imádkozást is túlzásba lehet vinni, ha az a kötelességeink teljesítésének rovására megy. Az advent többek között mértékletességre figyelmeztet minket. Találjuk meg mind a lelki készületben, mind a gyakorlati teendőinkben a helyes mértéket!
Advent 2. vasárnapján Keresztelő János a vezetőnk karácsonyi előkészületünkben. A szavak, amelyeket egykor a hozzá kivonuló emberekhez intézett a pusztában, ma nekünk szólnak: ,,Készítsétek el az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!" János azért mondta ezt, mert tudta, hogy hamarosan eljön a Megváltó, akit évszázadok óta várt a választott nép. A korábbi időkben a próféták küldetése az volt, hogy előkészítsék a Megváltó érkezését. Keresztelő János pedig, mint az ószövetség utolsó prófétája, rámutat a Megváltóra, Jézusra, akiben beteljesedett az ígéret. Szűz Mária Erzsébetnél tett látogatása történetéből tudjuk, hogy János már anyja méhében is örömmel köszöntötte az Üdvözítőt. Később arra tanítja az embereket, hogy már nem kell sokáig várakozniuk, mert közvetlenül utána fog megérkezni az Úr, és amikor Jézus hozzá megy, hogy megkeresztelkedjen, akkor a nép előtt rámutat Jézusra, a Megváltóra, aki elveszi a világ bűneit.
A Keresztelő ma nekünk mondja, hogy készüljünk, mert hamarosan elérkezik Jézus születésének ünnepe. Ezekben az adventi napokban a keresztény emberek szerte a világon lélekben útra kelnek és elindulnak Betlehem felé. Nagy utat kell még megtennünk, hogy találkozhassunk a Megváltóval, akinek életútja a betlehemi istálló szegénységétől a kereszten átélt egyedüllétig vezetett. Ha a karácsonyi estén felismerjük Megváltónkat a jászolban fekvő Gyermekben, akkor sem állhatunk meg, hanem tovább kell indulnunk, hogy elkísérjük Urunkat egészen a keresztig, amelyen halálával beteljesítette a megváltás művét. Személyes és élő hitre van ahhoz szükségünk, hogy a pólyába takart kisdedben felismerjük Isten Fiát, akit az Atya küldött, s ugyanilyen hitre van szükségünk ahhoz is, hogy a kereszten szenvedő és meghaló Jézusban is felismerjük Isten Fiát, akit az Atya immár magához fogad. De hittel kell tekintenünk az Oltáriszentségre is, amelyben Jézus testével és vérével valóságosan jelen van, hogy önmagát adja nekünk.

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Te egykor bűnbánatot hirdettél a népnek és megtérést vártál az emberektől. Evangéliumod üzenete arra ösztönöz, hogy szembenézzek önmagammal, bűnös múltammal, életem hibáival. Segíts felismernem mindazt, amin változtatnom kell, s amin a te kegyelmeddel változtathatok. Adj szívembe igaz bűnbánatot! Add nekem a Szentlélekben való újjászületés kegyelmét! Mutasd meg nekem, milyen úton induljak, s mit vársz tőlem a jövőben! Köszönöm az adventi készület idejét. Adj erőt, hogy nap mint nap előre haladjak a lelki felkészülés útján és találkozhassak veled, az Isten Fiával.

Hanganyag Link

* * *
- Vikipedia oldalon Link

- Jeles napok oldalon Link

- Keresztelő Szent János vértanúsága Link

- Keresztelő Szent János születése Link
Képen: Giuliano Bugiardini: A Szent Szűz a gyermek Jézussal és Keresztelő Szent Jánossal (16. század)
...... ........... .....


- Magyar kurír NÉZŐPONT - 2010. június 24 Keresztelő Szent János születése Link
- Magyar kurír KULTÚRA - 2016. június 24. Link
- Útravaló - 2019. június 24., Keresztelő Szent János születése Link

- A Szentföldi Kusztódia visszakapta a Keresztelő Szent János-templom területét a Jordán folyó partján Link

- Keresztelő Szent János ünnepéről Link

- Keresztes Szent János áldozópap, egyháztanító Link


* * * *
Videók:
- Böjte Csaba testvér videó Link

-Gyergyószentmiklós Keresztes János előadása Videó Link

- Csíksomlyó videó Link

- Veszprémi Érsekség videó Link

- Erdő Péter bíboros üzenete - Advent 2. vasárnapja videó Link

- Böjte Csaba elmélkedése videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: cselekedeteinkre, mértékletességre, üzletközpontokat, oltáriszentségre, találkozhassunk, teljesítésének, kötelességeink, beteljesítette, találkozhassak, evangéliumának, változtathatok, megkeresztelte, szegénységétől, szentlélekkel, legcsendesebb, beteljesedett, szentlélekben, szembenézzek, evangéliumod, keresztségét, keresztellek, változtatnom, figyelmeztet, kegyelmeddel, teendőinkben, kivilágított, előkészítsék, megváltónkat, egyedüllétig, hallgatására, egyháztanító, megvallották, újjászületés, remélhetőleg, történetéből, odafigyelünk, pusztában kiáltónak, pusztában hirdette, bűnbánat keresztségét, bűnök bocsánatára, evangélium igéi, legtöbb rohanással, karácsonyi készülődés, lelki tartalmára, üzletek hosszabb, milliónyi égővel, helyes mértéket, szerzetesek mindennapi, munkát túlzásba, lelki életünk, advent többek, lelki készületben, Keresztelő Szent János, EVANGÉLIUM Szent Márk, Keresztelő János, Jézus Krisztus, Isten Fia, Horváth István Sándor, Szent Benedek, Szűz Mária Erzsébetnél, Isten Fiát, Isten Fiával, Giuliano Bugiardini, Szent Szűz, Keresztelő Szent Jánossal, Szentföldi Kusztódia, Keresztelő Szent János-templom, Keresztes Szent János, Böjte Csaba, Keresztes János, Veszprémi Érsekség, Erdő Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Régi emberek, akikre máig büsz...  Reménység és erő Krisztustól e...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  A Megváltó szolgálatában  Alázat  Minden harmadik...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A sors  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akik bántanak téged  Fekete István - Akác  Reggel van  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Az engedelmesség miért nem vál...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kaffka_Margit  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Erdőn  Png fotel  Esti kép  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Erdőn  Fehér virág  Png virág  Próbálj meg ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Bounty krémes  Alázat  Lóhere  Nevem  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gonosz démon-álarc  Png lepke  Még csak most kezdődik a nap  Az engedelmesség miért nem vál...  Elköszönt  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Nagyon különös  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A boldog családok mind hasonló...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alvó cicák  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Próbálj meg ...  Mi lenne ha  képre írva  Hazára minden embernek szükség...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Radikális szeretet  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
pusztában kiáltónak, pusztában hirdette, bűnbánat keresztségét, bűnök bocsánatára, evangélium igéi, legtöbb rohanással, karácsonyi készülődés, lelki tartalmára, üzletek hosszabb, milliónyi égővel, helyes mértéket, szerzetesek mindennapi, munkát túlzásba, lelki életünk, advent többek, lelki készületben, gyakorlati teendőinkben, vezetőnk karácsonyi, hozzá kivonuló, korábbi időkben, próféták küldetése, ószövetség utolsó, világ bűneit, adventi napokban, keresztény emberek, világon lélekben, betlehemi istálló, kereszten átélt, karácsonyi estén, jászolban fekvő, megváltás művét, pólyába takart, kereszten szenvedő, adventi készület, lelki felkészülés, gyermek Jézussal, cselekedeteinkre, mértékletességre, üzletközpontokat, oltáriszentségre, találkozhassunk, teljesítésének, kötelességeink, beteljesítette, találkozhassak, evangéliumának, változtathatok, megkeresztelte, szegénységétől, szentlélekkel, legcsendesebb, beteljesedett, szentlélekben, szembenézzek, evangéliumod, keresztségét, keresztellek, változtatnom, figyelmeztet, kegyelmeddel, teendőinkben, kivilágított, előkészítsék, megváltónkat, egyedüllétig, hallgatására, egyháztanító, megvallották, újjászületés, remélhetőleg, történetéből, odafigyelünk, születésének, értékesíteni, felismerjük, elmélkedése, megváltóval, erzsébetnél, várakozniuk, készítsétek, teveszőrből, hatalmasabb, vértanúsága, adventünket, tekintenünk, felismernem, készületben, felkészülés, köszöntötte, meggyújtani, nyüzsgésben, visszakapta, előkészítse, vasárnapján, bocsánatára, valóságosan, szerzetesek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3154
  • e Hét: 5335
  • e Hónap: 38489
  • e Év: 272236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.