Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Palánki Ferenc megyéspüspök gondolatai advent második ......
  2020-12-06 20:51:39, vasárnap
 
  Palánki Ferenc megyéspüspök gondolatai advent második vasárnapján
Készítsétek az Úr útját saját és mások szíve szerint!
Advent második vasárnapjának evangéliumában Márk evangélista Ézsaiás prófétát idézi, miszerint: ,,Készítsétek az ÚR útját, egyengessétek ösvényeit!" (Mk 1,3) Hogyan érkezik az Úr, mit kell tennünk? Készítsétek az Úr útját saját és mások szíve szerint! - Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök december 6-án, a debreceni Anna-székesegyházban mutatott be szentmisét.
...... .........


A főpásztor először is az elmúlt napok egyik sportközvetítésén elhangzott játékosoknak szóló szurkolói üzenetet idézte: előttetek a cél, mögöttetek a tábor. Egész életünk egy út, előttünk van a cél, de ki van mögöttünk? Nemcsak egy szurkolótábor, hanem Valaki, aki segít, vezet bennünket. Hogyan haladunk előre, hogyan működünk együtt Istennel? Fel tudjuk-e fogni, hogy Isten el akar jönni hozzánk?
Nagyobb kép Link
...... .........


Készítsétek el az Úr útját saját szívetek szerint
Adventus Domini - Az Úr eljövetele. Advent annak az ideje, hogy előkészítsük az Úr útját a saját célunk felé, hogy eljöhessen, meg is érkezhessen hozzánk.
Ézsaiás a fogságban élő népnek mondja az Isten üzenetét. ,,Vigasztaljátok népemet" (Ézs 40,1). Mennyire rászorulunk mi is erre a vigasztalásra most, amikor úgy érezzük, mi is fogságban vagyunk, korlátozva van szabadságunk, nem láthatjuk egymás mosolyát, fogva tartanak a körülmények, a bűneink, megrögzött rossz szokásaink, és az is fogság, ha önzők vagyunk, nem engedjük, hogy Isten legyen az Úr az életünkben.
,,Építsetek utat a pusztában az ÚRnak! Készítsetek egyenes utat Istenünknek a kietlen tájon át! Emelkedjék föl minden völgy, süllyedjen le minden hegy és halom, legyen az egyenetlen egyenessé és a dombvidék síksággá!" (Ézs 40, 3-4). Bűneink hegyeit el kell hordani, a hiányosságaink, mulasztásaink völgyeit fel kell tölteni. Ami görbe az legyen egyenes, ami göröngyös, váljék sima úttá. Sok dolgunk van! - hangsúlyozta a főpásztor.

Készítsétek el az Úr útját mások szíve szerint
Nem elég csak a saját szívünk szerint, a mások szíve szerint is elő kell készíteni az Úr útját. Ez akkor valósulhat meg, ha elérkezik hozzánk Isten szeretete, túlcsordul a szívünkön és rajtunk keresztül eljut másokhoz. Ezért nagyon kell készülni. Fontos, hogyan élünk, tudunk-e előhírnökei lenni Isten érkezésének.
Az ószövetségi próféták, köztük az utolsó, aki egyben az újszövetség első és egyetlen prófétája is, Keresztelő Szent János előhírnök volt, aki teljesítette Istentől kapott feladatát. Isten minket is küld, hogy előkészítsük az Ő útját, hogy ne csak közeledjen hozzánk, hanem meg is tudjon érkezni.
Szent Péter azt mondja: ,,azon legyetek, hogy ő békességben szeplőtelennek és kifogástalannak találjon titeket" (2Pét 3,14). Fontos feladatot kaptunk tehát, legyen bennünk békesség, legyünk tiszták és fedhetetlenek az Úr érkezésekor.
Advent kegyelmi időszak, a találkozások ideje. Készítsünk utat a saját szívünk felé és mások szíve felé. Segítsünk másoknak, hogy találkozhassanak Istennel a mi szolgálatunk, szeretetünk, jó cselekedeteink révén. Az Úr eljön, meg akar érkezni hozzánk, és ez akkor fog sikerülni, ha mi is személyesen találkozunk Istennel az imádságban, hajnali szentmiséken, a szentségekben.
A főpásztor végül egy egri egyházmegyés paptársától halott történettel fejezte be gondolatait: Egy öregember a tóparton horgászik, megáll mögötte egy vándor és megszólította őt: Bátyám, maga már nagyon sokat horgászott, ismeri a halak természetét. Maga szerint a halak isznak vizet? Az öreg elgondolkodott és azt mondta: én nem tudom, hogy isznak-e vizet, de hogy alkalmuk van rá, az biztos.
Nem tudom, ki hogyan találkozik Istennel, de hogy alkalmunk van rá, az biztos, különösen ebben a kegyelmi időszakban. Használjuk ki advent napjait, készítsük az Úr útját és örvendjünk majd a megérkezésének - fejezte be gondolatait Palánki Ferenc megyéspüspök.


Kovács Ágnes
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye 2020.12.06
*
- Debreceni római katolikus Szent Anna-székesegyházból Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Címkék: találkozhassanak, székesegyházban, kifogástalannak, székesegyházból, megérkezésének, hiányosságaink, elgondolkodott, vigasztaljátok, evangéliumában, szeplőtelennek, cselekedeteink, megszólította, vasárnapjának, mulasztásaink, fedhetetlenek, vigasztalásra, egyengessétek, szentségekben, szurkolótábor, játékosoknak, hangsúlyozta, előkészítsük, szentmiséken, találkozások, szabadságunk, szolgálatunk, megyéspüspök, egyházmegyés, teljesítette, érkezésének, találkozunk, gondolatait, rászorulunk, történettel, készítsétek, készítsetek, főpásztor először, elmúlt napok, saját célunk, vigasztalásra most, kietlen tájon, egyenetlen egyenessé, dombvidék síksággá, legyen egyenes, saját szívünk, mások szíve, ószövetségi próféták, újszövetség első, találkozások ideje, főpásztor végül, egri egyházmegyés, tóparton horgászik, Palánki Ferenc, Adventus Domini, Keresztelő Szent János, Szent Péter, Kovács Ágnes, Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye, Szent Anna-székesegyházból Videó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Ne kapaszkodj magasabbra,  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png csokor  Szép estét  Julian Brass gondolata  Png kislány  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png lepke  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kaffka_Margit  A másik dolog,  Facebookon kaptam Krisztinától  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Alázat  Idő  Alázat  Png nő  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png fotel  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Reggel van  Még csak most kezdődik a nap  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyon különös  Jó éjszakát  Ami embereknek lehetetlen, az...  Egy bizonyos határt  George Gordon Lord Byron: Inez...  Zilahy Lajos gondolata  Png fotel  Albert Einsteinről  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  A kételkedés kezelése  Fehér virág  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Sose bánj semmit  Julian Brass gondolata  Mi lenne ha  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat 
Bejegyzés Címkék
főpásztor először, elmúlt napok, saját célunk, vigasztalásra most, kietlen tájon, egyenetlen egyenessé, dombvidék síksággá, legyen egyenes, saját szívünk, mások szíve, ószövetségi próféták, újszövetség első, találkozások ideje, főpásztor végül, egri egyházmegyés, tóparton horgászik, halak természetét, halak isznak, öreg elgondolkodott, kegyelmi időszakban, megérkezésének &#8211, találkozhassanak, székesegyházban, kifogástalannak, székesegyházból, megérkezésének, hiányosságaink, elgondolkodott, vigasztaljátok, evangéliumában, szeplőtelennek, cselekedeteink, megszólította, vasárnapjának, mulasztásaink, fedhetetlenek, vigasztalásra, egyengessétek, szentségekben, szurkolótábor, játékosoknak, hangsúlyozta, előkészítsük, szentmiséken, találkozások, szabadságunk, szolgálatunk, megyéspüspök, egyházmegyés, teljesítette, érkezésének, találkozunk, gondolatait, rászorulunk, történettel, készítsétek, készítsetek, istenünknek, körülmények, természetét, szeretetünk, érkezhessen, vasárnapján, újszövetség, személyesen, nyíregyházi, ószövetségi, érkezésekor, békességben, előhírnökei, paptársától, evangélista, egyházmegye, mögöttetek, megrögzött, emelkedjék, gondolatai, életünkben, szokásaink, eljöhessen, horgászott, egyenetlen, valósulhat, süllyedjen, keresztelő, közeledjen, korlátozva, találkozik, eljövetele, időszakban, használjuk, szentmisét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2515
  • e Hónap: 35669
  • e Év: 269416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.