Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Angelus prayer Pope Francis 12.08
  2020-12-08 16:28:34, kedd
 
  Videó Link

- December 8-án, a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén a Szentatya az Apostoli Palota ablakából imádkozta el a déli Úrangyalát a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel, akiket arra emlékeztetett, hogy mindnyájan arra kaptunk meghívást, hogy ,,szentek és szeplőtelenek" legyünk.
*
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk.
Kedves testvérek, jó napot kívánok!
A mai liturgikus ünnepen az üdvtörténet egyik csodáját ünnepeljük: Szűz Mária szeplőtelen fogantatását. Őt is megváltotta Krisztus, de rendkívüli módon, mert Isten azt akarta, hogy Fiának anyját fogantatásának pillanatától kezdve ne érintse a bűn nyomorúsága. Ezért hát Mária egész földi élete során mentes maradt a bűn minden foltjától, ,,kegyelemmel teljes" volt (Lk 1,28), ahogy az angyal nevezte, és
a Szentlélek egyedülálló működésében volt része, hogy mindig tökéletes egységben tudjon maradni Fiával, Jézussal. Sőt, Jézus tanítványa volt: anya és tanítvány. De bűn nem volt benne.
Az Efezusiaknak írt levelet megnyitó csodálatos himnuszban (vö. Ef 1,3-6.11-12) Szent Pál megérteti velünk, hogy Isten a szentségnek arra a teljességére, arra a szépségre teremtett minden embert, amelyben a Szűzanyának kezdettől fogva része volt. A cél, amelyre meghívást kaptunk, számunkra is ajándék Istentől, aki - miként az apostol mondja - ,,a világ teremtése előtt kiválasztott bennünket, hogy szentnek és szeplőtelenek" legyünk (Ef 1,4); eleve arra rendelt bennünket (vö. Ef 1,5) Krisztusban, hogy egy napon teljesen mentesek legyünk a bűntől. És ez kegyelem, ingyenes, Isten ajándéka!
Amit Mária már az elején megkapott, azt mi a végén kapjuk meg, miután átmentünk Isten kegyelmének tisztító ,,fürdőjén". A mennyország ajtaját Isten kegyelme nyitja meg előttünk, melyet hűséggel fogadunk. Minden szent ezt az utat járta végig. Ugyanakkor a legártatlanabbak is magukon hordozták az ősbűn jegyét, és minden erejükkel harcoltak annak következményei ellen. A ,,szűk kapun" mentek át, mely az életre vezet (vö. Lk 13,24). És tudjátok-e, ki volt az első, akiről biztosan tudjuk, hogy a mennyországba jutott, tudjátok-e? Egy ,,pindurkát jó" ember: a Jézussal keresztre feszített két gonosztevő közül az egyik. Így fordult Jézushoz: ,,Jézus, emlékezz meg rólam, amikor belépsz országodba!" Ő pedig így válaszolt: ,,Még ma velem leszel a mennyországban" (Lk 23,42-43).
Testvérek, Isten mindenki számára felkínálja kegyelmét; és sokan, akik ezen a földön utolsók, a mennyben elsők lesznek (vö. Mk 10,31).
De vigyázzunk! Nem lehet ügyeskedni: nem halogathatjuk állandóan életünk komoly rendbetételét, kihasználva az Úr türelmét: ,,Ó, hiszen ő türelmes, vár ránk, ő mindig kész megadni kegyelmét!" Becsaphatjuk az embereket, de Istent nem, ő jobban ismeri szívünket, mint mi magunk. Használjuk ki a jelen pillanatot! Pontosan ez a nap kihasználásának keresztény értelme: nem az élet élvezete a múló pillanatban, nem, ez a nap megragadásának a világi értelme. Ezzel szemben a végett kell megragadnunk a mai napot, hogy nemet mondjunk a rosszra és igent Istenre; meg kell nyílnunk kegyelme előtt; és végre fel kell hagynunk a magunkba zárkózással és az álszentségbe burkolózással. Szembe kell néznünk saját valóságunkkal, azzal, amilyenek vagyunk; el kell ismernünk, hogy nem szerettük Istent és nem szerettük felebarátunkat úgy, ahogy kellett volna, és ezt meg kell gyónnunk.
Így kell elindulni a megtérés útján, előbb bocsánatot kell kérnünk Istentől a kiengesztelődés szentségében, majd helyre kell hoznunk a másoknak okozott kárt.
De mindig nyitottan a kegyelemre. Az Úr kopogtat az ajtónkon, kopogtat a szívünkön, hogy barátságot kössön velünk, hogy közösségre lépjen velünk, hogy üdvözítsen bennünket.
Ezen az úton kell járnunk ahhoz, hogy ,,szentek és szeplőtelenek" legyünk. Anyánk érintetlen szépsége utánozhatatlan, mégis vonz bennünket. Bízzuk rá magunkat, és mondjunk egyszer s mindenkorra nemet a bűnre és igent a Kegyelemre!

A Szentatya szavai az Angelus elimádkozása után:
Kedves testvérek!
Köszöntelek mindnyájatokat, római hívők és más országokból érkezett zarándokok! Köszöntöm a Szeplőtelenül Fogantatott Szűz Mária plébániájának csoportját ma a Szeplőtelen Szűzanya ünnepén: derék emberek, mindig itt vannak!
Ma az Olasz Katolikus Akció tagjai megújítják tagságukat. Most őket köszöntöm, és eredményes előrehaladást kívánok nekik. Imádkozom azért, ,,hogy Krisztus kialakuljon bennetek" - ahogy Szent Pál írja -, és hogy a testvériség építői legyetek.
Köszöntöm Rocca di Papa önkormányzatának képviselőit, akik ma - a hagyományoknak megfelelően - meggyújtják a karácsonyi csillagot a város ,,erődjén". Krisztus fénye világítsa meg mindig közösségeteket!
Mint tudjátok, ma délután nem kerül sor a Szeplőtelenül Fogantatott Szűz Mária szobra előtti hagyományos tiszteletadásra a Piazza di Spagnán, hogy elkerüljük az emberek összesereglésének kockázatát, amint azt az állami hatóságok elrendelték, és amelyeknek engedelmeskedni tartozunk. De ez nem gátol meg bennünket abban, hogy megajándékozzuk égi édesanyánkat azokkal a virágokkal, amelyeknek a legjobban örül: imával, bűnbánattal, Kegyelemre nyitott szívvel.
Mindenesetre ma kora reggel magánúton elmentem a Piazza di Spagnára, aztán a Santa Maria Maggioréba, ahol misét mutattam be.
Áldott ünnepet kívánok mindenkinek! Kérlek benneteket, ne feledkezzetek el imádkozni értem! Jó étvágyat az ebédhez! Viszontlátásra!


Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír 2020.12.08
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: legártatlanabbak, önkormányzatának, tiszteletadásra, kihasználásának, engedelmeskedni, megajándékozzuk, kiengesztelődés, mennyországban, felebarátunkat, mindnyájatokat, megragadásának, következményei, utánozhatatlan, hagyományoknak, viszontlátásra, fogantatásának, közösségeteket, burkolózással, mennyországba, halogathatjuk, rendbetételét, szeplőtelenek, emlékeztetett, szeplőtelenül, feledkezzetek, előrehaladást, plébániájának, valóságunkkal, efezusiaknak, pillanatától, teljességére, kiválasztott, szentségében, édesanyánkat, mindenesetre, elimádkozása, déli Úrangyalát, üdvtörténet egyik, angyal nevezte, szentségnek arra, szépségre teremtett, apostol mondja, világ teremtése, napon teljesen, elején megkapott, végén kapjuk, mennyország ajtaját, utat járta, ősbűn jegyét, életre vezet, mennyországba jutott, földön utolsók, Pope Francis, Boldogságos Szűz Mária, Apostoli Palota, Szent Péter, Szűz Mária, Szent Pál, Amit Mária, Szeplőtelenül Fogantatott Szűz Mária, Szeplőtelen Szűzanya, Olasz Katolikus Akció, Köszöntöm Rocca, Santa Maria Maggioréba, Tőzsér Endre SP, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  A sorsod  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Anyák napjára  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Jázmin  Előfordul, hogy  Vito Giaquinto gondolata  Nevelőszülőkhöz adták,  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Az ember  Reményik Sándor: Pierrot &...  József Attila - Kopogtatás nél...  Tanmese  Nagy és kis csodák  A sorsod  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  képre írva  Töröld le  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Vidámság  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Magyar költészet napja  Alvó kislány  Sorsunk miatt...  Az ember emlékekből áll  Nagy és kis csodák  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Jó éjszakát  A felvilágosodás...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  "Ez egy csoda"  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Ady Endre - Mindegy átka  képre írva  Az ember  Minden tavaszból őrizz..  Jan Twardowski - Siessünk  Anyák napjára  Paul David Tripp Április 15  Robert Merle tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  James Allen  Szeretem ujjad karcsuságait,  40 felett  Facebookon kaptam  Egy tavasz  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Egy barátság története  Borzasztó  képre írva  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  képre írva  Dóró Sándor: Embernek maradni  Müller Péter tollából 
Bejegyzés Címkék
déli Úrangyalát, üdvtörténet egyik, angyal nevezte, szentségnek arra, szépségre teremtett, apostol mondja, világ teremtése, napon teljesen, elején megkapott, végén kapjuk, mennyország ajtaját, utat járta, ősbűn jegyét, életre vezet, mennyországba jutott, földön utolsók, mennyben elsők, jelen pillanatot, élet élvezete, múló pillanatban, világi értelme, végett kell, magunkba zárkózással, álszentségbe burkolózással, megtérés útján, kiengesztelődés szentségében, másoknak okozott, úton kell, testvériség építői, hagyományoknak megfelelően, karácsonyi csillagot, város &#8222, emberek összesereglésének, állami hatóságok, legjobban örül, legártatlanabbak, önkormányzatának, tiszteletadásra, kihasználásának, engedelmeskedni, megajándékozzuk, kiengesztelődés, mennyországban, felebarátunkat, mindnyájatokat, megragadásának, következményei, utánozhatatlan, hagyományoknak, viszontlátásra, fogantatásának, közösségeteket, burkolózással, mennyországba, halogathatjuk, rendbetételét, szeplőtelenek, emlékeztetett, szeplőtelenül, feledkezzetek, előrehaladást, plébániájának, valóságunkkal, efezusiaknak, pillanatától, teljességére, kiválasztott, szentségében, édesanyánkat, mindenesetre, elimádkozása, fogantatását, álszentségbe, megragadnunk, becsaphatjuk, elrendelték, szűzanyának, szeplőtelen, krisztusban, fogantatott, hagyományos, szentségnek, boldogságos, kegyelemmel, nyomorúsága, egyedülálló, működésében, bűnbánattal, kegyelmének, mennyország, köszöntelek, országokból, mindenkorra, pillanatban, zárkózással, kihasználva, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1812
  • e Hét: 12874
  • e Hónap: 25550
  • e Év: 259297
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.