Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Értelmiségi- értelmességi 1.
  2015-05-01 09:32:47, péntek
 
   
  Jobban tenné ha csendben maradna, az az értelmiségi, amelyik a demokrácia nevében annyira kardoskodik, hiszen ők kiszolgálói voltak - mint politikai elkötelezettek - a kommunizmus eszméivel hatalmat gyakorlóknak. Ugyanakkor, azt hangoztatták, hogy:

"Mint társadalmi réteg, önálló politikát sem folytathat, tevékenységét azoknak az osztályoknak" - munkásosztály és parasztság - ,,az érdekei határozzák meg, amelyeket szolgál..." Filozófiai kislexikon Kossuth/1976.; (Huszár Tibor: Történelem és szociológia: 69. oldal., Magvető, Pécs/1979.);"

Mármint, a munkásosztályt!!!!

Szelényi Iván szerint, viszont: "..a kelet-európai értelmiség nyilvánvalóan nem osztály. Nemcsak hatalmának osztályjellegét nem ismeri fel, de az osztálynélküliség és a megegyezés ideológiáját pártolja, s - ami még nagyobb paradoxon - azt állítja, hogy a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma. 1982."

A lényeg: "a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma." mondatrészen van.

Mert valójában, kiszolgálói voltak annak a politikai APPARÁTUSnak amelyik megszállta az egész magyar társadalmat!

A függetlenített

- kisz-
- Magyar Szocialista Munkáspárt- és
- iparágazati szakszervezeti tikárok

ott voltak minden egyes vállalat és intézmény élén.

PÁRTIRÁNYÍTÁS VOLT MINDEN SZINTEN.


Iskolázottságukat tekintve, sok diplomahalmozó is volt közöttük és teljességgel nyilvánvalóvá vált mára már, hogy ezen HATALMÁT önös jólétükre használták 1990 előtt és 1990 után is. Ebből következik, hogy NEM A DIPLOMA TESZ valakit (pl.: az értelmiségit) ÉRTELMESSÉGIVÉ!!!

Nem hajlandók belátni, hogy VÉGE!

Ennyi is túl sok volt az egyszerű magyar - dolgos és szorgos kisemmizett - embereken való élősködésből!!!!



De, kik is azok a "proletárok", akikről szól ez a -Szelényi-gondolat?

Remélem, hogy senki nem azonosítja a ma proletárját azzal, akinek nevében úgymond megvalósították 1945 után a proletárdiktatúrát?!

Mert az új-proletár, valójában a modern rabszolga.

Modern rabszolga: a hatalomgyakorlók által ,,társadalmi tulajdonként" kezelt, neki életét és utódait tekintve is kiszolgáltatott, "minden joggal fölruházott", de azzal élni nem tudó, kizsákmányolt dolgozó.



Kikből is lett az 1960-as, '70-es és '80-as évekre "modern rabszolga"?

A legnagyobb tévedésünk az volt, hogy nem ismertünk fel egy nagyon fontos társadalmi igazságot!

Mégpedig, azt: hogy az 1980-as, '90-es évek MUNKÁSSÁGA nem azonos azokkal a proletárokkal, akik 1945 után megvalósították a proletárdiktatúrát, hanem sokkal inkább AZONOS AZOKKAL, akiken MEGVALÓSULT az - egyfajta helycserés támadással!



És ezen SORSÜLDÖZÖTTEK, a velük született intelligencia (tanulékonyság) révén - előbb-utóbb lerázva a DIKTATÚRA KONTRASZELEKCIÓJÁT - belőlük kerülnek és kerültek ki a polgári demokráciát akaró ÉRTELMESSÉGIEK.

Igen, a magyar nemzethez tartozók sorsának jobbrafordulásáért küzdőket - akiket jobbosoknak gondolnak, helytelenül - található értelmességieket (értelmiségieket) nem feltétlenül tesz a diploma, vagy a fölsőfokú képzettség értelmiségivé!

Sokkal inkább az a FELELŐSSÉG AHOGYAN ÉLIK AZ ÉLETÜKET! Felelősség önmagukkal és környezetükkel, munkájukkal, az egész magyar társadalommal szemben, vagyis: mellett!

Mostanra többen eljutottak annak felismeréséhez, hogy már a polgári demokráciához való visszatérés sem lehetséges, mert hiányzik hozzá a POLGÁR. Az a polgár, aki rendelkezik mindazon társadalmi- és önismerettel, amely ahhoz elengedhetetlenül szükség lenne, hogy polgárként gondoljon önmagára és a környezetében élőkre.

Ezen értelmességiek többnyire sorsüldözöttek voltak a szocializmus nevezetű rendszerben. Ezért nem VOLT módjuk a tőkefelhalmozásra és bizony ők nem tudtak meggazdagodni. Őket meglehetősen szolid anyagi körülmények között ért a rendszerváltozás nevezetű változás.

*

Ők, Síklaky Istvánnal az élen, 2004. március 15-én az Országos Nemzeti Bizottmány tagjaival a szegedi Dómban a Szent Koronára tett ünnepélyes esküjével elkötelezte magát ,,... a Szent Korona Főhatalmába való visszahelyezésére, a történelmi alkotmányosság és a jogfolytonosság helyreállítására."


Majd, Síklaky István hamarosan hirtelen halállal meghalt, amikor az egyik előadása előtt ivott egy kávét... Mint Csengey Dénes... Vagy, mint Szüle Zsolt... Bubik István, Ó. Kovács Attila, Rakovszky József egy jól megrendezett autóbalesetben pl. Mindegyik nagy-nagy elhivatottsággal megpróbált tenni hazánkért és a benne élőkért... De nem vették figyelembe azt, hogy nekik nem osztottak a volt pártelit képviselői lapot...


(Folyt.köv.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: értelmességieket, rendszerváltozás, helyreállítására, elhivatottsággal, hatalomgyakorlók, jogfolytonosság, értelmiségieket, megvalósították, kiszolgáltatott, osztályjellegét, diplomahalmozó, felismeréséhez, környezetükkel, értelmességivé, értelmességiek, sorsüldözöttek, munkásosztályt, alkotmányosság, autóbalesetben, függetlenített, elkötelezettek, szakszervezeti, társadalommal, kizsákmányolt, nyilvánvalóvá, proletárokkal, nyilvánvalóan, intelligencia, értelmiségivé, tanulékonyság, demokráciához, tevékenységét, környezetében, proletariátus, értelmiségiek, meggazdagodni, demokrácia nevében, kommunizmus eszméivel, érdekei határozzák, kelet-európai értelmiség, megegyezés ideológiáját, értelmiségiek gyakorolnak, proletariátus hatalma, politikai APPARÁTUSnak, egész magyar, egyszerű magyar, modern rabszolga, hatalomgyakorlók által, legnagyobb tévedésünk, nagyon fontos, velük született, polgári demokráciát, Huszár Tibor, Szelényi Iván, Magyar Szocialista Munkáspárt-, PÁRTIRÁNYÍTÁS VOLT MINDEN SZINTEN, DIPLOMA TESZ, AZONOS AZOKKAL, DIKTATÚRA KONTRASZELEKCIÓJÁT, FELELŐSSÉG AHOGYAN ÉLIK AZ ÉLETÜKET, Síklaky Istvánnal, Országos Nemzeti Bizottmány, Szent Koronára, Szent Korona Főhatalmába, Síklaky István, Mint Csengey Dénes, Szüle Zsolt, Bubik István, Kovács Attila, Rakovszky József, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
ajándék, mellyel meglepem  A hagyma antibakteriális hatás...  Latinovits Zoltán tollából  Azért kaptad  képre írva  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét  Anyák napjára  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 13  Egy gondolat  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  39 ígéret  A sorsod  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Hogyan válunk hűségesekké?  Erdei gyöngyvirág  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  IGEN így  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Sík Sándor - Ha jő a perc  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Vidámság  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Előfordul, hogy  "Ez egy csoda"  Jó nap volt  Ismeretlen: Ikarusz monda  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Vidámság  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Müller Péter tollából  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam Krisztinától  Horváth Szilvia tollából  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Magyar költészet napja  "Ez egy csoda"  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szép álmokat!  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Az ember  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  IGEN így  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  A Magyar Költészet napja alkal...  Az ember  Alvó cica  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske 
Bejegyzés Címkék
demokrácia nevében, kommunizmus eszméivel, érdekei határozzák, kelet-európai értelmiség, megegyezés ideológiáját, értelmiségiek gyakorolnak, proletariátus hatalma, politikai APPARÁTUSnak, egész magyar, egyszerű magyar, modern rabszolga, hatalomgyakorlók által, legnagyobb tévedésünk, nagyon fontos, velük született, polgári demokráciát, magyar nemzethez, fölsőfokú képzettség, polgári demokráciához, környezetében élőkre, szocializmus nevezetű, rendszerváltozás nevezetű, szegedi Dómban, történelmi alkotmányosság, jogfolytonosság helyreállítására, egyik előadása, benne élőkért, volt pártelit, értelmességieket, rendszerváltozás, helyreállítására, elhivatottsággal, hatalomgyakorlók, jogfolytonosság, értelmiségieket, megvalósították, kiszolgáltatott, osztályjellegét, diplomahalmozó, felismeréséhez, környezetükkel, értelmességivé, értelmességiek, sorsüldözöttek, munkásosztályt, alkotmányosság, autóbalesetben, függetlenített, elkötelezettek, szakszervezeti, társadalommal, kizsákmányolt, nyilvánvalóvá, proletárokkal, nyilvánvalóan, intelligencia, értelmiségivé, tanulékonyság, demokráciához, tevékenységét, környezetében, proletariátus, értelmiségiek, meggazdagodni, pártirányítás, munkásosztály, meglehetősen, megrendezett, mondatrészen, apparátusnak, teljességgel, tulajdonként, gyakorlóknak, élősködésből, értelmiségit, osztályoknak, hangoztatták, önismerettel, ideológiáját, szocializmus, voltaképpen, kisemmizett, gyakorolnak, fölruházott, szocialista, társadalmat, proletárját, iparágazati, jobbosoknak, kardoskodik, körülmények, feltétlenül, főhatalmába, elkötelezte, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 376
  • e Hét: 1119
  • e Hónap: 2066
  • e Év: 38007
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.