Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
exkluzív interjú Vona Gáborral
  2008-03-31 23:14:59, hétfő
 
  Czakó István: Mi nem a pénzünkkel érünk el sikereket (exkluzív interjú Vona Gáborral, a Jobbik elnökével)


2008.03.30.

Ma (március 29-én) volt a Magyar Gárda avatási ünnepsége, s ezt követően Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt és a Magyar Gárda Egyesület elnöke újságíró szüvetségünk számára exluzív interjút adott. Az elhangzottakat alábbiakban közlöm:

- Czakó István (CzI): Tisztelt Elnök Úr! Mondana valamit a Gárdával kapcsolatban, annak tükrében, hogy most zajlott le az ominózus per első tárgyalása a Gárda feloszlatásával kapcsolatban, amit Draskovics miniszter sürgetett? Milyen visszhangok jöttek vissza az első tárgyalás után?

- Vona Gábor (VG): Egy előre hozott időpontban történt meg március 12-én az első tárgyalási forduló, amely - a tárgyalás mögött álló erők szándéka ellenére - nem érte el azt a célt, amit neki szántak. Nem oszlatták fel a Magyar Gárda Egyesületet egy rögtön ítélő bíróság keretében (hála Istennek), úgyhogy újabb tárgyalási fordulót kellett elrendelni május 19-ére, s én azt gondolom, hogy ezzel már mi a magunk részéről egy győzelmet arattunk ezen a tárgyaláson, és biztos vagyok benne, hogy Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd úr révén biztos kezekben van a védelem. Ő ott egy olyan egy órás (bomba-erős) védelmi keresettel állt elő, hogy nagyon-nagyon nehéz lesz mind az ügyészségnek, mind a bíróságnak az egyesülettel szemben megtámadnia, úgyhogy én optimista vagyok, bízom a Jóistenben, és bízom a Gárda tisztaságában!

- CzI: Valamit megtudhatunk a jövőbeli tervekről?

- VG: Most hét hónapja alakult a Magyar Gárda, és túl vagyunk három avatáson. Az elmúlt hét hónap folyamatos ellenszélben, gyűlölködés és elhatárolódások tengerében telt, de mégis megcsináltuk azt a három avatást, tudtunk gyarapodni. Én azt gondolom, hogy most egy kis időt kell adni magunknak ahhoz, hogy a jelenlegi állományunkat meg tudjuk szilárdítani. Sokkal több képzést szerettünk volna tartani, mint amennyit sikerült. Az állandó támadások és az állandó védekezés miatt - sajnos sokszor az időnket és energiánkat erre kellett fordítanunk, úgyhogy - én arra készülök, hogy az idén avatást már csak egyet tartanánk (októberben), de ez még egyelőre csak az én privát véleményem. Ezt még - természetesen - a többiekkel (a Gárda vezetőivel) egyeztetni kell, és a nyarat illetve a tavasz hátra lévő részét arra használnánk föl, hogy minél tartalmasabb, színesebb és hatékonyabb programokkal, tantervekkel, képzési tervekkel a Gárdát jó kondícióba tudjuk hozni.

- CzI: A pénzügyi lehetőségek hogy állnak a Gárdával kapcsolatban ill. a Jobbikat illetően is (hiszen ez eléggé kardinális kérdés)?

- VG: A pénz az a része a mi életünknek, amelyből egyrészt soha nem lenne elég, másrészt soha nem is lesz nekünk elég, tehát mi erre rendelkeztünk be. Évek óta kőből és vízből főzzük a levest, de megtanultunk az elmúlt évek, hónapok során ebből a kevésből jól gazdálkodni. A beszédemben is utaltam arra, hogy mi nem a pénzünkkel érünk el sikereket, hanem a szívünkkel, a lelkesedésünkkel, a hitünkkel. Ezek olyan dolgok, amik - lehet, hogy sokak számára megmosolyogni valóak vagy hihetetlenek, de úgy látszik, hogy az igazság és a valóság, a tények - bennünket igazolnak, mert egyre több ember van - ugye a mai nap is ezt bizonyította -, aki még ilyen körülmények között is (úgy, hogy neki kell megvásárolnia az egyenruhát, neki kell kifizetnie a buszköltséget és egyéb, minden más költséget is), még így is vállalja, hogy tesz ezért az országért, a családja, a munkája, a tanulmányai mellett, mert úgy érzi, hogy szüksége van rá a nemzetnek. S én azt gondolom, hogy amíg van ilyen erő és akarat az emberekben, addig túl tudunk lépni a pénzhiányon. Azt a keveset, amire meg szükségünk van, azt meg szerintem magyar vállalkozóktól - olyanoktól, akik bíznak ennek az országnak a talpra állásában -, olyanoktól talán támogatásként meg fogjuk kapni.

- CzI: Megjelent az UDK-tól egy olyan írás, ami elég furcsa volt - nem tudom, mennyire ismerős ez -, ami a FIDESZ és a JOBBIK kapcsolatát boncolgatta. Mi ennek a valóság tartalma, ill. mi erre az Önök válasza?

- VG: Én olvastam ezt a cikket, s talán az volna a legszerencsésebb, ha nem is kommentálnám, mert önmagáért beszél. De azt azért tudni kell, hogy az ÚDK tagjainak egy jelentős része a Jobbikból kilépett emberek, akik érthető módon úgy reagálnak, mint akik - ha elhagynak egy pártot (s ez gyakori eset), akkor - nehezményezve, kicsit fájdalommal gondolnak vissza korábbi pártjukra, s én ezt érzem e mögött az írás mögött. Egy sértettséget, csalódottságot, némi irigységet véltem kiérezni a sorok mögül, és ehhez a sértettséghez találtak egy összeesküvés-elméletet. Azt gondolom, hogy a mi tetteink bizonyítják azt, hogy kik vagyunk, s a Fidesz is éppen úgy elhatárolódott tőlünk (a Magyar Gárdától és a Jobbiktól is), mint ahogy a baloldali pártok, tehát ha nekem vagy a Jobbiknak vagy a Magyar Gárdának a Fidesszel való titkos megállapodás lenne a célunk, akkor elég rossz úton járnánk, hiszen a Fidesztől sem kapunk túl sok meleg és biztató szót a Magyar Gárda megalakulása óta.

- CzI: Az Ön véleménye szerint hogyan néz ki a mai politikai paletta a népszavazás és márc. 15-e különös vonatkozásában? - mert ezek meghatározó események voltak.

- VG: Úgy érzem, hogy most már az 1990-ben megalakult politikai status quo összeomlott. Még kifelé erősnek mutatja magát, még a hatalmát erőszakkal (lelki és fizikai fenyegetéssel) fenntartja, de belül már rohad! S az, hogy mikor omlik össze a külső szemlélők számára is látványosan, azt nem tudom, de ez már csak idő kérdése. Gondoljunk csak az SZDSZ körül zajló eseményekre, ahogy a rendszerváltozás egyik legnagyobb pártja a semmiben tűnik el (hozzá teszem zárójelben: hála Istennek), gondoljunk az MDF teljes elszürkülésére, gondoljunk az MSZP 10 %-os negatív csúcsára (itt is a "hála Istennek" zárójeles mondatomat meg kell ismételnem). S azért ne felejtsük el, hogy a FIDESZ ugyan a közvélemény kutatások szerint történelmi csúcsokat döntöget, de én úgy érzem, hogy e mögött a siker mögött is egyetlen egy dolog áll, az emberek Gyurcsány Ferenc és kormánya elleni dühe, de semmi más nem tartja össze ezt a nagy szövetséget, ezt az "új többséget". S azt gondolom, hogy ha az MSZP, SZDSZ és MDF eltűnik, akkor a FIDESZ-re is komoly és nehéz időszak várhat! Én azt gondolom, hogy itt rövid időn belül egészen át fog alakulni a politikai struktúra, s bízom benne - s ezért dolgozunk nap mint nap -, hogy ezen az átalakuláson, a magyar politika élet befolyásolásában, mi a magunk részéről minél nagyobb szerepet és szeletet tudunk megszerezni.

- CzI: Végül két személyes jellegű kérdést engedjen meg, amire természetesen csak annyi választ várok, amit elmondhat. Első kérdésem: Mondana-e valamit személyes életéről (család, munka)?

- VG: Mindkét ágról paraszti származású vagyok. Apai ágon Pélyről, a Tisza mellől, anyai ágon Heves megyéből, Domoszlóról valók az őseim. A bátyám volt az első, én a második diplomás a családban. Szakmám szerint történelem tanár vagyok, de az élet elsodort a pályáról, egyrészről a politika, másrészről a megélhetés miatt. Nagyon remélem, hogy egyszer majd taníthatok, vagy kutathatok, mert valahol még mindig érzek hivatást a történelem iránt. Feleségemmel - aki szintén történész végzettségű - 5. éve élünk boldog házasságban, és egyelőre egy fiunk van, Benedek, aki most 2 és fél éves.

- CzI: Második személyes jellegű kérdésem: Hosszú ideje figyelem, hogy komoly keresztény magatartást tanúsít. Mennyire érvényesül ez a Jobbikban, ugyanis minden megnyilvánulásában megemlíti az Isten segítségét, ami sok ember szemében nagyon pozitív érzelmeket vált ki, de - ismerve a Jobbikosokat - a pártot is hasonló felfogású emberek alkotják. Tudatos-e ez a magatartás?

- VG: A Jobbik Alapító nyilatkozatában, ha valaki elolvassa, láthatja, hogy ég a Jóistenhez fordulás igénye és vágya. Mivel egy pártról van szó, nem vizsgáljuk senki hitét, de egy biztos, számunkra az erkölcsi elveket nem kellett keresni, mert azokat Jézus Krisztus már kétezer éve megadta.

(Az interjú 2008.03.29-én készült, a Magyar Gárda avatási ünnepsége után.)

http://fusz.hu/node/8223
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: befolyásolásában, rendszerváltozás, lelkesedésünkkel, legszerencsésebb, feloszlatásával, elhatárolódások, magyarországért, nyilatkozatában, elhatárolódott, vonatkozásában, elhangzottakat, elszürkülésére, vállalkozóktól, csalódottságot, támogatásként, fenyegetéssel, sértettséghez, tisztaságában, természetesen, megmosolyogni, állományunkat, rendelkeztünk, buszköltséget, nehezményezve, megvásárolnia, kapcsolatban, sértettséget, tantervekkel, megalakulása, megállapodás, megcsináltuk, jobbikosokat, szilárdítani, ellenszélben, tartalmasabb, szüvetségünk, pénzünkkel érünk, elhangzottakat alábbiakban, első tárgyalás, előre hozott, első tárgyalási, tárgyalás mögött, rögtön ítélő, magunk részéről, győzelmet arattunk, egyesülettel szemben, jövőbeli tervekről, három avatást, jelenlegi állományunkat, állandó támadások, állandó védekezés, idén avatást, Vona Gáborral, Czakó István, Magyar Gárda, Vona Gábor, Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt, Magyar Gárda Egyesület, Tisztelt Elnök Úr, Magyar Gárda Egyesületet, Gaudi-Nagy Tamás, Magyar Gárdától, Magyar Gárdának, Gyurcsány Ferenc, Jobbik Alapító, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyon különös  Reggel van  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szívem tiéd  Hiányzik  Az igazi szeretetért rendszeri...  képre írva  Idő  Kerüld el az evangélium örömén...  Png cica  Próbálj meg ...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png cica  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Bertolt Brecht -től idézet  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  A másik dolog,  Kaffka_Margit  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Tavaszi kép  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Még csak most kezdődik a nap  Rátalálsz  Alázat  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Sose bánj semmit  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Lóhere  Png csokor  Nem számIt  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A jó emberek mindig szépek mar...  Örülök, hogy látlak!  Zilahy Lajos gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Lóhere  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy lelki imádság  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bounty krémes  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Png ház 
Bejegyzés Címkék
pénzünkkel érünk, elhangzottakat alábbiakban, első tárgyalás, előre hozott, első tárgyalási, tárgyalás mögött, rögtön ítélő, magunk részéről, győzelmet arattunk, egyesülettel szemben, jövőbeli tervekről, három avatást, jelenlegi állományunkat, állandó támadások, állandó védekezés, idén avatást, nyarat illetve, tavasz hátra, pénzügyi lehetőségek, elmúlt évek, tanulmányai mellett, talpra állásában, olyan írás, valóság tartalma, jelentős része, írás mögött, sorok mögül, sértettséghez találtak, baloldali pártok, 1990-ben megalakult, hatalmát erőszakkal, külső szemlélők, rendszerváltozás egyik, semmiben tűnik, közvélemény kutatások, siker mögött, emberek Gyurcsány, nagy szövetséget, politikai struktúra, magyar politika, bátyám volt, második diplomás, élet elsodort, megélhetés miatt, történelem iránt, erkölcsi elveket, interjú 2008, befolyásolásában, rendszerváltozás, lelkesedésünkkel, legszerencsésebb, feloszlatásával, elhatárolódások, magyarországért, nyilatkozatában, elhatárolódott, vonatkozásában, elhangzottakat, elszürkülésére, vállalkozóktól, csalódottságot, támogatásként, fenyegetéssel, sértettséghez, tisztaságában, természetesen, megmosolyogni, állományunkat, rendelkeztünk, buszköltséget, nehezményezve, megvásárolnia, kapcsolatban, sértettséget, tantervekkel, megalakulása, megállapodás, megcsináltuk, jobbikosokat, szilárdítani, ellenszélben, tartalmasabb, szüvetségünk, programokkal, megtudhatunk, összeesküvés, átalakuláson, ügyészségnek, megtanultunk, hihetetlenek, feleségemmel, kommentálnám, bizonyította, egyesülettel, tanulmányai, energiánkat, szövetséget, népszavazás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1204
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 13802
  • e Év: 167298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.