Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ahogy rettegni sem kötelező, úgy vaknak és hülyének lenni se
  2018-06-03 23:24:26, vasárnap
 
  Ahogy rettegni sem kötelező, úgy vaknak és hülyének lenni sem az

Lázár Gergő | Ma | 17:57

A köztévé egyik műsorába meghívtak egy szakértőt, aki elemezte a spanyolországi helyzetet. Történt ugyanis, hogy a szocialista párt (PSOE) bizalmatlansági indítványt nyújtott be a kormánypárttal szemben. Ezt az indítványt pedig a többség támogatta, így Mariano Rajoy miniszterelnök kénytelen volt elfogadni a vereséget, ezzel lehetőséget adva egy új, Pedro Sanchez (PSOE) vezette kormánynak. Mariano Rajoy vesztét a mérhetetlen korrupció és a katalánokkal szemben mutatott hozzáállása okozta, mely a mai napig megoldatlan probléma.

Noha a spanyolok magukban nyilván dühösek - már azok, akik a lemondatott kormány szimpatizánsai voltak - ez a hétköznapokban mégsem szembetűnő. Nincsenek viták, sem tüntetések. Az emberek elfogadták, hogy ez a demokrácia része, így hát élik tovább az életüket. Na de térjünk is vissza az M1 csatorna által megszólaltatott szakértőhöz, aki elsők között - az MTI híradása szerint legalábbis - a migrációról beszélt, mint megoldandó, veszélyes problémáról.

Domonkos Endre az M1 aktuális csatornán vasárnap ezek közül kiemelte az illegális bevándorlást, ami Spanyolországot erősen érinti Észak-Afrika felől, nagy biztonsági kockázattal.

Hogy Domonkos Endrének megmondták, hogy mit mondjon, vagy pedig az M1 riportere erőszakolta ki belőle ezt a választ, azt nem tudom. Azt viszont állíthatom - lévén hogy itt élek - hogy az illegális bevándorlás soha nem volt és nem is lesz az ország legnagyobb problémája. Hogy mégis miért mondom ezt? Miért nem rettegek én is a bevándorló hordáktól és attól, hogy megerőszakolják asszonyainkat? Talán azért, mert ez itt nem jellemző és soha nem is volt, ugyanis Spanyolország az egyik olyan uniós ország, mely tárt karokkal várja a menekülteket.

Erre tökéletes példa, hogy az ország egyik legfontosabb épületén a Refugees welcome - köszöntjük a menekülteket - felirat lóg már évek óta. Az igaz, hogy az elmúlt évek kormányai egytől egyig korrupt gazemberek voltak, ez mégsem volt képes megváltoztatni az emberek mentalitását. A spanyolok ugyanis, ha valamivel nem értenek egyet, annak hangot adnak. Kimennek az utcára tíz-százezren ha kell és nyomatékosítják mondanivalójukat. Összefognak olyan ügyekért, melyet fontosnak vélnek, legyen bárki az ország élén.

Ehhez pedig - legyen is bármennyire korrupt - kénytelen igazodni a kormányzat. Spanyolország nem tegnap óta viselkedik ilyen módon a menekültekkel, hanem évtizedek óta. Itt ugyanis mindig éltek mások is. Mórok, zsidók, Afrika országaiból érkezők és muszlimok. Itt az emberek nem rettegnek a fejkendős asszonyoktól, sem a fekete-afrikai menekültektől. Nem rettegnek, mert tisztában vannak azzal, hogy nincs mitől rettegni. Ők a jobb élet reményében érkeztek ide, így hát kapnak egy lehetőséget. Ezzel vagy élnek, vagy nem, ez már tőlük függ.

Mint sokszor korábban írtunk róla, a város ahol én is élek, Granada elég speciális. Ugyanis a több évszázados mór megszállás mély nyomokat hagyott a város életében. Pozitív értelemben. Az ország leglátogatottabb látványossága az Alhambra nem egy több száz éves katolikus épület, hanem egy muszlim palota. Az az épület, amiért évente több millióan idelátogatnak, egy másik népcsoport büszkesége. Vagyis pont hogy nem, hiszen nem számít, hogy azt évszázadokkal ezelőtt muszlimok építették, vagy sem, az a granadaiak büszkesége.

Az valóban igaz, hogy elég nagy számban érkeznek Észak-Afrikából menekültek az ország déli határára, ez mégsem okoz akkora gondot, mint amennyire a magyar kormány szeretné, hogy okozzon. Ismét csak Granadával tudok példálózni. Azt biztosan tudom, hogy itt több tucat olyan segélyszervezet van, amely a menekültek elhelyezésével, étkeztetésével és úgy általában a megsegítésükkel foglalkozik. A helyi vöröskereszt - ezt onnan tudom, mert én is jártam oda - ingyenes nyelvórákat boztosít heti szinten, ahol azoknak is szívesen segítenek, akik esetleg sem írni, sem olvasni nem tudnak. Nem vetik meg őket, inkább segítik őket a beilleszkedésben.

Sok afrikai menekült jár le föl az utcákon, hogy kézzel készített ékszereket, táskákat vagy cipőket próbáljanak meg eladni az éppen arra járóknak. Én mióta itt élek, agresszív, esetleg részeg, vagy drogos afrikai menekülttel még nem találkoztam. Viszont találkoztam annál több atomrészeg, bedrogozott bennszülött, fehér európaival London és Brighton belvárosában. Legálisan ott élő, nem menekült, ugyanakkor a társadalomra veszélyes illetőkkel. Nekik nem volt céljuk a beilleszkedés, hisz ők úgy érezték, nekik nem kell, nekik alanyi jogon jár minden és majd a világ igazodik hozzájuk.

Spanyolországban olyan biztonsági kockázatot jelentenek az illegális bevándorlók, hogy én még szinte sehol (Budapestet is beleszámítva) nem éreztem magam ennyire biztonságban mint itt, a muszlimokkal és afrikai bevándorlókkal teli Granadában. A spanyol kormánynak a legnagyobb feladatot nem a menekültek elleni harc jelenti, hanem az, hogy ne lopják szét azt, ami még megmaradt. Ugyanis ha kevesebbet lopnának az ország politikusai, talán több pénz jutna arra is, hogy a munkanélküliek százezreinek újra lehetőséget teremtsenek arra, hogy ismét munkába állhassanak.

Ez pedig igaz a hazai kormányra is. Ugyanis a nem létező menekültekkel - szemben Spanyolországgal - való riogatás helyett, illetve alapvetően a rettegés helyett talán azzal is lehetne foglalkozni, hogy mégis miért hagyjuk, hogy Orbán Viktor és oligarchái a szemünk előtt rabolják szét az országot. Ahogy rettegni sem kötelező, úgy vaknak és hülyének lenni sem az. Ha ellenvéleményünk van, nyissuk ki a szánkat, az talán többet segít, mint hogy kussban hallgatunk.


https://kolozsvaros.com/2018/06/03/ahogy-rettegni-sem-kotelezo-ugy-vaknak-es-huly enek-lenni-sem-az/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: mondanivalójukat, spanyolországgal, beilleszkedésben, leglátogatottabb, ellenvéleményünk, spanyolországban, bizalmatlansági, megerőszakolják, nyomatékosítják, spanyolországot, megsegítésükkel, megszólaltatott, segélyszervezet, bevándorlókkal, miniszterelnök, elhelyezésével, kormánypárttal, szimpatizánsai, étkeztetésével, megváltoztatni, munkanélküliek, hétköznapokban, spanyolországi, évszázadokkal, spanyolország, látványossága, menekültekkel, beilleszkedés, asszonyainkat, menekültektől, idelátogatnak, muszlimokkal, beleszámítva, társadalomra, belvárosában, asszonyoktól, köztévé egyik, spanyolországi helyzetet, szocialista párt, kormánypárttal szemben, indítványt pedig, többség támogatta, mérhetetlen korrupció, katalánokkal szemben, spanyolok magukban, lemondatott kormány, hétköznapokban mégsem, emberek elfogadták, demokrácia része, migrációról beszélt, illegális bevándorlást, illegális bevándorlás, Lázár Gergő, Mariano Rajoy, Pedro Sanchez, Domonkos Endre, Hogy Domonkos Endrének, Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Emlékezz  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Paul David Tripp Április 13  különleges  Töröld le  Vidámság  Emlékezz  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 15  Ma van a magyar költészet napj...  Jázmin  Spenót fasírttal  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  képre írva  Walter Chrysler mondta  Jó éjszakát  Andrássy Réka - A bolond Böske  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Különleges  Jó éjszakát  A sorsod  Töröld le  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Nevelőszülőkhöz adták,  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Szép álmokat!  Somlyó Zoltán - Orgonával  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó nap volt  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Bornyi Veronika haiku verse  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Hogyan válunk hűségesekké?  Jázmin  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  IGEN így  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
köztévé egyik, spanyolországi helyzetet, szocialista párt, kormánypárttal szemben, indítványt pedig, többség támogatta, mérhetetlen korrupció, katalánokkal szemben, spanyolok magukban, lemondatott kormány, hétköznapokban mégsem, emberek elfogadták, demokrácia része, migrációról beszélt, illegális bevándorlást, illegális bevándorlás, ország legnagyobb, bevándorló hordáktól, egyik olyan, ország egyik, menekülteket &#8211, elmúlt évek, emberek mentalitását, spanyolok ugyanis, utcára tíz-százezren, ország élén, fejkendős asszonyoktól, fekete-afrikai menekültektől, jobb élet, város ahol, több évszázados, város életében, ország leglátogatottabb, több száz, muszlim palota, másik népcsoport, valóban igaz, ország déli, magyar kormány, menekültek elhelyezésével, megsegítésükkel foglalkozik, helyi vöröskereszt, éppen arra, társadalomra veszélyes, világ igazodik, illegális bevándorlók, spanyol kormánynak, legnagyobb feladatot, menekültek elleni, ország politikusai, munkanélküliek százezreinek, hazai kormányra, rettegés helyett, szemünk előtt, talán többet, mondanivalójukat, spanyolországgal, beilleszkedésben, leglátogatottabb, ellenvéleményünk, spanyolországban, bizalmatlansági, megerőszakolják, nyomatékosítják, spanyolországot, megsegítésükkel, megszólaltatott, segélyszervezet, bevándorlókkal, miniszterelnök, elhelyezésével, kormánypárttal, szimpatizánsai, étkeztetésével, megváltoztatni, munkanélküliek, hétköznapokban, spanyolországi, évszázadokkal, spanyolország, látványossága, menekültekkel, beilleszkedés, asszonyainkat, menekültektől, idelátogatnak, muszlimokkal, beleszámítva, társadalomra, belvárosában, asszonyoktól, biztonságban, vöröskereszt, katalánokkal, százezreinek, bevándorlást, menekülteket, mentalitását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.