Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Horváth Ágnes felfelé bukik?
  2008-04-01 20:29:39, kedd
 
  Horváth Ágnes felfelé bukik?- gigakomplexumot vezet és főiskolán tanít majd az ex-miniszter
2008-04-01 14:02 Barikád.hu


Gyorsan követték egymást az események hétfőn. Reggel negyed nyolcra dolgozószobájába rendelte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, és április 30-ai hatállyal felmentette tisztségéből. Mindezt a szabad demokraták a koalíció és a koalíciós szerződés felrúgásának értékelték, ezért Kóka János elnök javaslatára visszahívták a kormányból a liberális minisztereket és államtitkárokat. Ezzel párhuzamosan a Békés megyei fenntartók - a kormányfővel egyetértésben - döntöttek a gyulai, a békéscsabai és az orosházi kórházak összevonásáról, amelynek csúcsigazgatójául a reggel menesztett Horváth Ágnest nyerték meg. A május már vele indul az új gigakórházban.

A magyar és a Békés megyei politika eseményei semmi máshoz nem hasonlíthatók, csak egy gyorsvonathoz. A történések különösen a március 9-ei népszavazás után pörögtek fel, amelyek két pontban is szimbolikusan fontos egészségügyi kérdéseket érintettek.

Lapinformációk szerint a miniszterelnök kora reggel dolgozószobájába nem csupán Horváth Ágnest rendelte, hanem három Békés megyei országgyűlési képviselőt is. Az országos médiumok az ügynek ezzel az összefüggésével kevesebbet foglalkoztak.

Gyurcsány Ferenc a bukott miniszter asszony, Horváth Ágnes mellett a találkozóra meghívta Perjési Klára (MSZP) gyulai polgármestert, országgyűlési képviselőt, a parlament egészségügyi bizottságának tagját, Domokos Lászlót (Fidesz-MPSZ), a Békés Megyei Közgyűlés elnökét, a törvényhozás tagját, és Horváth Ágnes párttársát, Velkey Gábor békéscsabai szabad demokrata országgyűlési képviselőt.

A mintegy háromnegyed órás megbeszélés végre Horváth Ágnest nemcsak kipenderítették a kormányból, hanem egy csúcsvezetői állással is jutalmazták az egészségügyi reformokat szimbolizáló ex-minisztert. Horváthot ugyanis az 2008. május elsejétől összevont gyulai, orosházi ás békéscsabai kórházak élére helyezték.

Az eleinte vonakodó Domokos László megyegyűlési elnök beleegyezését azzal nyerte el a miniszterelnök, hogy elhúzta előtte azt a mézesmadzagot, miszerint a Békés Megyei Önkormányzat 2007 és 2013 közötti stratégiai fejlesztési tervnek nevezett kívánságlistájából többet felvesznek az Európai Unió által is támogatott kiemelt projektek közé.

A felek hétfő reggel 8 órakor azzal váltak el, hogy Perjési, Domokos és Velkey nem vesz részt a parlament hétfői plenáris ülésén, hanem Békéscsabára délután 2 órára helyi egyezetést hívnak össze. Erre azért volt szükség, hogy Vantara Gyula békéscsabai és Németh Béla orosházi polgármesterrel, mint kórházfenntartókkal, ismertessék a fővárosban megszületett döntést.

A megyeházán zajló tanácskozáson előbb Domokos ismertette a hétfő reggel, a miniszterelnök szobájában létrejött egyezséget, taglalva annak a térség számára nyíló esélyeit. Velkey és Perjési ezt kiegészítette, jelezték, hogy a megye és a megyei kórház vezetésével megy végbe az integráció. Egyrészt, mert a Pándy Kálmán Kórház a súlyponti, másrészt, mert az utóbbi egy-másfél évben a megyei önkormányzat hatalmas gyakorlatra és tapasztalatra tett szert az intézményi összevonások, a gigaintézmények életre hívása és az elbocsátások területén.

A gyulai, a békéscsabai és az orosházi kórház összevonásáról alapjaiban hétfő délután 4 órára az érintett felek megállapodtak abban, hogy az új megaintézmény csúcsvezetője Horváth Ágnes frissen menesztett egészségügyi miniszter lesz. Ezt követően politikai döntéssel arról kellett még határozni, hogy mi legyen a három kórház jelenlegi főigazgatójának sorsa.

A Békés Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház esetében volt a legegyszerűbb a helyzet. Domokos László közgyűlési elnök megjegyezte, mivel Kovács József főigazgató-főorvost úgyis a Fidesz színeiben indítják a 2010-es országgyűlési választáson a gyulai választókerületben, így direkte jól jött ez a mostani kórház-összevonás. ,,Nemsokára úgy is kezdődik a kampány". Tehát, itt egyszerű volt a kérdés, Becsei László és Gervain Mihály a békéscsabai és az orosházi kórházak vezetői, esetében, immáron mint tagkórházak aligazgatói folytatják a munkájukat, mert Horváth Ágnes beosztottaiként ,,nagy szükség van eddig szerzett tapasztalataikra". ( hiszen Horváth Ágnes egy percet sem dolgozott még az egészégügyben-a szerk.)

A hétfő délutáni megyeházi megbeszélés végén még arról kellett dönteni a feleknek, hogy milyen lakhelyet ajánlanak fel a május elsejétől gyulai központtal működő új gigakórház csúcsigazgatójának. Mert Ágnes asszonynak jár, ami jár. Csak nem fog albérletbe menni! A tárgyalófelek nem tudtak megegyezni, de három javaslattal éltek. Felújítják a Várfürdő tőszomszédságában található Almásy-kastélyt, vagy átadják a csodálatosan renovált gyulai vár várúrnői lakrészét, avagy egy 50 milliós, Gyula belvárosában lévő mediterrán stílusban épült villát vesznek neki. Felmerül a kérdés, hogy vajon ez minden kórház igazgató kinevezésekor komoly fejtörést okoz?

Az viszont már biztos, hogy Köteles Lajos, a Tessedik Főiskola gyulai egészségügyi fakultásának főigazgatója Horváth Ágnest már megnyerte, hogy egészségügyi menedzsmentet tanítson a volt miniszter a békési fürdővárosban.

Még nem tisztázott, hogy a tiszavirágéletű ex-miniszter asszony kurzusaira: ,,A hogyan tettem tönkre a magyar egészségügyet" vagy a ,,Kórházak és a széfek aranykora Magyarországon" című tantárgyakra a Neptunon mikortól lehet feliratkozni.

Hír6 nyomán és április eljese alkalmából barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: dolgozószobájába, tapasztalataikra, gigakomplexumot, államtitkárokat, beosztottaiként, főigazgatójának, kipenderítették, összefüggésével, tiszavirágéletű, gigaintézmények, polgármesterrel, magyarországon, miniszterelnök, összevonásáról, fenntartásában, lapinformációk, fürdővárosban, minisztereket, egyetértésben, menedzsmentet, egészégügyben, mézesmadzagot, csúcsvezetője, országgyűlési, bizottságának, polgármestert, szimbolikusan, gyorsvonathoz, tárgyalófelek, megállapodtak, gigakórházban, kinevezésekor, hasonlíthatók, beleegyezését, megaintézmény, egészségügyet, események hétfőn, szabad demokraták, koalíciós szerződés, liberális minisztereket, kormányfővel egyetértésben, orosházi kórházak, reggel menesztett, történések különösen, március 9-ei, miniszterelnök kora, országos médiumok, ügynek ezzel, összefüggésével kevesebbet, bukott miniszter, találkozóra meghívta, parlament egészségügyi, Horváth Ágnes, Gyurcsány Ferenc, Kóka János, Horváth Ágnest, Perjési Klára, Domokos Lászlót, Békés Megyei Közgyűlés, Velkey Gábor, Domokos László, Békés Megyei Önkormányzat, Európai Unió, Vantara Gyula, Németh Béla, Pándy Kálmán Kórház, Pándy Kálmán Megyei Kórház, Kovács József, Becsei László, Gervain Mihály, Mert Ágnes, Köteles Lajos, Tessedik Főiskola,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bársony székben  Nem kell hozzá fürdőruhás  Kertem  39 ígéret  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  különleges  Jó éjszakát  IGEN így  képre írva  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Hamvas Béla  Jó éjszakát  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Nagy és kis csodák  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szép estét  Esterházy Péterre emlékezünk  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Latinovits Zoltán tollából  Isten hűségének mértéke  Tanmese  Nevelőszülőkhöz adták,  Andrássy Réka - A bolond Böske  Szabó T. Anna - Pitypang  Borzasztó  Márai Sándor tollából  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Ismeretlen: Ikarusz monda  A hagyma antibakteriális hatás...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Emlékezz  James Allen  Alvó kislány  Jó éjszakát  Latinovits Zoltán tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Alvó cica  Facebookon kaptam  Alvó cica  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szabó T. Anna - Pitypang  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Megígért békesség  Borzasztó  képre írva  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
események hétfőn, szabad demokraták, koalíciós szerződés, liberális minisztereket, kormányfővel egyetértésben, orosházi kórházak, reggel menesztett, történések különösen, március 9-ei, miniszterelnök kora, országos médiumok, ügynek ezzel, összefüggésével kevesebbet, bukott miniszter, találkozóra meghívta, parlament egészségügyi, törvényhozás tagját, mintegy háromnegyed, csúcsvezetői állással, egészségügyi reformokat, eleinte vonakodó, felek hétfő, parlament hétfői, fővárosban megszületett, megyeházán zajló, hétfő reggel, miniszterelnök szobájában, térség számára, megyei kórház, utóbbi egy-másfél, megyei önkormányzat, intézményi összevonások, gigaintézmények életre, elbocsátások területén, orosházi kórház, érintett felek, három kórház, 2010-es országgyűlési, mostani kórház-összevonás, egészégügyben-a szerk, hétfő délutáni, május elsejétől, csodálatosan renovált, volt miniszter, békési fürdővárosban, tiszavirágéletű ex-miniszter, hogyan tettem, széfek aranykora, dolgozószobájába, tapasztalataikra, gigakomplexumot, államtitkárokat, beosztottaiként, főigazgatójának, kipenderítették, összefüggésével, tiszavirágéletű, gigaintézmények, polgármesterrel, magyarországon, miniszterelnök, összevonásáról, fenntartásában, lapinformációk, fürdővárosban, minisztereket, egyetértésben, menedzsmentet, egészégügyben, mézesmadzagot, csúcsvezetője, országgyűlési, bizottságának, polgármestert, szimbolikusan, gyorsvonathoz, tárgyalófelek, megállapodtak, gigakórházban, kinevezésekor, hasonlíthatók, beleegyezését, megaintézmény, egészségügyet, legegyszerűbb, tapasztalatra, tanácskozáson, kiegészítette, egészségügyi, csúcsvezetői, szimbolizáló, önkormányzat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 239
  • e Hét: 578
  • e Hónap: 4323
  • e Év: 157819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.