Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
PÁRHUZAmOS UNIVERZUMOK
  2018-06-07 21:52:00, csütörtök
 
  2018. június 7., csütörtök

PÁRHUZAMOS UNIVERZUMOK

Egymás mellett él itt két népesség, melyeknek semmi közük sincs egymáshoz.
Az egyik halmaz a hatalom imádóit és seggnyalóikat tartalmazza, míg a másik - és vélhetőleg nagyobb - közösség a többieket, akik elszenvedői csak a történéseknek, mert a társadalom alakításában csak annyira vesznek részt, mint a párna formázásában a libapehely - töltőanyagok.
Igaz, nélkülük kényelmetlen fekvés esne, de ez bennük nem tudatosult, azt hiszik, hogy ez a helyzet eleve elrendeltetett, melyen változtatni nem lehet, mert a természet örök rendjével száll szembe, aki ellene tesz.
Meg egyébként is - ki védené meg őket a migráncsok szűnni nem akaró áradatától, a magyarság belehajigálásától az Európai Egybesült Államok fertelmes olvasztótégelyébe, melyből egy-egy Sorosként kerülnének ki, és ki védené meg őket az önálló gondolkodás fárasztó feladatától?
Naugye!


Így aztán a két univerzum békésen eléldegél egymás mellett, szinte nem is tudva helyzetükről, hiszen a töltőanyag-jellegű társadalmi csoport politikai vezetői inkább tartoznak a hatalomhoz, mint azokhoz, akiket hangzatos jelszavaik tanúsága szerint képviselni szándékoznak.
Emellett a hatalom se rest felhasználni az ellenoldal pozitívumait, például a Bölcs Vezért előszeretettel, és az ostoba értelmiség zajos helyeslése mellett hasonlítgatja Kádárhoz, ahelyett, hogy Rákosihoz hasonlítgatná, ez legalább valósághűbb lenne - de kit is érdekel itt már a valóság?
Pedig nagy baj lesz még ebből, hiszen a társadalom bonyolult szövete károsodik, ugyanis a kialakult helyzetben megszűnik - talán már meg is szűnt a társadalmi mobilitás, és helyreállt az alaphelyzet: a szolga gyermeke is szolgaságra ítéltetett, hetedíziglen.
A halmozottan hátrányos helyzetű népességről most ne is essék szó, hiszen ma arra hivatkoznak látszatra értelmes emberek, hogy a cigányokat eddig még egyetlen társadalomnak sem lehetett integrálni - és mondják ezt a szocializmus negyven éve után, amikor a cigány sem volt örök nyomorúságra ítélve, még ha nem is történt a társadalmi integráció máról-holnapra.


"Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény."
Írhatta volna ezt ma is József Attila, de nyolcvanegy esztendeje írta, azóta tettünk ugyan egy érdekes kanyart, melyben az ember emberhez méltó életet élhetett, gyermeke kiemelkedhetett, ha volt szorgalma és ambíciója, nem volt koldus, nem volt hajléktalan, viszont voltak munkahelyek és volt közveszélyes munkakerülés, fürdőszoba és nyugdíj a parasztnak, állampolgári jogon járó egészségügyi ellátás mindenkinek - ma meg állampolgári jogon az jár, ami a hetedik gyereknek.
Már a szája sem járhat, mert veszélybe kerül a munkahely, az egzisztencia, a gyerek továbbtanulása, a megélhetés.
Meglehetősen sötét a kép, és még sötétebb, ha a társadalom egyéb bajait - a közbiztonság és a létbiztonság helyzetét is hozzávesszük, meg azt, hogy a világ összes országa közül a negyedik helyen állunk a daganatos megbetegedések gyakoriságát tekintve, nálunk már csak Zimbabwében és a Dominikai Köztársaságban rosszabb a helyzet.
Hogy a rákra hajlamosító tényezők között hányadik helyen áll a megélhetési stressz, azt nem tudom, de azt igen, hogy aki állandóan a holnapért aggódik, az hamar beteg lesz, márpedig itt a beteg maga Magyarország.


Ennek a betegségnek egy csúnya kiütése a nacionalizmus, a sovinizmus meg az idegengyűlölet.
Ha nem lenne olyan rettenetes, még lehetne is röhögni jókat, csak meg kellene kérni a gyűlöletet szítókat, hogy nagyszüleik születési nevét tegyék a saját nevük mellé - persze a forinton vett neveket eredeti formájukban.
De persze ez az egész nem nevetséges, inkább szomorú.
Mint ahogy az ellenzék állapota is.
Utolsó esély a helyhatósági választások előtt az MSZP elnökválasztó kongresszusa, ha ott egy markánsan baloldali, értelmes és tehetséges jelöltet sikerülne befuttatni, talán még le lehetne fékezni a magyar baloldal zuhanó liftjét.
Nem kedves kislány, nem simulékony úrifiú kellene, hanem egy robusztus személyiség, akit nem lehet félkézzel félretolni.
Botka jó lett volna, de ő elkúrta.
Nem kicsit, nagyon - rámehet a polgármestersége is...
Jó lenne egy Egységes Baloldali Demokrata Párt is - tökös férfi híján lehetne az elnöke akár Dobrev Klára is, ha a hatalom képviselői halálhörögnének, annál jobb lenne.


Ami ma van, a csendes közöny és a győztesekhez igazodás, a lehető legrosszabb, ami ma a magyar demokratákkal történhet.
Talán alternatívát kellene mutatni, kedves ellenzék, mert a semmittevésből csak a semmi szökkenhet szárba...

:O)))

http://www.pupublogja.hu/2018/06/parhuzamos-univerzumok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: polgármestersége, kiemelkedhetett, halálhörögnének, továbbtanulása, semmittevésből, előszeretettel, idegengyűlölet, köztársaságban, elrendeltetett, megbetegedések, történéseknek, demokratákkal, hasonlítgatja, seggnyalóikat, elnökválasztó, hasonlítgatná, nacionalizmus, társadalomnak, pozitívumait, egészségügyi, állampolgári, alakításában, kongresszusa, létbiztonság, magyarország, közveszélyes, munkakerülés, közbiztonság, alternatívát, hozzávesszük, töltőanyagok, egzisztencia, hetedíziglen, kényelmetlen, meglehetősen, helyzetükről, egyik halmaz, hatalom imádóit, társadalom alakításában, párna formázásában, helyzet eleve, természet örök, migráncsok szűnni, magyarság belehajigálásától, önálló gondolkodás, ellenoldal pozitívumait, ostoba értelmiség, társadalom bonyolult, kialakult helyzetben, társadalmi mobilitás, szolga gyermeke, halmozottan hátrányos, PÁRHUZAmOS UNIVERZUMOK, PÁRHUZAMOS UNIVERZUMOK, Európai Egybesült Államok, Bölcs Vezért, József Attila, Dominikai Köztársaságban, Egységes Baloldali Demokrata Párt, Dobrev Klára,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  "Ez egy csoda"  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Horváth Szilvia tollából  James Allen  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  IGEN így  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Szép estét  Pitypang szökőkút  Szép estét  Nem kell hozzá fürdőruhás  Töröld le  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Magyar költészet napja  Szeretem ujjad karcsuságait,  Márai Sándor tollából  Robert Merle tollából  Sík Sándor - Ha jő a perc  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  képre írva  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Paul David Tripp Április 13  Vidámság  Pitypang szökőkút  Borzasztó  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Egy gondolat  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Otthon  Különleges  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Szép estét  Az ember emlékekből áll  Nagy és kis csodák  James Allen  Paul David Tripp Április 12  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  39 ígéret  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Krisztinától  39 ígéret  Van néhány kérdés, amin gondol...  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Gebhardt Nóra versei II. 
Bejegyzés Címkék
egyik halmaz, hatalom imádóit, társadalom alakításában, párna formázásában, helyzet eleve, természet örök, migráncsok szűnni, magyarság belehajigálásától, önálló gondolkodás, ellenoldal pozitívumait, ostoba értelmiség, társadalom bonyolult, kialakult helyzetben, társadalmi mobilitás, szolga gyermeke, halmozottan hátrányos, cigányokat eddig, szocializmus negyven, társadalmi integráció, érdekes kanyart, ember emberhez, hetedik gyereknek, gyerek továbbtanulása, társadalom egyéb, létbiztonság helyzetét, világ összes, negyedik helyen, daganatos megbetegedések, rákra hajlamosító, megélhetési stressz, holnapért aggódik, hamar beteg, beteg maga, csúnya kiütése, gyűlöletet szítókat, saját nevük, forinton vett, ellenzék állapota, helyhatósági választások, markánsan baloldali, magyar baloldal, robusztus személyiség, elnöke akár, hatalom képviselői, csendes közöny, győztesekhez igazodás, lehető legrosszabb, magyar demokratákkal, semmittevésből csak, semmi szökkenhet, polgármestersége, kiemelkedhetett, halálhörögnének, továbbtanulása, semmittevésből, előszeretettel, idegengyűlölet, köztársaságban, elrendeltetett, megbetegedések, történéseknek, demokratákkal, hasonlítgatja, seggnyalóikat, elnökválasztó, hasonlítgatná, nacionalizmus, társadalomnak, pozitívumait, egészségügyi, állampolgári, alakításában, kongresszusa, létbiztonság, magyarország, közveszélyes, munkakerülés, közbiztonság, alternatívát, hozzávesszük, töltőanyagok, egzisztencia, hetedíziglen, kényelmetlen, meglehetősen, helyzetükről, gyakoriságát, nyomorúságra, helyhatósági, formázásában, szocializmus, felhasználni, szándékoznak, győztesekhez, nyolcvanegy, valósághűbb, nagyszüleik, népességről, alaphelyzet, halmozottan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 664
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 163657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.