Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az elhallgatási botrány
  2008-09-30 19:17:17, kedd
 
   
  Az "elhallgatási" botrány

A magyar politikai élet egyre gyorsuló ütemű, mind visszataszítóbb hanyatlásának vagyunk tanúi. Napjainkban egy lehallgatási botrány nevű szappanopera az ügyeletes főszereplő. Az ügy természetesen tökéletesen érdektelen, mert egyike azoknak a jelentéktelen epizódoknak, amelyekről nemcsak az úgynevezett "igazság" nem fog kiderülni, hanem az sem, hogy egyáltalán mi a történés maga. Ami igazán érdekes, az a "hallgatag mély", amely, ha volna erre füle a politikai oligarchiának (nincs neki!), akkor hallhatóvá tenné egyre vészjóslóbb morajlásait.

A magyar társadalom ma olyan közösség, amely elemi szinten is képtelen önmagával szóba állni, egyre vadabb és most már gyilkos indulatokkal vívja elkeseredett küzdelmét önmaga felszámolása érdekében. Az igazi és egyetlen kérdés tehát ennek kapcsán is az, hogy miért teszi mindezt. Hogy hogyan keveredhettünk ebbe a helyzetbe, és ami még ennél is fontosabb: hogyan fogunk ebből kikeveredni. Bábel története évezredek óta azt példázza, hogy ha valaki el akar veszejteni egy közösséget, akkor a legegyszerűbb mód, ha összezavarja annak nyelvét, és ennek nyomán a közösség önmegsemmisítő detonátorai már automatikusan "megoldják" a többit. De ki akarja, hogy "önmegsemmisüljünk", és miért?

Nos, ennek megértéséhez mindig ugyanazt az "elhallgatást" kell szemügyre vennünk, a bűnben fogant "rendszerváltás" eredendő hazugságát. Azt a látványtechnikai tűzijátékot, amelyet kizárólag azért játszottak el az elpusztításra ítélt, akkor még mit sem sejtő magyar társadalom globális kifosztói és az őket kiszolgáló belső ügynökök hada, hogy minél tovább rögzüljön az optikai csalódás, hogy amiben azóta élünk, az egy demokrácia. Ma már látjuk ugyan, hogy a demokrácia egyre ócskább, lepusztuló díszletei közepette egy minden eddiginél kegyetlenebb diktatúra épült fel, amely most már a létezésünk elemi fizikai kereteit is szétzúzni törekszik, de kérdés, vajon miért nem észleltük ezt kicsit hamarabb, amikor talán még nyílott volna tér a változtatásra.

A kérdés megértéséhez a körénk, belénk épülő brutális diktatúra olyan rejtett erőszak-struktúráját kell szemügyre venni, amely döntő szerepet játszik annak a végzetes csapdának a kialakításában, amelyben most olyan reménytelenül vergődni látszunk. A kommunikációelmélet tematizációs hatalomként ismeri ezt az igen veszélyes komplexumot. Korunk csak azért lehet a megvalósult abszurditások világa, mert a valóság "leváltása" és konstruált művalóságokkal való felváltása ma már olyan hihetetlen erejű és minőségű gépezetekkel zajlik, amelyekről az emberek döntő többségének sejtelme sincs. Sőt ha bárki erre fel kívánná hívni a figyelmét, valószínűleg mint hagymázas "összeesküvés-elméletet" utasítaná vissza fölényesen. Pedig ezeknek a rejtett erőszakstruktúráknak a megértése nélkül pusztulásunk elkerülhetetlennek látszik.

A világ hihetetlen tömegű elemi történéseinek csupán töredékét ismerhetjük meg. Ám talán soha nem gondoljuk végig, hogy vajon miért éppen azokat a történéseket ismerjük meg az újságok hasábjairól vagy a tévé képernyőjéről, amelyeket elénk tárnak. A globális média véleményhatalmi gépezetének igazi ereje éppen itt kezdődik: hogy ki és hogyan, milyen szelekciós kritériumok alapján dönti el, hogy a történés-világ hatalmas áradatából válogatva miből és hogyan lesz hír. Könnyedén rávághatjuk erre, hogy úgyis lehet azt tudni, "mi fontos és mi nem". Ez persze igaz is meg nem is. Az a tény, hogy Csernobil három napig "nem létezett", mert az akkori szovjet birodalmi tematizációs hatalom nem tartotta említésre érdemesnek, cáfolni látszik e "tényt". Olyan biztosak vagyunk benne, hogy ez ma már másként van? Hogy ma már nincsenek olyan birodalmi "szempontok", amelyek tetszés szerint fosztanak meg minket létfontosságú történések "megtudásától" - vagy éppen fordítva, hogyan konstruálnak olyan "pszeudo történéseket", mint ez a mostani "lehallgatási botrány". Amelyből aztán, hogy, hogy nem, hír lesz! A hamis valóság felépítését és a valódi "leváltását" egyszerűen az indokolja a globális véleményhatalmi erőszak urainak, hogy a "valóságos valóság" világszerte, így a Magyarország nevű lokalitásban is, lázad. E lázadások sorozata pedig egy permanens globális polgárháborúval fenyeget. Nos, ezt gondolja megelőzni a világuralmi struktúra tematizációs hatalmi gépezete. A Magyarország nevű lokalitás valóságának "leváltása", vagyis hermetikus elzárása a pusztulásra ítélt "lakosság" avatatlan szemei elől - rendkívüli fontosságú számukra, hiszen a "bennszülöttekre" rákényszerített brutális kifosztás most már közvetlenül idézi fel a reprodukciós katasztrófák rémét. Mindent igyekszik tehát megtenni annak érdekében, hogy ennek kiderülését minél tovább elodázza.

A lehallgatás oka tehát sokkal inkább az elhallgatás kényszere! De van egy másik fontos hozadéka is mindennek. A népesség engedelmes fogyasztóerő-állatokká változtatása még nem fejeződött be teljesen. Ennek mielőbbi elérése érdekében arra van szükség, hogy minden reménytől megfosztott, szorongó, leépült vagy éppen neurotizált, hiperagresszív állat váljék lehetőleg mindenkiből. Ha sikerül a társadalmi, gazdasági, politikai elitek minden csoportjáról és reprezentánsáról újra és újra bebizonyítani, hogy egyetlen mocsoktengerben vegetáló "véglények" gyülevész hada, akkor ez bizonyosan felgyorsíthatja a maradék lelki, erkölcsi és szellemi készletek felszámolását. Most éppen ennek lehetünk tanúi, és vészjósló jel, hogy a politikai osztály minden fontos csoportja és reprezentánsa önfeledten veti bele magát az "ügy" kapcsán a verbális polgárháború egyre zavarosabb hullámaiba.

Bogár László, közgazdász Magyar Hírlap

2008.09.30.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: reprezentánsáról, látványtechnikai, véleményhatalmi, visszataszítóbb, polgárháborúval, bennszülöttekre, felgyorsíthatja, rákényszerített, mocsoktengerben, hiperagresszív, művalóságokkal, rendszerváltás, önmegsemmisítő, kialakításában, keveredhettünk, oligarchiának, jelentéktelen, létfontosságú, felszámolását, legegyszerűbb, automatikusan, képernyőjéről, történéseinek, abszurditások, reménytelenül, reprezentánsa, bebizonyítani, hanyatlásának, elpusztításra, változtatásra, természetesen, lokalitásban, magyarország, kegyetlenebb, felszámolása, struktúráját, magyar politikai, lehallgatási botrány, ügyeletes főszereplő, jelentéktelen epizódoknak, történés maga, politikai oligarchiának, magyar társadalom, közösség önmegsemmisítő, bűnben fogant, látványtechnikai tűzijátékot, elpusztításra ítélt, őket kiszolgáló, optikai csalódás, demokrácia egyre, minden eddiginél, létezésünk elemi, Bogár László, Magyar Hírlap,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó baby  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  A jó lelkek  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó lelkek  Búzavirág  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Sokszor  Mi van, ha?  Sok ember olyan,  Sonka vásár  Halhatatlan boldog percek . ....  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kezdjük annak a megértésével,....  Talppontok közérthetően  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Levél lány  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Alvó kutya  Alvó baby  Nagyhétfő:  Virág vasárnap  Csak egy életed van....  Esti képek  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Szép estét  Reményik Sándor: Itt most virá...  Tedd őt foglyul, Uram  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Haja van  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A máj egészségének javítása te...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Haja van  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Devecsery László - Húsvét  Virág lány  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tedd őt foglyul, Uram  Szimbólumok  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Virág lány  Leereszkedés és olvadás  Esti kép  Alvó kutya  Paul David Tripp Március 25  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Nárciszok  Szép estét kedves látogatóimna...  Mire jók ?  Varázskönyv  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Tibeti harangvirág  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magyar politikai, lehallgatási botrány, ügyeletes főszereplő, jelentéktelen epizódoknak, történés maga, politikai oligarchiának, magyar társadalom, közösség önmegsemmisítő, bűnben fogant, látványtechnikai tűzijátékot, elpusztításra ítélt, őket kiszolgáló, optikai csalódás, demokrácia egyre, minden eddiginél, létezésünk elemi, kérdés megértéséhez, végzetes csapdának, igen veszélyes, megvalósult abszurditások, emberek döntő, megértése nélkül, világ hihetetlen, történéseket ismerjük, újságok hasábjairól, tévé képernyőjéről, globális média, történés-világ hatalmas, akkori szovjet, hamis valóság, globális véleményhatalmi, permanens globális, világuralmi struktúra, pusztulásra ítélt, reprodukciós katasztrófák, elhallgatás kényszere, másik fontos, népesség engedelmes, maradék lelki, politikai osztály, verbális polgárháború, reprezentánsáról, látványtechnikai, véleményhatalmi, visszataszítóbb, polgárháborúval, bennszülöttekre, felgyorsíthatja, rákényszerített, mocsoktengerben, hiperagresszív, művalóságokkal, rendszerváltás, önmegsemmisítő, kialakításában, keveredhettünk, oligarchiának, jelentéktelen, létfontosságú, felszámolását, legegyszerűbb, automatikusan, képernyőjéről, történéseinek, abszurditások, reménytelenül, reprezentánsa, bebizonyítani, hanyatlásának, elpusztításra, változtatásra, természetesen, lokalitásban, magyarország, kegyetlenebb, felszámolása, struktúráját, megértéséhez, tematizációs, elkeseredett, indulatokkal, megtudásától, összeesküvés, valószínűleg, elhallgatási, történéseket, elhallgatást, gépezetekkel, polgárháború, pusztulásunk, összezavarja, lehallgatási, konstruálnak, változtatása, csoportjáról, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 257
  • e Hét: 599
  • e Hónap: 3725
  • e Év: 35455
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.