Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyökérből van ebben az országban gazdagon
  2018-06-11 21:41:11, hétfő
 
  Gyökérből van ebben az országban gazdagon

Swan Edgar | Ma | 20:00

Fülledt szép estét mindenkinek! Állítólag hamarosan leszokhatunk a málnáról és a ribizliről, mert klímaváltozás van. Nálunk szerencsére még sikerült megérnie a kert végében néhány szem málnának, amit a legkisebb kutyusunk boldogan be is falt. Mondtam neki, hogy kezdjen el leszokni róla, de nem biztos, hogy megértette. Nem baj, szereti a banánt is.

A tanoda-ügyre emlékszik még valaki? Ezek azok az intézmények, amelyek a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatására vállalkoztak. És amelyeknek jókora részétől ártunk és ormányunk megvonta a támogatást és olyan intézményeknek adta, amelyek nulla szakmai háttérrel, ugyanannyi tapasztalattal, ám jó étvággyal szálltak be a buliba. No.

A tanodákban olyan gyökereket kapnak a fiatalok, amelyek városukhoz és Magyarországhoz kötik őket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, egy felújított tanoda átadásán. (MTI)

Aki ezt az okosságot mondta, Langerné Victor Katalin volt. Már amennyiben valakit érdekel. Okos néni lehet ő, kétség sem férhet a dologhoz, csakhogy. Szerintem senkinek, még a tanodáknak sem az a feladatuk, hogy gyökereket adjanak a gyerekeknek, mert nekik szárnyakra lenne szükségük. Gyökérből van ebben az országban gazdagon. Üzenem a néninek, hogy hátrányos helyzetű gyerekek nem csak városokban élnek, ellenben a többségük falun és tanyán lakik. Az meg a világ legnagyobb hülyesége, hogy oda kellene kötni őket. Éppen ez Magyarország egyik tragédiája, hogy olyan szinten röghöz kötött mindenki, ami az ország fejlődését akadályozza. Értem én, hogy a közmunkás jól van ott, ahová született, ne mászkáljon össze-vissza. De talán csak nem az a cél, hogy a tanodákból közmunkások zúduljanak ki nagy számban? Vagy de?

Jöjjön egy kis migráció. Van egy hajó, tele emberekkel. Napok óta nem tudnak kikötni, mert Olaszország és Málta sem hajlandó kikötési engedélyt adni a különféle lélekvesztőkön útnak indult, majd a segélyszervezetek által a hajó biztonságába helyezett embereknek.

A spanyol kormányfő felajánlotta, hogy befogadják az Aquarius nevű hajót, amely 629, a tengerből kimentett emberrel a fedélzetén vesztegel nemzetközi vizeken miután sem Olaszországban, sem Máltán nem engedték kikötni - közölte a spanyol miniszterelnöki hivatal hétfőn.

“Kötelességünk segíteni egy humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében, és biztonságos kikötőt ajánlani ezeknek az embereknek, így teljesítve a nemzetközi jogi kötelezettségeket" - áll a hivatalos közleményben.
A rövid tájékoztatás szerint a hajó a kelet-spanyolországi Valencia kikötőjében érhet partot.
Pedro Sánchez spanyol kormányfő döntését megelőzően Joan Ribó, Valencia polgármestere már közölte, hogy készek lennének fogadni a hajót. Hasonló bejelentést tett Ada Colau barcelonai városvezető is.
Az Aquarius vasárnapra virradóra hat különböző mentőegység által kimentett embereket vett fedélzetére. A megmentettek között 123 kísérő nélküli kiskorú, további 11 gyerek és hét várandós nő is van. (MTI)

Valahol itt kezdődik az emberség. Az alig néhány napja felállt új kormány példát mutatott, ahogy Valencia és Katalónia is.

Értem, hogy Olaszország és Málta is a tűréshatáron túl is kénytelen magára vállalni a menekültek fogadását. Értem, hogy elfogyott a türelem és a lehetőség. De akkor sem hiszem, hogy ez lenne a helyes megoldás. Éppen ezért kell az Uniónak összehangoltan, közös erővel megoldást találnia. De az biztos, hogy a hajón lévő emberek éhhalálra ítélése - ugyanis fogytán az élelmük - nem megoldás. Spanyolország megérdemel egy nagy kalapemelést.

Most veszem a búcsúmat, nem vagyok hajlandó elrontani a jóéjt-puszit valami degenerált honi megélhetési ügyes-bajos vergődésével. Jó éjt, holnap találkozunk.

https://kolozsvaros.com/rovidek/gyokerbol-van-ebben-az-orszagban-gazdagon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: minisztériumának, magyarországhoz, miniszterelnöki, összehangoltan, tapasztalattal, lélekvesztőkön, intézményeknek, felzárkózásért, olaszországban, spanyolországi, polgármestere, spanyolország, klímaváltozás, kötelességünk, vállalkoztak, közleményben, magyarország, kalapemelést, megmentettek, tájékoztatás, tűréshatáron, leszokhatunk, államtitkára, humanitárius, biztonságába, vergődésével, felajánlotta, bejelentést, mentőegység, akadályozza, olaszország, fedélzetére, szerencsére, mindenkinek, intézmények, katasztrófa, országban gazdagon, kert végében, legkisebb kutyusunk, tanoda-ügyre emlékszik, hátrányos helyzetű, tanodákban olyan, felújított tanoda, okosságot mondta, többségük falun, világ legnagyobb, ország fejlődését, tanodákból közmunkások, különféle lélekvesztőkön, segélyszervezetek által, hajó biztonságába, spanyol kormányfő, Swan Edgar, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Langerné Victor Katalin, Pedro Sánchez, Joan Ribó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Gebhardt Nóra versei II.  Az ember emlékekből áll  különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  39 ígéret  Szép álmokat!  Ott van  Otthon  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  képre írva  Nagy és kis csodák  Magamnak  Facebookon kaptam  Kertem  Esterházy Péter: Harmonia c...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Zilahy Lajos mondta  Baranyi Ferenc - N i n c s  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jó éjszakát  Alvó cica  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam Krisztinától  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Különleges  Bornyi Veronika haiku verse  Egy gondolat  Baranyi Ferenc - N i n c s  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  A felvilágosodás...  Alvó cica  Szabó T. Anna - Pitypang  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Paul Éluard - És egy mosoly  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Szép álmokat!  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Emlékezz  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Paul Éluard - És egy mosoly  Esterházy Péterre emlékezünk  Bornyi Veronika haiku verse  Különleges  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Az ember emlékekből áll  Spenót fasírttal  Szívek  Hogyan válunk hűségesekké?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Magamnak  Vidámság  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szeretem ujjad karcsuságait,  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  40 felett  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Bársony székben  Alvó cicák  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  képre írva  Facebookon kaptam  Borzasztó  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
országban gazdagon, kert végében, legkisebb kutyusunk, tanoda-ügyre emlékszik, hátrányos helyzetű, tanodákban olyan, felújított tanoda, okosságot mondta, többségük falun, világ legnagyobb, ország fejlődését, tanodákból közmunkások, különféle lélekvesztőkön, segélyszervezetek által, hajó biztonságába, spanyol kormányfő, tengerből kimentett, fedélzetén vesztegel, spanyol miniszterelnöki, humanitárius katasztrófa, nemzetközi jogi, hivatalos közleményben, rövid tájékoztatás, megmentettek között, alig néhány, menekültek fogadását, helyes megoldás, hajón lévő, élelmük &#8211, nagy kalapemelést, jóéjt-puszit valami, minisztériumának, magyarországhoz, miniszterelnöki, összehangoltan, tapasztalattal, lélekvesztőkön, intézményeknek, felzárkózásért, olaszországban, spanyolországi, polgármestere, spanyolország, klímaváltozás, kötelességünk, vállalkoztak, közleményben, magyarország, kalapemelést, megmentettek, tájékoztatás, tűréshatáron, leszokhatunk, államtitkára, humanitárius, biztonságába, vergődésével, felajánlotta, bejelentést, mentőegység, akadályozza, olaszország, fedélzetére, szerencsére, mindenkinek, intézmények, katasztrófa, erőforrások, biztonságos, kolozsvaros, megélhetési, gyerekeknek, városvezető, kikötőjében, találkozunk, közmunkások, zúduljanak, amennyiben, gyökereket, amelyeknek, tanodákból, barcelonai, fejlődését, szárnyakra, legnagyobb, társadalmi, városokban, felújított, budapesten, városukhoz, tragédiája, vasárnapra, embereknek, mászkáljon, ugyanannyi, tanodákban, támogatást, emberekkel, befogadják, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 838
  • e Hét: 2760
  • e Hónap: 6505
  • e Év: 160001
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.