Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Borostyán
  2015-05-15 13:37:22, péntek
 
 
Megosztom veled az élet sikerének titkát!

Nem ásvány, hanem őskori, tűlevelű fák 40-50 millió évvel ezelőtti megkövesedett gyantája.
A víz felszínén lebeg, éghető, szilánkosan hasad, könnyen faragható. Színe sárga, narancs, sötétbarna, néha ibolya, zöld, fekete, az átlátszótól az átlátszatlanig terjed.

Lelőhelye: Lengyelország, Románia, Burma, San Domingo, Perzsia, Dominikai Köztársaság, Kanada, Németország, Oroszország.

Az egyiptomiak már Kr.e. 3200-ban amulettként használták. Majd az antik időkben hiúzkőnek nevezték, mivel a hiúz megkövült vizeleteként tartották számon. Mágneses és elektromos tulajdonságát már a görög-római időkben ismerték.

A mágusok a termékenység, a siker és az életerő jelképének tekintették. A gyermekek köve, mert megoltalmaz a szemmel veréstől és a láztól, a fogzó kisbabák legnagyobb segítője. Általa a jövőbe véltek látni, a Naphoz kapcsolták. Európában szerelmi kőnek számított, úgy tartották, mágikus erejével visszatéríti a hűtlen szerelmest. Ha a borostyán vörös színűre, vagy átlátszatlanra változik, az a hűtlenség jele.

A rómaiaknál a forró nyári időben vették kézbe, mert az elekctrum lehűt. Arab neve: kahraba, és annyit jelent: szalmalopó, mert ha a szalmaszálat megdörzsölik vele, hozzátapad. A borostyán érzékeny mindenféle savra, erős nyomásra. Langyos vízben tisztítsuk, a reggeli órákban töltsük fel gyenge napsugárral, vagy tegyük feltöltött hegyikristályok közé. A Szűz és az Ikrek jegyéhez kapcsolható.

Nemcsak a gyomorcsakra elengedhetetlen köve, hanem az egész szervezet tisztítója, kimossa belőlünk a negatív energiákat. Már az antik időkben ismerték a gyógyító hatását: porrá törve és mézzel összekeverve ajánlották gyomor- és bélbetegségekre.

Valóban elősegíti az emésztést, minden , gyomorgörcsre, hasfájásra, gyomortájéki gyulladásra ajánlott. Erősítőleg hat a hólyagra, a májra, a vesére, az epére, harmonizálja együttműködésüket, fokozza az anyagcserét.

Az arabok hideg, száraz kőnek tartották, szerintük minden vérfolyást megszüntet, erősíti a szívet, gyógyítja az epebetegséget, a gyomorrontást, még a csonttörést, sőt az égési sérüléseket is. Indiában sárgaság és vetélés ellen védőkőként használják.

A kínaiak a hideg hatása miatt a párnájukba rejtették, hogy lehűtse őket. Plinius idejében a neve glaesum (üvegkő) volt, már ekkor mandulagyulladásra, toroktáji betegségekre használták, akárcsak manapság, hiszen több légúti betegségekre használták, akárcsak manapság, hiszen több légúti betegséget gyógyít: úgymint az asztma, hörghurut, mandulagyulladás, köhögés, torokfájás.

Erősíti a nyálkahártyát. Csillapítja a fülfájásokat, erősíti a belső fület, régen a süketséget orvosolták vele. Csillapító hatását kifejti az orrvérzésnél, a láznál, a szem- és fejfájásnál, migrénnél.

A bőrbetegségre szintén alkalmas: ekcéma, bőrgombásodás, pattanás, szemölcs, pikkelysömör, gyorsítja a seb gyógyulását, ilyenkor a beteg testrészre kell kötni. Indiában úgy tartják, a borostyán nem közvetít fertőző betegségeket, így a vírusos megbetegedések ellen, mint influenza, malária is jó. Ugyancsak enyhíti az allergiát, mint a virágporra való érzékenységet vagy a szénanáthát.

Lazítólag hat a nyak és a hát merevségénél, erősíti a csigolyákat, csökkenti a különböző csont-, izom- és ízületbetegségeket, reumára, köszvényre, ízületi gyulladásra, ínhüvelygyulladásra használják. Helyrehozza az idegrendszert.

Indiában a szent emberek a nyakukban jókora borostyándarabot hordanak, hogy biztosítsák vele a lelki egyensúlyukat. A borostyán erősíti a látóképességet, vagyis elősegíti, hogy bepillanthassunk önmagunkba, megtaláljuk az utat önmagunkhoz. Ez a megvilágosító erő nemcsak öntudatra ébreszt, hanem elűzi aggodalmunkat, félelmünket, szünteti a depressziót, az öngyilkosságra való hajlamot.

Erősíti tudásunkat, emlékezőképességünket, határozottabbá, erősebbé, öntudatosabbá, döntőképesebbé tesz.

Forrás: bálintcseppek


Fontos!!!! : Link



3%-os Hidrogén-peroxid - az eltitkolt gyógyszer!
: Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Címkék: bepillanthassunk, borostyándarabot, mandulagyulladás, hegyikristályok, bélbetegségekre, elengedhetetlen, öngyilkosságra, határozottabbá, látóképességet, megbetegedések, átlátszatlanig, döntőképesebbé, átlátszatlanra, tulajdonságát, gyomorgörcsre, egyensúlyukat, bálintcseppek, lengyelország, bőrbetegségre, nyálkahártyát, epebetegséget, megvilágosító, gyomorrontást, aggodalmunkat, érzékenységet, idegrendszert, bőrgombásodás, öntudatosabbá, megkövesedett, visszatéríti, termékenység, gyomorcsakra, harmonizálja, összekeverve, gyomortájéki, merevségénél, élet sikerének, átlátszatlanig terjed, antik időkben, hiúz megkövült, görög-római időkben, életerő jelképének, gyermekek köve, szemmel veréstől, fogzó kisbabák, jövőbe véltek, hűtlen szerelmest, borostyán vörös, forró nyári, elekctrum lehűt, szalmaszálat megdörzsölik, borostyán érzékeny, Dominikai Köztársaság,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Eduardo Sacheri gondolata  ajándék, mellyel meglepem  Egy tavasz  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Csend  Sík Sándor - Ha jő a perc  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Eduardo Sacheri gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét  Paul Éluard - És egy mosoly  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Az ember  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Márai Sándor tollából  Nagy és kis csodák  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egyszerű  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó kislány  Pitypang szökőkút  Nagy és kis csodák  Otthon  Ady Endre - Mindegy átka  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Nagy és kis csodák  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Zilahy Lajos gondolata  Erdei gyöngyvirág  Esterházy Péterre emlékezünk  A Magyar Költészet napja alkal...  Töröld le  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Töröld le  Baranyi Ferenc - N i n c s  Nagy és kis csodák  Egy gondolat  Annyira tisztelem a szabadságo...  "Ez egy csoda"  Ma van a magyar költészet napj...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Jan Twardowski - Siessünk  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Vidámság  Alvó cicák  Facebookon kaptam  IGEN így  József Attila – Keresek ...  A pitypang legendája  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
élet sikerének, átlátszatlanig terjed, antik időkben, hiúz megkövült, görög-római időkben, életerő jelképének, gyermekek köve, szemmel veréstől, fogzó kisbabák, jövőbe véltek, hűtlen szerelmest, borostyán vörös, forró nyári, elekctrum lehűt, szalmaszálat megdörzsölik, borostyán érzékeny, reggeli órákban, gyomorcsakra elengedhetetlen, egész szervezet, negatív energiákat, gyógyító hatását, arabok hideg, égési sérüléseket, hideg hatása, párnájukba rejtették, neve glaesum, belső fület, süketséget orvosolták, bőrbetegségre szintén, beteg testrészre, vírusos megbetegedések, virágporra való, különböző csont-, szent emberek, nyakukban jókora, lelki egyensúlyukat, borostyán erősíti, utat önmagunkhoz, öngyilkosságra való, eltitkolt gyógyszer, bepillanthassunk, borostyándarabot, mandulagyulladás, hegyikristályok, bélbetegségekre, elengedhetetlen, öngyilkosságra, határozottabbá, látóképességet, megbetegedések, átlátszatlanig, döntőképesebbé, átlátszatlanra, tulajdonságát, gyomorgörcsre, egyensúlyukat, bálintcseppek, lengyelország, bőrbetegségre, nyálkahártyát, epebetegséget, megvilágosító, gyomorrontást, aggodalmunkat, érzékenységet, idegrendszert, bőrgombásodás, öntudatosabbá, megkövesedett, visszatéríti, termékenység, gyomorcsakra, harmonizálja, összekeverve, gyomortájéki, merevségénél, betegségekre, pikkelysömör, orrvérzésnél, betegségeket, vizeleteként, fülfájásokat, szalmaszálat, megdörzsölik, megoltalmaz, biztosítsák, szilánkosan, helyrehozza, tekintették, megtaláljuk, szénanáthát, csonttörést, napsugárral, csillapítja, önmagunkhoz, félelmünket, csigolyákat, depressziót, sérüléseket, gyulladásra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 708
  • e Hét: 3096
  • e Hónap: 7502
  • e Év: 63435
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.