Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mintha jó taktika lenne nem szólni az elmebetegre, hogy tegy
  2018-06-17 05:40:50, vasárnap
 
  Mintha jó taktika lenne nem szólni az elmebetegre, hogy tegye le a lángszórót, mert baj lesz


Tamás Róbert | Június 16, Szombat | 9:57

Eljött ez a perc is, amikor a tudomány kapuját rúgja be páros lábbal a diktatúra. Majd Palkovics mester eldönti, milyen kutatásra mennyi pénz jut és nyilván azt is eldönti, hogy a pénzért mi a teendő. Ő sem a maga esze szerint dönt, megmondja neki a főnök. Sokan vigyorogtunk, amikor a szomszédban Elena asszony a négy elvégzett osztállyal a háta mögött a Román Akadémia elnöke lett és díszdoktor egy csomó egyetemen a polimerkutatásban elért eredményei okán? Akkor hát most is lehet majd vigyorogni.

Háborgott valaki - mondjuk a tudományos élet nagyságai - amikor Orbán felszámolta az önkormányzatiságot? Amikor elvették az oktatás szabadságát? Amikor elvették az önkormányzatoktól az iskolákat, miközben az önkormányzatoktól meg elvették az iskolák fenntartására szánt pénzt? És akkor, amikor az egyetemek autonómiája megszűnt? Amikor a kórházakat bedarálták? Amikor a tűzoltóktól a kéményseprőkig mindenkit besöpörtek a közösbe? Amikor sorra elfoglalták a piaci szegmenseket a trafikoktól a szerencsejátékokon át az idegenforgalomig? Amikor felszámolták a sajtót? Amikor szétdobták maguk között a földeket, megfosztva családok tízezreit a megélhetéstől? Amikor elkezdték felvásárolni a kastélyokat és kúriákat, majd közpénzből felújítani? Soroljam tovább? Mert van még ezer olyan pillanat, amikor fel lehetett volna hördülni, amikor a tudomány és a művészetek krémje kiállhatott volna a társadalmi nagyszínpadra és beleordíthatta volna az emberek arcába, hogy baj van, nagy baj van és mindenkihez el fog érni a kalapácsos-zsákos ember. A kisnyugdíjashoz is és a Tudományos Akadémia elnökéhez is.

Semmi érdekes nincs itt kérem, most ért oda a csúnya bácsi a zsákkal. Emlékszik még valaki arra a pillanatra, amikor a tudományos élet szereplői levélben fordultak Lovász Lászlóhoz, a Magyar Tudományos Akadémia elnökéhez?

- Huszonnyolc kutató - köztük Csányi Vilmos, Falus András és Solymosi Frigyes - nyílt levélben kéri öntől, hogy az MTA vezetése mielőbb tárgyaljon az utóbbi években szerintük végbement antidemokratikus folyamatokról. Károsnak tartják az alkotmány bizonyos módosításait, amelyek csökkentik a fékek és ellensúlyok szerepét, illetve a sajtószabadságot is veszélyben érzik. Azt kérik öntől, kötelezze el magát amellett, hogy ezekről a kérdésekről tudományos feltárómunkát és vitasorozatot kezdeményez. Mi a válasza?

- Ismerem a levélírók aggodalmait, de erről közösen kell gondolkozni és tárgyalni. Ígérem, tanulmányozom a levélben foglaltakat. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy az Akadémia nem egy politikai szervezet, az MTA egyetlen vezetőjét sem politikai platform alapján választották. A tagság véleménye politikai kérdésekben megosztott, de én sem a bal-, sem a jobboldalt nem képviselem, én a tudomány, az oktatás, a kultúra ügyeinek képviseletére vállalkoztam. Véleményem szerint az MTA-nak ilyen kérdésekkel kell foglalkoznia, és nem politikával. (Magyar Idők)

Nem volt ez olyan nagyon régen, másfél éve jelentette ki az elnök úr, hogy az MTA nem foglalkozik politikával, mert ők tudósok. Itt egy cikkünk 2016. októberéből:

Azóta eltelt közel 20 hónap és most itt tartunk:

De mindenki nyugodjon meg, ez még távolról sem a vége! Senki nem fogja megúszni. Az sem, aki összeszorított seggel él évek óta és lehajtott fejjel úgy tesz, mintha jó taktika lenne nem szólni az elmebetegre, hogy tegye le a lángszórót, mert baj lesz. Az sem, aki úgy gondolja, hogy csúnya dolog kritikával illetni azt a vezető beosztású akárkit, aki nem áll ki a társadalom elemi érdekei mellett, mert a saját posztját védi. Az sem, aki azt gondolja, az oktatás, az egészségügy, a művészetek, a tudomány kérdései nem politikai ügyek és a rohadék média kreál csak belőle politikát.

Hát nem. Ezek mind-mind politikai ügyek. A társadalmi felelősség nem megkerülhető. Senki felelőssége sem megkerülhető. Erre emlékszik még valaki?

Aki úgy gondolja, hogy ő még megúszta és ez így is marad, azt szeretném elkeseríteni. Nem fogja megúszni. Senki. Azok, akiknek lehetőségük lett volna, de morális kötelességük is lett volna hallatni a hangjukat, lapítottak. Most is lapítanak. Néhány nagyon kivételes ember kivételével kussolnak és abban bíznak, hogy a mindent felzabáló diktatúra őket nem veszi észre. De, észre fogja venni és fel fogja zabálni. Még akkor is, ha történetesen tövig lógó nyelvvel a diktatúra kiépülését szolgálják. Mert az ilyen rendszerek mindig önmaguk ellen fordulnak. Amikor már nem lesz egyetlen lerabolható terület, egyetlen független intézmény, sem ember, egyetlen szabadon megszólaló újságíró sem, akkor jön a belső ellenség. Akkor jön az, hogy ki nem tapsolt elég lelkesen, ki nem ordította elég hangosan, hogy éljen a vezér, ki nem zokogott elég bő könnyel, amikor a főnök kutyája elpusztult?

Így megy ez, bizony. Évek óta látja mindenki, hogy mi történik ebben az országban. Kimondani mégis nagyon kevesen merik, akarják, hogy ez egy kibaszott diktatúra. Pedig minden gyógyulási folyamatnak az az első lépése, hogy kimondjuk a nyilvánvalót. De nem, mert az olyan csúnya dolog és mert ne koptassuk el a kifejezést, mert mit fogunk mondani akkor, ha tényleg jön a diktatúra és mert nem az a dolgunk, hogy politizáljunk, mert mi tudósok vagyunk, vagy orvosok, ápolónők, pedagógusok, harangöntők, tűzoltók, jogászok, művészek, szakácsok.

Fenéket. Mi hülyék vagyunk és gyávák. Ez meg itt egy rohadt diktatúra.


https://kolozsvaros.com/2018/06/16/mintha-jo-taktika-lenne-nem-szolni-az-elmebete gre-hogy-tegye-le-a-langszorot-mert-baj-lesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: sajtószabadságot, antidemokratikus, idegenforgalomig, kisnyugdíjashoz, összeszorított, beleordíthatta, kéményseprőkig, feltárómunkát, politizáljunk, fenntartására, tanulmányozom, nagyszínpadra, megélhetéstől, vitasorozatot, képviseletére, folyamatokról, vigyorogtunk, szegmenseket, választották, felvásárolni, módosításait, felszámolták, vállalkoztam, megkerülhető, foglalkoznia, történetesen, elkeseríteni, kötelességük, nyilvánvalót, felszámolta, huszonnyolc, politikával, lehetőségük, autonómiája, foglalkozik, felelőssége, tudomány kapuját, maga esze, szomszédban Elena, négy elvégzett, háta mögött, csomó egyetemen, polimerkutatásban elért, tudományos élet, oktatás szabadságát, iskolák fenntartására, egyetemek autonómiája, kórházakat bedarálták, kéményseprőkig mindenkit, piaci szegmenseket, művészetek krémje, társadalmi nagyszínpadra, Tamás Róbert, Majd Palkovics, Román Akadémia, Tudományos Akadémia, Lovász Lászlóhoz, Magyar Tudományos Akadémia, Csányi Vilmos, Falus András, Solymosi Frigyes, Magyar Idők,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  Csak a fogyatkozás látható  Gonosz démon-álarc  Erdőn  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png virág  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nagyon különös  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nagyon különös  Png kislány  Png virág  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Png virág  Kellemes délutánt kívánok  Sokan azt tartják  Png virág  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png lepke  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Png virág  Facebookon kaptam  Png ház  A kételkedés kezelése  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Idő  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Adakozás  Fehér virág  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png fotel  Neked tudnod kell  Paul David Tripp Április 21  Png lepke  Örülök, hogy látlak!  Png virág  Png csokor  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Png fotel  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Albert Einsteinről  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Rátalálsz  képre írva  Egy lelki imádság  Kerüld el az evangélium örömén...  Zilahy Lajos gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Lóhere  Nagyi telefonál  Idő  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tudomány kapuját, maga esze, szomszédban Elena, négy elvégzett, háta mögött, csomó egyetemen, polimerkutatásban elért, tudományos élet, oktatás szabadságát, iskolák fenntartására, egyetemek autonómiája, kórházakat bedarálták, kéményseprőkig mindenkit, piaci szegmenseket, művészetek krémje, társadalmi nagyszínpadra, emberek arcába, kalapácsos-zsákos ember, csúnya bácsi, utóbbi években, alkotmány bizonyos, kérdésekről tudományos, levélírók aggodalmait, levélben foglaltakat, politikai szervezet, tagság véleménye, kultúra ügyeinek, cikkünk 2016, vezető beosztású, társadalom elemi, saját posztját, tudomány kérdései, rohadék média, társadalmi felelősség, mindent felzabáló, diktatúra kiépülését, ilyen rendszerek, belső ellenség, főnök kutyája, kibaszott diktatúra, olyan csúnya, rohadt diktatúra, sajtószabadságot, antidemokratikus, idegenforgalomig, kisnyugdíjashoz, összeszorított, beleordíthatta, kéményseprőkig, feltárómunkát, politizáljunk, fenntartására, tanulmányozom, nagyszínpadra, megélhetéstől, vitasorozatot, képviseletére, folyamatokról, vigyorogtunk, szegmenseket, választották, felvásárolni, módosításait, felszámolták, vállalkoztam, megkerülhető, foglalkoznia, történetesen, elkeseríteni, kötelességük, nyilvánvalót, felszámolta, huszonnyolc, politikával, lehetőségük, autonómiája, foglalkozik, felelőssége, kolozsvaros, trafikoktól, októberéből, elmebetegre, kivételével, tűzoltóktól, szomszédban, szabadságát, egészségügy, elfoglalták, lerabolható, gondolkozni, kérdésekben, kezdeményez, kiállhatott, folyamatnak, foglaltakat, ellensúlyok, harangöntők, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 155
  • e Hét: 3257
  • e Hónap: 14368
  • e Év: 167864
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.