Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Karácsonyi idő - december 29.
  2020-12-29 15:10:33, kedd
 
  SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Aki szereti embertestvérét, az világosságban él.
Szeretteim!
Abból tudjuk meg, hogy megismertük Jézust, ha megtartjuk parancsait. Aki azt mondja, hogy ismeri őt, de parancsait nem tartja meg, az hazug, és nincs meg benne az igazság. Aki viszont megtartja tanítását, az tökéletesen szereti Istent, Ebből ismerjük meg, hogy Jézusban élünk. Aki azt állítja, hogy benne él, annak úgy kell cselekednie, ahogyan ő cselekedett.
Szeretteim! Nem új parancsról írok nektek, hanem a régi parancsról, amelyet kezdettől fogva kaptatok. A régi parancs az a tanítás, amelyet hallottatok. De új parancsnak is nevezhetem, amely Jézusban és bennetek vált valósággá. Mert oszladozik a sötétség, és már ragyog az igazi világosság.
Aki azt állítja, hogy világosságban él, de gyűlöli testvérét, az még mindig sötétségben él. Aki szereti testvérét, az világosságban él, és annak élete nem botránkoztat meg bennünket. De aki gyűlöli testvérét, az sötétségben él. Sötétségben jár, és nem tudja, merre visz útja, mert a sötétség megvakította szemét.
Ez az Isten igéje. 1Jn 2,3-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A Messiás megjelenik Jeruzsálemben: a pogányok megvilágítására, és népének dicsőségére.
Amikor Mózes törvénye szerint elteltek Mária tisztulásának napjai, szülei felvitték Jézust Jeruzsálembe, hogy bemutassák az Úrnak, amint az Úr törvénye előírja: ,,Minden elsőszülött fiú az Úr szent tulajdona." Ekkor kellett Máriának, ugyancsak az Úr törvénye szerint, ,,egy pár gerlét vagy két galambfiókát" tisztulási áldozatul bemutatnia. És íme, volt Jeruzsálemben egy Simeon nevű férfiú, egy igaz és istenfélő ember, aki Izrael vigaszára várt, és a Szentlélek lakott benne. A Szentlélek kinyilatkoztatta neki, hogy nem lát halált addig, amíg meg nem látja az Úr Fölkentjét. A Lélek arra indította, hogy menjen a templomba, amikor a gyermek Jézust odavitték szülei, hogy a törvény előírásai szerint cselekedjenek vele.
Simeon a karjára vette őt, és így magasztalta Istent: ,,Most már elbocsáthatod szolgádat, Uram, szavaid szerint békességben, mert szemeim meglátták szabadításodat, melyet minden nemzet számára készítettél, hogy világosság legyen: kinyilatkoztatás a pogányoknak, és dicsőség népednek, Izraelnek."
Jézus atyja és anyja ámulva hallgatták mindazt, amit Simeon mondott. Simeon pedig megáldotta őket, és így szólt Máriához, Jézus anyjához: ,,Lám, e Gyermek által sokan elbuknak és sokan feltámadnak Izraelben! Az ellentmondás jele lesz ő - még a te lelkedet is tőr járja át -, hogy napfényre kerüljenek sok szívnek titkos gondolatai!"
Ezek az evangélium igéi. Lk 2,22-35
...... .............



Elmélkedés
Jézus templomi bemutatásának eseményét olvassuk a mai evangéliumban. Mária és József a jeruzsálemi templomba viszik a gyermek Jézust, hogy a mózesi törvények előírását teljesítsék. Magát a templomi bemutatást Lukács evangélista csak röviden említi meg. Számára inkább az a fontos, hogy a gyermek küldetéséről adjon tanítást. Itt lép a színre Simeon, aki a templomi bemutatás alkalmával hálaadó imájában elmondja, hogy ki valójában ez a gyermek.
Az idős Simeon a Messiás eljövetelét váró nemzedékeket képviseli, aki örvendezik annak, hogy Isten beteljesítette egykor tett ígéretét. Most már nyugodtan várhat a halálra, mert láthatta a Messiást. Simeon esetében is érdemes felfigyelnünk a hitre, mint a Megváltó meglátásának feltételére. A Szentlélektől azt a kinyilatkoztatást kapta, hogy nem fog meghalni addig, amíg nem láthatja az Úr Fölkentjét, azaz a Messiást, és ő hitt ennek a kinyilatkoztatásnak. Simeon örvendező szavaiból megtudjuk az újszülöttről, hogy az általa hozott megváltás mindenkinek szól, a választott népnek, a pogányoknak, minden nemzetnek. Istent nem kiváltságosok láthatják meg, hanem mindenki.
A jelenlévők elcsodálkoznak Simeon szavain is. Csodálkozásuk arra indíthat minket, hogy mi is elgondolkozzunk Isten tervének megvalósulásán és rácsodálkozzunk arra, hogy Isten milyen nagy ajándékot adott nekünk Fia, Jézus személyében.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Örök Atyának egyszülött Fia, Jézus Krisztus! Imádlak téged és felajánlom neked mindazt a tiszteletet, amellyel az angyalok és a pásztorok körülvettek a betlehemi istállóban. Köszönöm az irgalmasságot és a szeretetet, ami arra vezetett téged, hogy magadra vedd a mi emberi gyengeségeinket. Neked szentelem magam, hogy elnyerjem a gyermeki lelkületét, amely nélkül nem juthatunk el a mennybe. Rombold le bennem a gőgöt, az ellenszegülést, az önszeretetet és a hiú vágyakozást. Add nekem az alázatosság, az engedelmesség, a tisztaszívűség és a szent akaratodra való ráhagyatkozás lelkületét!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kinyilatkoztatta, kinyilatkoztatás, rácsodálkozzunk, elgondolkozzunk, gyengeségeinket, megvilágítására, elcsodálkoznak, megvalósulásán, tisztaszívűség, ellenszegülést, beteljesítette, embertestvérét, szabadításodat, elbocsáthatod, ráhagyatkozás, világosságban, jeruzsálemben, tisztulásának, kiváltságosok, csodálkozásuk, evangéliumban, irgalmasságot, szentlélektől, engedelmesség, bemutatásának, felfigyelnünk, cselekedjenek, nemzedékeket, küldetéséről, jeruzsálembe, galambfiókát, újszülöttről, botránkoztat, önszeretetet, megvakította, meglátásának, tökéletesen szereti, régi parancsról, régi parancs, igazi világosság, sötétség megvakította, pogányok megvilágítására, gyermek Jézust, törvény előírásai, karjára vette, ellentmondás jele, evangélium igéi, jeruzsálemi templomba, mózesi törvények, templomi bemutatást, gyermek küldetéséről, színre Simeon, SZENTLECKE Szent János, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Amikor Mózes, Jézust Jeruzsálembe, Horváth István Sándor, Örök Atyának, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Rátalálsz  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Png fotel  Egy maradéktalanul uralt világ  Kerüld el az evangélium örömén...  Zilahy Lajos gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Ágai Ágnes – Csendélet  Minden harmadik...  Nem méltó hozzád  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png csokor  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Régi emberek, akikre máig büsz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nem számIt  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Reménység és erő Krisztustól e...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Erdőn  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nem méltó hozzád  Alázat  Idő  Facebookon kaptam  Png virág  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép álmokat!  Fekete-erdő desszert  Gyökössy Endre - Virágok virág...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Akarat  A sors  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png csokor  Fehér virág  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Png telefon  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A sors  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png csokor  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Png telefon  Paul David Tripp Április 19  Soha ne kedvezz...  Alázat  Erdőn  Nagyi telefonál  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Png cica  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
tökéletesen szereti, régi parancsról, régi parancs, igazi világosság, sötétség megvakította, pogányok megvilágítására, gyermek Jézust, törvény előírásai, karjára vette, ellentmondás jele, evangélium igéi, jeruzsálemi templomba, mózesi törvények, templomi bemutatást, gyermek küldetéséről, színre Simeon, templomi bemutatás, idős Simeon, kinyilatkoztatást kapta, általa hozott, választott népnek, jelenlévők elcsodálkoznak, pásztorok körülvettek, betlehemi istállóban, gyermeki lelkületét, szent akaratodra, kinyilatkoztatta, kinyilatkoztatás, rácsodálkozzunk, elgondolkozzunk, gyengeségeinket, megvilágítására, elcsodálkoznak, megvalósulásán, tisztaszívűség, ellenszegülést, beteljesítette, embertestvérét, szabadításodat, elbocsáthatod, ráhagyatkozás, világosságban, jeruzsálemben, tisztulásának, kiváltságosok, csodálkozásuk, evangéliumban, irgalmasságot, szentlélektől, engedelmesség, bemutatásának, felfigyelnünk, cselekedjenek, nemzedékeket, küldetéséről, jeruzsálembe, galambfiókát, újszülöttről, botránkoztat, önszeretetet, megvakította, meglátásának, ellentmondás, sötétségben, jeruzsálemi, cselekedett, dicsőségére, személyében, tiszteletet, hallottatok, körülvettek, cselekednie, tökéletesen, magasztalta, feltámadnak, békességben, készítettél, evangélista, megismertük, alázatosság, vágyakozást, feltételére, mindenkinek, pogányoknak, eljövetelét, elsőszülött, teljesítsék, világosság, szentlecke, megáldotta, oszladozik, felajánlom, elmélkedés, hallgatták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 193
  • e Hét: 11823
  • e Hónap: 44977
  • e Év: 278724
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.