Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyűrű az ujjakon
  2015-05-26 02:42:04, kedd
 
  Az emberek általában az anyagi helyzetük kifejezésére, ujjuk dekorációjaként vagy valaminek a szimbolizálása érdekében hordanak gyűrűt. Azzal a választásukkal azonban, hogy melyik ujjukra húzzák, jóval többet árulnak el magukról, belső motivációikról a külvilágnak, mint amennyit szándékoznak.

Azzal ugyanis, hogy gyűrűt húzunk rá, mintegy megtámogatjuk az adott ujjat, kiemelve fontosságát az életünkben. A külső szemlélő számára ez annak a jelzése, hogy a kéz tulajdonosa a tudata alatt nagyobb hangsúlyt vagy megerősítést szán az adott területnek. Még akkor is így van, vagyis árulkodik rólunk, ha örököltük a gyűrűt, és egyedül erre az ujjunkra tudjuk felhúzni.

A Jupiter-ujjon például az egót hangsúlyozza ki, és hiú, ambiciózus természetet jelez. A mutató ujjra húzott gyűrű viselője szélsőséges önimádatát és hatalomvágyát vagy alsóbbrendűségi érzését fejezi ki.

A Szaturnusz-ujjon lévő gyűrű a materialista szemléletmódról árulkodik. A középső ujjukon azok hordanak gyűrűt, akik stabilitásra és rendre vágynak, értékelvűek, törődnek a családjukkal, s a háztartás pénzügyeit és anyagi dolgait intézik.

Azóta, hogy az Apolló-ujjat a szívvel hozzák összefüggésbe, és azt mondják, hogy az érzelmeket szimbolizálja, gyengülőben van az a hagyomány, hogy a jegygyűrűt ezen az ujjon szokás viselni. Ez sokak számára inkább már a társkapcsolat sikerességének a jele. Más gyűrű ezen az ujjon viszont azt jelzi, hogy tulajdonosa fontosnak tartja, milyen képet alkotnak róla, ezért a különféle előadóművészek gyakran hordanak gyűrűt ezen az ujjukon.

Egyesek szerint a Merkúr-ujjon a gyűrű tulajdonosa szexuális gátlásáról árulkodik. Mások viszont azon a véleményen vannak, hogy ezzel tulajdonosa épp az ellenkezőjét, vagyis erős nemiségét, érzékiségét próbálja hangsúlyozni. És azt sem szabad elfeledni, hogy gyakran húznak a kisujjukra gyűrűt azok, például írók, közszereplők, akik a kommunikáció területén tevékenykednek.

A hüvelykujjon azok viselnek gyűrűt, akik céljaik eléréséhez nagyobb elszántságra, belső erőre és energiára vágynak.

Aki viszont mindkét kezén sok gyűrűt hord, e szokásával bizonytalan, problémás személyiségéről árulkodik. Ez gyakori a kamaszoknál, amikor megpróbálnak beilleszkedni a felnőttek világába, vagy azokon az embereken, akik ellenségesek környezetükkel, vagy valamilyen módon elkülönülnek a közösségtől.


Forrás : Link



A gyűrű három fő tulajdonsága: a védelem, a gyógyítás és az intúíció erősítése.

A védelemről már beszéltünk , így most következzék a gyógyítás ismertetése. Képes a gyógyításra is (természetesen kiegészítő kezelésként) mert helyre állítja az energetikai egyensúlyt, a szervezet öngyógyító képességeit beindítja, és fájdalomcsillapító is egyben.

Mivel az ujjakon is vannak meridián végződések - mely energiapályák összeköttetésben vannak a test többi szerveivel is - így minden ujjon más-más területre fejti ki gyógyító hatását a gyűrű. Tehát minden ujjon hordható, attól függően, hogy milyen szerv gyógyításáról vagy fájdalom csillapításáról van szó, így most részletesen felsoroljuk a különböző ujjak és a gyógyítás területeit.

A gyűrű viselése a hüvelykujjon (a hüvelykujj a Vénusz bolygó hatása alá tartozik) saját szervezetünk öngyógyító erőit az alábbi betegségek gyógyítására összpontosíthatja (természetesen az orvosi és természetgyógyászati kezelés kiegészítése képpen): köhögés, fulladás, vállfájdalom, fejfájás, asztma, mandulagyulladás, torokfájás, arcidegbénulás.
A gyűrűt a hüvelykujj felső ujjperecére helyezve serkenthetjük a tobozmirigyet, a nyúltagyat, a szemeket, a mellet és a fejbőrt. Az ujjtövön viselve pedig a csecsemő mirigyet. A kirlián féle fényképen (elektrofotográfia) amely a biomező sugárzását rögzíti, a hüvelykujj a tüdő és a nyirok rendszer állapotát mutatja.
A lélekre vonatkozóan: a szépségre való fogékonyság, az akaraterő és az intuíció erősítése, az impulzív reakciók ellenőrzése, a belső harmónia.

A gyűrű viselése a mutató ujjon a következő testi betegségeket gyógyítja (a mutatóujj a Jupiter bolygó hatása alá tartozik): fej és fogfájás, bőrbetegség, látási zavarok, eszméletvesztés, fájdalomcsillapítás, emésztési zavarok, a máj és vastagbél működése. Az ujj végén viselve pozitív hatást gyakorolhat a homlok és az arcüregre. A mutatóujj kirlián-féle fotója a gerinc, a gerincvelő, és a vastagbél állapotát mutatja.
Lelki terület: a világ megértése, az önfejlesztés, a szellemi fejlődés igénye. A gyűrű mutató ujjon való viselése a dohányzásról való leszokáskor is ajánlott.

A gyűrű viselése a középső ujjon a következő betegségek leküzdésében segít (a középső ujj a Szaturnusz bolygó hatása alá tartozik): szívburok gyulladás, mellkassi nyomás érzés, kézreszketés, láz, orrvérzés, gyomorbántalmak, túlzott izzadás. Az ujj felső, köröm közeli részén viselve serkenthetjük a nyelőcsövet és a szervezet vérellátását. Az ujj közepén viselve a torokra hatunk, az ujjtövön pedig az orra és a fogakra. A középső ujj a meridiánrendszernek azon részéhez kapcsolódik, amely a vérkeringésért felel.
Lelki terület: a Szaturnusz konszolidál, erősíti a meglévőt, rendszeresít, kikristályosítja az eszméket, önfegyelmet ad. A középső ujjunk a legrejtettebb gondolatainkat és vágyainkat mutatja meg. Segítséget nyújthat pánikbetegségek, hisztéria, álmatlanság és szexuális zavarok esetén.

A gyűrű viselése a gyűrűs ujjon a következő betegségek gyógyításában segít (a gyűrűs ujj a Nap hatása alá tartozik): fejfájás a halánték környékén, szédülés, fülzúgás, nátha, megfázás, gégegyulladás, hiperaktivitás csökkenése. Az ujj középső részén viselve segíthet a migrén gyógyításában, az ujjtövön pedig serkentően hat a máj és az epe működésére. Kirlián féle fotója a hormonrendszer állapotát mutatja meg.
Lelki terület: A Nap az individualitást, a vitalitást és az alkotó energiát képviseli. A saját akarat kifejezéséért és az önértékelésért felel.

A gyűrű viselése a kisujjon a következő eredményt adja (a kisujj a Merkúr bolygó hatása alá tartozik) a testre vonatkozóan: segíthet szemgyulladás, pajzsmirigyproblémák, a vékonybél működési zavarai és fülfájás esetén, relaxáló, fiatalító hatású. A kisujj középső része a nemi szervekhez kapcsolódik, az ujjtövön való viselés enyhítheti a fülbetegségeket.
Lelki terület: racionális gondolkodás, kommunikáció, a tudás megosztása, memorizálás, logika, kapcsolatteremtés.

Ujjaink és belső szerveink kapcsolatát leginkább a kínai medicina térképezte fel a meridián rendszerről szóló tanban. Röviden: a hüvelykujj a tüdővel, a mutatóujj a vastagbéllel, a középsőujj a szívburokkal, a gyűrűs ujj a hormonrendszerrel, a kisujj pedig a szívvel és a vékonybéllel áll kapcsolatban.


Forrás : Link




Gyógyító kéztartások- Mudrák : Link
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Címkék: kikristályosítja, összeköttetésben, mandulagyulladás, személyiségéről, individualitást, eszméletvesztés, dekorációjaként, fülbetegségeket, gyomorbántalmak, pánikbetegségek, alsóbbrendűségi, szemléletmódról, csillapításáról, hiperaktivitás, sikerességének, gondolatainkat, önértékelésért, motivációikról, választásukkal, tevékenykednek, szimbolizálása, előadóművészek, vérkeringésért, hormonrendszer, arcidegbénulás, környezetükkel, megtámogatjuk, kifejezéséért, gyógyításában, gégegyulladás, hatalomvágyát, legrejtettebb, tobozmirigyet, természetesen, serkenthetjük, beilleszkedni, emberek általában, anyagi helyzetük, szimbolizálása érdekében, választásukkal azonban, adott ujjat, külső szemlélő, tudata alatt, adott területnek, ujjunkra tudjuk, egót hangsúlyozza, mutató ujjra, materialista szemléletmódról, középső ujjukon, háztartás pénzügyeit, szívvel hozzák, érzelmeket szimbolizálja,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét  Martin Buber, A haszidim meséi  A felvilágosodás...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  A sorsod  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Tanmese  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó cica  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Kedvenc felismerésem az imádsá...  IGEN így  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  ajándék, mellyel meglepem  Ady Endre - Mindegy átka  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Magamnak  Jó éjszakát  Hogyan válunk hűségesekké?  Zilahy Lajos gondolata  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Szép estét  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Segíts neki dicsérni Téged  Mindent de mindent visszakap  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Ma van a magyar költészet napj...  Az ember emlékekből áll  Jázmin  Jan Twardowski - Siessünk  Nevelőszülőkhöz adták,  Szép estét  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Sík Sándor - Ha jő a perc  képre írva  Facebookon kaptam  Vannak emberek  képre írva  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  képre írva  Szabó T. Anna - Pitypang  39 ígéret  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Bársony székben  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól 
Bejegyzés Címkék
emberek általában, anyagi helyzetük, szimbolizálása érdekében, választásukkal azonban, adott ujjat, külső szemlélő, tudata alatt, adott területnek, ujjunkra tudjuk, egót hangsúlyozza, mutató ujjra, materialista szemléletmódról, középső ujjukon, háztartás pénzügyeit, szívvel hozzák, érzelmeket szimbolizálja, jegygyűrűt ezen, ujjon szokás, társkapcsolat sikerességének, ujjon viszont, különféle előadóművészek, gyűrű tulajdonosa, véleményen vannak, kisujjukra gyűrűt, kommunikáció területén, hüvelykujjon azok, felnőttek világába, gyűrű három, intúíció erősítése, gyógyítás ismertetése, energetikai egyensúlyt, szervezet öngyógyító, test többi, különböző ujjak, gyógyítás területeit, gyűrű viselése, alábbi betegségek, hüvelykujj felső, ujjtövön viselve, csecsemő mirigyet, kirlián féle, biomező sugárzását, nyirok rendszer, lélekre vonatkozóan, szépségre való, intuíció erősítése, impulzív reakciók, belső harmónia, mutató ujjon, következő testi, mutatóujj kirlián-féle, vastagbél állapotát, világ megértése, szellemi fejlődés, gyűrű mutató, dohányzásról való, középső ujjon, következő betegségek, szervezet vérellátását, torokra hatunk, ujjtövön pedig, vérkeringésért felel, középső ujjunk, legrejtettebb gondolatainkat, gyűrűs ujjon, halánték környékén, migrén gyógyításában, hormonrendszer állapotát, alkotó energiát, saját akarat, önértékelésért felel, következő eredményt, testre vonatkozóan, vékonybél működési, kisujj középső, nemi szervekhez, ujjtövön való, tudás megosztása, kínai medicina, meridián rendszerről, kisujj pedig, kikristályosítja, összeköttetésben, mandulagyulladás, személyiségéről, individualitást, eszméletvesztés, dekorációjaként, fülbetegségeket, gyomorbántalmak, pánikbetegségek, alsóbbrendűségi, szemléletmódról, csillapításáról, hiperaktivitás, sikerességének, gondolatainkat, önértékelésért, motivációikról, választásukkal, tevékenykednek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 316
  • e Hét: 3740
  • e Hónap: 8146
  • e Év: 64079
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.