Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Evangélium január 7.
  2021-01-07 16:43:00, csütörtök
 
  SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Vizsgáljátok meg a lelkeket, vajon Istentől valók-e!
Szeretteim!
Bármit kérünk Istentől, megkapjuk tőle, ha megtartjuk parancsait, és azt tesszük, ami kedves előtte. Az ő parancsa pedig az, hogy higgyünk Fiában, Jézus Krisztusban, és szeressük egymást. Így parancsolta nekünk. Aki megtartja parancsait, Istenben él, és Isten őbenne. Azt, hogy ő bennünk él, a Lélektől tudjuk, akit tőle kaptunk.
Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, vajon Istentől valók-e! Mert sok hamis próféta lépett föl a világban.
Az Istentől való lélek erről ismerhető fel: minden lélek, amely azt vallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el, Istentől való. De minden olyan lélek, amely nem ezt vallja Jézusról, nem Istentől való. Ez az antikrisztus szelleme, akiről hallottátok, hogy eljön, sőt már a világban is van.
Gyermekeim, ti Istentől vagytok, és győzedelmeskedtetek az antikrisztuson, mert a bennetek lakó (Isten) hatalmasabb, mint e világ szellemei. Ezek e világból valók, azért is beszélnek a világról, és hallgat rájuk a világ.
Mi Istentől vagyunk. Aki ismeri Istent, hallgat ránk. Aki nem Istentől van, nem hallgat ránk. Így különböztetjük meg az igazság szellemét és a hamisság szellemét.
Ez az Isten igéje. 1Jn 3,22-4,6

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A Messiás működésével elközelgett az Isten országa.
Amikor Jézus meghallotta, hogy (Keresztelő) Jánost fogságba vetették, visszatért Galileába. Elhagyta Názáretet, és a tengerparti Kafarnaumban telepedett le, Zabulon és Neftali vidékén, hogy beteljesedjék, amit Izajás próféta mondott: ,,Zabulon földje és Neftali földje, a tenger útja, a Jordán vidéke, a pogányok Galileája:
A sötétben lakó nép nagy fényt lát, és fény virrad a halál honában s árnyékában ülőkre."
Ettől kezdve Jézus tanítani kezdett. Ezt hirdette: ,,Térjetek meg, mert elközelgett a mennyek országa!"
Bejárta egész Galíleát. Tanított a zsinagógákban, hirdette a mennyek országa örömhírét, és meggyógyított a nép körében minden betegséget és minden bajt. Híre elterjedt egész Szíriában. Hozzá vittek mindenféle beteget, akik különböző fájdalmas betegségekben és bajokban szenvedtek: még ördögtől megszállottakat, holdkórosokat és bénákat is -, és ő mind meggyógyította őket.
Nagy népsereg követte Galileából, Dekapoliszból, Jeruzsálemből, Júdeából és a Jordánon túlról.
Ezek az evangélium igéi. Mt 4,12-17.23-25
........



Elmélkedés
Jézus nyilvános működésének kezdetéről számol be a mai evangélium. Jézus ekkor már mintegy 30 esztendős. Máté evangélista az események időpontját azzal jelöli meg, hogy ekkor már Keresztelő János börtönbe került. A Messiás előfutárának, előhírnökének ideje lezárult és megkezdődik a Messiás tevékenysége a nép körében.
Ez a rész összefoglaló jelleggel előrevetíti, hogy miről lesz szó a továbbiakban, mi történik Jézus nyilvános működésének éveiben, és hogyan telnek az Úr mindennapjai. Az evangélista két dolgot említ: Jézus tanít és gyógyít. A városokat és falvakat fáradhatatlanul járó Jézushoz egyre többen jönnek, hogy hallgassák szavait és gyógyulást kérjenek betegeik számára. Jézus messiási szerepének igazolására Máté evangélista Izajás próféta jövendölését idézi fel: ,,A sötétben lakó nép nagy fényt lát, és fény virrad a halál honában s árnyékában ülőkre." Az eljövendő Messiásról szóló jövendölés Jézus személyében teljesedett be, ő a fény, a világosság. Ő hozza el az emberi szívekbe a hit és a kegyelem fényét, ő ülteti el az emberi lelkekben az örömhír magjait.
Mindez azonban nem csak a régmúlté, hanem a jelen időkre is vonatkozik. Isten a régi időkben sem cselekedett többet, mint napjainkban. Ma is meggyújtja a hit lángját az emberekben, bennünk. És ma is eljuttatja az üdvösség örömhírét az emberekhez, hozzánk.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Jóságos Istenem! Hálás szível köszönöm meg neked mindazt, amivel minden nap elhalmozol jóságodból. Köszönök mindent azok helyett és nevében is, akik ezt nem teszik meg. Jézusom, határtalan jóság! Milyen sokat tettél azért, hogy az emberek viszontszeressenek. Miként lehetséges mégis, hogy sokan nem szeretnek téged? Erősítsd meg bennem azt az elhatározást, hogy amennyire csak képes vagyok, szeretlek téged mindennél jobban!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megszállottakat, fáradhatatlanul, különböztetjük, antikrisztuson, meggyógyította, beteljesedjék, előhírnökének, meggyógyított, holdkórosokat, dekapoliszból, jeruzsálemből, betegségekben, zsinagógákban, elhatározást, vizsgáljátok, előfutárának, mindennapjai, tevékenysége, továbbiakban, összefoglaló, jövendölését, antikrisztus, kafarnaumban, napjainkban, evangélista, krisztusban, cselekedett, parancsolta, hallottátok, előrevetíti, tengerparti, meghallotta, működésének, hatalmasabb, teljesedett, működésével, antikrisztus szelleme, bennetek lakó, igazság szellemét, hamisság szellemét, tengerparti Kafarnaumban, tenger útja, pogányok Galileája, sötétben lakó, halál honában, mennyek országa, evangélium igéi, események időpontját, rész összefoglaló, eljövendő Messiásról, emberi szívekbe, kegyelem fényét, SZENTLECKE Szent János, Jézus Krisztusban, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Jézus, Elhagyta Názáretet, Keresztelő János, Horváth István Sándor, Jóságos Istenem,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kékfestőről pár szóban  képre írva  Talppontok közérthetően  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fülpontok  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  Alvó baby  Facebookon kaptam  Isten . . .  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Isten . . .  képre írva  Facebookon kaptam  Esti kép  képre írva  A víz abszolút súlya nem számí...  Aki belekortyol  Szép estét  képre írva  Paul David Tripp Március 27  2004-es kivégzés után  Manna OWell tollából  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Sok ember olyan,  A nagy természet  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Alvó kutyák  Talppontok közérthetően  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Alvó cica  Szép estét  Facebookon kaptam  Kezdjük annak a megértésével,....  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Jó éjszakát  Figyeld meg az "én"-t  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Görgess  Tedd őt foglyul, Uram  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  Táplálékok a máj egészségének ...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sárkány  Sokszor  Nárciszok  Facebookon kaptam  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágos mező  Facebookon kaptam  Tibeti harangvirág  virágvasárnap  A tavasz nem csak önmagában sz...  Vérnyomáscsökkentés  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
antikrisztus szelleme, bennetek lakó, igazság szellemét, hamisság szellemét, tengerparti Kafarnaumban, tenger útja, pogányok Galileája, sötétben lakó, halál honában, mennyek országa, evangélium igéi, események időpontját, rész összefoglaló, eljövendő Messiásról, emberi szívekbe, kegyelem fényét, emberi lelkekben, örömhír magjait, jelen időkre, régi időkben, üdvösség örömhírét, megszállottakat, fáradhatatlanul, különböztetjük, antikrisztuson, meggyógyította, beteljesedjék, előhírnökének, meggyógyított, holdkórosokat, dekapoliszból, jeruzsálemből, betegségekben, zsinagógákban, elhatározást, vizsgáljátok, előfutárának, mindennapjai, tevékenysége, továbbiakban, összefoglaló, jövendölését, antikrisztus, kafarnaumban, napjainkban, evangélista, krisztusban, cselekedett, parancsolta, hallottátok, előrevetíti, tengerparti, meghallotta, működésének, hatalmasabb, teljesedett, működésével, elközelgett, megkezdődik, igazolására, személyében, evangélium, szeretteim, elmélkedés, mindenféle, visszatért, keresztelő, gyermekeim, telepedett, árnyékában, szenvedtek, szentlecke, betegséget, galileából, megtartjuk, meggyújtja, kezdetéről, vonatkozik, jövendölés, világosság, emberekben, eljuttatja, határtalan, lehetséges, jóságodból, elhalmozol, emberekhez, messiásról, parancsait, gyógyulást, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1849
  • e Hét: 5439
  • e Hónap: 26122
  • e Év: 229035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.